tunio Posted March 11, 2004 Posted March 11, 2004 :lol: :lol: rozumiem, dzięki za odpowiedź--czyli pro futuro masz to umieszczone pod tekstem :wink: Zostalo tam tylko umieszczone ze wzgledu na to ze lacina ladnie wyglada :wink: :lol: :lol: Quote
Thaned Posted March 11, 2004 Author Posted March 11, 2004 aaaaależ oczywiście :wink: jako dżentelman 8) nie wnikam bardziej :wink: w temat, masz racje-łacina wygląda :wink: ładnieale czemu z setek aforyzmów łacińskich wybrałaś ten???? 8) :P Quote
tunio Posted March 11, 2004 Posted March 11, 2004 ale czemu z setek aforyzmów łacińskich wybrałaś ten???? 8) :P bo mi ilosc literek pasowala 8) :wink: Quote
Thaned Posted March 11, 2004 Author Posted March 11, 2004 Touche odpowiedź godna ambasadora 8) lecz jakos mnie nie przekonała :lol: -chociaz uznaje ją za fakt :wink: i gratuluję pomysłu na podpis :wink: Quote
tunio Posted March 11, 2004 Posted March 11, 2004 :wink: za kilka dni i tak sie zmieni,bowiem musze cos pikantniejszego wyszukac :wink: Poprzedni opis byl francuzki ale przestal mi wizualnie odpowiadac :shake: A dlaczego nikogo z Was nie ma praktycznie wcale na offie glownym ? :hmmmm: Quote
argo Posted March 11, 2004 Posted March 11, 2004 Carry :lol: Francuskie 'obyczaje' baaardzo mi odpowiadają :wink: :lol: A na Offie to, bywa, że 'pewne' :lol: osoby' pisują :wink: :hand: Quote
tunio Posted March 11, 2004 Posted March 11, 2004 Carry :lol: Francuskie 'obyczaje' baaardzo mi odpowiadają :wink: :lol: A na Offie to, bywa, że 'pewne' :lol: osoby' pisują :wink: :hand: ale za rzadko 8) Thaned a co sadzisz o tym "Sum rex vester,nec fictus neque pictus" ? :wink: :hand: Quote
Thaned Posted March 11, 2004 Author Posted March 11, 2004 8) 8) co do kontekstu historycznego to Stefanek miał rację mówiąc te słowa-no cóz wnerwili go i tyle :lol: ale jeśli byś Ty umieściła tą sentencje w podpisie--to chciałbym zobaczyć reakcję paru osób na tym forum :lol: :lol: oczywiście jeśliby zatrybiły 8) o co idzie--jestem bardziej niż pewien iż przynajmniej paru osobników rozpoznało by np: schizofrenie maniakalną, a przynajmniej megalomaństwo 8) no ale cóz od tego jest forum aby dowiadywać sie nowych rzeczy-równiez o sobie :wink: :wink: Quote
tunio Posted March 11, 2004 Posted March 11, 2004 8) 8) co do kontekstu historycznego to Stefanek miał rację mówiąc te słowa-no cóz wnerwili go i tyle :lol: ale jeśli byś Ty umieściła tą sentencje w podpisie--to chciałbym zobaczyć reakcję paru osób na tym forum :lol: :lol: oczywiście jeśliby zatrybiły 8) o co idzie--jestem bardziej niż pewien iż przynajmniej paru osobników rozpoznało by np: schizofrenie maniakalną, a przynajmniej megalomaństwo 8) no ale cóz od tego jest forum aby dowiadywać sie nowych rzeczy-równiez o sobie :wink: :wink: ale nei zapominajmy o tych ktorzy by potraktowali to jako cos calkowicie normalnego i poklony bili :wink: Chociaz faktem jest ze niektorzy nie posiadaja czegos takiego jak poczucie humoru :shake: A szkoda :shake: :shake: :shake: Ale jak narazie zostane przy podpisie tym ktory jest,ewentualnie przetlumacze na polski :wink: Quote
Thaned Posted March 11, 2004 Author Posted March 11, 2004 po tej serii postów :lol: hmm historyczno-łacińskich mam pytanie z zupełnie innej beczki :wink: Czemu u Was zawitał(a) pies/suka z grupy retrieverów? Skąd zainteresowanie tą rasą-jeśli chodzi o nas--bo tak naprawde zaczeliśmy sie interesować retkami :wink: parę miesięcy temu -z 6 raptem--ale od tego czasu naprawde starałem się czytać wszystkie sensowne wiadomości o tych czworonogach Quote
