Ayame Nishijima Posted February 1, 2015 Author Posted February 1, 2015 Mam juz fotki - są naprawde niezłe, ale chciałam jej jeszcze poprawić... Niestety chwilowo nie mam jak, właśnie od nowa konfiguruje komputer. potrzebuję dwóch dni i będzie git. Jest jeszcze jeden problem: za Moirę zadeklarowałam sporo, bo 40 zł/miesiąc. Dziś zrobiłam przelew, ale przez najbliższe 2 m-ce nie będę miała jak przelać kasy. Musze tymczasowo zawiesić wpłaty :( później wszystko znów ruszy. Quote
Elisabeta Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 Moira cierpliwie poczeka na Twoje wpłaty, Ayame... Wie, że jesteś SOLIDNĄ FIRMĄ. :) Nie wyślemy Cię na "Czarne Kwiatki czyli kto nie zapłacił, kto nie wpłacił..." Prawda, Elik? ;) ;) Quote
elik Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 Moira cierpliwie poczeka na Twoje wpłaty, Ayame... Wie, że jesteś SOLIDNĄ FIRMĄ. :) Nie wyślemy Cię na "Czarne Kwiatki czyli kto nie zapłacił, kto nie wpłacił..." Prawda, Elik? ;) ;) Jasna sprawa :) Gorzej z Chani, bo ma obecnie tylko 224,09 zł, a trzeba zapłacić za hotel styczniowy 300 zł :( Quote
MALWA Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 Zaglądam do suni............ Dziewczyny cieszcie się, ze macie cokolwiek dla psów, ja zostałam z 0 zł na Grafika, i to dopiero jest dramat. Quote
elik Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 ...Dziewczyny cieszcie się, ze macie cokolwiek dla psów, ja zostałam z 0 zł na Grafika, i to dopiero jest dramat. Faktycznie, współczuję :( Może słabo rozreklamowany jest jego wątek. Banki wyjątkowo sprawnie pracują. Dziś Ayame wysłała przelew i dzisiaj, pomimo że niedziela. dotarł do celu :) Majątek Moiry powiększył się o 40,00 zł :) Quote
Ayame Nishijima Posted February 1, 2015 Author Posted February 1, 2015 Martwię się trochę o te wpłaty. Kurczę, dorzuciłabym, ale żywcem nie mam jak. Znów mi potrącili podatek (mam być zwolniona przesz dwa lata) i 20% pensji poszło sobie gdzieś. Może na przyszły miesiąc już pójdzie jak należy... Ale to dopiero za miesiąc. Z polskiego konta tez popłaciłam trochę rzeczy i nagle zrobiło się puściuteńko. A co dopiero wpłynęły ostatnie pieniądze za dodatkowe wykłady. :( Malwa, jeśli chcesz jakiś nowy banerek, albo co, to tylko słówko szepnij. A jak się z kasą poprawi, to też coś spróbuję dorzucać. Quote
elik Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 Malwa ma tylko jeden banerek. Nie ma na Grafika. Czy w ogóle ktoś pamięta o Grafiku ? Banerek to najlepszy sposób na rozreklamowanie wątku. Quote
Ayame Nishijima Posted February 2, 2015 Author Posted February 2, 2015 Sama nie wiem czy to wystarczy. Chani ma jaskrawy banerek a i tak jest u niej jakoś pusto. Grafi kiedyś miał banerek, ale może zrobimy nowy, zeby przyciągnął uwagę? Potrzebuję kilku dni, zapomniałam przenieść i straciłam cała kolekcję czcionek, na razie nie mam programu do grafiki. Tyle mogę, bo to nie wymaga kasy, a może ktoś się znajdzie... Quote
elik Posted February 2, 2015 Posted February 2, 2015 Na wątku A.S. dzisiaj pojawił się post: malagos, w 14 Sty 2015 - 6:45 PM, powiedział: Dopisuję dane: koszt - 200zł • miejsce zabiegu - Przychodnia Weterynaryjna "WOJAS" Odonów 67 28-500 Kazimierza WielkaZAPŁACONE :) Czyli kasa za sterylkę Moiry poleciała do weta. Super. Wielkie dzięki malagos :) :D Quote
