Jump to content
Dogomania

Kraków SMERF MA DOM U TAMB!! A Goliad MA DOM u Lukomanki !!! HURRA!!!!

Recommended Posts

• Replies 148
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tamb napisał(a):
Dlaczego nikt się nie zachwyca?:mad:

Właśnie, dlaczego?
Jak nikt się nie zachwycał moimi psiakami, to chwaliłam je sama.
Może najpierw napisz dlaczego na wątku Smerfa - Timona i Goliada pojawił się jakiś cudny Ozzy i prześliczna Gerda. :eviltong:

Posted

A dlaczego na wątku również Goliada ? Już odpowiadam : Timonek vel Smerfik i Czaruś vel Goliad to kumple z krakowskiego schronu, którzy kiedyś dzielili jeden boks a po zmasakrowaniu przez współspacza znaleźli się razem w szpitaliku. A stamtąd wywędrowały, oczywiście dzięki AdzeG (Agusiu kochamy Cię bardzo!)do swoich już stałych domków. Do Tamb Smerfik a Goliad do mnie. A całe stadko : czyli również moja kielecczanka Helga teraz Luka zapoznały się na wiślanych bulwarach i całkiem nieźle poharcowały i to nie jeden już raz! A wszystkie nasze BIDY są bardzo kochane i najpiękniejsze na świecie co widać na zdjątkach. I jak nie przygarniać bezdomniaczków?

• 2 weeks later...
Posted

Czarusiek(goliad) z oskubaną maskotką

wystraszony Czaruś (co oni kombinują ze mną?)

to moja kumpela Luka i taki trzeci co nie mówi ani nie rusza się
Tak mi się żyje i nie narzekam bo dbają o mnie i dopieszczają a i wyżera całkiem dobra. Aż mi kilka kilo przybyło i przezywają mnie baleron. Pozdrawiam wszystkich zainteresowanych i oczywiście mojego kumpla Smerfika czyli Timonka i jego paczkę.:multi:

• 4 weeks later...
Posted

[quote name='tamb']Bo Ozzy, Gerda, Titka (której nie ma na zdjęciach) i Timon mieszkają razem.:eviltong: Są prawdziwym psim stadem.

Titka też już jest - poniżej ;)

Na pierwszym planie Ozzy, za nim - Miodek i Timon

Timon i pupa Ozziego ;)

Miodek i Tosia

Posted

Ale cZARUŚ GRUBIUTKI TERAZ!!:p:eviltong:

Posted

Zdjęcia części stadka tambowego są rewelacyjne. Ozzy z języczkiem, Timuś z zębichami i cudny rudzielec w koszu! Ta sielanka na łóżeczku- coś pięknego!;) A mój Czaruś waży aż 15 kg i dostałam :mad: od weta i musimy zrzucić co najmniej 5! Czy ktoś wie jak to zrobić skoro grubasek aż się trzęsie na widok jedzonka i skonsumuje wszystko a dziś na spacerze porwał gumę do żucia gdzieś z trawy! Bardzo się cieszę na jutrzejszy spacer z tamb i psiakami:multi:

Posted

Pierwsze zdjęcie, niestety niewyraźne to szybki bil czyli Ozzy na wspólnym spacerku naszej psiej ferajny:multi:

Drugie zdjęcie to Timuś w roli modela a jaki uśmiechnięty!:lol:

A to psie zadowolone kłębowisko to szary Timon, piękna z długim czarnym włosem Titka i upasiony Czaruś

I powtórka szczęśliwych wreszcie psiaków a niegdyś bezdomniaków z okropną przeszłością

• 4 weeks later...
Posted

Czaruś też miał opróżniane te gruczoły ale bez narkozy. Zęby to jednak muszą być w narkozie. To chłopak ma przygody ale jakie piękne ząbki teraz będzie pokazywał. Bezproblemowego wybudzania życzymy Timonkowi !!! Trzymajcie się :lol:

• 2 months later...
Posted

Co jakiś czas Timonkowi odbija. Gromadzi zabawki pod łóżkiem, kładzie się na nich i warczy. Zachowuje się jak suczka z ciążą urojoną. Jest wtedy mało kontaktpwy, zestresowany, cały czas pilnuje swoich skarbów. Pochowałam dzisiaj zabawki, zmęczyły mnie dźwięki jakie wydaje i ogólne napięcie. Jest smutny, szuka zabawek, piszczy ale nie warczy cały dzień i co jakiś czas w nocy. Ufff. Spotkał się ktoś z czymś takim ? Tż drwi, że mały ma rozbudowane poczucie własności.:evil_lol:

• 2 weeks later...
Posted

Właśnie wróciłam od sąsiadki, u której przechowuję chorą, bezdomną kotkę. Do niedzieli muszę jej dawać zastrzyki. Timonek chomikuje zabawki, strasznie rządzi, jest w tym wszystkim bardzo śmieszny szkoda, że wydaje cały czas męczące ucho dźwięki. Może umówimy się na spacer na Błonia?

Posted

tamb napisał(a):
Właśnie wróciłam od sąsiadki, u której przechowuję chorą, bezdomną kotkę. Do niedzieli muszę jej dawać zastrzyki. Timonek chomikuje zabawki, strasznie rządzi, jest w tym wszystkim bardzo śmieszny szkoda, że wydaje cały czas męczące ucho dźwięki. Może umówimy się na spacer na Błonia?

Chętnie. Zadzwonię, to ustalimy kiedy. Mila najlepiej wybiegała się właśnie w towarzystwie, bo sama, to niespecjalnie, dlatego że biega właściwie cały czas koło mnie.