Nikki - charciara Posted July 17, 2007 Posted July 17, 2007 poszukujemy domu dla fajnego, inteligentnego, wilkopodobnego Maxa. Max jest w wieku około 6-7 lat, i do obecnego domu trafił jako niemal zagłodzona, zastraszona znajda. pomimo przeszłości, potrafił pokochać swoją nową rodzinę, która teraz z bólem serca i rozpaczliwie szuka mu domu z powodu wieku i stanu zdrowia jego Pani, oraz Jej przeprowadzki do małego mieszkania, do innego miasta. czasu jest bardzo mało, bo 2, maksymalnie 3 tygodnie.. pomóżcie. jeśli znacie kogoś, kto szuka oddanego, wesołego, czystego i zsocjalizowanego przyjaciela, Max jest właśnie taki. w dotychczasowym domu miał stado kotów, i żyli w wielkiej przyjaźni, był też na początku owczarek, któremu Max się podporządkował, chociaż na duże psy krążące za ogrodzeniem szczeka z antypatią. jest opiekuńczy i delikatny zarazem, czasami trudno stwierdzić, czy jego Pani opiekowała się nim, czy On swoja Panią. nie niszczy nic w domu, jednocześnie na spacerach kipi radością, energią, jest w swoim żywiole kiedy biega i pokonuje przeszkody. jest nauczony podstawowych komend, również wizualnych. wraca do nogi na zawołanie, ładnie chodzi na smyczy. je wszystko i nie grymasi nawet, kiedy co lepsze kąski wybierają mu z miski koty ;) ma aktualne szczepienia, nie chorował dotąd i jest w świetnej formie. ze względu na krótki czas jaki pozostał szukamy zarówno domu docelowego, jak i tymczasowego na wszelki wypadek. ja niestety nie mogę go do siebie wziąć nawet na tymczas. pomóżcie. pilne. Max raczej ma małe szanse wyjść ze schronu jeśli tam trafi, choćby dlatego, że pewnie nie pożyje tam długo... Quote
Nikki - charciara Posted July 17, 2007 Author Posted July 17, 2007 a oto Max: jak pies z kotem?? ;) ps.: szukamy też domów dla dwóch kotów, ktoś poradzi gdzie i jak?? Quote
akucha Posted July 17, 2007 Posted July 17, 2007 Spróbuj tu dac ogłoszenia: http://www.trojmiasto.pl/ogloszenia/kategoria.phtml?id_kat_pod=608 Fajny piecho, niech szybko znajdzie dom. Quote
Nikki - charciara Posted July 17, 2007 Author Posted July 17, 2007 ajć :) zapomniałam dodać, ze obecnie jest w dolnośląskim, pod Wrocławiem :) [my zresztą też ;)] i że doskonale nadaje się zarówno do domu z ogrodem jak i do mieszkania :) podobno z dziećmi nie ma problemu, sprawdzę to pojutrze zapewne, jak moje Trole wrócą z wakacji u babci ;) Quote
akucha Posted July 17, 2007 Posted July 17, 2007 To napisz w tytule: prośba o Allegro i ogłoszenia. Ja nie potrafię niestety, nie mam konta na Allegro. Quote
Nikki - charciara Posted July 17, 2007 Author Posted July 17, 2007 Akucha, a jak to zrobić?? znaczy zmienić tytuł?? bo szczerze mówiąc nie mam pojęcia... jestem noga w takich sprawach... ;) Quote
Nikki - charciara Posted July 17, 2007 Author Posted July 17, 2007 ok, poradziłam sobie :) dzięki za radę :) a teraz Maxiu, trzeba Cię podciągnąć do góry, bo wiatr i cisza tu hula.. Quote
iwop Posted July 17, 2007 Posted July 17, 2007 boże, kolejna bida... w trakcie wakacji to ja czarno wszystko widzę...:placz: Quote
iwop Posted July 17, 2007 Posted July 17, 2007 niki moge mu zrobiic allegro i e-oferty ale napisz mi tekst i do kogo kontakt bo siedze na walizkach... Quote
Nikki - charciara Posted July 17, 2007 Author Posted July 17, 2007 iwop, będę wdzięczna bardzo bardzo. tekst. jaki?? krótki?? szczegółowy czy może "chwytający za serce"?? fotki mam niewielkie, ale pojutrze pójdę i zrobię swoje, porządnej wielkości, póki co mogę podesłać te co mam i poproszę o większe właścicielkę. póki co siedzę w domu bo mi dentystka spierniczyła zabieg i wyję od tygodnia z bólu, do pojutrza nie dam rady wyjść, nawet swoich nie mogę odbiegać :( a kontakt do mnie może być. podam Ci dane na PW za moment. ok?? Quote
iwop Posted July 17, 2007 Posted July 17, 2007 Niki tekst musi byc dramatyczny - można coś ubarwić. Mozesz przesłać mi do jutra bo teraz niestety musze zejśc z dogo. Ogłosze bidulka jutro. mozesz pisac na priva albo na maila; iwopiot@interia.pl Quote
Nikki - charciara Posted July 17, 2007 Author Posted July 17, 2007 ponieważ zapewne za chwilę zawieszą mi konto, podaję numer gg i tel do siebie: gg: 5335857 tel.: 693-815-597 mail: kianit@o2.pl Quote
Nikki - charciara Posted July 17, 2007 Author Posted July 17, 2007 [quote name='iwop']Niki tekst musi byc dramatyczny - można coś ubarwić. Mozesz przesłać mi do jutra bo teraz niestety musze zejśc z dogo. Ogłosze bidulka jutro. mozesz pisac na priva albo na maila; iwopiot@interia.pl wielkie dzięki iwop :) jutro rano prześlę Ci tekst i fotki :) jakby co, jestem na gg nawet jak mnie nie widać. Quote
Nikki - charciara Posted July 18, 2007 Author Posted July 18, 2007 nikt nie podbija, nikt nie odpisuje, to sama będę to robić :cool1: a może znacie inne fora, gdzie można znaleźć pomoc dla Maxa?? Quote
iwop Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 Niki cały czas czekam na tekst do ogłoszeń....:oops: Quote
Nikki - charciara Posted August 4, 2007 Author Posted August 4, 2007 boszz... nie wiem już jak sie nazywam taką mam ostatnio pogoń, ale najbliższe trzy dni to będzie masakra, bo muszę jakoś przekonać Was, że Max straszliwie potrzebuje pomocy, a nie wiem jak :( do wtorku [7.08] Max musi trafić na tymczas!! jego dotychczasowi właściciele oferują wszelka pomoc jaką dadzą radę na odległość, ale ręczą, że zapewnią Maxowi karmę i to co potrzebne w "tymczasie", więc potrzeba jeszcze tylko domu, gdzie bedzie mógł czekać na nowych opiekunów. pilne jak diabli. ja wyczerpałam juz wszelkie inne swoje mozliwości, teraz pozostaje mi i Maxowi liczyć na Was.. ktokolwiek słyszał.. ktokolwiek wie.. ktokolwiek może pomóc.. czekamy jak na szpilkach.. aby było szybciej podaję swój numer komórkowy: 693-815-597 Quote
Nikki - charciara Posted August 4, 2007 Author Posted August 4, 2007 nikt nie siedzi w tym dziale?? Quote
Nikki - charciara Posted August 6, 2007 Author Posted August 6, 2007 nie ma tu nikogo z Wrocławia albo okolic?? Quote
Nikki - charciara Posted August 7, 2007 Author Posted August 7, 2007 Max [choć to jeszcze nic pewnego] trafi dziś na tymczas. teraz szukamy dla niego domu. to naprawdę fajny psiak, który odwdzięczy sie miłością i wiernością za michę, legowisko oraz serce. szukamy dla niego domu. Szukasz przyjaciela?? Max nadaje się idealnie. Quote
Nikki - charciara Posted August 7, 2007 Author Posted August 7, 2007 Max, do góry, jesteś zbyt fajny, by trafić do schroniska Quote
Nikki - charciara Posted August 7, 2007 Author Posted August 7, 2007 nikt Cię biedaku nie podbija?? będę wiec to robić sama! uparcie! Quote
Nikki - charciara Posted August 7, 2007 Author Posted August 7, 2007 no więc tymczas mamy już, ale długo Max tam być nie może. poszukujemy domu dla tego fajnego psa! Quote
Recommended Posts