sisia0 Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 W schronisku w Ostródzie od czerwca 2007r. znajduje się piekny husky. Jest bardzo osamotniony i zamknięty w sobie. Nie rzuca się na widok człowieka lecz ostrzegawczo warczy... Wystarczy troszkę pracy a napewno pokaże jaki jest kochanym i sympatycznym psiakiem. On poprostu cierpi.. ktoś kiedyś dał mu troszkę miłości i zaufania, a potem nasz ARktik został porzucony.. Ale wierzcie mi, on potrafi jeszcze kochać i obdarzyć na nowo człowieka zaufaniem. Na przełomie sierpnia (moze wrzesnia), Arktik miał poważną operację. Miał poważne problemy z wypróznianiem się ponieważ jego jelita był niedrożne. Teraz nastąpiła znaczna poprawa stanu jego zdrowia jednak nie mozna nikomu zagwarantowac ze choroba kiedyś nie powróci. Najlepiej gdyby psiak trafił do domku w którym ludzie mają (lub mieli) doświadczenie z huskimi lub malamutami. Prosimy pomózcie !!! a tu jak wsuwa dropsy (na dole) Artkik ma kłopoty z jelitami. Porzeba pieniędzy na jego leczenie a nie wiadomo jak długo przetrwa.. Błagam pomóżcie !! Numer konta: 78213000042001038801430001 VWBank ALARMOWY FUNDUSZ NADZIEI NA ŻYCIE UL.JAGIEŁŁY 5 M 19 14-100 OSTRÓDA NIP 7412025929 KRS 0000264523 nr konta dla przelewów z zagranicy INGBPLPW78213000042001038801430001 Z DOPISKIEM "ARKTIK OSTRÓDA" Quote
sisia0 Posted July 19, 2007 Author Posted July 19, 2007 Czy ktoś tu odwiedzi ARktika ... on forum nie powarczy Quote
Matusz Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 sisia to jest husky !! wstaw link do tego wątku na ogólnym wątku ostródzkim zaraz wstawię zdjęcia z dzisiaj jeszcze Quote
sisia0 Posted July 19, 2007 Author Posted July 19, 2007 juz dawno wstawiony / niech bedzie ze husky/ poprawki naniesione nie ma juz słow - malamut Quote
Matusz Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 sisia0 napisał(a):juz dawno wstawiony / niech bedzie ze husky/ poprawki naniesione nie ma juz słow - malamut no bo to husky jest ;) popatrz sobie na oczy ;) no i malamut bardziej zbudowany jest niż husky Quote
mar.gajko Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 Może to być mixik jakiś. Słońce w takiej małej klateczce. Czy on wogóle "chodzi", tzn. czy ktoś go wyjmuje z kojca, czy jeszcze nie? Quote
sisia0 Posted July 19, 2007 Author Posted July 19, 2007 no racja ....heh ale on jest sliczny... Arktik - szukaj pana ! Quote
Matusz Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 mar.gajko napisał(a):Może to być mixik jakiś. Słońce w takiej małej klateczce. Czy on wogóle "chodzi", tzn. czy ktoś go wyjmuje z kojca, czy jeszcze nie? nie nikt go jeszcze nie wyjmował z kojca... Quote
mar.gajko Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 matusz5 napisał(a):nie nikt go jeszcze nie wyjmował z kojca... :p A będzie próbował ... ktoś:p Quote
sisia0 Posted July 19, 2007 Author Posted July 19, 2007 ta...moze i mozna by sprobowac, ale w kagancu i pewnie jeszcze nie teraz, najpier to on musi nabrac zaufania do czlowieka i to musi sie udac Quote
Aga_Mazury Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 sisia cieszę się, że założyłas wątek Arktikowi :klacz: Arktik jest bardzo wybredny pod względem jedzenia....w każdym razie przez ładnych parę dni....nie chciał zupełnie nic jeść... pewnie jest przyzwyczajony do jakiegoś innego jedzenia szkoda tylko, że ten co go przyzwyczaił....przywiązał go potem do siatki do schroniska :mad: :angryy: Quote