tunio Posted March 11, 2004 Posted March 11, 2004 u nas nie mieszka zaden z retriverow ale jednym z towarzyszy zabaw Cerrego jest czarna labladorka Maja.A ze tych towarzyszy zbyt duzo nie ma,bowiem na ogol na jego widok zwiewaja ze skowytem to Maja jest chlubnym wyjatkiem 8). A poza tym spora sympatia darze cheasie bo mialam okazje poznac wspanialego przedstawiciela tej rasy ( tylko nie pytajcie o przydomek bo nie mam pojecia :oops: ) Quote
Thaned Posted March 11, 2004 Author Posted March 11, 2004 Ja mam zamiar w maju blizej zapoznac sie z innymi retrieverami-moze mi sie uda :D Pagaj hmm parę oób wychodziło przez poł dnia z naszą :D pomocąhttp://www.datacraft.co.jp/takagism/index_e.html dla tych co nie widzieli--Pagaj podała :o (dziwna odmiana) ten link i zaprosiła nas do zabawy Quote
DagaP. Posted March 11, 2004 Posted March 11, 2004 Thaned napisał: ...Czemu u Was zawitał(a) pies/suka z grupy retrieverów? Skąd zainteresowanie tą rasą-... BO SIĘ W NICH ZAKOCHALIŚMY OD PIERWSZEGO WEJRZENIA Moim - nie, źle - naszym marzeniem jest dzielić życie razem z psami rasy Golden Retriever i Flat Coated Retriever. Połowa się już spełniła, a druga kiedyś nastąpi - w odpowiednim czasie i miejscu. P.s. My na Goldka czekaliśmy prawie dwa lata. Gdy zmienił się nasz tryb życia i mogliśmy zapewnić mu optymalne warunki do bycia z nami - on poprost się zjawił i jest. Quote
BeataK Posted March 12, 2004 Posted March 12, 2004 Jesli chodzi o mnie Sarka pojawila sie u mnie bo zbyt mocno rozpieszczm psy.A takiego goldka mozna rozpuscic "do bólu" i masz pewnosc ze na nikogo sie nie rzuci.Wiec przy takim moim rozpieszczaniu nie moglam kupic innej rasy jak Sarka.Zreszta jak ich nie kochac wystarczy popatrzec na ich mordke. pozdrawiamy Beata & Sara :Dog_run: Quote
00000 Posted March 12, 2004 Posted March 12, 2004 Czemu u Was zawitał(a) pies/suka z grupy retrieverów? Skąd zainteresowanie tą rasą- Od zawsze chcieliśmy mieć w domu psa. Mówię o sobie i o tej drugiej połowie 8) Wychowywaliśmy się w swoich domach z psami i to, że będziemy mieć bydlaka we wspólnym domu, było kwestią czasu:) Wybór padł na labradora retrivera, ponieważ nasz znajomy ma takiegoż biszkopta, psa, który służy w policji, w wydziale narkotykowym:) Pies przybył do nas z Anglii i jest jednym z najlepszych specjalistów w swojej dziedzinie :lol: :lol: a o reszcie można przecyztać TUTAJ Quote
MK i TJ Posted March 12, 2004 Posted March 12, 2004 Widze ,ze tu towarzystwo niezle rozrabia!!! :pepsi: Wszystkiego naj........dla wszystkich solenizantow. :new-bday: W moim przypadku padlo na laradora ,gdyz w domu sa dzieci i szukalm psa przyjaznego z natury i latwego w ulozeniu(to nasz pierwszy pies).Z tym ostatnim to roznie bywalo,bo pies trafil sie nam upart i z charakterem .Ale nie ma sie co zalic jest coraz lepiej,a w domu chodzi jak zegarek. Moj z pochodzenia jest Francuzem.Dla tych co maja ochote poogladac piekne zdjecia kuzynow ,ciotek.....mojego TJ zaprasza do"albm de famille" na stronie: http://www.labradors.org/index1.htm A dla tych co znaja francuski polecam dobra lekture na tej stronie. Quote
