Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nutusiu,a może jeszcze w koszu siedzą?

Ja usuwam i wpadają do kosza a później zapominam i czasami mam przeszło setkę w koszu.

Strasznie biedny ten  Roy.

Kto mu taki straszny cios zadał.

Jak widzę podobne nieszczęście to ciągle się zastanawiam do czego jeszcze ludzie są zdolni.

Posted

Zagladam zagladam z kciukami ogromnymi 

za wszystkie te serduszka 

Roy Royun przecudny 

kokany 

zeby sie udalo 

jak najwiecej 

jak najlepiej .

Krasnal z braciszkiem -przecudni

Posted

Czy orientujecie się czy mają już pełen komplet psiaków na najbliższy transport ?

jest południe sobota więc głupio mi już dzwonić = zadzwonię w poniedziałek :)

Posted

Czy orientujecie się czy mają już pełen komplet psiaków na najbliższy transport ?
jest południe sobota więc głupio mi już dzwonić = zadzwonię w poniedziałek :)

na razie nie ma - każdy się przymierza... Mam nadzieję, że od poniedziałku coś ruszy. Pewnie każdy czeka na dokładną datę, choc jak do tej pory transporty były w sobotę...
Posted

z FB :

"Jesteśmy już 

Emotikon smile Dzień ciężki, stresujący bardzo nerwowy.
Zacznę od początku, odbiór w Markach jak zawsze, niby wszystko ok, na pierwszy rzut oka, psiaki są, coś nie zgadza, bo widzę Zeusa w klatce, a miało go nie być, no nic, pakujemy dziewczyny, podpisujemy dokumenty, psy już w samochodzie. Dodam, że razem z Carmen i Baronessą zabrałyśmy też Ikara Emotikon smile
Patrzymy a w samochodzie został Zeus i jeszcze jedna owczarka??? Czyje to, co to? - okazuje się, że Rafa!
Co zrobimy, gdzie je przetrzymać, czym przewieźć? Nie mogą wrócić do Radys, skoro są już w Wawie - jak zwykle nikt nie odbiera, nerwy, emocje, 100 tys myśli na minutę.. No nic, trudno - muszą wrócić, bo nie mamy pomysłu, co zrobić???
Ale co dwie głowy to nie jedna i nasza wspaniała Emilka, wpadła na pomysł, że może przetrzymać psiaki u siebie w ogródku, a wieczorem zawieźć do hotelu pod Tomaszów Mazowiecki Emotikon smile no to działamy Emotikon smile
Niestety Baronessa nie chciała wpuścić Zeusa do samochodu i zaczął się cyrk - jak je przewieźć??? Baronessa charakterna dziewczyna Emotikon smile
Na szczęście Ola, zabrała je do swojego samochodu i ruszyłyśmy, najpierw na Czerniaków, a później do Konstancina.

Pierwszego odstawiłyśmy do hotelu Ikara (ten sam, w którym mieszka Sparta, Troja i Lira), następnie z dziewczynami do kliniki.

Baronessa teraz już Electra Emotikon smile
Wiek 8+, uzębienie marne, części zębów brak, część starta jeszcze jest...
-Guzy na listwach mlecznych, czeka nas konsultacje chirurga, 
- uszy w stanie dobrym.
- Waga 35,5kg
- w tylnej części grzbietu jakaś dziwna blizna, jakby stare poparzenie, albo długo gojąca się rana
- sporo małych guzków na całym ciele, może to kaszaki - do konsultacji.
Pobrana krew (morfologia i biochemia)

Suka do ludzi bardzo miła, grzeczna, fajnie chodzi na smyczy.
Jak na swój wiek w całkiem dobrej kondycji fizycznej, bez problemu sama wskoczyła do samochodu i poszła spać.

Carmen - po prostu BIDA Z NĘDZĄ!
Wiek ciężki do określenia, stan ząbków nieco lepszy niż u Electry.
Uszy - pobrany wymaz, przerośnięte małżowiny, i syf..., kupiona maść do uszu.
Waga - 31,5 kg
Wyłysiałą, wylniała, sierść w marnym stanie.
Pobrana krew (morfologia, biochemia i tarczyca)

Suka CUDO! Anioł, łapiąca tak za serce, że ciężko to pisać, kochana, wrażliwa, delikatna.
Pięknie jechała samochodem z przodu w moich nogach, miejsca nie miała zbyt dużo, ale jej to nie przeszkadzało, najpierw położyła mi mordkę na kolanach i wpatrywała się prosto w oczy, później poszła spać.

Dzisiejszy rachunek u weta - 310 PLN, wczorajsze zakupy + środki na odrobaczenie - 150 PLN

Zdjęcia słabe, kompletnie nie miałam do tego głowy, a zaraz ruszamy odwieźć Zeusa i Rafę pod Tomaszów Maz.

Za hotelik musimy zapłacić z góry, nie ukrywam, że bardzo liczę na Waszą pomoc "

Emotikon heart

Posted

na razie nie ma - każdy się przymierza... Mam nadzieję, że od poniedziałku coś ruszy. Pewnie każdy czeka na dokładną datę, choc jak do tej pory transporty były w sobotę...

na razie jest chyba JEDEN pies (nie z naszej strony).

na dzień dzisiejszy transport jest pod znakiem zapytania.

Posted

Nic nie rozumiem. Znowu ktoś nie odebrał psów? Kto zamawiał Rafę i Zeusa? Była informacja, że jadą do hotelu.

Miały jechać, ale za tydzień.

Nastąpiła pomyłka - i nagle okazało się, że trzeba coś zrobić z Zeusem i Rafą, bo przyjechały nadplanowo.

A hotel pod Tomaszowem Maz. - na szczęście wieczorem tam już dotrą.

Posted

Miały jechać, ale za tydzień.

Nastąpiła pomyłka - i nagle okazało się, że trzeba coś zrobić z Zeusem i Rafą, bo przyjechały nadplanowo.

A hotel pod Tomaszowem Maz. - na szczęście wieczorem tam już dotrą.

Rozumiem :)