Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 560
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

sisia0 napisał(a):
a co wet powiedzial o jego bupie... czy cos poradzil na to zeby mogl zrobic bupe ?

Bupe? a cóż to jest?
Moze jeszcze raz podam nr tel. do Mateusza:

Posted

:-( :placz: :placz: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: dzwonilam malagos ale znowu sie nie laczy... sama sproboj ...agus odpisz co powiedzial wet... prosze

Posted

Ago, co z ta "agrsją dominacyjną". Że huski sa dominanty w 99% to wszytscy wiedzą. Te psy "z urzędu" nie podporządkują się człowiekowi przypadkowemu, jeżeli nawet pracownik bierze go na spacer, a nie potrafi ustawić stada, husek będzie dążył do przejęcia przewodznictwa. Zawsze tak jest. Dużo pracy wymaga obcowanie z takim psem. Jeżeli on uważa się za górę; to możę powarkiwać, nawet kłapnąć. Traktuje człowieka jak nowe dołączone do stada i trzeba sobie to ustawić. Huski, normalnie prowadzone, mimo uparctwa i silnej dominanty, lubią ludzi.
Proście kierowniczkę, niech da mu szansę jednak.

Posted

malagos napisał(a):
Bupe? a cóż to jest?
Moze jeszcze raz podam nr tel. do Mateusza:
510 269 277
jutro go wykasuje, zeby było ok.

Przeprszam...jedną cyferkę zmieniłam....:oops:

Posted

malagos napisał(a):
Przeprszam...jedną cyferkę zmieniłam....:oops:

dzwonilam niestety ten pan pracuje od 6 do 21 , 7 dni w tygodniu i raczej sie nie wyrwie na chwile. alke prace konczy 23 sierpnia i wtedy przyjedzie sie rozejrzec

Posted

Jestem poza Ostródą na wsi i połączenie mam........:angryy: (strona otwiera się przez godzinę) więc nie jestem zbyt aktywna...

wiem, że Arktik dzisiaj znowu nie mógł się "załatwić" i są z tym naprawdę bardzo poważne problemy....dostaje czopki...i coś tam jeszcze...i tak prawie cały czas....
nie wiem co to może być...
jest przeniesony na budynek (inne psy poszły z budynku na zewnątrz)....może częstsze spacery pomogą a może to coś poważniejszego...trudno powiedzieć...

co do oceny przez weta agresywności Arktika....przekazałam tyle ile wiem...ponieważ nie byłam sama z psem u niego ...to wiem narazie tylko tyle co napisałam...tyle ile mi kierownictwo przekazało

mar.gajko przeciez wiesz, że my tak łatwo się nie poddajemy......myslę, że Arktika z tego powodu nie będziemy poddawać eutanazji......przynajmniej ja jestem przeciw...

Arktik tylko Ty chłope zacznij porządnie s...... :) (się załatwić znaczy się ;))

Posted

no właśnie... z tym załatwianiem nie ma poprawy... psiak dostaje różne różności na tą dolegliwość ale nie przynosi to efektów... tak się zastanawiam... może Arktik ma porażone nerwy jelitowe przez co one nie pracują ???? sama nie wiem, tak tylko snuje domysły :shake:

Posted

mar.gajko napisał(a):
Cholera, o masowaniu pewnie nie ma mowy. Jak on warkliwy to pewnie nei ma chętnych.

no coz teraz to prawie nikt nie ma do niego dostepu bo zostal przeniesiony na kwarantannę..do pomieszczenia w budynku. w sobote zapytam sie co i jak z arktikiem

Posted

U Arktika troszkę lepiej....biega trochę po wybiegu...takim kawałeczku zrobionym polowo dla niego....i jakby lepiej...ale będzie obserwowany...

chyba zrobimy jakiś bazarek na slicznego, żeby nazbierać na badania porządne...

Posted

Mimo, że pracownik twierdził inaczej ;) dziś Arktik wykonał moje polecenia ..."siad" i daj łapę"...wydaje mi się, że potrafi inne komendy, ale najprawdopodobniej trochę naczej musiał wyglądać ruch dłońmi niż mój....bo widziałam, ż chciał, się np. położyć, ale nie do końca był pewnien czego ja oczekuję...swoją gestykulacją....(wiadomo, że na moje reaguje mój pies...;))....ale musze przyznać, że jestem z niego dumna....

napewno jest porządnie ułożony, utrzymuje czystość...

i chyba widać, że potrzebuje przewodnika odopwiedniego...któe zaakceptuje....

ja się zakochałam w nim na maksa :))))

Shot with DMC-FX01 at 2007-08-11

Shot with DMC-FX01 at 2007-08-11

Posted

poki co chcemy zebrac kase na badania profesjonalne bo ma klopoty z robieniem bupy....

jakies symboliczne wplaty jezeli by ktos mogl to prosze wplacac na ten oto numer konta :
Numer konta:
78213000042001038801430001

VWBank

ALARMOWY FUNDUSZ NADZIEI NA ŻYCIE
UL.JAGIEŁŁY 5 M 19
14-100 OSTRÓDA

NIP 7412025929
KRS 0000264523

nr konta dla przelewów z zagranicy
INGBPLPW78213000042001038801430001

Z DOPISKIEM "ARKTIK OSTRÓDA"

Posted

dzisiaj poszedłem i sprawdziłem ;)

Arktik umie siad i daj łapę :) Pewnie zna tez inne komendy !

Kto pokocha psiaka?? jedno oczko niebieskie, drugie brązowe :loveu: