kasia_r Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 Właśnie rozmawiałam z Gamoniem. Och, cieszę się, że trafiłam na ten wątek. Odwiedzam sunie już za czasów Oskarowej wyprowadzki ze Strzeleckiego. Wtedy po raz pierwszy poznałam Niunie zaraz po operacji. Teraz opiekuję się Alterem i siedzę też przy niej, bo jest naprawde skromna i taka biedna. Wypytywałam o nią lekarzy ale tylko mi mówili, że jakaś Pani ją przyniosła po wypadku, opiekuję się nią ale nie ma zbyt dużo czasu, no i że sunia jest bezdomna. Chciałam nawet skontaktowac się z tą Panią od Niuni, bo myślałam, że to ktoś spoza Dogomanii i chciałam założyć jej wątek. O suni napisałam na wątku Altera: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=75784&page=37 od postu 368 /str 37 do zdjęć suni w poście 387 ze str39. A dzis znowu ją odwiedzę. A reszte napisze albo Lavinia albo Gamoń. Pozdrawiam Quote
gamoń Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 Zaczynamy walkę aby odmienic los subtelnej ,pokrzywdzonej przez los suni. Kto pomoże w ogłoszeniach.?????? Prosimy o las rąk do pracy:lol: :lol: :lol: Quote
gamoń Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 Ludziska ta sunia jest odzwierciedleniem Fionki której nie udało sie uratowac .Tam na jej watek wiele dobrych serduszek zagladało a tu taka cisza.:shake: :shake: :shake: Sunia prosi o pomoc !!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
gamoń Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 Niunia jest juz u mnie. Nie ma żadnego problemu z psiakami ani z kotkiem. Jest niezwykle przyjacielska, szuka kontaktu z człowiekien na każdym kroku co bardzo mnie cieszy i... martwi, gdyż niunia zasuwa za mną po mieszkaniu krok w krok i widać, że coraz mniej ją boli, bo zdjęcia było jej zrobić piekielnie trudno. :loveu: Na spacerku był siusiu, po spacerku kolacja i teraz wreszcie położyła sie obok mnie zawiąać sadełko. Będzie bardzo wiernym psiakiem i szybko się przyzwyczai. mnie juz patrzy z ufnością w oczy Pozdrawiam Aga Quote
gamoń Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 niestety ze zdjęc dzisiaj nici. Wogóle nie chcą sie ładować :shake: :shake: :shake: Quote
kasia_r Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 Z wielkim żalem wyszłyśmy od Ciebie/Was Gamońku, ale teraz wiem, że lepiej sunia na tymczas trafić nie mogła. Bardzo się z mamą ucieszyłyśmy i bardzo dziękujemy. Będziemy w kontakcie. Trzeba jeszcze ludzi tu ściągnąć, bo suni żal. Ona właściwie taka Fionkowata jest. Ma takie coś w swoich oczkach... Dobry domku znajdź się... Quote
Matusz Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 Niunia kibicuję Ci z daleka i wierzę głęboko, że już niedługo znajdziesz swój własny prawdziwy dom ! Quote
lavinia Posted August 10, 2007 Author Posted August 10, 2007 Jestem od wczoraj bardzo, bardzo happy :-) :-) Przede wszystkim ogromne podziękowania dla Beaty i Agi, za to, że nie wygoniły mnie za drzwi i zgodziły się dać małej tymczas !!!. Poza tym, dla Kasi, o której mówiła mi dr Monika, że opiekuje się "moją" Niunią i która wczoraj zawiozła małą z lecznicy do dziewczyn. Wielkie, wielkie dzięki !!! muszę wam powiedzieć, ze sprawa Niuni nie dawała mi spać....martwiłam się tym, ze tak ciężko o DT, martwiłam się tym, że nie mogę do niej jeżdzić tak często jak bym chciała, martwiłam się tym, że ona biudulka tak siedzi sama w tej klatce ( na początku chodzenie było niewskazane, ze względu na operację ) no i w ogóle generalnie martwiłam się o nią cały czas. a teraz wiem, że w tym DT będzie miała po prostu super. Ona jest tak grzeczna i cichutka, tak jak gdyby jej wcale nie było. I chyba rzeczywiście podobna do Fionki, tylko mniejsza. sunia jest już bezpieczna i ma świetną opiekę, ale nie może przecież zostać tam na zawsze. W związku z tym nadal szukam dla niej domu. Przed adopcją zostanie wysterylizowana. Uważam, że to idealny pies dla osób starszych, ale niekoniecznie tylko dla takich. Beatko, obiecałaś zdjęcia !! Quote
gamoń Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 Cioteczko Lavinio! Wczoraj strona ze zdjeciami nie mogłam znaleźc serwera. Jak Aga wróci z apteki i sie obrobi to na pewno wklei. Quote
gamoń Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 zdjęcia może nie najpięlniejsze. Ale niunia wcale nie chciała pozować :cool3: Jutro jak nie będe sama to postaram sie o lepsze Quote
gamoń Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 Oj cioteczki .Tylko ciocia Kasia zaglada do Niuni :shake: a ona potrzebuje pomocy!!!!!!!!!!!!!!!. Przede wszystkim powinna miec moim skromnym zdaniem ponowną konsultację ortopedyczną ,ponieważ nie chce krakac ale łapka ja boli ,stara sie jak najmniej ja stawiac na ziemi .Nózka wyglada jakby była krótsza i nie chce byc złym prorokiem ale całkowicie sprawnie chyba nie bedzie chodzic .Mysle ,ze bedzie na nia utykac. Druga sprawa .Ja podjęłam sie opieki nad Niunią na okres 10 dni ,poniewaz sama mam 5 swoich psiaków i dwa koty a moja córka Aga wyjeżdza 31.08 wieczorem. Bez wsparcia córki nie ma szans (pracuje od 9.00-17.00)aby sunia mogłabyc u mnie dłużej.Dlatego mamy mało czasu na znalezienie domku Ja nie mam za bardzo czasu na bieganie i rozklejanie ogłoszeń w sprawie domku dla suni. Prosze Was za tem o pomoc w ogłoszeniach i szukaniu domku dla Niuni. Dziekuje w imieniu Niuni Beata Quote
kasia_r Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 No wstyd nie zaglądać. Dziewczyna po wypadku, po strasznych przeżyciach a tu taka cisza. :roll: Trzeba jej szukać domu, bo tymczas to tymczas! Kochane Gamonie, moi znajomi zapsieni i zakoceni, a Ci inni to szkoda gadać. Mam nadzieje, że u was wszystko w porządku. Czekałam na odzew ze spacerem ale pogoda nie dopisała. W takim razie herbatka i spacer nadal aktualne. A zobaczcie, jaki mam problem na osiedlu. Nie wiem co robić? :shake: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=76974 Pozdrawiam Quote
Recommended Posts