Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Pika i pomyslec ze to byl taki cichy, niewinny i spokojny topik :oops:

ale to nie ja zaczęlam :niewiem: tym razem 8)

Ja o lizaniu przez psa po nosie,a to Samba z koszykarzami wyskoczyła :niewiem:

• Replies 4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Pika i pomyslec ze to byl taki cichy, niewinny i spokojny topik :oops:

Alez nadal jest, tylko nieco bardziej rozintelektualizowany... :angel:

Posted

Samba a co powiesz na to, że ja mam 175 8) :wink:

Ale tobie to jednak dobrze, pies cie po nosie polizał. :( ja się schylać musze :( nawet do wilczarza :roll:

:wink:

tia,przestaniesz tak mowic kiedy naucze Malenstwo wskakiwania przednimi lapami na ramiona :wink: :lol: :lol: :lol:

Gwarantuje ze nie bedziesz sie musiala wiecej schylac :wink:

Alternatywa dla Ciebie moze byc takowy wilczarz,ktory mial 106cm w klebie 8) :lol: :lol: :lol:

BTW.Ale Malenstwo faktycznie bylo przy Tobie malenkie 8)

Posted
tia,przestaniesz tak mowic kiedy naucze Malenstwo wskakiwania przednimi lapami na ramiona :wink: :lol: :lol: :lol:

Gwarantuje ze nie bedziesz sie musiala wiecej schylac :wink:

To lepiej nawet :lol: dla kregoslupa zdrowiej tak sie nie schylac :lol:

Bo jak sie schyle i mi cos strzyknie i sie nie wyprostuje :hmmmm:

Alternatywa dla Ciebie moze byc takowy wilczarz,ktory mial 106cm w klebie 8) :lol: :lol: :lol:

BTW.Ale Malenstwo faktycznie bylo przy Tobie malenkie 8)

Alternatywa dla mnie jest tyż nie malutki psiaczek, czyli dog niemiecki 8) I kiedys go bede miała 8)

Posted
Marzysz o arlekinie? :roll:

Nie :roll: Pajaców nie lubiam :roll:

A tak poza tym niezdecydowana jestem :oops: Nie wiem który do mnie bardziej pasuje :roll:

Posted
Marzysz o arlekinie? :roll:

Nie :roll: Pajaców nie lubiam :roll:

A tak poza tym niezdecydowana jestem :oops: Nie wiem który do mnie bardziej pasuje :roll:

pregowany 8)

Posted

Pika, taki kolorek odzwierciedlajacy charakterek.. pregowany..czyli taki ty gryzi... czyli zadziorny.. czyli cała Ty :lol:

no ewentualnie moze byc jeszcze czarny... jak wiedźma :lol: :evilbat:

a wracajac do koszykarzy... mialam kiedys takiego jednego na wlasnosc.. 2 m wzrostu.. ale straszna chudzina była... :roll: w kazdym razie to on sie musiał schylac, bo ja mam "tylko" 170...

a Carr, mam nadzieje, ze bde sie mogla w Krakowie schylic do malenstwa :wink: ??

Posted

Musi co jestes Ryby zodiakalne. Ja jestem Ryby i jestem okropnie niezdecydowana :)

Jezeli lubisz Pana Samochodzika, to wybierz blekitnego. Nie dosc, ze kolorek taki, ze brudu nie widac, to jeszcze bydle jest najwieksze chyba ze wszystkich dogow...

Posted

Jezeli lubisz Pana Samochodzika, to wybierz blekitnego. Nie dosc, ze kolorek taki, ze brudu nie widac, to jeszcze bydle jest najwieksze chyba ze wszystkich dogow...

Wszystkie dogi sa mniej wiecej wyrownane wzrostowo 8)

wszak jedna rasa,tyle ze podzielona ze wzgledu na umaszczenie....

BTW.jak dla mnie to naj,naj z dogow sa pregusy i zolte :fadein:

Posted
Pika, taki kolorek odzwierciedlajacy charakterekpregowany.. ..czyli cała Ty :lol:

a ja mam charakterek w paski? :hmmmm: to znaczy jaki? :o

no ewentualnie moze byc jeszcze czarny... jak wiedźma :lol: :evilbat:

o to, to :evilbat:

Musi co jestes Ryby zodiakalne. Ja jestem Ryby i jestem okropnie niezdecydowana :)

:shake: ja Wodnik jestem :angel: I ja bardzo szybko decyzje podejmuje :lol: czasami za szybko :-?

