Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam juz fotki - są naprawde niezłe, ale chciałam jej jeszcze poprawić... Niestety chwilowo nie mam jak, właśnie od nowa konfiguruje komputer. potrzebuję dwóch dni i będzie git.

Jest jeszcze jeden problem: za Moirę zadeklarowałam sporo, bo 40 zł/miesiąc. Dziś zrobiłam przelew, ale przez najbliższe 2 m-ce nie będę miała jak przelać kasy. Musze tymczasowo zawiesić wpłaty :( później wszystko znów ruszy. 

Posted

Moira cierpliwie poczeka na Twoje wpłaty, Ayame...

Wie, że jesteś SOLIDNĄ FIRMĄ. :)

Nie wyślemy Cię na "Czarne Kwiatki czyli kto nie zapłacił, kto nie wpłacił..."  Prawda, Elik? ;) ;)

Posted

Moira cierpliwie poczeka na Twoje wpłaty, Ayame...
Wie, że jesteś SOLIDNĄ FIRMĄ. :)
Nie wyślemy Cię na "Czarne Kwiatki czyli kto nie zapłacił, kto nie wpłacił..."  Prawda, Elik? ;) ;)

Jasna sprawa :)

Gorzej z Chani, bo ma obecnie tylko 224,09 zł, a trzeba zapłacić za hotel styczniowy 300 zł :(
Posted

...Dziewczyny cieszcie się, ze macie cokolwiek dla psów, ja zostałam z 0 zł na Grafika, i to dopiero jest dramat.

Faktycznie, współczuję :(
Może słabo rozreklamowany jest jego wątek.

Banki wyjątkowo sprawnie pracują. Dziś Ayame wysłała przelew i dzisiaj, pomimo że niedziela. dotarł do celu :)

Majątek Moiry powiększył się o 40,00 zł :)
Posted

Martwię się trochę o te wpłaty. Kurczę, dorzuciłabym, ale żywcem nie mam jak. Znów mi potrącili podatek (mam być zwolniona przesz dwa lata) i 20% pensji poszło sobie gdzieś. Może na przyszły miesiąc już pójdzie jak należy... Ale to dopiero za miesiąc. 

Z polskiego konta tez popłaciłam trochę rzeczy i nagle zrobiło się puściuteńko. A co dopiero wpłynęły ostatnie pieniądze za dodatkowe wykłady. :(

Malwa, jeśli chcesz jakiś nowy banerek, albo co, to tylko słówko szepnij. A jak się z kasą poprawi, to też coś spróbuję dorzucać. 

Posted

Malwa ma tylko jeden banerek. Nie ma na Grafika. Czy w ogóle ktoś pamięta o Grafiku ? Banerek to najlepszy sposób na rozreklamowanie wątku.

Posted

Sama nie wiem czy to wystarczy. Chani ma jaskrawy banerek a i tak jest u niej jakoś pusto. Grafi kiedyś miał banerek, ale może zrobimy nowy, zeby przyciągnął uwagę? 

Potrzebuję kilku dni, zapomniałam przenieść i straciłam cała kolekcję czcionek, na razie nie mam programu do grafiki. 

Tyle mogę, bo to nie wymaga kasy, a może ktoś się znajdzie...

Posted

Na wątku A.S. dzisiaj pojawił się post:

malagos, w 14 Sty 2015 - 6:45 PM, powiedział:
Dopisuję dane:
koszt - 200zł
• miejsce zabiegu - Przychodnia Weterynaryjna "WOJAS"
Odonów 67
28-500 Kazimierza Wielka

ZAPŁACONE :)

Czyli kasa za sterylkę Moiry poleciała do weta. Super.

Wielkie dzięki malagos :) :D

Posted

Dziękuję za dobre wieści. Powiedzcie, czy dobry banerek wkleiłam w pierwszym poście? Czy tak ma być?

Dziś nie udało mi się postawić linuxa i dalej jestem bez programów do grafiki. Jak na złość w pracy czysta matematyka, zero obrazów... i tez nic nie mam. Obiecuję, ze wstawię fotki jak najszybciej, w końcu dziewczyna czeka na domek!

Posted

Dziękuję za dobre wieści. Powiedzcie, czy dobry banerek wkleiłam w pierwszym poście? Czy tak ma być?

Dziś nie udało mi się postawić linuxa i dalej jestem bez programów do grafiki. Jak na złość w pracy czysta matematyka, zero obrazów... i tez nic nie mam. Obiecuję, ze wstawię fotki jak najszybciej, w końcu dziewczyna czeka na domek!

Ajame, mam już niezawodny sposób na wstawianie zdjęć. Nie jest tak szybki, jak to było dotychczas: kopiuj - wklej, ale da się przeżyć. Beata obiecała, że przyśle mi zdjęcia. Jak to zrobi, to wstawię.
Miłego dnia fankom Moiry i fanom, jeśli takowi są na wątku :D

A banerek A.SA. super :)
Nawet na wątku A.S. nie mają podlinkowanego :P
Posted

Zatem czekamy na zdjęcia :) elik, możesz napisać jak wstawiać zdjęcia? Może pojmę?

Aniu, na pewno pojmiesz, bo to prościucha, tyle tylko, że zajmuje nieco więcej czasu niż to wcześniejsze, zwykłe kopiuj-wklej.
Najlepiej jak zrobimy to w trybie online, pod telefonem. O której zadzwonić, żebyś miała chwilkę czasu ?
Posted

Elik, nie chodzi o wklejenie fotek. Wkleić do watku zawsze można, to nie problem.  Chodzi o ich wykadrowanie, poprawienie kontrastu...

jak maja iśc do ogłoszeń potrzebujemy jak najlepszych.