Bila Posted March 12, 2004 Posted March 12, 2004 Dwa lata temu, gdy pożegnałam się z moim 16-letnim Grubasem (nie był to labek, tylko mieszaniec), myślałam, że już nie będę miała psa. Eutanazja, a wcześniej choroba (padaczka, gronkowiec) Grubasa kosztowały mnie tyle zdrowia (psychicznego), że się zwyczajnie bałam. Nie mogłam się przyzwyczaić, że psiuta już nie ma, ale odwagi na drugiego też nie miałam. Zresztą do dzisiaj kaganiec, miski Grubasa leżą w szafie. Na labka zdecydowałam się, gdy poznałam Bilę (tak, tak!!!). Od tego czasu datuje się moje zainteresowanie, no i nie ma co ukrywać, wielka miłość do tych psów. Musiałam tylko jeszcze nazbierać pieniędzy (pierwszy raz w życiu na coś zaoszczędziłam) i od 1.06. 2003 Bilbo jest ze mną. (Sprawiałam sobie prezent na Dzień Bardzo Dużego Dziecka). Quote
argo Posted March 12, 2004 Posted March 12, 2004 W momencie, gdy postanowiliśmy, że znowu sprowadzimy psa do domu, rozpoczęły się dyskusje dotyczące wyboru rasy. Doszliśmy do wniosku, że: 1.Pies musi być znowu duży i mieć krótką sierść. 2.Nie może to być pies obronny lub stróżujący. 3.Musi być aporterem i kochać wodę. 4.Musi mieć silną psychikę, być zrównoważony i przyjacielsko nastawiony do całego świata. KONKLUZJA była oczywista :wink: >LABEK :lol: : PS. Koniecznie chcieliśmy kupić 'czekoladowego' ale jakoś nie chciał sie 'taki' urodzić więc padło na ciemnego biszkopta :lol: :roll: Teraz wzięlibyśmy nawet 'czarnego' :lol: :hand: Quote
Bila Posted March 12, 2004 Posted March 12, 2004 Teraz wzięlibyśmy nawet 'czarnego' :lol: :hand: Ja też. Już nie upierałabym się przy jakimś umaszczeniu. Quote
argo Posted March 12, 2004 Posted March 12, 2004 ....Dla tych co maja ochote poogladac piekne zdjecia kuzynow ,ciotek.....mojego TJ zaprasza do"albm de famille" na stronie:http://www.labradors.org/index1.htm A dla tych co znaja francuski polecam dobra lekture na tej stronie. A co z tymi, 8) :( którzy nie znaja francuskiego? A może założysz topic ze streszczeniami lub tłumaczeniem najciekawszych artykułów ? :lol: Mam już nawet 'pomysł' 8) na tytuł > 'Francuzi o labach' :lol: :hand: Quote
Evelina Posted March 12, 2004 Posted March 12, 2004 A co z tymi, 8) :( którzy nie znaja francuskiego? Wyglada na to ze Francuzi pisza dokladnie to samo co Polacy, choc moze :roll: uzywaja bardziej wyrafinowanego jezyka. :lol: :hmmmm: no... tak mi sie zdaje :roll: Quote
Bila Posted March 12, 2004 Posted March 12, 2004 A ja teraz zupełnie z innej beczki. Z Kabeską rozwinęłyśmy temat przyśpiewek i śpiewu w ogóle. Zeby nie robić bałaganu to wracam na offa z prośbą lub pytkiem. Czy ktoś ma parodię piosenki R. Gawlińskiego "Baśka". Pamiętam, że refren zaczynał się: Piękne jak traktor pod Skierniewicami. Miałam to kiedyś, ale w miedzyczasie walnął mi komp. i różne takie fajne rzeczy przepadły. A zapewniam, że ta inna 'Baśka" była rewelacyjna. Jeśli ktoś ma , to wielka prośba o wrzucenie. Quote
argo Posted March 12, 2004 Posted March 12, 2004 A co z tymi, 8) :( którzy nie znaja francuskiego? Wyglada na to ze Francuzi pisza dokladnie to samo co Polacy, choc moze :roll: uzywaja bardziej wyrafinowanego jezyka. :lol: :hmmmm: no... tak mi sie zdaje :roll: :crazyeye: :confused: Czyli Francuzi - na psiura mówią - xxxxx?, na laba - xxxx?, na karmienie - xxxx?, na 'dzieweczkę' :wink: - xxxx? :roll: :lol: :wink: Quote
Asia_Focus Posted March 12, 2004 Posted March 12, 2004 A widział ktoś motylka co ma wszystko w dupie?? :lol: Quote
MK i TJ Posted March 12, 2004 Posted March 12, 2004 Ja widzialam i jak chce sie posmiacto go sobie puszczam. Polecam na szare dni!!! http://sinuspl.net/pub/motylek.swf Quote
Recommended Posts