Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gazuś napisał(a):
Wiesz, często agresja może być wywołana bólem/chorobą...

O Eldzie... Hmm, zaraz napisze PW :)

wiem, wiem, ale to napewno nie to ;)

Dobrze, czekam w takim razie na wiadomosc :)

• Replies 4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Idziemy z Tofką na szkolenie indywidualne :multi: Rozmawiałam wczoraj z bardzo fajną babeczką z Alteri i będzie nas szkolić - strasznie się cieszę, że w końcu znalazłam kogoś - a uwierzcie obdzwoniłam sporo szkół - kto nie proponuje mi kolczatki, bicia i dławika...

Posted

No a do mnie dorarł wczoraj kliker. Pobawimy się trochę.

Muszę jeszcze farbę na ślady załatwić :) Będziemy chodzić na "grupowe" szkolenie - ja z Docem, Florka z Piegusem (JDS) a uczyć nas będzie Pan Od Gończego ;)

Posted

Cucci - pogadamy za 5 miesięcy jak ci Joghi wejdzie w okres dojrzewania i buntu:cool3: Do niedawna ja z Tofą nie miałam problemów, a przynajmniej nie takich z którymi nie mogłam sobie poradzić...Od jakiegos póltora miesiąca nastapiło totalne ogłupienie i nic co jestem w stanie sama wymyśleć nie działa;)
Poza tym ta babeczka wydaje się strasznie fajna - udziela porad behawioralnych, zajmuje sie dogoterapią, szkoleniem psów dla niepełnosprawnych i psią psychologią - z chęcią z nią pogadam.

Posted

URIA chyba sie nie zrozumialysmy..
chodzilo mi o to ze wy na szkolenie,Gazus na szkolenie a my kurcze takiej fajnej mozliwosci nie mamy bo tu nam 200 zl za godzine chca ehh..
tez bym chetnie poszla.No a trzeba sobie radzic samemu.

Posted

aaaaa no to już kumam;) ale zupełnie nie ma co Ci byc głupio w takim razie!;)
200 zł fiu....fiu...też chyba bym szkoliła sama łykając valium od czasu do czasu:evil_lol:

choć ostatnio to mnie ludki z różnych szkół psich głównie denerwują - jeden Pan przemilcze z jakiej szkoły - powiedział mi, że "pod koniec szkolenia sama się Pani przekona, że kolczatka to jedyne wyjście jak Panią ręka zacznie boleć, bo pies tak ciągnie..."
Ręka to mnie teraz boli - po to ide na szkolenie, żeby nie bolała. Debilizm IMHO, żeby płacić 450 zł za szkolenie i w efekcie końcowym lądować z kolczatką, którą sama bez pomocy Pana szkoleniowca moge kupić.:roll:

Posted

Sonika napisał(a):

Tak sobie mysle, ze moze to byc uraz, bo rzuca sie glownie na owczarkowate. W wieku 4 miesiecy ugryzl go owczarek niemiecki, koło oka.
No ale to z drugiej strony nie pasuje, bo dlaczego przypomnial to sobie po 1.5 roku? do tego niektore psy tej rasy KOCHA :shake:

Mój Dinowaty jak byl w wieku `mlodzienczym` tez zostal dwa razy, lekko, ale jednak pogryziony przez owczarki niemieckie. Od tamtej pory do psów tej rasy ma wrogie nastawienie,suki omija szerokim łukiem. Jakos bardziej wyczulony jest na owa rase.

Mam pytanie co do czekoladowych labków. Ponoć ze wzgledu, ze to rzadsze umaszczenie szczeniaki tej rasy sa drosze, czy tak?

Posted

cuciola,
200 zł za spotkanie ??!!
Gdzie tak zdzierają ?
W Białymstoku, byłam kilka razy na szkoleniu w klubie Alpi - u Pani Bendiuk. Babka zajmuje się szkoleniami i w swoim życiu przeszła przez różne typy szkoleń - kolczatki, szarpania za grzbiet i została przy klikierze:). Cały kurs szkolenia - I etap to chyba jakieś 400 zł.
Niestety nam zabrakło czasu i konsekwencji nad czym ubolewam i troszkę się udało go podszkolic. Poza tym, ponieważ pies jest ślepy, trochę dłużej mu zajmuje czasu wyłapanie o co chodzi. I do tej pory na smyczy ciąąąągnie jak cholera :) Nie rozumie o co nam chodzi :)

Posted

karina1002 napisał(a):
cuciola,
200 zł za spotkanie ??!!
Gdzie tak zdzierają ?
W Białymstoku, byłam kilka razy na szkoleniu w klubie Alpi - u Pani Bendiuk. Babka zajmuje się szkoleniami i w swoim życiu przeszła przez różne typy szkoleń - kolczatki, szarpania za grzbiet i została przy klikierze:). Cały kurs szkolenia - I etap to chyba jakieś 400 zł.
Niestety nam zabrakło czasu i konsekwencji nad czym ubolewam i troszkę się udało go podszkolic. Poza tym, ponieważ pies jest ślepy, trochę dłużej mu zajmuje czasu wyłapanie o co chodzi. I do tej pory na smyczy ciąąąągnie jak cholera :) Nie rozumie o co nam chodzi :)

Cuci mieszka we Wloszech :razz:

Posted

No ba! Jasne, że wstawię ;)
Idzie za tydzień do fryzjera w środę, ale mnie nie będzie, bo jadę do Krakowa na 3 dni...Ale w sobote dorwę ją z aparatem :lol:

Posted

Aleb, dawaj foty :-) Trzeba poznać konkurencje :diabloti:

A co do szkolenia, to ja swoje goldenice układam sama i nie narzekam. Czytam, ogladam filmiki, podpatruje innych i wyciągam to co dla mnie i moich psów będzie najlepsze. A jeżeli miałabym iść do szkoleniowca to majac też już sporą wiedze chciałabym z nim współpracować, a nie tylko ślepo słuchać jego poleceń, a niestety do tego większosć szkoleń się ogranicza :shake:

Posted

W Chorzowie będziemy mieli nasze pierwsze urodzinki :lol: Tosca jest równo z 10 września. Dlatego licze na jakiś prezent od sedziego :eviltong:
Jak chcesz zobaczyć fotki "małej" to wejdz sobie na goldenfoto i wpisz w wyszukiwarke POEZJA Golden Gaj. Najaktualniejsze zdjęcia są z Legnicy.
A ile twoja sunia ma miesięcy? Była już wystawiana?

Posted

Goldenmanka - ja, ale chwilowo niestety nie zgłaszam się na ochotnika, bo jestem po uszy zawalona...a jeszcze Gazus czeka na tekst...chyba, że Ci sie bardzo nie spieszy...