Olena84 Posted January 5, 2020 Posted January 5, 2020 Miodka ma ktoś wziąć na dt, a my z agat21 zdecydujemy się na przerażonego ,czarnego psiaka z gminy któa porzuciła w Radysach 38 psów i nie przeniosła ich do innego schroniska z którym teraz współpracują... ale ta Fela mi utknęła jeszcze w głowie... niestety dwóch nie wezmę:( Quote
PSYzRADYS Posted January 5, 2020 Posted January 5, 2020 11 godzin temu, kiyoshi napisał: NIE MA ZDJĘCIA SAMSONA! już uzupełniłam 1 Quote
ewunian Posted January 5, 2020 Posted January 5, 2020 1 godzinę temu, Olena84 napisał: Miodka ma ktoś wziąć na dt, a my z agat21 zdecydujemy się na przerażonego ,czarnego psiaka z gminy któa porzuciła w Radysach 38 psów i nie przeniosła ich do innego schroniska z którym teraz współpracują... ale ta Fela mi utknęła jeszcze w głowie... niestety dwóch nie wezmę:( Mówisz o gminie S.? i o którym psie? Quote
Olena84 Posted January 5, 2020 Posted January 5, 2020 8 minut temu, ewunian napisał: Mówisz o gminie S.? i o którym psie? tak o tej gminie Quote
Gabi79 Posted January 5, 2020 Posted January 5, 2020 1 godzinę temu, Olena84 napisał: Miodka ma ktoś wziąć na dt, a my z agat21 zdecydujemy się na przerażonego ,czarnego psiaka z gminy któa porzuciła w Radysach 38 psów i nie przeniosła ich do innego schroniska z którym teraz współpracują... ale ta Fela mi utknęła jeszcze w głowie... niestety dwóch nie wezmę:( Co za ku....wo, brak słów.......... Quote
Marysia R. Posted January 5, 2020 Posted January 5, 2020 2 godziny temu, Olena84 napisał: Miodka ma ktoś wziąć na dt, a my z agat21 zdecydujemy się na przerażonego ,czarnego psiaka z gminy któa porzuciła w Radysach 38 psów i nie przeniosła ich do innego schroniska z którym teraz współpracują... ale ta Fela mi utknęła jeszcze w głowie... niestety dwóch nie wezmę:( Oleno, Fela wyjechała ze schroniska w piątek, z tego co przeczytałam gdzieś na FB, pojechała do domowego DT :) 1 Quote
ewunian Posted January 5, 2020 Posted January 5, 2020 1 godzinę temu, Olena84 napisał: tak o tej gminie To HUBA i jest już poza schroniskiem. Quote
kiyoshi Posted January 6, 2020 Posted January 6, 2020 8 godzin temu, Marysia R. napisał: Oleno, Fela wyjechała ze schroniska w piątek, z tego co przeczytałam gdzieś na FB, pojechała do domowego DT :) Fela miała jechać do domowego DT, ale pojechała do DS prosto ze schroniska......Na miejsce Feli do DT pojechała inna sunia.... 8 godzin temu, ewunian napisał: To HUBA i jest już poza schroniskiem. poważnie? to Huba? na jakiej podstawie tak myślisz?? Quote
kiyoshi Posted January 6, 2020 Posted January 6, 2020 AKtualizacja: CZARDASZ - odszedł za Tęczowy Most :( Quote
ewunian Posted January 6, 2020 Posted January 6, 2020 1 godzinę temu, kiyoshi napisał: Poważnie? to Huba? na jakiej podstawie tak myślisz?? Numer psa, (numer kojca chyba też) i wygląd. Różny wiek, ale są np. Tak samo odstające uszy. Fotę dam później, mam porównanie zrobione na komputerze. Quote
Sara2011 Posted January 6, 2020 Posted January 6, 2020 9 godzin temu, ewunian napisał: To HUBA i jest już poza schroniskiem. To ma być niby moja Huba ??? Quote
kiyoshi Posted January 6, 2020 Posted January 6, 2020 8 minut temu, Sara2011 napisał: To ma być niby moja Huba ??? jak dla mnie to też nie jest Huba....numer i kojec może się zgadzać, ale zdjęcie pewnie jest przypadkowe :( albo coś jeszcze inaczej poplątane.... A propos... zapraszam na fb na taka nową grupe. https://www.facebook.com/Psy-z-Radys-i-gminy-112232570223087/ Grupa dziewczyn robi tam niesamowitą robote- przymuszają gminy, by pozyskały z Radys zdjęcia i nume psów, które (paradoksalnie) te gminy utrzymują a o których nawet NIC nie wiedzą :( często wychodzą cyrki...np. opłacane psy które dawno wyjechały, albo psy pod numerami których wcale nie mają....w Radysach jest burdel, gminy nic nie kontrolują, ale na szczęście są ludzie którzy się za to zabiorą z zewnątrz...każda gmina jest "sprawdzana" przez jedną osobe, chyba jeszcze są gminy którymi nie ma się kto zająć, więc jak ktoś ma czas i jest twardy w egzekwowaniu obowiązków urzędników, to warto dołączyć... 1 1 Quote
ewunian Posted January 6, 2020 Posted January 6, 2020 2 godziny temu, kiyoshi napisał: jak dla mnie to też nie jest Huba....numer i kojec może się zgadzać, ale zdjęcie pewnie jest przypadkowe :( albo coś jeszcze inaczej poplątane.... A propos... zapraszam na fb na taka nową grupe. https://www.facebook.com/Psy-z-Radys-i-gminy-112232570223087/ Grupa dziewczyn robi tam niesamowitą robote- przymuszają gminy, by pozyskały z Radys zdjęcia i nume psów, które (paradoksalnie) te gminy utrzymują a o których nawet NIC nie wiedzą :( często wychodzą cyrki...np. opłacane psy które dawno wyjechały, albo psy pod numerami których wcale nie mają....w Radysach jest burdel, gminy nic nie kontrolują, ale na szczęście są ludzie którzy się za to zabiorą z zewnątrz...każda gmina jest "sprawdzana" przez jedną osobe, chyba jeszcze są gminy którymi nie ma się kto zająć, więc jak ktoś ma czas i jest twardy w egzekwowaniu obowiązków urzędników, to warto dołączyć... Właśnie z tej strony wzięłam numer powyższego psa, w Google wyskoczyła mi strona Pieskowa, gdzie też wrzucają numery psów z Radys, ale nie kasują postów jak pies odejdzie za Tm czy zostanie adoptowany, tam pojawiła się Huba z tym numerem. Zważywszy na to że psy mają robione foto przy przyjęciu lub dosłownie na miejscu łapanki... już kilka razy okazało się że odłowiony szczeniak na zdjęciu uzyskanym z gminy ma teraz rok-dwa, lub więcej, na zdjęciach z profilu "psy z Radys". Ogarniam właśnie gminę która do tej pory wysłała największy "burdel", Orla... 1 Quote
Tyśka) Posted January 6, 2020 Posted January 6, 2020 "Gminy, które mają zawartą umową ze schroniskiem w Radysach alfabetycznie ********************************************* Gmina Adres e-mail Województwo ------------------------------------------------------------- 1.Andrzejewo gmina@andrzejewo.pl mazowieckie 2.Bargłów Kościelny barglow@barglow.dt.pl podlaskie 3.Belsk Duży urząd@belskduzy.pl mazowieckie 4.Biała Piska um@bialapiska.pl warmińsko-mazurskie 5.Bielany ugbielany@poczta.onet.pl mazowieckie 6.Bielsk Podlaski gmina@bielskpodlaski.pl podlaskie 7.Błędów urząd@bledow.pl mazowieckie 8.Boćki m.grygoruk@gminabocki.pl podlaskie 9.Boguty-Pianki ugbogut@wp.pl