Aga_Mazury Posted October 26, 2007 Posted October 26, 2007 neverend napisał(a):Aguś - skorzystam że jesteś - pliss (sorki za offa) zajrzyj do Guzika... No a fotkę jakąś da radę strzelić...? Może nowy baner zrobie... Nie wiem... jeśli jutro znowu frekwencja "powali mnie na klana" w ilości dwóch wolontariuszy to niestety, ale wiele nie zawalczę... co do Guzika.... jedzie do Niemiec...przeciez pisałam i póki co nic więcej nie wiem...może jutro coś więcej będzie wiadomo Quote
neverend Posted October 26, 2007 Posted October 26, 2007 Aga_Mazury napisał(a):Nie wiem... jeśli jutro znowu frekwencja "powali mnie na klana" w ilości dwóch wolontariuszy to niestety, ale wiele nie zawalczę... co do Guzika.... jedzie do Niemiec...przeciez pisałam i póki co nic więcej nie wiem...może jutro coś więcej będzie wiadomo no, mnie nie będzie i Matusza też z tego co wiem,bo ma wyjazd z teatru, ja mam zjazd...tradycyjnie... a co do Guzika - po prostu pisza do mnie ludzie w sprawie adopcji i na razie polecam rodzenstwo, bo sama nie wiem, czy ten wyjazd pewny,ale skoro tak, to bede wciaz mowic o rodzenstwie... Quote
ocelot Posted October 27, 2007 Posted October 27, 2007 Arkik biegnij na pierwszą stronę. Czy ktoś dawał już znać na forach miłośników psów północy? Quote
Marta_Ares Posted October 27, 2007 Posted October 27, 2007 WItam i co byliscie w schronisku? co u Arktika? Quote
Marta_Ares Posted October 27, 2007 Posted October 27, 2007 jejku sliczny jest:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: Quote
Coffee&Nera Posted October 27, 2007 Posted October 27, 2007 Jak taki boski Husky moze byc w schronisku?! Podnoszę podnoszę temacik niech Arktik szuka szybciutko domku :loveu: Quote
Aga_Mazury Posted October 27, 2007 Posted October 27, 2007 ocelot napisał(a):Arkik biegnij na pierwszą stronę. Czy ktoś dawał już znać na forach miłośników psów północy? nie mam pojęcia :niewiem: dobrze by było gdyby go umieścić...wśród miłośników rasy Quote
peppermint Posted October 27, 2007 Posted October 27, 2007 Hej,jestem z bezdomne.szpice.zahoryzontem.org Jest osoba, która chce zaadoptować Arktika lub wesprzeć finansowo (bo generalnie z ogłoszenia nie wynika czy schronisko chce go oddać?) Ma tylko kilka pytań - jakie są koszty leczenia (m/w miesięczne) - czy leczenie wymaga jakiegoś specjalnego sprzętu (bo możliwe, że nie jest on dostępny w mieście chętnego) - czy ktoś byłby w stanie psa przewieźć w okolice Chorzowa, Krakowa itp Potrzebuję osoby, która będzie w stanie odpowiedzieć na te pytania i porozmawiać z tym chętnym . Oto jego numer gg : 5740175 Nie wiem do kogo się zgłosić , bo nie ma tu żadnych namiarów na osobę najbardziej zorientowaną w tej adopcji lub która mogłaby w tym pośredniczyć... Quote
peppermint Posted October 28, 2007 Posted October 28, 2007 Cóż, kolejny post.. Im szybciej się odezwie ktoś kto wie coś o psie, tym szybciej pies znajdzie dom.. Quote
Aga_Mazury Posted October 28, 2007 Posted October 28, 2007 Odzywam się... Pies oczywiście jest do adopcji....aczkolwiek napewno w bardzo doświadczone ręce...bo to nie jest ani łagodny ani zbyt zdrowy psiak...przynajmniej narazie...i napewno nie gdzie sa dzieci....bo bym się bała... Niestety nie mam gg Quote
peppermint Posted October 28, 2007 Posted October 28, 2007 Wysłałam osobie, która założyła temat namiary na PRV.. Pozwole sobie ponownie wysłać je Tobie :) Quote
Gonitwa Posted October 28, 2007 Posted October 28, 2007 Podnoszę... Może jednak domek się zdecyduje i będzie odpowiedni? Quote
jestem_wredna Posted October 28, 2007 Posted October 28, 2007 Pojawił się problem: zgodnie z regulaminem allegro nie mogę wystawić aukcji charytatywnej. :/ Czy jest na tym forum ktoś, kto może i podjąłby się tego? Z chęcia przekażę "fanta". Jeśli nie to pytanie co dalej. Rzecz jest i czeka, żeby być spieniężona w dobrej sprawie. ;) W ostateczności zostaje bazarek, tu na dogomanii, ale w ten sposób pewnie mniej funduszy się zbierze. Ktoś ma jakieś pomysły, czy jednak bazarek? Quote
