sisia0 Posted August 1, 2007 Author Posted August 1, 2007 a co wet powiedzial o jego bupie... czy cos poradzil na to zeby mogl zrobic bupe ? Quote
malagos Posted August 1, 2007 Posted August 1, 2007 sisia0 napisał(a):a co wet powiedzial o jego bupie... czy cos poradzil na to zeby mogl zrobic bupe ? Bupe? a cóż to jest? Moze jeszcze raz podam nr tel. do Mateusza: Quote
sisia0 Posted August 1, 2007 Author Posted August 1, 2007 bupa to kupa... poprostu nie lubie slowa kupa... w kupie sila !!! Quote
sisia0 Posted August 1, 2007 Author Posted August 1, 2007 :-( :placz: :placz: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: dzwonilam malagos ale znowu sie nie laczy... sama sproboj ...agus odpisz co powiedzial wet... prosze Quote
mar.gajko Posted August 2, 2007 Posted August 2, 2007 Ago, co z ta "agrsją dominacyjną". Że huski sa dominanty w 99% to wszytscy wiedzą. Te psy "z urzędu" nie podporządkują się człowiekowi przypadkowemu, jeżeli nawet pracownik bierze go na spacer, a nie potrafi ustawić stada, husek będzie dążył do przejęcia przewodznictwa. Zawsze tak jest. Dużo pracy wymaga obcowanie z takim psem. Jeżeli on uważa się za górę; to możę powarkiwać, nawet kłapnąć. Traktuje człowieka jak nowe dołączone do stada i trzeba sobie to ustawić. Huski, normalnie prowadzone, mimo uparctwa i silnej dominanty, lubią ludzi. Proście kierowniczkę, niech da mu szansę jednak. Quote
malagos Posted August 3, 2007 Posted August 3, 2007 malagos napisał(a):Bupe? a cóż to jest? Moze jeszcze raz podam nr tel. do Mateusza: 510 269 277 jutro go wykasuje, zeby było ok. Przeprszam...jedną cyferkę zmieniłam....:oops: Quote
sisia0 Posted August 3, 2007 Author Posted August 3, 2007 malagos napisał(a):Przeprszam...jedną cyferkę zmieniłam....:oops: dzwonilam niestety ten pan pracuje od 6 do 21 , 7 dni w tygodniu i raczej sie nie wyrwie na chwile. alke prace konczy 23 sierpnia i wtedy przyjedzie sie rozejrzec Quote
Aga_Mazury Posted August 3, 2007 Posted August 3, 2007 Jestem poza Ostródą na wsi i połączenie mam........:angryy: (strona otwiera się przez godzinę) więc nie jestem zbyt aktywna... wiem, że Arktik dzisiaj znowu nie mógł się "załatwić" i są z tym naprawdę bardzo poważne problemy....dostaje czopki...i coś tam jeszcze...i tak prawie cały czas.... nie wiem co to może być... jest przeniesony na budynek (inne psy poszły z budynku na zewnątrz)....może częstsze spacery pomogą a może to coś poważniejszego...trudno powiedzieć... co do oceny przez weta agresywności Arktika....przekazałam tyle ile wiem...ponieważ nie byłam sama z psem u niego ...to wiem narazie tylko tyle co napisałam...tyle ile mi kierownictwo przekazało mar.gajko przeciez wiesz, że my tak łatwo się nie poddajemy......myslę, że Arktika z tego powodu nie będziemy poddawać eutanazji......przynajmniej ja jestem przeciw... Arktik tylko Ty chłope zacznij porządnie s...... :) (się załatwić znaczy się ;)) Quote
lidka_park Posted August 4, 2007 Posted August 4, 2007 no właśnie... z tym załatwianiem nie ma poprawy... psiak dostaje różne różności na tą dolegliwość ale nie przynosi to efektów... tak się zastanawiam... może Arktik ma porażone nerwy jelitowe przez co one nie pracują ???? sama nie wiem, tak tylko snuje domysły :shake: Quote