mazowieckie 10.Brańsk gmina miejska m.sycewicz@bransk.podlaskie.pl podlaskie 11.Brańsk gmina wiejska m.falkowska@bransk.pl podlaskie 12.Brochów gmina@brochow.pl mazowieckie 13.Cegłów urząd@ceglow.pl mazowieckie 14.Ceranów ugc@epf.pl mazowieckie 15Choroszcz urząd@choroszcz.pl podlaskie 16.Chrostkowo gmina@chrostkowo.pl kujawsko-pomorskie 17.Ciechanowiec info@ciechanowiec.pl podlaskie 18Czeremcha gmina@czeremcha.pl podlaskie 19.Czyże ugczyze@ugczyze.pl podlaskie 20.Czyżew sekretariat@umczyzew.pl podlaskie 21.Dąbrowa Białostocka dabrowab@beep.pl podlaskie 22.Długosiodło gmina@dlugosiodlo.pl mazowieckie 23Dobrzyniewo Duże kancelaria@dobrzyniewo.pl podlaskie 24.Dubicze Cerkiewne gmina@dubicze-cerkiewne.pl podlaskie 25Dziadkowice ugdziadkowice@post.pl podlaskie 26.Działdowo sekretariat@dzialdowo.pl podlaskie 27.Ełk miasto um@um.elk.pl warmińsko-mazurskie 28.Ełk wieś ug@elk.gmina.pl warmińsko-mazurskie 29.Glinojeck sekretariat@e-glinojeck.pl mazowieckie 30.Grodzisk ug@gminagrodzisk.pl podlaskie 31.Gródek sekretariat@grodek.pl podlaskie 32.Grudusk gmina@grudusk.com mazowieckie 33Hajnówka gmina@gmina-hajnowka.pl podlaskie 34.Izbica Kujawska urząd@izbicakuj.pl kujawsko-pomorskie 35.Jabłonna gmina@jablonna.lubelskie.pl lubelskie 36Jabłonna Lacka gmina@jablonnalacka.com.pl mazowieckie 37.Jadów jadow@o2.pl mazowieckie 38.Janowo sekretariat@janowo.pl warmińsko-mazurskie 39.Jednorożec gmina@jednorozec.pl mazowieckie 40.Juchnowiec Kościelny sekretariat@juchnowiec.gmina.pl podlaskie 41.Kalinowo ug@kalinowo.pl warmińsko-mazurskie 42Kałuszyn umkaluszyn@kaluszyn.pl mazowieckie 43Klembów urząd@klembow.pl mazowieckie 44.Klimontów klimontow@klimontow.pl świętokrzyskie 45.Kobylin-Borzymy kobylinb@wp.pl podlaskie 46.Kolno ugkolno@gminakolno.pl podlaskie 47Kołaki Kościelne gminakolaki@op.pl podlaskie 48.Korczew korczew@vp.pl mazowieckie 49.Kosów Lacki samorząd@kosowlacki.pl mazowieckie 50.Krasne ug_krasne@krasne.pl mazowieckie 51.Kruklanki kluklanki2@wp.pl warmińsko-mazurskie 52.Krypno ugkrypno@podlaskie.pl podlaskie 53.Kulesze-Kościelne sekretariat@kuleszek.pl podlaskie 54.Kuźnica sekretariat@kuznica.ug.gov.pl podlaskie 55.Leoncin ug.leoncin@tlen.pl mazowieckie 56.Lipsk gmina@lipsk.pl podlaskie 57.Lubraniec urząd@lubraniec.pl kujawsko-pomorskie 58Ludwin ludwin@lubelskie.pl lubelskie 59.Łanięta UG uglanięta@op.pl łódzkie 60.Łochów UG kancelaria@gminalochow.pl mazowieckie 61.Łochów UM seketariat@lochow.pl mazowieckie 62.Łyse ug_lyse@wp.pl mazowieckie 63.Małkinia Górna poczta@malkiniagorna.pl mazowieckie 64.Miastków Kościelny gmina@miastkowkoscielny.pl mazowieckie 65.Michałowo sekretariat@michalowo.eu podlaskie 66.Michałów michalow@op.p. świętokrzyskie 67.Miedzna urząd@miedzna.pl mazowieckie 68.Milejczyce gmina@milejczyce.pl podlaskie 69.Mińsk Mazowiecki gmina@minskmazowiecki.pl mazowieckie 70.Mokobrody gmina@mokobrody.pl mazowieckie 71.Narewka sekretariat@ug.narewska.wrotapodlasia.pl podlaskie 72.Naruszewo gmina@naruszewo.pl mazowieckie 73.Nowe Piekuty urzad@nowepiekuty.pl podlaskie 74.Nużec-Stacja ug@nurzec-stacja.eu podlaskie 75.Olszanka wojt@olszanka.gmina.pl mazowieckie 76.Orla ugorla@orla.pl