sisia0 Posted July 19, 2007 Author Posted July 19, 2007 niestety. Nie wiemy niestety czy Arktik jest "czystej krwi" wiąże się to z tym że zazwyczaj psy rasowe są karmione lepszymi karmami lub gotowanym jedzeniem w schronie nie ma takich mozliwosci. ale dzis jak mu wsypalam te dropsy to zjadl je a potem dokladnie wylizał miskę :D:D Quote
sisia0 Posted July 20, 2007 Author Posted July 20, 2007 Arktik nikt cię tu nie odwiedza.... :( to ja przychodzę .... już nie jesteś sam. :) :*:* kochaniutki szukaj pana ! Quote
ewelinabuck Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 podnosze....Slicznoto do gory!!!!!!!!!!!:loveu: Quote
sisia0 Posted July 21, 2007 Author Posted July 21, 2007 Slyszalam dzis ze arktik jest wyprowadzany z klatki. warczy przy zakladaniu smyczy, ale na spacerku z pracownikami jest grzeczny. Zjadł dzis kiełbasę od p.Agnieszki i mój obiadek z pedigree. Ma kłopoty z wypróżnianiem... napiera napiera ...wylizuje i nie moze zrobic bupy. ma zatwardzenie chyba, trzeba by mu cos podac ...ale co ? Quote
malagos Posted July 21, 2007 Posted July 21, 2007 Podać trzeba parafinę w płynie, tak kilka łyżek, to nie zaszkodzi. Podnoszę chłopaka... Quote
Aga_Mazury Posted July 21, 2007 Posted July 21, 2007 Arktik kilka dni temu....dostawał już nawet czopki ....bo nie mógł się załatwić... pewnie ta zmiana zywienia na niego tak niestety działa.... Quote
sisia0 Posted July 21, 2007 Author Posted July 21, 2007 Pewnie tak... ZABiłabym tego kto go tak urządził. Piesek śliczny - rasowy kto by takiego psa porzucał ! Jakiś kretyn skończony ! Ja to już nie wytrzymuje jak na niego patrze płakac mi się chce.... :( Jeju Arktik szukaj pana .... Szukaj Quote
Coffee&Nera Posted July 21, 2007 Posted July 21, 2007 Jeny jak widze takiego pieknego psa w schronisku to az chce mi sie plakac... Ahh te wakacje nawet takie piekne rasowe psiaki zostaja porzucane. Co za ludzie ! Arktik pedzie na pierwsza strone, niech jakis milosnik husky taki nawet przypadkowy zajrzy tu i zobaczy te piekne czekoladowo- błekitne oczy :loveu: Quote
MaxSta Posted July 21, 2007 Posted July 21, 2007 Witam, Co pies normalnie je? Moja żona jest dietetykiem po SGGW i działamy charytatywnie dla zwierzaków w potrzebie. Quote
sisia0 Posted July 22, 2007 Author Posted July 22, 2007 MaxSta napisał(a):Witam, Co pies normalnie je? Moja żona jest dietetykiem po SGGW i działamy charytatywnie dla zwierzaków w potrzebie. no cóż by tu napisać...je to samo co wszystkie psy schorniskowe. Miesko w takim sosie (te miesko to jakieś salami chyba taki ograągle) i to wszystko jest mieszane w takim wielkim kotle i kazdy piesek to dostaje u nas w schronisku. No jak ja przychodzę zawsze dostanie odemnie obiadek pedigree albo jakieś smakołyki z zologicznego. no i ostatnio dostł kiełbachę od Agnieszki. :p Ale jak dawałam mu wczoraj kiełbache to wrzucałam mu ją do michy gdzie miał jedzenie ze schroniska to kiełbachę wybrał a żarcie schorniskowe zostawił. no có ż jezeli byl karmiony kiedyś Royalem czy tam eukanubą to teraz ciężko mu się przestawić. Quote
Recommended Posts