Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
1 godzinę temu, kiyoshi napisał:

SKIPER - jest w schronisku krótko, więc, sądząc po jego stanie fizycznym, przed schroniskiem raczej nie okupował kanap w troskliwym domu. Czy błąkał się na tyle długo, że futro wygląda, jak wygląda, czy mieszkał gdzieś na podwórzu - nie wiemy. Natomiast psychicznie Skiper wyróżnia się spokojem, aż nietypowym dla terierów. Zrównoważony, stonowany, przybity. Bardzo brakuje mu ludzi - to widać na zdjęciach, gdy (jak tylko przekonał się, że może) wspiął się na dwóch łapach, aby przytulić się całym sobą do człowieka. Bardzo mu tej bliskości i serdeczności brakuje, i widać, że oddałby za nie wiele. Skiper ma ok. 3-4 lat. W schronisku przebywa od października 2018r. KOJEC: I - 16 NR: 11859

Link do albumu: https://web.facebook.com/pg/psyzradys/photos/?tab=album&album_id=976015269252355

skiper1.jpg

skiper2.jpg

skiper3.jpg

skiper4.jpg

Ło Matko, ale cudny raczej  foksio.Jak on bardzo potrzebuje wykąpania obcięcia.Sierść go ciągnie niesamowicie.Oby jak najszybciej znalazł domek.

Posted
8 minut temu, Anula napisał:

Ło Matko, ale cudny raczej  foksio.Jak on bardzo potrzebuje wykąpania obcięcia.Sierść go ciągnie niesamowicie.Oby jak najszybciej znalazł domek.

to prawda:( bardzo biedny piesek...może...pamiętajcie o nim? plisss

Posted
10 minut temu, Anula napisał:

Anula, 19.11.2018 jest transport na Wrocław. Gdybyście tylko z Bogusią miały możliwość mu pomóc to dajcie znać (aczkolwiek wiem, że jesteście na razie zapsione). Pomogę organizacyjnie :).

Posted
5 minut temu, kiyoshi napisał:

to prawda:( bardzo biedny piesek...może...pamiętajcie o nim? plisss

2 minuty temu, Sara2011 napisał:

Anula, 19.11.2018 jest transport na Wrocław. Gdybyście tylko z Bogusią miały możliwość mu pomóc to dajcie znać (aczkolwiek wiem, że jesteście na razie zapsione). Pomogę organizacyjnie :).

Już wiem w tej chwili,że nie damy rady.Na chwilę obecną nadal mamy trzy psy w hoteliku na utrzymaniu i dług ponad 1000zł.Już poproszono nas o pomoc dla psa,który potrzebuje praktycznie pomocy na już.Musimy go wziąć pod opiekę jeżeli się odnajdzie.

Posted
Przed chwilą, Anula napisał:

Już wiem w tej chwili,że nie damy rady.Na chwilę obecną nadal mamy trzy psy w hoteliku na utrzymaniu i dług ponad 1000zł.Już poproszono nas o pomoc dla psa,który potrzebuje praktycznie pomocy na już.Musimy go wziąć pod opiekę jeżeli się odnajdzie.

rozumiem:( wszystko się rozchodzi o pieniązki....gdyby tylko było za co...

Będe obserwować na fb, może ktoś się zlituje i mu pomoże, psiaki w typie ras są zawsze bardziej zauważalne

Posted
1 minutę temu, kiyoshi napisał:

Będe obserwować na fb, może ktoś się zlituje i mu pomoże, psiaki w typie ras są zawsze bardziej zauważalne

Tak obserwuj i bardzo proszę daj znać.Normalnie go widzę,wyobrażam jaki jest śliczny,czysty i obcięty.Piękny pies.

Posted
14 minut temu, Poker napisał:

Skiper jest bardzo podobny do Kory.

faktycznie jest bardzo podobny

4 minuty temu, rozi napisał:

Skiper jest świetny. Jak mu odrośnie zdrowa szata, to będzie śliczny.

noooo..... :(

kurcze..żeby jakies miejsce było i kasa...

Posted
1 minutę temu, kiyoshi napisał:

faktycznie jest bardzo podobny

noooo..... :(

kurcze..żeby jakies miejsce było i kasa...

A czy jest możliwość ostrzyc go? Poszedłby do DS prosto ze schronu, tak sądzę.

Posted
4 minuty temu, kiyoshi napisał:

rozi...jakim cudem w Radysach chciałabyś to zrobić?

Nie wiem. Wolontariusz z maszynką? Z nożyczkami? Z grzebieniem...

Posted
4 minuty temu, rozi napisał:

Nie wiem. Wolontariusz z maszynką? Z nożyczkami? Z grzebieniem...

wielkie marzenie każdego z nas......

wolontariuszki w Radysach są raz na 1-2 m-ce i mają czas jedynie na to by MIGIEM fotografować psiaki:( dojeżdżają z odległych miejsc Polski...na miejscu nie ma nikogo:( no- poza właścicielami.

Posted
2 minuty temu, konfirm31 napisał:

W Radysach nie ma wolontariuszy

Spojrzałam, że ktoś wyprowadza psy do zdjęć, chwilę z nimi spędza, to by i ostrzygł, z pół godziny by to zajęło, nie musi być profesjonalnie.

Już widzę odpowiedź kiyoshi.

A nie dałoby się tam zorganizować wolontariatu? Właściciel nie do rozmowy?

Posted
2 minuty temu, rozi napisał:

Spojrzałam, że ktoś wyprowadza psy do zdjęć, chwilę z nimi spędza, to by i ostrzygł, z pół godziny by to zajęło, nie musi być profesjonalnie.

Już widzę odpowiedź kiyoshi.

A nie dałoby się tam zorganizować wolontariatu? Właściciel nie do rozmowy?

kochana, zobacz gdzie sa Radysy. Głównym problemem jest MIEJSCE. Nie ma nikogo w okolicy chętnego na wolo. Dziewczyny jezdza by robić zdjęcia, nie moga poświęcać czasu na strzyżenia. Trudno to zrozumieć, ale niestety...to schronisko kieruje się swoimi prawami i wszystko jest na zasadzie licznych kompromisów, dla dobra większości....Myśle, że Skiper wkrótce wyjedzie i ktoś o niego zadba

Posted

A ta duża ruda sunia, co z podwiniętym ogonem, ona mi wygląda, jakby miała coś z kręgosłupem. Może ją boli, dlatego taka zwinięta i niepewna.

Edit.: Już widzę na stronie, że 25 listopada wyjeżdża.

Posted
2 godziny temu, kiyoshi napisał:

Ja już się w wielu biedakach zakochałam, najbardziej w Kminku, ale na razie nie jestem w stanie żadnego wyciągnąć i umieścić w hotelu.

Przepraszam pieski...........

• Upvote 1
Posted
2 minuty temu, Gabi79 napisał:

Ja już się w wielu biedakach zakochałam, najbardziej w Kminku, ale na razie nie jestem w stanie żadnego wyciągnąć i umieścić w hotelu.

Przepraszam pieski...........

z tego co się dowiedziałam on na razie nie zostanie i tak wydany- jest na leczeniu:(