Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Oooooo!!!! A fotki Wiewióry będą? ;) Mogę dostać na maila: mstswf@wp.pl?

A jeśli i ona się na dobre wieści łapie, to z inną malizną się polecam ;)

Wiewiórka posłana, Nutusiu.

Ona dopiero czeka na swój dzień :)

Posted

Dziękuję Poker :) wpłynęło 30 zł dla Jeżyny.

Mam już dla Jeżynki od Was 50 zł - bardzo dziękuję :)

A ja cały czas czekam na numer konta.

Posted

Florce kibicuję od samego początku - wyjątkowej urody sunieczka, a uroda, przyciąga oczy i serca. Aż dziw, że czekała tak długo....Oczywiście, cieszę się, że i pozostałe psy znalazły domy :), ale Florka mnie urzekła.

Posted

Wielkie ukłony Dziewczyny dla Was!!!

Dzięki Wam tyle psiaków ma już swoje domy a reszta dzięki ogłaszaniu szanse na nie.

Jesteście WIELKIE!

Posted

To ja mam pytanie...

Chciałam zabrać Żabkę do DT z opcją DS, zadzwoniłam do schroniska, żeby zarezerwować i usłyszałam "jutro jedzie". Zrozumiałam, że do DS i nawet mi do głowy nie przyszło, żeby spytać!

DT z opcją DS proponowałam dlatego, że pani szukała pieska z DT (zadzwoniła z ogłoszenia mojej Czetki). Ma bowiem wnuki, którymi często się zajmuje, a jej syn ma psa. Dlatego chciała wiedzieć jak najwięcej o psinie. Udało mi się ją namówić na wzięcie suni ze schroniska i umówiłyśmy się tak, że jeśli sunia "się przyjmie" będzie miała DS. DT miało być bezpłatne. Pani się w Żabce zakochała i zapewniała, że zrobi wszystko, by mała mogła z nią zostać. Gdyby stało się inaczej, zobowiązałam się, że ja ją przejmę na BDT.

Po informacji uzyskanej telefonicznie, napisałam pani, że Żabka znalazła dom. A teraz się okazuje, że Żabka jest... W HOTELU! (https://www.facebook.com/events/559954640818516/) i zbierane są na nią pieniądze. To nie lepsza była oferta BDT z opcją DS?...

Ja oczywiście mogę zaproponować pani Wiewiórkę, tylko nie chciałabym znowu wyjść na głupa! :(

Dodam, że pani nie zna wszystkich "mechanizmów" i adopcję kojarzy tylko z moją osobą...

Posted

Schronisko nie dokonuje wyboru - dokąd pies ma jechać i tak naprawdę niewiele to pracowników interesuje. Każde opuszczenie schroniska przez psa jest traktowane jako adopcja, niezależnie od tego, czy pies jedzie do domu stałego, tymczasowego czy do hotelu. Dziewczyny z Domu dla Kundelka zarezerwowały Żabkę , by szukać jej domu stałego.

Jeżeli znajoma chce adoptować Żabkę, to może to zrobić bez większego problemu. Dziewczyny na pewno ucieszą się, że tak szybko jest dom, bo w ten sposób ograniczą koszty i zwolni się miejsce dla następnego psa.

Jakby co - to służę kontaktem telefonicznym do osoby odpowiedzialnej za adopcję Żabki :)

Posted

Odebrałam, dzięki :) Dzwoniłam, ale póki co nie odbiera ;) Oczywiście będę próbowała dalej! Dzięki za wyjaśnienie. Może tylko warto i tu wspomnieć kto, gdzie i na jakiej zasadzie jedzie, kto zarezerwowany itp. Byłoby łatwiej ;)

Posted

Już się poszczęściło, bo jest bezpieczna i zaopiekowana. Teraz zobaczymy czy poszczęści jej się od razu jeszcze bardziej, czy też poszczęści się Wiewiórce ;) Do jutra powinno się wyjaśnić...

Posted

Otrzymałam kolejne pieniążki dla Jeżynki, tym razem od Jo37 kwotę 26,50 zł. Bardzo ślicznie dziękuję.

Łącznie na Jeżynkę otrzymałam 76,50 zł.

Koszt sterylki - 250,00 zł

Kastor dofinansuje nam 180,00 zł.

Do zapłaty - 70,00 zł.

Pozostałe 6,50 zł dołożę do kosztów szczepienia, odrobaczenia, odpchlenia itd.

Rozmawiałam wczoraj w Asią, u której chwilowo jest Jeżyna. Po sterylizacji dziewczynka czuje się całkiem dobrze. Za kilka dni trafi pewnie do docelowego DT.

Posted

Już się poszczęściło, bo jest bezpieczna i zaopiekowana. Teraz zobaczymy czy poszczęści jej się od razu jeszcze bardziej, czy też poszczęści się Wiewiórce ;) Do jutra powinno się wyjaśnić...

Nutusiu, rozmawiałam dziś ze schroniskiem, pytałam, czy są jakiekolwiek rezerwacje, i usłyszałam, że Wiewiórka jest zarezerwowana i czeka na najbliższy transport do Wawy.

(nie mam bladego pojęcia, kto i na ile poważna jest ta rezerwacja?)

Posted

Jeżyna w świetnej formie, odpazurzona i bardzo dzielna, dziarska starsza pani :smile:.Pojedzie na dt do pana Daniela , który zaadoptował Topaza i Pastela.

A PAstel już chyba ma inny DS? jak wyczytałam na fb....Fajnie, że Jeżynka dołączy do tej super rodzinki:)