PSYzRADYS Posted February 12, 2019 Posted February 12, 2019 10 godzin temu, Sara2011 napisał: Ta druga sunia to Freska a nie Blue. dzięki za czujność - już poprawiłam Quote
kiyoshi Posted February 12, 2019 Posted February 12, 2019 Aktualizacja: BLUSIA - opuściła schronisko Quote
kiyoshi Posted February 12, 2019 Posted February 12, 2019 Aktualizacja: MUFFINKA - opuściła schronisko Quote
kiyoshi Posted February 12, 2019 Posted February 12, 2019 Aktualizacja: KĘDZIOREK -opuścił schronisko Quote
Poker Posted February 13, 2019 Posted February 13, 2019 Serce pękło mi na milion kawałków , gdy zobaczyłam Kędziorka. 1 Quote
kiyoshi Posted February 13, 2019 Posted February 13, 2019 Dziewczyny z tego co wyczytalam na facebooku Kedziorek bedzie zabrany do domu tymczasowego (chyba do Wroclawia) 3 1 Quote
Jaaga Posted February 13, 2019 Posted February 13, 2019 13 godzin temu, kiyoshi napisał: KĘDZIOREK - jeśli jakiś pies mógłby mieć na imię: Nieszczęście, to byłby nim chyba Kędziorek. Siedział schowany głęboko w budzie, a kiedy w końcu udało się go złapać, widok był opłakany. Krotko mówiąc: na ten moment wygląda źle, nawet bardzo źle - ale przecież wiemy, że wiele nie trzeba, a będzie wyglądać dobrze. Gorzej z Kędziorkową duszą. zanim tutaj trafił, musiał mieć parszywe życie. Nauczył się, że najlepszą obroną jest atak i nawet kiedy przekonywaliśmy go, że z naszej strony nic mu nie grozi, trzaskał zębami na prawo i lewo. Do tego stopnia, że nie dało się odczytać numerka, który miał na szyi. Musi być bardzo skrzywdzony i poraniony, dlatego nie ma w nim cienia zaufania do człowieka i ani krzty wiary w jego dobre zamiary. Jak długo potrwa zaleczanie i zabliźnianie jego wewnętrznych ran? Nie wiemy: może tydzień, może kilka lub kilkanaście miesięcy. Jedno jest pewne: mimo, że Kędziorek wygląda jak maskotka, jest psem dla doświadczonej osoby, która będzie cierpliwie i wytrwale uczyła go na powrót, że człowiek nie jest zły. Bo nieobcięte futro czy pazurki to przy tym wszystkim pikuś. Kędziorek ma ok. 3 lat. KOJEC: XVI - 9 uwaga: w schronisku będzie identyfikowany bez numeru Link do albumu: https://web.facebook.com/pg/psyzradys/photos/?tab=album&album_id=1033527346834480 Nic dziwnego, że reaguje zębami. przecież ucho ma rozerwane, całe w strupie, widocznie jest już w totalnej panice, atakowany przez inne :( A te pazury. Serce mi się kroi. 1 1 Quote
Poker Posted February 13, 2019 Posted February 13, 2019 24 minuty temu, kiyoshi napisał: Dziewczyny z tego co wyczytalam na facebooku Kedziorek bedzie zabrany do domu tymczasowego (chyba do Wroclawia) Całe szczęście, że chłopak dostanie szansę. Ciekawe do kogo jedzie. 1 Quote
Ainana Posted February 13, 2019 Posted February 13, 2019 5 godzin temu, Poker napisał: Całe szczęście, że chłopak dostanie szansę. Ciekawe do kogo jedzie. Tak... I całe szczęście, ze dziewczyny zrobiły mu zdjęcie mimo, ze ukrywał się w budzie, a do tego klapal ząbkami. W przeciwnym razie nie miałby żadnej szansy. Byłby psem...jakimś psem, bez zdjęcia, bez imienia, nawet bez numeru... kolejne psie nieszczęście, ALE zauważone nieszczęście.... 2 Quote
kiyoshi Posted February 13, 2019 Posted February 13, 2019 Z kędziorkiem to chyba jest niezłe zamieszanie. Jednak nie jedzie do tego domu tymczasowego..na chwile obecną jest zarezerwowany przez kogoś na dom stały :( jak to w schronisku- kto pierwszy ten lepszy...i na chwile obecną niestety nie wiadomo do kogo/ gdzie ma jechać 3 godziny temu, Ainana napisał: Tak... I całe szczęście, ze dziewczyny zrobiły mu zdjęcie mimo, ze ukrywał się w budzie, a do tego klapal ząbkami. W przeciwnym razie nie miałby żadnej szansy. Byłby psem...jakimś psem, bez zdjęcia, bez imienia, nawet bez numeru... kolejne psie nieszczęście, ALE zauważone nieszczęście.... świete słowa... 1 Quote
