Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

a ja wlasnie dostalam maila potwierdzajacego ze moge przyjechac do schroniska i bede wolontaruszka moze!
jutro rano zadzwonie do schroniska i sie zapytam kiedy i jak...
ale fajnie...na pewno tam pieskom sie pomoc przyda powiedzieli mi ze potrzebuja pomocy w wyprowadzaniu psow...a mi tak pieska brakuje ze chetnie biednym pieskom pomoge! :D

• Replies 4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

A ja pierwszy raz w zyciu wyciagnelam calutkiego kleszcza :lol:

Jak ktos chce zobaczyc, piewrsza lekcje agility, niech zajrzy do galerii ;)

brrr, ale sie dzisiaj wkurzylam. Od dwóch lat w pewnym parku nie chodzila straz miejska, dzisiaj patrze i widze trzech...
Szybko złapalam psa(byli jeszcze daleko) i tylko: prosze trzymac psa, bo nastepnym razem mandacik wlepie...

Tylko jestem ciekawa co by powiedzieli na to, ze nie spuszczajac psa rowniz lapie prawo( w ustawie jest wyraznie napisane, ze pies musi miec mozliwosc swopodnego wybiegania się) nie moze w parkach, lasach, nad morzem, na lakac, to gdzie?

Posted

Sonika napisał(a):
Tylko jestem ciekawa co by powiedzieli na to, ze nie spuszczajac psa rowniz lapie prawo( w ustawie jest wyraznie napisane, ze pies musi miec mozliwosc swopodnego wybiegania się) nie moze w parkach, lasach, nad morzem, na lakac, to gdzie?

Tyyyy...Dobre :lol: To mam co odpowiadać policjantom :lol: Chociaż u mnie się raczej nie mają jak czepiać, bo pies jest puszczany na poligonie, w lesie, na polu... no, albo w parku, ale to najczęściej jak mamy tam szkolenia.

Posted

Sonika napisał(a):

Tyyyy...Dobre :lol: To mam co odpowiadać policjantom :lol: Chociaż u mnie się raczej nie mają jak czepiać, bo pies jest puszczany na poligonie, w lesie, na polu... no, albo w parku, ale to najczęściej jak mamy tam szkolenia.

Posted

Sonika napisał(a):
A ja pierwszy raz w zyciu wyciagnelam calutkiego kleszcza :lol:

Jak ktos chce zobaczyc, piewrsza lekcje agility, niech zajrzy do galerii ;)

brrr, ale sie dzisiaj wkurzylam. Od dwóch lat w pewnym parku nie chodzila straz miejska, dzisiaj patrze i widze trzech...
Szybko złapalam psa(byli jeszcze daleko) i tylko: prosze trzymac psa, bo nastepnym razem mandacik wlepie...

No to gratuluję :)
U nas żadna straż nie chodzi i całe szczęście

Posted

a o co awantura? :)

a w sobote sa u mnie prace uzytkowe dla retrieverow :) juz sie nie moge doczekac bo nikdy apoprtu z wody nie widzialam i widzialam nigdy jak psy reaguja na strzal :P bedzie bosko!

Posted

hihi, 30 min. temu wrocilam z psiakiem z rolek :cool3: Nawet nie wiecie, jak ladnie przy nich biega(oczywiscie nie bylam sama, tylko moja najoma wziela rolki i sobie tak na zmiane jezdzilysmy)
Wszystko byłoby cudownie, gdyby sie na kilka psow nie "rzucil" :roll:
(dziwne nie? rasowy golden sztraszy psy zebami, glownie owczarkopodobne :shake: )

A tak ogulnie myslalam, ze sie zalamie, przez pewnego faceta :angryy:
Doberman podbiegł do labradora i zaczal na niego warczec. Wlasciciela zareagowal odrazu, wzial psa, rzucil o ziemie, zlal z 10 razy smycza, pierwsyz raz slyszalam, tak glosno piszczacego psa. Oczywiscie co drugie słowo k*** jeszcze raz zawarkniesz to... :angryy:
Juz chcialam cos powiedziec, ale co ja biedna moglam przy 40 letnim facecie, ktory byl strasznie agresywny? :-(

Posted

Gazuś napisał(a):
Awantura...No cóż, o majówkę i wystawę, tym razem w Bydgoszczy, gdzie mam wystawić seterki :lol: Awanturę wygrałam :lol:

Gazus ale mam nadzieje, że nadal jedziesz nad Narie??!! Ja już sztormiaczek spakowałam - ponoć ma lać cały weekend:cool1: A i na wystwę najprawdopodobniej jedziemy, bo chyba mamy samochód na ten wekkend:multi:

Posted

Uria, jadę, jadę :lol:
Ale - jak będe miała 1 maja dojazd do M-ka, to po wystawie od razu wracam, żeby móc jechać z tymi seterkami. Pies zostaje z rodzicami i znajomimi, niech sobie polata :lol:
No, ale zobaczymy jak z dojazdem, nieługo powinnam wiedzieć :lol: ALe mam nadzieję, że na Sobotnio-wieczorny spacer goldeniarski się umówimy? :lol:

Posted

Heh...sorry tak to jest jak się zagląda na dogo przed pierwsza kawą :roll: - maiło być:
oczywiście, że się umówimy na spacerek!!:diabloti:

Posted

URIA - i mam prośbę - jeśli zdarzyłoby się, że na naszym spacerku by padał deszcz NIE BIERZ parasolki :lol: Docent na widok parasolek dostane nerwicy, histerii i dreszczy...
Efekt mojego KOCHANEGO kuzynostwa, które (powybijałabym te dzieciaki, przysięgam) małego Doca straszyli parasolką... :-(

Posted

Gazuś napisał(a):
Docent na widok parasolek dostane nerwicy, histerii i dreszczy...

heh skąd ja to znam... Irys (York) jak pada to ja musze iść bez parasolki bo sie jej boi i nie pójdzie nigdzie.. chowa sie do kąta zdaleka od parasolki

Posted

Gazuś napisał(a):
URIA - i mam prośbę - jeśli zdarzyłoby się, że na naszym spacerku by padał deszcz NIE BIERZ parasolki :lol: Docent na widok parasolek dostane nerwicy, histerii i dreszczy...
Efekt mojego KOCHANEGO kuzynostwa, które (powybijałabym te dzieciaki, przysięgam) małego Doca straszyli parasolką... :-(

Spoko branie parasolki na mazury to chyba wogóle pomylony pomysł - mam sztormiaczek:diabloti: Tofka też się cyka parasolek:roll:

Posted

Karolina tak mi się spodobała jedna z twoich fotek Roniego, że zrobiłam av ;)

A tu kod:

http://img47.imageshack.us/img47/8441/roni4wj.png

A ja się modlę, żeby jutro nie padało, bo jutro jadę na wystawę