Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To faktura za sobotnią wizytę

mscd9t.jpg

Co to za usluga ?   Dla jakiego psa ?   

Usluga powinna byc wyszczegolniona, imie psa powinno byc podane na fakturze  !

Do faktury powinna byc przynajmniej podpięta karta wizyty .....

Faktura za zabieg i badania krwi

5efhbr.jpg

Jak wyzej.

Faktura nie zawiera zadnych danych dot. rodzaju zabiegu ani dla jakiego psa zostala wykonana. Z faktury nie wynika ze badania zostaly zrobione dla Kaji.

Kaja jest podana wylacznie na wyniku badan.

Na fakturze powinno byc osobno wyszczegolnione:

1. Jaki zabieg i ile kosztowal

2. cena badania krwi.

Wynik badań krwi

20ge2dg.jpg

Przypisy opiekuna psa  do faktur sa  nieistotne .

To zadanie weterynarza zeby na fakturze podal imie psa i wyszczegolnil o jaki rodzaj uslugi chodzi !

• Upvote 1
Posted

Co to za usluga ?   Dla jakiego psa ?   

Usluga powinna byc wyszczegolniona, imie psa powinno byc podane na fakturze  !

Do faktury powinna byc przynajmniej podpięta karta wizyty .....

Jak wyzej.

Faktura nie zawiera zadnych danych dot. rodzaju zabiegu ani dla jakiego psa zostala wykonana. Z faktury nie wynika ze badania zostaly zrobione dla Kaji.

Kaja jest podana wylacznie na wyniku badan.

Na fakturze powinno byc osobno wyszczegolnione:
1. Jaki zabieg i ile kosztowal
2. cena badania krwi.

Przypisy opiekuna psa  do faktur sa  nieistotne .

To zadanie weterynarza zeby na fakturze podal imie psa i wyszczegolnil o jaki rodzaj uslugi chodzi !

Pani Kseniu , a można wiedzieć ile pani wpłaciła na Kaje? I czy poddaje pani w wątpliwość faktury na Kaje? Ile Pani ostatnio wyciągnęła psów ze schroniska i opłaca im osobiście pobyt lub leczeni?
Posted

Pani Beato, od kiedy  warunkiem odpowiedzi na pytania jest wplata na danego psa lub wyciaganie psow ze schroniska ?

Ws. faktur lecznicy   dalej uwazam ze okreslenie "usluga weterynaryjna" jest nieprecyzyjna i nie okresla w zadnej mierze wykonanych zabiegow ani ktoremu psu zostaly udzielone.

Czy stale trzeba przypominac o transparentnosci  finansowej ?

• Upvote 1
Posted

Pani Beato, od kiedy  warunkiem odpowiedzi na pytania jest wplata na danego psa lub wyciaganie psow ze schroniska ?

Ws. faktur lecznicy   dalej uwazam ze okreslenie "usluga weterynaryjna" jest nieprecyzyjna i nie okresla w zadnej mierze wykonanych zabiegow ani ktoremu psu zostaly udzielone.

Czy stale trzeba przypominac o transparentnosci  finansowej ?

Ja w tym wypadku zgadzam się z sugestią wellington.Tu nie chodzi o jakiś zarzut w stronę Makili,ale o nieprecyzyjność wystawiania faktur przez lecznicę.Dlaczego w innych lecznicach jest wpisane imię zwierzaka,jak również wyszczególnione,na co dokładnie opiewa faktura i nie stanowi to problemu? Usługa weternaryjna,niestety,ale nie wiele mówi...

Prośba do Makili-Poproś kochana lecznicę, o precyzyjne wystawianie faktur na zwierzaki,które są w jakimś stopniu finansowane przez darczyńców

Takie są "żelazne" prawa księgowości...

• Upvote 3
Posted

Ja w tym wypadku zgadzam się z sugestią wellington.Tu nie chodzi o jakiś zarzut w stronę Makili,ale o nieprecyzyjność wystawiania faktur przez lecznicę.Dlaczego w innych lecznicach jest wpisane imię zwierzaka,jak również wyszczególnione,na co dokładnie opiewa faktura i nie stanowi to problemu? Usługa weternaryjna,niestety,ale nie wiele mówi...

Prośba do Makili-Poproś kochana lecznicę, o precyzyjne wystawianie faktur na zwierzaki,które są w jakimś stopniu finansowane przez darczyńców

Takie są "żelazne" prawa księgowości...

Od kilku lat wstawiam "takie" faktury na różnych wątkach psów które są u mnie i nigdy nikt nie miał zastrzeżeń.

Przy najbliższej wizycie u weta poproszę o opis co Kaja miała robione.

Często na wątkach są wstawiane paragony na których nie ma żadnych informacji i nie widziałam tam żadnych wątpliwości.

Jeżeli chodzi o przejrzystość, to dosłownie każdy może zadzwonić do weta który wystawił fakturę i podając moje imię i nazwisko oraz imię psa może dowiedzieć się wszystkiego. Gdybym wstawiała faktury fikcyjne, to na pewno dane lecznicy jak i moje byłyby zakryte. Kilkakrotnie spotkałam się z fakturami wstawianymi na wątkach gdzie wszystkie dane były zamazane.

Posted

Od kilku lat wstawiam "takie" faktury na różnych wątkach psów które są u mnie i nigdy nikt nie miał zastrzeżeń.

