Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przykład zmian w tekście - no, nie są one kosmetyczne ;)

TOMASZEK - co jest warte takie życie?

Tomaszek stanowi dobitny przykład na to, jak można zmarnować psie życie. Za chwilę będzie kwiecień 2015 r., a psiak tkwi w schronisku od kwietnia 2010 - czyli 5 lat! I tak dzień za dniam, noc za nocą, upłynęło pół psiego życia. Jakiego tam życia? Wegetacji! Bo po co psu życie, skoro siedzi za kratami, zamiast się cieszyć towarzystewm człowieka, być jego przyjacielem, towarzyszem, pocieszycielem. Mieć własny kącik, pełną miskę, spacery, zabawy... Czy Tomaszkowi będzie jeszcze kiedykolwiek dane przekonać się jak dobre, cokolwiek warte może być psie życie?

Tomaszek jest rezolutny, energiczny i bardzo przyjacielski. Nie jest już młodzieniaszkiem, ale na staruszka też nie wygląda. Jest nieduży, ma ładne oczka i poczciwą mordkę. Kocha ludzi, choć tak długo musi się bez nich obywać i tę miłość wyraża bardzo wylewnie i spontanicznie. Rzecz w tym, że tyle czasu jest ona nikomu nie potrzebna.

Tomaszek ma ok. 9 lat. Jest małym pieskiem, więc wiele lat jeszcze przed nim! Spraw, by były to dla niego dobre i szczęśliwe lata!

Link do zdjęć Tomaszka:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.347795578740997.1073742001.299621636891725&type=1

Psiak przebywa w schronisku w Radysach
KOJEC: X - 19
NR: 1520

Przed ewentualnym przyjazdem do schroniska, prosimy zadzwonić i upewnić się, że psiak jeszcze jest, podając imię oraz nr kojca i nr ewidencyjny.

W miarę regularnie jest organizowany transport psiaków ze schroniska do Warszawy.

Kontakt: psyzradys@gmail.com (e-mail DO WOLONTARIUSZY),
TEL. DO SCHRONISKA (w godz. 10-16): 513-83-55-80; 506-99-23-13

MALIBU - coś jakby sznaucer?

Malibu to uroczy, przemiły i energiczny psiak. Zachowuje się bardzo spotnanicznie, ze wszystkiego cieszy i do ostatniej sekundy wykorzystuje krótkie chwile poza schroniskowym boksem.

Jest bardzo przyjacielski wobec ludzi i wyraźnie ciągnie go do "normalności" - pobawiłby się, poszalał, poprzytulał - a tu nic z tego - trzeba wracać za kraty i entuzjazm znika jak mydlana bańka.

Szkoda,m bo Malibu jest wprost stworzony do życia u boku człowieka!

Malibu ma ok. 4 lat.

Posted

Ja mam złe doświadczenia z olx - Randę mi wyrzucało, nawet ze zmienionym tekstem i bez imienia. Nawet zaczęłam się zastanawiać, czy nie rozpoznają po zdjęciach, bo były takie same :(

Posted

Bilba już przesłałam do ogłoszeń - Marysia mi wysłała.

Foczki olx dopiero dziś rano potwierdziłam - dotałam maila, że się ukazało o 9:21

Z takim tekstem Kasia ogłosiła:

SAMBA akrobatka

Samba niestety nie króluje na karnawale w Rio, ale tkwi w schronisku i nieustaje w wsiłkah, by dać stamtąd nogę... Mijają kolejne lata, człowiek pojawia się sporadycznie i na krótko, psie życie ucieka, a krat nie udaje się sforsować...
Przez te wszystkie zgryzoty, Sambusiowy pyszczek przedwcześnie posiwiał, a uśmiech już się właściwie na nim nie pojawia.
Samba jest żwawą, energiczną suczką, bardzo ciekawą świata. Z pewnością nie jest typem ciepłej, kanapowej kluchy. Udowadnia to tym, jak sprawnie się wspina po kratach kojca, gdy ujrzy człowieka na horyzoncie.
Jeśli spełni się jej marzenie i wreszcie wydostanie się na wolność, idąc dumnie u boku swojego człowieka, będzie najszczęśliwszym psem na świecie.
Zdjęcia były robione, gdy Samba miała mocno powiększone gruczoły mlekowe, prawdopodobnie z powodu ciąży urojonej.

