Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Elik, Moiry, nie Chani :) Poza tym się zgadza. 

Oczywiście, że Moirę, to przecież na jej wątku powiadomiłam o wpłacie. Przed paroma minutami pisałam na wątku Chani o wpłacie dla niej, a że pora już późna i już jestem mocno zmęczona, to i zmyłka imion się trafiła ;)
Bez sensu byłoby zawiadamiać na wątku Moiry o wpłacie dla Chani :P
Posted

Tak Moira już w DS, który jest bardzo z tego faktu zadowolony. Pani Agnieszka zadzwoniła, gdy jechali już z sunią do domu i powiedziała, że ogromnie się cieszy i że Moira jest super tylko trochu było jej przykro, bo Moira bardziej przylgnęła do męża :) Powiedziałam, że przecież to ona będzie Mioirę karmiła, a przez żołądek do serca, mówi stare przysłowie więc pewnie wkrótce to do niej Moira będzie bardziej lgnęła :)
Mam obiecane wiadomości i od czasu do czasu zdjęcia. Będę przekaźnikiem :)

Moira jest już w swoim domeczku, ale z Ayame mamy gorącą prośbę do sponsorów Moiry o przeniesienie deklaracji na Chani lub na Maszeńkę z poniższego wątku
http://www.dogomania.com/forum/topic/144689-masze%C5%84ka-sunia-z-ruchliwego-skrzy%C5%BCowania-bardzo-potrzebuje-wsparcia-na-hotelik-i-weta-czeka-j%C4%85-kolejna-operacja-podejrzenie-o-nowotw%C3%B3r/

Obie sunie są w potrzebie - maja bardzo mało deklaracji. Jeśli więc sytuacja finansowa Wam pozwoli, to bardzo prosimy o wsparcie dla którejś z sunieczek. Bardzo dziękujemy. Bez Waszej pomocy nie udałoby sie uratować żadnego psiego życia :)

Posted

Tak, obie dziewczyny są w potrzebie i to dużej. 

Nie ma linku do wątku Chani ale można na niego przejść z mojego niebieskiego banerka. 

Moira ma na koncie 48 zł. 

Jest połowa marca, do zapłaty około 100 zł. 

Pierwsze pytanie do Deklarowiczek, które zapłaciły z góry za dłuższy czas w hotelu: Czy zgadzacie się, żeby pieniądze zostały na koncie i poszły na zapatę za marzec, czy oczekujecie zwrotu nadpłaconej w stosunku do czasu pobytu Moiry w hotelu kwoty?

Druga kwestia to brakująca suma. Ponieważ nie uznaję określenia "pies ma dług" wyrównam brakująca kwotę w ramach deklaracji. Po prostu przez jakiś czas nie będę płacić na inne psiaki. 

Posted

Ayame, zapłaciłam do czerwca, ale oczywiście niech pieniądze zostaną na koncie Moiry... :)
I tak czułam od początku, że Moira wcześniej będzie w swoim Domku. ;)

Dzięki Elisabeta 0vishenka_33.gif 0kiss3.gif
Posted

No i mamy wiadomości i zdjęcia Moiry :)

Pani Elu,
Moira jest wyjątkowym psem.
Bardzo dobrze zniosła podróż. W domu zachowuje się spokojnie, szybko się aklimatyzuje. Jeszcze trochę ciągnie na spacerze i nie reaguje na wołanie, ale popracujemy nad tym :-) Jest wielkim pieszczochem i łasuchem, będziemy musieli uważać, żeby zachowała piękną sylwetkę :-) Jest otwarta do ludzi, nie reaguje na zaczepki innych psów. Bez problemów dała się wykąpać.
Lubi długie spacery, a i woda jej nie przeszkadza. Dziś na spacerze próbowała brodzić w strumyku.
Na dziś tyle informacji.
Załączam 2 zdjęcia. Moira niezbyt chętnie pozuje do zdjęć :-)
Pozdrawiamy
Aga xxxxxxx z Moirą

DSC02093.JPG

DSC02101.JPG

Posted

Na pierwszym zdjęciu Moira odwraca głowę tak pięęęęęknie sygnalizjąc uległość :)
Wspaniale, ze ma dom. I oby tak dalej. Niech kolejna zima będzie radosna i ciepła we własnym stadzie :)

Na pewno tak będzie :D
Posted

Jakie dobre wiadomości :)  Dużo szczęścia w nowym domku czarnulko :)

Moja stała  zostaje, czy to na dług Moiry, czy na Chani, jak uważacie.

Serdecznie dziękujemy 0vishenka_33.gif

Ayame jak się pojawi, to zadecyduje :)
Posted

Przelałam deklarację dla Moiry, chyba pójdzie na dług w hotelu. Szczęśliwego życia w nowym domku, sunieczko 0wink.gif.

Witaj sybil :D właśnie dopisałam Twoją wpłatę - 20,00 zł i będę mogła uregulować należność za hotel za m-c luty.

Bardzo serdecznie dziękujemy 0vishenka_33.gif

Posted

Dziękujemy Sybil. To jak stoimy? Czy i ile brakuje na hotel? Dopłaciłabym od razu, żeby wszystko rozliczyć i mieć sprawę zamkniętą. 

No mamy trochu długu :(
Do należności za hotel za luty mamy dopłacić 80,00 zł, a na koncie Moiry jest obecnie 68,45 zł. Do tego dojdzie należność za hotel za okres 1-13 marca, ale betkak nie wystawiła jeszcze faktury. Poradziłam jej żeby nie wystawiała, dopóki Moira nie ma kasy na koncie, bo będzie musiała odprowadzić podatek. Zapytam ile wyniesie należność za marzec i napiszę na wątku. Będziemy miały jasność co do wysokości długu.

EDIT

Za marzec będzie się należało 6,45 zł x 13 dni = 83 zł.
Uzgodniłam, że poślę teraz 60 zł zaległości za luty, a resztę zaległości - 20 zł razem z należnością za marzec tj. 103 zł.
103 - 8,45 = 94,55 zł i tyle musimy jeszcze uzbierać, żeby Moira była bez długu.
Posted

Mam trochę ciuszków do wydania, jakby ktoś z Krakowa robił bazarek, to może wybrałby coś do wystawienia i dług psiaków troszkę by się zmniejszył?

Posted

Mam trochę ciuszków do wydania, jakby ktoś z Krakowa robił bazarek, to może wybrałby coś do wystawienia i dług psiaków troszkę by się zmniejszył?

Sybil Kochana ja przymierzam się do zrobienia bazarku dla Maszeńki, bo biedna jak myszkA kościelna :( więc może przy okazji część fantów mogłaby być dla Moiry.
A czy miałabyś możliwość zrobienia zdjęć tych fantów i podesłania mi na e-mail ? Ja nie umiem robić ładnych zdjęć ciuszków (zazwyczaj wychodzą mi jakieś inne niż w realu kolory), a od zdjęć zależy powodzenie ciuszków.
Posted

Niestety, ze zdjęciami u mnie marniutko, dlatego chciałam dać fanty komuś "z doświadczeniem".

Ciociu sybil, fotograf ze mnie taki, jak z koziej d...y trąba, ale chyba nie mam wyjścia. Musze podjąć wyzwanie ;)
Co proponujesz ? Może zadzwonię to się umówimy ?