Wczoraj w nocy postawiłam system. Zostało go skonfigurować - to zajmie 20 minut i jedziemy z obrazkami. Dziś w nocy juz będa.

Całe zamieszanie wzięło sie z tego, że musiałam postawic na swoim prywatnym komputerze. Windowsa. A, fe! I to przez jedeen jedyny program do analizy danych.

No i jak juz się za to brałam, to chciałam wszystko przeorganizować. Wyczyściłam dysk do spodu i zrobiłam od nowa. Windows już chodzi, ale w tym draństwie za większość rzeczy trzeba płacić, a teraz chwilowo liczę każdy grosz. Dziś wieczorem Ayame będzie już działać w 100%.

:)

Rano fotki będą gotowe i na wątku. Ha!

Posted

To super :) Miałaś sporo problemów w tymi programami. A Windows wcale nie jest takli zły dla zwykłych użytkowników kompa :P

Ale Ania prosiła o instrukcję, jak wklejać zwykłe fotki na forum, bo z tym większość forumowiczów ma teraz kłopoty. Przynajmniej ja zrozumiałam, że o to Jej chodzi :)

Posted

Elisaneta, nei rano, tylko koło północy ;)

No dobra, o Twojej 6 rano, Ty wstajesz o dzikich porach :)

Tak, będą.

Elik: WIndows jest zły z zasady: Kosztuje - jak na polskie warunki - absurdalną kasę, więc większośc użuytkowników jedzie na pirackiej wersji.
Ja dopiero teraz kupiłam WIndowsa i MS office, bo miałam zniżke z uczelni. Inaczej dalej bym go olewała.

Po zainstalowaniu nie miał... sterowników do wi-fi! a ja nie mam kabla, zeby go połaczyć. Cały wieczór szukaliśmy sterowników na tablecie, ładowaliśmy na kartę i przenosilismy na komputer. W końcu któryś zaskoczył.

Skonfigurowanie go zajęło Joshule cały wieczór.

Linuxa zainstalowałam wczoraj, jeszczeprzed instalacją poprosil o hasło do wi-f i sam się szybciutko zaktualizował. Teraz musze tylko wybrac jakie chce jeszcze programy, wprowadzić kilka prostych modyfikacji i będzie hulał. Wszystko za darmo, szybciej i z mniejszym wysiłkiem. A jak go zepsuję, to jeszcze sam to zauwazy i się naprawi ;D

Ale tak, rozumiem, czemu większość ludzi chce Windowsa. Joshua jak ma problem na linuxie, to mi mówi "zrób, zeby działało" ;D Nigdy nie używał, więc jest bezradny.

Posted

Aniu, na pewno pojmiesz, bo to prościucha, tyle tylko, że zajmuje nieco więcej czasu niż to wcześniejsze, zwykłe kopiuj-wklej.
Najlepiej jak zrobimy to w trybie online, pod telefonem. O której zadzwonić, żebyś miała chwilkę czasu ?

Jutro lub pojutrze zadzwonię do Ciebie. Dobrze?
Posted

...Elik: WIndows jest zły z zasady: Kosztuje - jak na polskie warunki - absurdalną kasę...

Ale za to intuicyjny w użytkowaniu :P

Ale tak, rozumiem, czemu większość ludzi chce Windowsa. Joshua jak ma problem na linuxie, to mi mówi "zrób, zeby działało" ;D Nigdy nie używał, więc jest bezradny.

No właśnie, bo Linux to wyższa szkoła jazdy ;)
Posted

Jutro lub pojutrze zadzwonię do Ciebie. Dobrze?

Oczywiście zapraszam :)
Jeśli masz album na Picasa Web Albums, to ok, a jeśli nie to dobrze byłoby, żebyś się tam wcześniej zarejestrowała.
Posted

Ale za to intuicyjny w użytkowaniu :P

No właśnie, bo Linux to wyższa szkoła jazdy ;)

Bardziej intuicyjny jest mac ;) 

A Linux jest po prostu... inny. ma bardzo user-friendly wersje, ale fakt, na pewnym etapie ciężko się przestawić. Ja tak bardzo przywykłam, zę zdarzyło mi się zaciąć na windowsie ;)

A teraz najważniejsze: Obecane fotki:

DSCF4478.JPG

DSCF4479.JPG

DSCF4483.JPG

DSCF4486.JPG

DSCF4490.JPG

Pierwsze zdjęcie podoba mi się najbardziej. Jest ostre i przyjazne. Dałabym je na główne.

No i jak Elisabeta? Może być? ;)

Posted

Może byc... ;) ;)

Ayame, piękne foty. :) Teraz można Moirę ogłaszac.

Słońce, śnieg i nasza kochana sunia. :)

Skąd Betkak wzięła tyle śniegu?! ;)  U nas go jak na lekarstwo... 

Posted

Nie wiem jak tam u niej... moze zwoziła z okolicy? 

Ale u nas też coś posypało :) Mamy sporo śniegu i błekitne, słoneczne niebo. Tak lubię :) 

I tylko Japończycy, którzy nie mieszkali wcześniej w takim klimacie wciąz biegają w tenisówkach :D (jak kolega z labu, który za miesiąc wraca do Japonii i nie opłaca mu sie kupować grubszych butów.)

A że bywa i po -20 stopni to naprawdę robi wrażenie. 

Fotki naprawdę fajne, mam nadzieję, ze teraz ruszymy z ogłoszeniami i księżniczka znajdzie kjochających Państwa 

Posted

Fotki fajowe, tylko jeszcze tekst ogłoszenia i zamawiam ogłoszenia na bazarku :)

Zrobiłam przelew za hotel Moiry 24.12.204 - 31.01.2015 r.

20150518_134725.jpg