mar.gajko Posted August 7, 2007 Posted August 7, 2007 A najprostsza metoda - wywar z siemienia lnianego do żarcia? Parafina do żarcia? Quote
lidka_park Posted August 7, 2007 Posted August 7, 2007 Z tego co wiem to cały czas dostaje parafine, tylko dlaczego to nie daje efektów ???? :shake: Quote
mar.gajko Posted August 8, 2007 Posted August 8, 2007 Cholera, o masowaniu pewnie nie ma mowy. Jak on warkliwy to pewnie nei ma chętnych. Quote
sisia0 Posted August 8, 2007 Author Posted August 8, 2007 mar.gajko napisał(a):Cholera, o masowaniu pewnie nie ma mowy. Jak on warkliwy to pewnie nei ma chętnych. no coz teraz to prawie nikt nie ma do niego dostepu bo zostal przeniesiony na kwarantannę..do pomieszczenia w budynku. w sobote zapytam sie co i jak z arktikiem Quote
Aga_Mazury Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 U Arktika troszkę lepiej....biega trochę po wybiegu...takim kawałeczku zrobionym polowo dla niego....i jakby lepiej...ale będzie obserwowany... chyba zrobimy jakiś bazarek na slicznego, żeby nazbierać na badania porządne... Quote
sisia0 Posted August 10, 2007 Author Posted August 10, 2007 no trzeba by bylo... biedny arktik :(:( Quote
Aga_Mazury Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 Mimo, że pracownik twierdził inaczej ;) dziś Arktik wykonał moje polecenia ..."siad" i daj łapę"...wydaje mi się, że potrafi inne komendy, ale najprawdopodobniej trochę naczej musiał wyglądać ruch dłońmi niż mój....bo widziałam, ż chciał, się np. położyć, ale nie do końca był pewnien czego ja oczekuję...swoją gestykulacją....(wiadomo, że na moje reaguje mój pies...;))....ale musze przyznać, że jestem z niego dumna.... napewno jest porządnie ułożony, utrzymuje czystość... i chyba widać, że potrzebuje przewodnika odopwiedniego...któe zaakceptuje.... ja się zakochałam w nim na maksa :)))) Shot with DMC-FX01 at 2007-08-11 Shot with DMC-FX01 at 2007-08-11 Quote
Aga_Mazury Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 Czemu nikt nie zagląda nawet do naszego pięknego i do tego inteligentego niebieskookiego.... Quote
sisia0 Posted August 12, 2007 Author Posted August 12, 2007 o przepraszam, ja zagladam co chwilke ... i ciotka nie niebieskookiego tylko niebiesko-brazowo okiego...ale sie zaplatalam Quote
sisia0 Posted August 13, 2007 Author Posted August 13, 2007 poki co chcemy zebrac kase na badania profesjonalne bo ma klopoty z robieniem bupy.... jakies symboliczne wplaty jezeli by ktos mogl to prosze wplacac na ten oto numer konta : Numer konta: 78213000042001038801430001 VWBank ALARMOWY FUNDUSZ NADZIEI NA ŻYCIE UL.JAGIEŁŁY 5 M 19 14-100 OSTRÓDA NIP 7412025929 KRS 0000264523 nr konta dla przelewów z zagranicy INGBPLPW78213000042001038801430001 Z DOPISKIEM "ARKTIK OSTRÓDA" Quote
Matusz Posted August 18, 2007 Posted August 18, 2007 dzisiaj poszedłem i sprawdziłem ;) Arktik umie siad i daj łapę :) Pewnie zna tez inne komendy ! Kto pokocha psiaka?? jedno oczko niebieskie, drugie brązowe :loveu: Quote
ewelinabuck Posted August 18, 2007 Posted August 18, 2007 Asktik jestes przeslicznym Husky..dlaczego nie masz jeszcze domku:( Quote
Recommended Posts