Ayame Nishijima Posted March 14, 2015 Author Posted March 14, 2015 Elik, Moiry, nie Chani :) Poza tym się zgadza. Quote
elik Posted March 14, 2015 Posted March 14, 2015 Elik, Moiry, nie Chani :) Poza tym się zgadza. Oczywiście, że Moirę, to przecież na jej wątku powiadomiłam o wpłacie. Przed paroma minutami pisałam na wątku Chani o wpłacie dla niej, a że pora już późna i już jestem mocno zmęczona, to i zmyłka imion się trafiła ;) Bez sensu byłoby zawiadamiać na wątku Moiry o wpłacie dla Chani :P Quote
ania68 Posted March 14, 2015 Posted March 14, 2015 Moira już grzeje dupkę w DS :) Jestem pewna, że będzie miała cudowne życie :) 1 Quote
Elisabeta Posted March 14, 2015 Posted March 14, 2015 Niech tak będzie, Aniu. :) Trzymam kciuki. :) Wszystkiego dobrego we własnym Domku, Moira. :) Quote
elik Posted March 14, 2015 Posted March 14, 2015 Tak Moira już w DS, który jest bardzo z tego faktu zadowolony. Pani Agnieszka zadzwoniła, gdy jechali już z sunią do domu i powiedziała, że ogromnie się cieszy i że Moira jest super tylko trochu było jej przykro, bo Moira bardziej przylgnęła do męża :) Powiedziałam, że przecież to ona będzie Mioirę karmiła, a przez żołądek do serca, mówi stare przysłowie więc pewnie wkrótce to do niej Moira będzie bardziej lgnęła :) Mam obiecane wiadomości i od czasu do czasu zdjęcia. Będę przekaźnikiem :) Moira jest już w swoim domeczku, ale z Ayame mamy gorącą prośbę do sponsorów Moiry o przeniesienie deklaracji na Chani lub na Maszeńkę z poniższego wątku http://www.dogomania.com/forum/topic/144689-masze%C5%84ka-sunia-z-ruchliwego-skrzy%C5%BCowania-bardzo-potrzebuje-wsparcia-na-hotelik-i-weta-czeka-j%C4%85-kolejna-operacja-podejrzenie-o-nowotw%C3%B3r/ Obie sunie są w potrzebie - maja bardzo mało deklaracji. Jeśli więc sytuacja finansowa Wam pozwoli, to bardzo prosimy o wsparcie dla którejś z sunieczek. Bardzo dziękujemy. Bez Waszej pomocy nie udałoby sie uratować żadnego psiego życia :) Quote
Ayame Nishijima Posted March 15, 2015 Author Posted March 15, 2015 Tak, obie dziewczyny są w potrzebie i to dużej. Nie ma linku do wątku Chani ale można na niego przejść z mojego niebieskiego banerka. Moira ma na koncie 48 zł. Jest połowa marca, do zapłaty około 100 zł. Pierwsze pytanie do Deklarowiczek, które zapłaciły z góry za dłuższy czas w hotelu: Czy zgadzacie się, żeby pieniądze zostały na koncie i poszły na zapatę za marzec, czy oczekujecie zwrotu nadpłaconej w stosunku do czasu pobytu Moiry w hotelu kwoty? Druga kwestia to brakująca suma. Ponieważ nie uznaję określenia "pies ma dług" wyrównam brakująca kwotę w ramach deklaracji. Po prostu przez jakiś czas nie będę płacić na inne psiaki. Quote
Elisabeta Posted March 15, 2015 Posted March 15, 2015 Ayame, zapłaciłam do czerwca, ale oczywiście niech pieniądze zostaną na koncie Moiry... :) I tak czułam od początku, że Moira wcześniej będzie w swoim Domku. ;) Quote
elik Posted March 15, 2015 Posted March 15, 2015 Ayame, zapłaciłam do czerwca, ale oczywiście niech pieniądze zostaną na koncie Moiry... :) I tak czułam od początku, że Moira wcześniej będzie w swoim Domku. ;) Dzięki Elisabeta Quote
elik Posted March 15, 2015 Posted March 15, 2015 No i mamy wiadomości i zdjęcia Moiry :) Pani Elu, Moira jest wyjątkowym psem. Bardzo dobrze zniosła podróż. W domu zachowuje się spokojnie, szybko się aklimatyzuje. Jeszcze trochę ciągnie na spacerze i nie reaguje na wołanie, ale popracujemy nad tym :-) Jest wielkim pieszczochem i łasuchem, będziemy musieli uważać, żeby zachowała piękną sylwetkę :-) Jest otwarta do ludzi, nie reaguje na zaczepki innych psów. Bez problemów dała się wykąpać. Lubi długie spacery, a i woda jej nie przeszkadza. Dziś na spacerze próbowała brodzić w strumyku. Na dziś tyle informacji. Załączam 2 zdjęcia. Moira niezbyt chętnie pozuje do zdjęć :-) Pozdrawiamy Aga xxxxxxx z Moirą Quote