kiyoshi Posted February 14, 2019 Posted February 14, 2019 Aktualizacja: RAPSODIA - opuściła schronisko Quote
kiyoshi Posted February 14, 2019 Posted February 14, 2019 Aktualizacja: ELIASZ - opuścił schronisko Quote
mgog Posted February 14, 2019 Posted February 14, 2019 9 godzin temu, kiyoshi napisał: ARRAS - trudno pisać o psie, który nie wyszedł na zdjęciach tak, jakbyśmy chciały; bo ujął nas w realu bardzo, zwłaszcza, że stał zmarnowany i smutny, bo chwilę wcześniej oberwał po uchu. Szukałyśmy porady, co napisać, aby trafić do Was; otrzymałyśmy empatyczne wsparcie: "musisz mu dramatyczny opis strzelić, coś w stylu: krew jak serce czerwona, czy coś takiego na walentynki". Tak więc Kochani. Arras miał co prawda ranę na uchu, ale ona pewnie już się zagoiła. Gorzej z jego duszą - bo należy do psów bardzo delikatnych, wpatrzonych w człowieka, które słabo radzą sobie w schronisku. Muszą mieć wsparcie w osobie kogoś, kto je będzie kochał i ochraniał - bo nawet jeśli pies jest duży, psychikę często ma słabszą od zadziornego malucha. A że są Walentynki, to na pewno w sercu kogoś z Was znajdzie się miejsce na taką biedę, mimo, że nie jest małym, pastelowym kudłaczem. Prawda? Arras ma ok. 4 lat. W schronisku przebywa od stycznia 2019r. KOJEC: III - 2 NR: 12190 Link do albumu: https://web.facebook.com/pg/psyzradys/photos/?tab=album&album_id=1034912673362614 Arras ! Ojej moja Maszka kropka w kropkę - już za Tęczowym Mostem ( dlatego kocham czarne) :( 1 Quote
krajanka Posted February 15, 2019 Posted February 15, 2019 Dnia 13.02.2019 o 19:03, kiyoshi napisał: Z kędziorkiem to chyba jest niezłe zamieszanie. Jednak nie jedzie do tego domu tymczasowego..na chwile obecną jest zarezerwowany przez kogoś na dom stały :( jak to w schronisku- kto pierwszy ten lepszy...i na chwile obecną niestety nie wiadomo do kogo/ gdzie ma jechać świete słowa... Wyczytałam ,że jednak dziś wyjechał do Warszawy do domu tymczasowego, ale doświadczonego. Może zatem będzie dobrze... Tzn Kędziorek pojechał :-) Quote
kiyoshi Posted February 15, 2019 Posted February 15, 2019 1 godzinę temu, krajanka napisał: Wyczytałam ,że jednak dziś wyjechał do Warszawy do domu tymczasowego, ale doświadczonego. Może zatem będzie dobrze... Tzn Kędziorek pojechał :-) ooo super, na pewno lepiej dla niego, żeby najpierw trafił do doświadczonego domu tymczasowego. Quote
kiyoshi Posted February 15, 2019 Posted February 15, 2019 U W A G A !!!!!! ----NOWE----TRANSPORTY!!!---- 19.02 (WTOREK) Radysy - Warszawa - Kutno - Poznań - Wrocław (Patrycja tel. 698-616-250) 26.02 (WTOREK) Radysy - Katowice (tel. 507-179-468) Quote
kiyoshi Posted February 15, 2019 Posted February 15, 2019 Aktualizacja: DAGNA - opuściła schronisko Quote
kiyoshi Posted February 15, 2019 Posted February 15, 2019 Aktualizacja: LANDA - opuściła schronisko Quote
kiyoshi Posted February 15, 2019 Posted February 15, 2019 Ukradłam z facebooka, ale wiem, że się ucieszycie:) Kędziorek juz w DT, LUBI SE PRZYTULAC (miałyście racje :)) 4 2 Quote
Jo37 Posted February 16, 2019 Posted February 16, 2019 Obcięte pazurki. Wreszcie będzie mógł normalnie chodzić. Quote
kiyoshi Posted February 16, 2019 Posted February 16, 2019 Aktualizacja: MIGACZ -opuścił schronisko Quote
Recommended Posts