Posted

Kochane Moje, bardzo Wam dziekuję za pomoc w przesyłaniu psiaków podczas mojego niedoczasu, ale już wróciłam i ogarniam :) proszę zostawcie wysyłanie zdjęć Nutusi mi :) bo zaraz nam się zrobi bałagan :) jak będę miała niedoczas znowu, to tutaj napiszę :) dziękuję za pomoc <3

Posted

To może żeby nie zrobił Ci się bałagan ja napiszę, że przesłałam Nutusi (i wstawiłam na wątek) następujące psy: Kolombo, Psikus, Bilbo, Florka, Ikar, Samba, Barnaba i Czacza. Ponieważ już jesteś to nic więcej nie przesyłam (a jak by była potrzeba to krzycz :)).

Posted

dziewczyny, nie wrzucajcie psiaków na olx, bo mi wyrzuca ogłoszenia.... mówiłam, że bedę je tam ogłaszać.

Nie może CI wyrzucać bo Nutusia przesyła inne teksty i konto do aktywacji podawane jest Nutusi ( konto na olx )

w takim razie skrócony pakiet dla Radys będzie obejmował 5 portali bez olx - nie ma problemu :-)

Posted

Nie może CI wyrzucać bo Nutusia przesyła inne teksty i konto do aktywacji podawane jest Nutusi ( konto na olx)

Po prostu ktoś jeszcze ogłasza te psy na OLX, z niezmienionym tekstem i dlatego Ayam wyrzuciło jej ogłoszenia.

Posted

Loczek #24 był ogłaszany
Pankracy #37 był ogłaszany
Tykwa #55 była ogłaszana
Listek #355
Gruszka #397
Mafia #399
Pinia #419 i Pinia i te powyżej były ogłaszane
Martin #453 ogłaszany był Martini - nie wiem czy to ten ;)
Lego #453
Plotka #457
Parker #469
Serwus #515
Byron #586
Koral #587
Krawat #719 były ogłaszane
Baronessa #725 była ogłaszana jako Baron
Tymianek #828
Parys #874
Sigma #875
Banderas #895
Boston #896
Pirat #907
Carmen #958
Calineczka #959 w DT
Zeus #995
Foczka #996
Kolombo #1102
Psikus #1102 i #1157
Bilbo #1103 i #1154
Florka #1103
Ikar #1121
Samba #1121
Barnaba #1136
Czacza #1136
Tomaszek #1145
Malibu #1146 wszystkie powyżej już ogłoszone albo za chwilę będą.

Pozostałych nie pamiętam, co nie znaczy, że nie były ogłaszane ;)

Posted

Pozostałe Ci wysłałam też, więc chyba wszystkie ogłaszamy :-)

Loczek #24 był ogłaszany
Pankracy #37 był ogłaszany
Tykwa #55 była ogłaszana
Listek #355
Gruszka #397
Mafia #399
Pinia #419 i Pinia i te powyżej były ogłaszane
Martin #453 ogłaszany był Martini - nie wiem czy to ten ;)
Lego #453
Plotka #457
Parker #469
Serwus #515
Byron #586
Koral #587
Krawat #719 były ogłaszane
Baronessa #725 była ogłaszana jako Baron
Tymianek #828
Parys #874
Sigma #875
Banderas #895
Boston #896
Pirat #907
Carmen #958
Calineczka #959 w DT
Zeus #995
Foczka #996
Kolombo #1102
Psikus #1102 i #1157
Bilbo #1103 i #1154
Florka #1103
Ikar #1121
Samba #1121
Barnaba #1136
Czacza #1136
Tomaszek #1145
Malibu #1146 wszystkie powyżej już ogłoszone albo za chwilę będą.

Pozostałych nie pamiętam, co nie znaczy, że nie były ogłaszane ;)

Posted

I dalej też przesłane - do Kejciu, do realizacji :)

Dzięki skróconym pakietom, mamy ich jeszcze do wykorzystania bardzo, bardzo dużo. Zastanawiałyśmy się dziś wspólnie z Kejciu czy by nie ponowić ogłoszeń tym psiakom, które były ogłaszane na samym początku, bo ich ogłoszenia już pewnie są w sferze wykopalisk :(

Co to tym sądzicie?... Choćby te z listy kilka postów wyżej?