Ayame Nishijima Posted March 15, 2015 Author Posted March 15, 2015 Na pierwszym zdjęciu Moira odwraca głowę tak pięęęęęknie sygnalizjąc uległość :) Wspaniale, ze ma dom. I oby tak dalej. Niech kolejna zima będzie radosna i ciepła we własnym stadzie :) Quote
elik Posted March 16, 2015 Posted March 16, 2015 Na pierwszym zdjęciu Moira odwraca głowę tak pięęęęęknie sygnalizjąc uległość :) Wspaniale, ze ma dom. I oby tak dalej. Niech kolejna zima będzie radosna i ciepła we własnym stadzie :) Na pewno tak będzie :D Quote
Maruda666 Posted March 17, 2015 Posted March 17, 2015 Jakie dobre wiadomości :) Dużo szczęścia w nowym domku czarnulko :) Moja stała zostaje, czy to na dług Moiry, czy na Chani, jak uważacie. Quote
elik Posted March 17, 2015 Posted March 17, 2015 Jakie dobre wiadomości :)  Dużo szczęścia w nowym domku czarnulko :)   Moja stała  zostaje, czy to na dług Moiry, czy na Chani, jak uważacie.Serdecznie dziękujemy Ayame jak się pojawi, to zadecyduje :) Quote
sybil Posted March 17, 2015 Posted March 17, 2015 Przelałam deklarację dla Moiry, chyba pójdzie na dług w hotelu. Szczęśliwego życia w nowym domku, sunieczko . Quote
elik Posted March 17, 2015 Posted March 17, 2015 Przelałam deklarację dla Moiry, chyba pójdzie na dług w hotelu. Szczęśliwego życia w nowym domku, sunieczko . Witaj sybil :D właśnie dopisałam Twoją wpłatę - 20,00 zł i będę mogła uregulować należność za hotel za m-c luty. Bardzo serdecznie dziękujemy Quote
Ayame Nishijima Posted March 18, 2015 Author Posted March 18, 2015 Dziękujemy Sybil. To jak stoimy? Czy i ile brakuje na hotel? Dopłaciłabym od razu, żeby wszystko rozliczyć i mieć sprawę zamkniętą. Quote
Elisabeta Posted March 18, 2015 Posted March 18, 2015 I powoli, powoli... można chyba tytuł wątku zmienic... ;) ;) Quote
elik Posted March 18, 2015 Posted March 18, 2015 Dziękujemy Sybil. To jak stoimy? Czy i ile brakuje na hotel? Dopłaciłabym od razu, żeby wszystko rozliczyć i mieć sprawę zamkniętą. No mamy trochu długu :( Do należności za hotel za luty mamy dopłacić 80,00 zł, a na koncie Moiry jest obecnie 68,45 zł. Do tego dojdzie należność za hotel za okres 1-13 marca, ale betkak nie wystawiła jeszcze faktury. Poradziłam jej żeby nie wystawiała, dopóki Moira nie ma kasy na koncie, bo będzie musiała odprowadzić podatek. Zapytam ile wyniesie należność za marzec i napiszę na wątku. Będziemy miały jasność co do wysokości długu. EDIT Za marzec będzie się należało 6,45 zł x 13 dni = 83 zł. Uzgodniłam, że poślę teraz 60 zł zaległości za luty, a resztę zaległości - 20 zł razem z należnością za marzec tj. 103 zł. 103 - 8,45 = 94,55 zł i tyle musimy jeszcze uzbierać, żeby Moira była bez długu. Quote
sybil Posted March 18, 2015 Posted March 18, 2015 Mam trochę ciuszków do wydania, jakby ktoś z Krakowa robił bazarek, to może wybrałby coś do wystawienia i dług psiaków troszkę by się zmniejszył? Quote
elik Posted March 18, 2015 Posted March 18, 2015 Mam trochę ciuszków do wydania, jakby ktoś z Krakowa robił bazarek, to może wybrałby coś do wystawienia i dług psiaków troszkę by się zmniejszył?Sybil Kochana ja przymierzam się do zrobienia bazarku dla Maszeńki, bo biedna jak myszkA kościelna :( więc może przy okazji część fantów mogłaby być dla Moiry. A czy miałabyś możliwość zrobienia zdjęć tych fantów i podesłania mi na e-mail ? Ja nie umiem robić ładnych zdjęć ciuszków (zazwyczaj wychodzą mi jakieś inne niż w realu kolory), a od zdjęć zależy powodzenie ciuszków. Quote
sybil Posted March 18, 2015 Posted March 18, 2015 Niestety, ze zdjęciami u mnie marniutko, dlatego chciałam dać fanty komuś "z doświadczeniem". Quote
elik Posted March 18, 2015 Posted March 18, 2015 Niestety, ze zdjęciami u mnie marniutko, dlatego chciałam dać fanty komuś "z doświadczeniem". Ciociu sybil, fotograf ze mnie taki, jak z koziej d...y trąba, ale chyba nie mam wyjścia. Musze podjąć wyzwanie ;) Co proponujesz ? Może zadzwonię to się umówimy ? Quote
sybil Posted March 18, 2015 Posted March 18, 2015 Tak będzie najlepiej. Zobaczysz co się nadaje na bazarek i zapakujemy :cool1: Quote
Recommended Posts