Ayame Nishijima Posted February 3, 2015 Author Posted February 3, 2015 Dziękuję za dobre wieści. Powiedzcie, czy dobry banerek wkleiłam w pierwszym poście? Czy tak ma być? Dziś nie udało mi się postawić linuxa i dalej jestem bez programów do grafiki. Jak na złość w pracy czysta matematyka, zero obrazów... i tez nic nie mam. Obiecuję, ze wstawię fotki jak najszybciej, w końcu dziewczyna czeka na domek! Quote
elik Posted February 3, 2015 Posted February 3, 2015 Dziękuję za dobre wieści. Powiedzcie, czy dobry banerek wkleiłam w pierwszym poście? Czy tak ma być? Dziś nie udało mi się postawić linuxa i dalej jestem bez programów do grafiki. Jak na złość w pracy czysta matematyka, zero obrazów... i tez nic nie mam. Obiecuję, ze wstawię fotki jak najszybciej, w końcu dziewczyna czeka na domek!Ajame, mam już niezawodny sposób na wstawianie zdjęć. Nie jest tak szybki, jak to było dotychczas: kopiuj - wklej, ale da się przeżyć. Beata obiecała, że przyśle mi zdjęcia. Jak to zrobi, to wstawię. Miłego dnia fankom Moiry i fanom, jeśli takowi są na wątku :D A banerek A.SA. super :) Nawet na wątku A.S. nie mają podlinkowanego :P Quote
ania68 Posted February 3, 2015 Posted February 3, 2015 Zatem czekamy na zdjęcia :) elik, możesz napisać jak wstawiać zdjęcia? Może pojmę? Quote
elik Posted February 3, 2015 Posted February 3, 2015 Zatem czekamy na zdjęcia :) elik, możesz napisać jak wstawiać zdjęcia? Może pojmę? Aniu, na pewno pojmiesz, bo to prościucha, tyle tylko, że zajmuje nieco więcej czasu niż to wcześniejsze, zwykłe kopiuj-wklej. Najlepiej jak zrobimy to w trybie online, pod telefonem. O której zadzwonić, żebyś miała chwilkę czasu ? Quote
Ayame Nishijima Posted February 3, 2015 Author Posted February 3, 2015 Elik, nie chodzi o wklejenie fotek. Wkleić do watku zawsze można, to nie problem. Chodzi o ich wykadrowanie, poprawienie kontrastu... jak maja iśc do ogłoszeń potrzebujemy jak najlepszych. Wczoraj w nocy postawiłam system. Zostało go skonfigurować - to zajmie 20 minut i jedziemy z obrazkami. Dziś w nocy juz będa. Całe zamieszanie wzięło sie z tego, że musiałam postawic na swoim prywatnym komputerze. Windowsa. A, fe! I to przez jedeen jedyny program do analizy danych. No i jak juz się za to brałam, to chciałam wszystko przeorganizować. Wyczyściłam dysk do spodu i zrobiłam od nowa. Windows już chodzi, ale w tym draństwie za większość rzeczy trzeba płacić, a teraz chwilowo liczę każdy grosz. Dziś wieczorem Ayame będzie już działać w 100%. :) Rano fotki będą gotowe i na wątku. Ha! Quote
elik Posted February 3, 2015 Posted February 3, 2015 To super :) Miałaś sporo problemów w tymi programami. A Windows wcale nie jest takli zły dla zwykłych użytkowników kompa :P Ale Ania prosiła o instrukcję, jak wklejać zwykłe fotki na forum, bo z tym większość forumowiczów ma teraz kłopoty. Przynajmniej ja zrozumiałam, że o to Jej chodzi :) Quote
Elisabeta Posted February 3, 2015 Posted February 3, 2015 Ayame, jeśli fotki Moiry będą na wątku jutro rano o godzinie, w której tu zwykle zaglądasz, to zobaczę je pierwsza! :P Już się cieszę. :) Quote
Ayame Nishijima Posted February 3, 2015 Author Posted February 3, 2015 Elisaneta, nei rano, tylko koło północy ;) No dobra, o Twojej 6 rano, Ty wstajesz o dzikich porach :) Tak, będą. Elik: WIndows jest zły z zasady: Kosztuje - jak na polskie warunki - absurdalną kasę, więc większośc użuytkowników jedzie na pirackiej wersji. Ja dopiero teraz kupiłam WIndowsa i MS office, bo miałam zniżke z uczelni. Inaczej dalej bym go olewała. Po zainstalowaniu nie miał... sterowników do wi-fi! a ja nie mam kabla, zeby go połaczyć. Cały