podlaskie 77.Ostrów Mazowiecka poczta@ostrowmaz.pl mazowieckie 78.Pacyna gmina@pacyna.mazowsze.pl mazowieckie 79.Piątnica ugpiatnica@gminapiatnica.pl podlaskie 80.Piotrków Kujawski piotrkowkujawski@samorządy.pl kujawsko-pomorskie 81.Płoniawy-Bramura urząd@ploniawy-bramura.pl mazowieckie 82.Poświętne poswietne@data.pl podlaskie 83.Pozezdrze a.zakrzewska@pozezdrze.pl warmińsko-mazurskie 84.Prostki sekretariat@prostki.pl warmińsko-mazurskie 85/Przesmyki gmina@przesmyki.pl mazowieckie 86.Przytuły gmina@przytuly.powiatlomzynski.pl podlaskie 87.Pułtusk um@pultusk.pl mazowieckie 88.Radziejowice urząd@radziejowice.pl mazowieckie 89.Radziłów sekretariat@gminaradzilow.pl podlaskie 90.Rejowiec Fabryczny gmina miejska sekretariat@gmina.rejowiec.pl lubelskie 91.Rejowiec Fabryczny gmina wiejska urzad@ug.rejowiec.pl lubelskie 92.Repki gminarepki@list.pl mazowieckie 93.Rozogi sekretariat@rozogi.pl warmińsko-mazurskie 94.Ruciane-Nida umig@ruciane-nida.pl warmińsko-mazurskie 95.Rudka sekretariat@rudka.pl podlaskie 96.Rutki sekretariat@gminarutki.pl podlaskie 97.Ryn miastoryn@miastoryn.pl warmińsko-mazurskie 98.Rząśnik sekretariat@rzasnik.pl mazowieckie 99.Rzekuń rzekun@rzekun.pl mazowieckie 100.Sabnie sekretariat@sabnie.pl mazowieckie 101.Sadkowice ug@gminasadkowice.pl łódzkie 102.Sadowne ug_sadowne@pro.onet.pl mazowieckie 103.Samborzec sekretariat@samborzec.pl świętokrzyskie 104.Sidra ug_sidra@zetobi.com.pl podlaskie 105.Siemiatycze gmina miejska urzad@siemiatycze.eu podlaskie 106.Siemiatycze gmina wiejska sekretariat@gminasiemiatycze.pl podlaskie 107.Sokołów Podlaski ug@gminasokolowpodlaski.pl mazowieckie 108.Sońsk sekretariat@sonsk.pl mazowieckie 109.Stara Kornica gmina@kornica.org mazowieckie 110.Stare Juchy ug@stare-juchy.pl warmińsko-mazurskie 111.Stoczek gmina@stoczek.net.pl mazowieckie 112.Suchowola um_suchowola@intelcom.pl podlaskie 114.Suchożebry gmina@suchozebry.pl mazowieckie 115.Suraż umsuraz@zetobi.com.pl podlaskie 116.Szczuczyn um@szczuczyn.pl podlaskie 117.Szudziałowo sekretariat@szudzialowo-gmina.pl podlaskie 118.Śniadowo sekretariat@sniadowo.pl podlaskie 119.Świętajno pow. Oleck ug@swietajno.pl warmińsko-mazurskie 120.Świętajno pow. Szczytno info@swietajno.ug.gov.pl warmińsko-mazurskie 121.Troszyn gminatroszyn@poczta.onet.pl mazowieckie 122.Turośń Kościelna sekretariat@turosnkoscielna.pl podlaskie 123.Tykocin sekretariat@umtykocin.pl podlaskie 124.Wąsosz wojt.wasosz.bgr@gminypolskie.pl podlaskie 125Wieliczki jerzy.klimko@wieliczki.pl warmińsko-mazurskie. 126.Wiśniew ug@wisniew.pl mazowieckie 127Wizna wizna@wizna.pl podlaskie 128.Wysokie Mazowieckie sekretariat@wysokiemazowieckie.pl podlaskie 129.Wyszki ug_wyszki@post.pl podlaskie 130.Załuski ugzaluski@zaluski.pl mazowieckie 131.Zambrów um@zambrow.pl podlaskie 132.Zaręby Kościelne ugzar@post.pl mazowieckie 133.Zawady sekretariat@gminazawady.pl podlaskie 134.Zbójna ugzbojna@lo.pl podlaskie 135.Zbuczyn ug@zbuczyn.pl mazowieckie" źródło Osoby, które walczą w gminach mają co robić... Quote
Sara2011 Posted January 6, 2020 Posted January 6, 2020 70.Mokobrody gmina@mokobrody.pl mazowieckie To raczej będą Mokobody. To niedaleko mojej rodzinnej miejscowości, wiem ze oni maja umowę z Radysami. Quote