cytrynka10 Posted October 29, 2007 Posted October 29, 2007 Arktik trzymaj sie cieplutko wszystko bedzie dobrze:roll: Quote
Matusz Posted October 29, 2007 Posted October 29, 2007 sprzedało się 54 cegiełki co daje 270 zł prowizja od nich to 10,80 zł Quote
Aga_Mazury Posted October 29, 2007 Posted October 29, 2007 jestem_wredna napisał(a):Pojawił się problem: zgodnie z regulaminem allegro nie mogę wystawić aukcji charytatywnej. :/ Czy jest na tym forum ktoś, kto może i podjąłby się tego? Z chęcia przekażę "fanta". Jeśli nie to pytanie co dalej. Rzecz jest i czeka, żeby być spieniężona w dobrej sprawie. ;) W ostateczności zostaje bazarek, tu na dogomanii, ale w ten sposób pewnie mniej funduszy się zbierze. Ktoś ma jakieś pomysły, czy jednak bazarek? nie rozumiem :niewiem: Jeśli wystawisz aukcję to przeciez będziesz sprzedawała konkretny przedmiot więc to będzie zwykła sprzedaż....dlaczego nie możesz? W aukcji zaznaczysz tylko, że kwota uzyskana ze sprzedaży ma być wpłacona na konto fundacji (tu podajesz namiary)...i ewentualnie dopisek na jakiego psa... to wszystko nie jest chyba zabronione....bo ludzie wystawiaja swoje rzeczy...a pieniądze prosza o przelanie na konto fundacji Quote
sisia0 Posted October 29, 2007 Author Posted October 29, 2007 dostałam pw.... pogadam jeszcze z faciem na gg a potem dzwonimy... Arktik trzymaj się Quote
sisia0 Posted October 29, 2007 Author Posted October 29, 2007 dostałam pw.. pogadam najpierw z faciem na gg a potem zadzwonimy Quote
jestem_wredna Posted October 29, 2007 Posted October 29, 2007 Aga_Mazury napisał(a):nie rozumiem :niewiem: Jeśli wystawisz aukcję to przeciez będziesz sprzedawała konkretny przedmiot więc to będzie zwykła sprzedaż....dlaczego nie możesz? W aukcji zaznaczysz tylko, że kwota uzyskana ze sprzedaży ma być wpłacona na konto fundacji (tu podajesz namiary)...i ewentualnie dopisek na jakiego psa... to wszystko nie jest chyba zabronione....bo ludzie wystawiaja swoje rzeczy...a pieniądze prosza o przelanie na konto fundacji Otóż nie ma tak łatwo. Sprawdziłam dokładnie regulamin allegro - żeby zrobić aukcję charytatywną muszę postarać się o taki status dla aukcji. A żeby go dostać musiałabym przede wszystkim być jakoś powiązana ze schroniskiem, z którego pochodzi psiak i udowodnić jeszcze parę rzeczy. Mogę oczywiście po prostu sprzedać przedmiot i przekazać pieniążki na Arktika, ale w momencie kiedy będzie to zwykła aukcja, to pewnie nie zbierze się aż tylu pieniążków. Pozostaje więc pytanie: czy ktoś tutaj jest upoważniony do wystawienia aukcji charytatywnej z ramienia schroniska? Ja chętnie maskotkę przekażę. Jeśli nie to wystawić zwykłą aukcję czy założyć dla Arktika bazarek? Quote
starlet1 Posted October 29, 2007 Posted October 29, 2007 Wystawiałam aukcję na Benka. Napisałam, że pieniądze maja wpłynąć na konto AFN i podałam numer konta AFN w treści aukcji. Znajdź w zakończonych taką aukcję AFN - charytatywna!! Benek walczy o zycie -AFN - charytatywna! (246984529) Jedna z osób licytujących wpłaciła na moje konto, jedna na konto AFN, a jedna do dziś nie wpłaciła ani tu ani tu. Najlepiej gdyby pieniądze wpłynęły na Twoje konto, a Ty przelejesz je na konto AFN. Wtedy masz kontrolę, czy kupujący na pewno wpłacił i z czystym sumieniem możesz wysłać zakupioną rzecz. Ja wystawiałam biżuterię. Niestety, wystawiając aukcję sama musisz się liczyć z pokryciem kosztów tej aukcji, ale to nie są wielkie pieniądze. To kilkadziesiąt groszy do kilku złotych. Zależy od ceny wywoławczej. Pozdrawiam. Jeśli masz jakieś pytania to pisz na priw. Quote
starlet1 Posted October 29, 2007 Posted October 29, 2007 Możesz też po prostu, bez dodatkowych opłat, wstawić rzeczy do sprzedaży na bazarek na dogomanii. Dziewczyny Ci chętnie pomogą. Quote
jestem_wredna Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 Rzecz w tym, że kiedy piszę, że pieniążki idą na pieska, a nie mam statusu aukcji charytatywnej, muszę liczyć się z możliwością zablokowania aukcji przez Allegro. Serio, sprawdziłam. Może się udać, ale nie musi. :/ Dlatego jestem teraz w kropce. Quote
Recommended Posts