wieczór szukaliśmy sterowników na tablecie, ładowaliśmy na kartę i przenosilismy na komputer. W końcu któryś zaskoczył. Skonfigurowanie go zajęło Joshule cały wieczór. Linuxa zainstalowałam wczoraj, jeszczeprzed instalacją poprosil o hasło do wi-f i sam się szybciutko zaktualizował. Teraz musze tylko wybrac jakie chce jeszcze programy, wprowadzić kilka prostych modyfikacji i będzie hulał. Wszystko za darmo, szybciej i z mniejszym wysiłkiem. A jak go zepsuję, to jeszcze sam to zauwazy i się naprawi ;D Ale tak, rozumiem, czemu większość ludzi chce Windowsa. Joshua jak ma problem na linuxie, to mi mówi "zrób, zeby działało" ;D Nigdy nie używał, więc jest bezradny. Quote
ania68 Posted February 3, 2015 Posted February 3, 2015 Aniu, na pewno pojmiesz, bo to prościucha, tyle tylko, że zajmuje nieco więcej czasu niż to wcześniejsze, zwykłe kopiuj-wklej. Najlepiej jak zrobimy to w trybie online, pod telefonem. O której zadzwonić, żebyś miała chwilkę czasu ? Jutro lub pojutrze zadzwonię do Ciebie. Dobrze? Quote
elik Posted February 3, 2015 Posted February 3, 2015 ...Elik: WIndows jest zły z zasady: Kosztuje - jak na polskie warunki - absurdalną kasę...Ale za to intuicyjny w użytkowaniu :P Ale tak, rozumiem, czemu większość ludzi chce Windowsa. Joshua jak ma problem na linuxie, to mi mówi "zrób, zeby działało" ;D Nigdy nie używał, więc jest bezradny.No właśnie, bo Linux to wyższa szkoła jazdy ;) Quote
elik Posted February 3, 2015 Posted February 3, 2015 Jutro lub pojutrze zadzwonię do Ciebie. Dobrze? Oczywiście zapraszam :) Jeśli masz album na Picasa Web Albums, to ok, a jeśli nie to dobrze byłoby, żebyś się tam wcześniej zarejestrowała. Quote
Ayame Nishijima Posted February 4, 2015 Author Posted February 4, 2015 Ale za to intuicyjny w użytkowaniu :P No właśnie, bo Linux to wyższa szkoła jazdy ;) Bardziej intuicyjny jest mac ;) A Linux jest po prostu... inny. ma bardzo user-friendly wersje, ale fakt, na pewnym etapie ciężko się przestawić. Ja tak bardzo przywykłam, zę zdarzyło mi się zaciąć na windowsie ;) A teraz najważniejsze: Obecane fotki: Pierwsze zdjęcie podoba mi się najbardziej. Jest ostre i przyjazne. Dałabym je na główne. No i jak Elisabeta? Może być? ;) Quote
Elisabeta Posted February 4, 2015 Posted February 4, 2015 Może byc... ;) ;) Ayame, piękne foty. :) Teraz można Moirę ogłaszac. Słońce, śnieg i nasza kochana sunia. :) Skąd Betkak wzięła tyle śniegu?! ;) U nas go jak na lekarstwo... Quote
Ayame Nishijima Posted February 4, 2015 Author Posted February 4, 2015 Nie wiem jak tam u niej... moze zwoziła z okolicy? Ale u nas też coś posypało :) Mamy sporo śniegu i błekitne, słoneczne niebo. Tak lubię :) I tylko Japończycy, którzy nie mieszkali wcześniej w takim klimacie wciąz biegają w tenisówkach :D (jak kolega z labu, który za miesiąc wraca do Japonii i nie opłaca mu sie kupować grubszych butów.) A że bywa i po -20 stopni to naprawdę robi wrażenie. Fotki naprawdę fajne, mam nadzieję, ze teraz ruszymy z ogłoszeniami i księżniczka znajdzie kjochających Państwa Quote
elik Posted February 4, 2015 Posted February 4, 2015 Fotki fajowe, tylko jeszcze tekst ogłoszenia i zamawiam ogłoszenia na bazarku :) Zrobiłam przelew za hotel Moiry 24.12.204 - 31.01.2015 r. Quote
Elisabeta Posted February 4, 2015 Posted February 4, 2015 Elik, tekst jest dwie strony wstecz...;) Próbny, ale skoro zgłosiłaś później dwie poprawki, a Ayame się na nie zgodziła... Chyba mamy gotowy tekst. :) Quote
Recommended Posts