Tylko w tym konkretnym przypadku mam problem, bo mi się wszystkie podbaja :roll: a nie będę z każdego rodzaju po jednym w domu trzymac :o

wybierz blekitnego. Nie dosc, ze kolorek taki, ze brudu nie widac,

I te ich niebieskie oczka :iloveyou:

BTW.jak dla mnie to naj,naj z dogow sa pregusy i zolte :fadein:

No własnie Korona mnie mówi, że powinnam żółtego, albo pregusa. :lol:

Posted
Pikus, koci charakterek... :evilbat:

mnie sie naj naj żólte,czarne i blekitne podobaj :wink:

Taki przymilny, łaszący sie i ocierający pieszczoch jestem? 8) A i niekiedy ładnie mruczeć potrafie 8)

Posted

Ja też uwielbiam dogi, dumne, majestatyczne i takie zgrabne...

Gdyby nie fakt, że wciągnęłam się w pracę z psami to kto wie czy nie sprawiłabym sobie takiego olbrzyma. A co do kolorku to kiedyś byłam chora na punkcie błękitnych dogów. Teraz mi się zmieniły upodobania i najbardziej podobają mi się dogi płaszczowe...

Posted
A co do kolorku to kiedyś byłam chora na punkcie błękitnych dogów. Teraz mi się zmieniły upodobania i najbardziej podobają mi się dogi płaszczowe...

Brzmi zagadkowo. Mozesz rozwinac i sie podzielic? Bo mnie dog blekitny i plaszcz to co najwyzej z niebieskim prochowcem, ale oba odzdzielnie, a nie na raz 8)

Posted

:HUT012: :lol:

Zachraniarka :Rose:

Potrafisz zaskoczyć :wink:

O 'prochowcowych' :wink: dogach usłyszałem ... i zobaczyłem je pierwszy raz na LABACH :wink: :roll:

:hand:

BTW. Dla mnie 'błękitne' są najpiękniejsze :lol:

:hmmmm: ... ale żółtawe tyż mi się podobują :lol:

Posted

Ale narozrabiałam :oops: Dogi na labach wyladowały :oops:

Ale macie jeszcze :wink: :lol:

Tu dobrze widać na czym ten płaszcz "polega"

naf16w6.jpg

Dla porównania "błekitki"

Tristan1.jpg

beatrice4a.jpg

i czarnuszki

Nikitaa.jpg

Jersey_intera.jpg

nie ma to jak dog na kanapie :wink: dog2.jpg

Posted
J

Oto przykład dogów płaszczowych (moim zdaniem dogi w tym umaszczeniu są najpiękniejsze). Dorosła suczka:

Och... Jest przepiekna... Podobnie, jak Argo, dowiaduje sie o nich po raz pierwszy. Ma umaszczenie jak pingwin, znaczy sie Linux :D Jeden z moich kotow ma identyczne (tyle, ze nieco nizszy jest) i nazwlam go wlasnie Linux :D

Ojej, przeczytalam, co napisalam, wiec doprecyzuje: nie Argo ma umaszczenie, jak Linux, tylko psica na zdjeciu :oops:

Posted

W ogole dochodze do wniosku, ze mam koty umaszczone jak dogi :D

Otoz:

Maciunia, Krakers i Okruszek sa pregowane,

Dzidzia jest czarna,

Linux jest plaszczowy,

a Blue, jak sama nazwa wskazuje jest blekitna.

Tylko Snooker sie wylamuje, bo jest trzykolorowa, ale za to najpiekniejsza ze wszystkich :D

Posted

Milo popatrzec na takie piekne psy jak Dogi. Mnie osobiście też bardzo sie podobają - zawsze na wystawie się za nimi oglądam. Mają one w sobie to"coś" czemu nie można się oprzeć - to chba ta ich majestatycznośc, opanowanie i spokój - są cuuuudneeeeeeee :multi:

Posted
ta ich majestatycznośc, opanowanie i spokój

Tak różne od rozbrykanych, wszędowbylskich, ciekawskich, wesołych, przyjacielskich i potrafiących zalizać na śmierć labków :lol: :lol: :lol:

Posted
ta ich majestatycznośc, opanowanie i spokój

Tak różne od rozbrykanych, wszędowbylskich, ciekawskich, wesołych, przyjacielskich i potrafiących zalizać na śmierć labków :lol: :lol: :lol:

Czy ja wiem... :roll:

Lab też potrafi być ucieleśnieniem majestetyczności, opanowania i spokoju. Jak na załączonym obrazku:

woda1.jpg

Sęk w tym, że u labów jest to tylko chwilowe i za moment wszystko wraca do (zwariowanej) normy :lol:

Posted

Sęk w tym, że u labów jest to tylko chwilowe i za moment wszystko wraca do (zwariowanej) normy :lol:

Dokładnie :D

Na niektórych zdjęciach Pagaj też wygląda dostojnie :D