Często na wątkach są wstawiane paragony na których nie ma żadnych informacji i nie widziałam tam żadnych wątpliwości.

Jeżeli chodzi o przejrzystość, to dosłownie każdy może zadzwonić do weta który wystawił fakturę i podając moje imię i nazwisko oraz imię psa może dowiedzieć się wszystkiego. Gdybym wstawiała faktury fikcyjne, to na pewno dane lecznicy jak i moje byłyby zakryte. Kilkakrotnie spotkałam się z fakturami wstawianymi na wątkach gdzie wszystkie dane były zamazane.

To weterynarza nie obowiazuje ochrona danych pacjentow i ich opiekunow ? 

Powolywanie sie na zleceniodawce tez nie pozwala weterynarzowi udzielac jakichkolwiek informacji osobom trzecim.

Posted

Tak właśnie jest,że obowiązuje ustawa "O ochronie danych osobowych" Nawet w szpitalu nie udzielą informacji o pacjencie dalszej rodzinie.Dane osobowe osoby prywatnej na fakturze,jak najbardziej mogą być zamazane,natomiast imię psa i wyszczególnienie na fakturze,powinno być.Ty prowadzisz legalny,zarejestrowany hotelik,więc nawet dziwne by było,gdybyś zamazywała swoje dane.

Makila,tak jak napisałam wyżej,to nie jest w żadnym wypadku atakiem na Ciebie i posądzaniem o jakieś tam fikcyjne faktury.To są pieniądze darczyńców i trzeba się z tego w sposób "przejrzysty" i nie budzący żadnych niepotrzebnych zastrzeżeń,rozliczyć.Ja nauczyłam się robić bazarki na dogo i staram się pierwszą stronę z rozliczeniami prowadzić tak,aby nikt nie miał żadnych wątpliwości.

Fajnie,że wszystko "sprostujesz" u weta :)

• Upvote 1
Posted

Ciekawe, czy KTOZ ,  wspierajacy rowniez psy w hotelach, by zwrocil kase  za leczenie psa hotelowi,  gdyby na fakturze nie bylo jasno okreslone o jakiego psa chodzi  i na czym polegala

"usluga wet." ?

Posted

Tak właśnie jest,że obowiązuje ustawa "O ochronie danych osobowych" Nawet w szpitalu nie udzielą informacji o pacjencie dalszej rodzinie.Dane osobowe osoby prywatnej na fakturze,jak najbardziej mogą być zamazane,natomiast imię psa i wyszczególnienie na fakturze,powinno być.Ty prowadzisz legalny,zarejestrowany hotelik,więc nawet dziwne by było,gdybyś zamazywała swoje dane.

Makila,tak jak napisałam wyżej,to nie jest w żadnym wypadku atakiem na Ciebie i posądzaniem o jakieś tam fikcyjne faktury.To są pieniądze darczyńców i trzeba się z tego w sposób "przejrzysty" i nie budzący żadnych niepotrzebnych zastrzeżeń,rozliczyć.Ja nauczyłam się robić bazarki na dogo i staram się pierwszą stronę z rozliczeniami prowadzić tak,aby nikt nie miał żadnych wątpliwości.

Fajnie,że wszystko "sprostujesz" u weta :)

Ja absolutnie nie odebrałam tego jako Twój atak na mnie :)

Chciałam tylko wytłumaczyć dlaczego takie faktury ;)

• Upvote 1
Posted

Czy malutka ma jakiegoś skarbnika.

Chcę jutro zrobić dla niej bazarek z fantów, które dostałam od cioteczki kombucza69 i chcę aby wpłaty szły na jego konto a na końcu poprosić tylko o zwrot kosztów za wysyłki i koperty :)

Posted

Czy malutka ma jakiegoś skarbnika.

Chcę jutro zrobić dla niej bazarek z fantów, które dostałam od cioteczki kombucza69 i chcę aby wpłaty szły na jego konto a na końcu poprosić tylko o zwrot kosztów za wysyłki i koperty :)

Nie ma skarbnika.

Poproszę elik może się zgodzi.

Posted

Nie ma skarbnika.
Poproszę elik może się zgodzi.

Zgodzi się, zgodzi :) A czy ma inne wyjście, jak psiak jest w potrzebie ? Ktoś musi.
Ale b-b bardzo proszę, jak będziesz rozsyłać dane do przelewu to WIELKIMI i grubymi literami napisz, że w tytule MUSI być: nick + bazarek dla bezdomnej Kai.
Tak, tylko tak i dokładnie tak :)
Jutro poślę Ci nr konta do wpłat dla Kai.
Jak tak dalej pójdzie, to kont mi zabraknie :)
Posted

Bardzo dziękuję za obecność na wątku Kaji

Noc Sylwestrowa minęła nam bez większych emocji i wśród psiaków które nie specjalnie się bały.

Wczoraj byłam u weta i oto opis wizyty Kaji

8z36f9.jpg

Posted

I tutaj te cholerstwo się przypętało :(

Zaraz zabiorę się za robienie zdjęć i zrobię bazarek.

NIetety :( tak jest jak pieski nie miały dobrej opieki za młodu. 

Gdyby były wysterylizowane, to nie byłoby takich problemów :)

Bardzo dziękuję za obecność i pomoc :)

Szkoda, że tak mało osób odwiedza Kajusię :(