Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Poznałam miłego młodego człowieka na polu namiotowym koło Olsztynka, pracuje w tamtejszuym sklepiku, oczywiście tematy psie królowały (a chłopiec w wieku moich synów....cóż, ciocia Gosia wszędzie gada o dogomanii i psach w potrzebie :diabloti: ) i ten chłopak marzy i malamucie albo hasky. Dom niesprawdzony, ale chyba macie jakaś dziewczynkę wolontariuszkę z Olsztynka? Mozna obejrzeć, tym bardziej, ze to blisko Ostródy. Ile lat ma ten psiak?

• Replies 560
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

malagos napisał(a):
Poznałam miłego młodego człowieka na polu namiotowym koło Olsztynka, pracuje w tamtejszuym sklepiku, oczywiście tematy psie królowały (a chłopiec w wieku moich synów....cóż, ciocia Gosia wszędzie gada o dogomanii i psach w potrzebie :diabloti: ) i ten chłopak marzy i malamucie albo hasky. Dom niesprawdzony, ale chyba macie jakaś dziewczynkę wolontariuszkę z Olsztynka? Mozna obejrzeć, tym bardziej, ze to blisko Ostródy. Ile lat ma ten psiak?

oj ten piesek to ma chyba około 2 lata. No cóż należy pamiętać ze to nie jest rasowy piesek do szybkiej adopcji...jak każy piesek z schroniska ma wiele przyzwyczajen i trzeba w takiego pieska włożyć wiele pracy. Ale oczywiscie cieszymy się ...co nie arktik ? HAUUUUUUU :cool3:

Posted

Taniej by wyszło jakbyś kupiła "Masovke" specjalne kiełbasy dla psów. dużo lepsze niż puszki i suche karmy z marketu, nieporównywalnie lepsze niż ludzkie wędliny, których nie należy dawać (ze względu na dużą zawartość sodu przypraw i konserwantów - negatywny wpływ na przewód pokarmowy nerki wątrobę).
Zamiast pedigree lepiej zastosować np. purine dog chow z jagnięciną 25 zł za 3 kg(karma z mniejszą ilością konserwantów i kolorowych dodatków), karma jest mniej uczulająca i w miarę chętnie jedzona (oczywiście bez środków chemicznych tzw dosmaczaczy pies nie od razu może się na nią rzucić).
Można spróbować dać mu pół jogurtu naturalnego ale wynik może być taki że go pos...

Posted

Paulinka18 napisał(a):
Wstawiłam go na Bezdomne Szpice do kogo podać namiary w sprawie adopcji?

dziękuję ...no nie wiem sama. ja musze leciec jutro odpisze. bo zaytam sie jeszcze Agnieszki. jutro bedzie odpowiedz do kogo namiary.

Posted

Zapytam jutro przez telefon tego młodzieńca, co sadzi o Arktiku. I moze skontaktuję go z Wami, Agą lub Matuszem, to nie jest daleko i moze mógłby pojechać i zobaczyc go.

Posted

malagos napisał(a):
Zapytam jutro przez telefon tego młodzieńca, co sadzi o Arktiku. I moze skontaktuję go z Wami, Agą lub Matuszem, to nie jest daleko i moze mógłby pojechać i zobaczyc go.

Malagos ;) ja jutro jestem niedostępny pod tel, nie ma mnie w ogóle w Ostródzie, wiec jutro lepiej kontakowac sie z Agą ;)

Posted

matusz5 napisał(a):
Malagos ;) ja jutro jestem niedostępny pod tel, nie ma mnie w ogóle w Ostródzie, wiec jutro lepiej kontakowac sie z Agą ;)

JEju ARktik słyszysz...szukaj pana !

Posted

matusz5 napisał(a):

bylam dzis u arktika. zjadl odemnie dropsy dla psow jogurtowe i dwa obiadki pedigree. (u nas w osrodzie nie widzialam obiadkow eukanuby, ani niczego z dobrych firm). Oczywiście schorniskowe żarcie aż kozuchem się pokryło. nietknięte. Zato jak tylko zobaczył ze daję mu przez kraty pedigree to odrazu sie rzucil i zaczał jeść. JUż na mnie nie warczy - kojarzy mnie chyba z obiadkami ....

Posted

Arktik dzisiaj szok przeżyłam..... jadę sobie samochodem i patrzę a tu idzie facet z takim husky jak ty... i az sie obejrzalam... no normalnie myslalam ze ktos cie zaadoptowal.... jeju, ale ppotem skupilam sie i przyjrzalam i zobaczylam ze ten piesek co szedl mial oczy niebieskie. a nie tak jak ty jedno niebieskie i jedno brazowe... Arktys szukaj pana....Odwiedzajcie go no !

Posted

Polarna Legenda napisał(a):
A dlaczego ON siedzi w takiej małej klatce???????

no coz po pierwsze schronisko jest przepelnione i jest malo miejsca. a pies zeby byc na wybiegu musi sie dobrze dogadywac z innymi psami. z tego co wiem arktik niezbyt dobrze sie dogaduje .....a w schronisku jest naprawde malo miejsca zeby mu dawac oddzielny wybieg. na to nic nie poradzimy... ale jest wyprowadzony na spacerki

Posted

no warczy troszke przy zakladaniu smyczy ale potem jest ok. my wolontariusze go nie wyprowadzamy tylko pracownicy, choc kiedys moze i mozna by sprobowac ... prawda Ostródziaki ?

Posted

Hala napisał(a):
a czy on ma allegro?

allegro nie ma...bo w sumie allegro zakladamy bardzo potrzebujacym psom a on nie choruje ni nic :p odpukać....

szukamy mu domku ...arktik szukaj pana