kiyoshi Posted January 6, 2020 Posted January 6, 2020 4 godziny temu, ewunian napisał: Ogarniam właśnie gminę która do tej pory wysłała największy "burdel", Orla... jesteś wielka <3 to cięzka praca ogarnianie tych gmin....dziękuje, oby współpraca była owocna...oby jak najwięcej psiaków udało się uratować ps. wiesz może ile gmin nie ma jeszcze "opiekunów" ?? Quote
kiyoshi Posted January 6, 2020 Posted January 6, 2020 Aktualizacja: NETIA - opusciła schrosniko Quote
Olena84 Posted January 7, 2020 Posted January 7, 2020 Dnia 5.01.2020 o 23:00, ewunian napisał: To HUBA i jest już poza schroniskiem. Dnia 6.01.2020 o 07:42, kiyoshi napisał: Fela miała jechać do domowego DT, ale pojechała do DS prosto ze schroniska......Na miejsce Feli do DT pojechała inna sunia.... poważnie? to Huba? na jakiej podstawie tak myślisz?? Dnia 6.01.2020 o 09:00, Sara2011 napisał: To ma być niby moja Huba ??? A ja uważam że to może być Huba, widać na zdjęciu w powiększeniu że są sutki pod brzuzkiem i trochę białego na brzuszku, poza ytm psiak jest mokry i uszka ma po sobie, przemawia zresztą za tym numer pod jakim jest. Dziś dzwoniłam do Radys i powiedziano że psiak jest adoptowany, wiec nawet jesli to nie Huba i siedzi tam, to ja nic nie wskóram, więc może lepiej myśleć że to Huba. Quote
Sara2011 Posted January 7, 2020 Posted January 7, 2020 1 godzinę temu, Olena84 napisał: A ja uważam że to może być Huba, widać na zdjęciu w powiększeniu że są sutki pod brzuzkiem i trochę białego na brzuszku, poza ytm psiak jest mokry i uszka ma po sobie, przemawia zresztą za tym numer pod jakim jest. Dziś dzwoniłam do Radys i powiedziano że psiak jest adoptowany, wiec nawet jesli to nie Huba i siedzi tam, to ja nic nie wskóram, więc może lepiej myśleć że to Huba. Kurczę, to faktycznie Huba. Zgadza się jej nr ewidencyjny :) 1 Quote
kiyoshi Posted January 7, 2020 Posted January 7, 2020 1 godzinę temu, Olena84 napisał: A ja uważam że to może być Huba, widać na zdjęciu w powiększeniu że są sutki pod brzuzkiem i trochę białego na brzuszku, poza ytm psiak jest mokry i uszka ma po sobie, przemawia zresztą za tym numer pod jakim jest. Dziś dzwoniłam do Radys i powiedziano że psiak jest adoptowany, wiec nawet jesli to nie Huba i siedzi tam, to ja nic nie wskóram, więc może lepiej myśleć że to Huba. jeśli numer się zgadza to nie ma wątpliwości... Olenko- mam nadzieje, że zabierzecie z Agatką inna bide, bardzo prosze Quote
Olena84 Posted January 8, 2020 Posted January 8, 2020 16 godzin temu, kiyoshi napisał: jeśli numer się zgadza to nie ma wątpliwości... Olenko- mam nadzieje, że zabierzecie z Agatką inna bide, bardzo prosze my już tego psiaka nie powinnyśmy zabierać:( muszę jeszcze jednego swojego wyadoptować bo nie dam rady:(, wiem, że Wagner może zostać wyadotpowany, jest tam 8 lat, pogryziony psyk i łapy, może jakoś pomożemy jemu,. Quote
kiyoshi Posted January 8, 2020 Posted January 8, 2020 Aktualizacja: GLINKA - opuściła schronisko Quote
kiyoshi Posted January 8, 2020 Posted January 8, 2020 Aktualizacja: WAGNER - opuścił schronisko Quote
Recommended Posts