konfirm31 Posted January 12, 2015 Posted January 12, 2015 Z Panią Od Cyprysa cały czas prowadzę korespondencje na fb. Chciała zabrać psiaka w tą niedzielę, ale schron wydaje psy tylko w dni powszednie. Teraz prowadzi negocjacje, żeby go Jej wydali w dzień powszedni, ale po godz 14. Wcześniej, jak o 17 nie da rady dojechać, bo pracuje :(. Wielka prośba do Ayam i PsówzRadys, jak możecie, to pomóżcie Dziewczynie, przemówcie w Jej sprawie . Zadzwońcie do schroniska - może to będzie miało wpływ na pozytywne rozpatrzenie sprawy ? Nutusiu, niestety, nie Ligol. Znacznie biedniejszy jest kolejny szczenior - towarzysz niedoli ze wspólnego boksu z Aramisem i Cyprysem - Yogi. Też jak oni młodzik - wycofany i przerażony :(. No, to jego wezmę, chociaż nie jest dropiaty ;) - a szkoda :) Quote
Nutusia Posted January 12, 2015 Posted January 12, 2015 A gdzie mieszka Pani, która chce adoptować Cyprysa?... Yogi, mówisz konfirm... no cóż, zobaczymy czy w takim razie do niedzieli nie znajdzie DS ;) Quote
konfirm31 Posted January 12, 2015 Posted January 12, 2015 Pani mieszka w Olsztynie i wygląda mi na całkiem fajną dziewczynę :). Cyprys (zmieni mu imię, ale jeszcze nie wie, na jakie:)), będzie miał u Niej dobrze :). Teraz zamówiony jest Yogi YOGI - jest psim podrostkiem, współtowarzyszem niedoli dwóch innych wyrośniętych szczeniaków: Aramisa (już adoptowanego) i Cyprysa (który lada moment opuści schronisko) - wygląda na to, ze Yogi zostanie z całej trójki sam. Zachowuje się podobnie, jak tamte - jak niekochany, niedopieszczony szczeniak, który dorasta, zamiast wśród ludzi, w schroniskowym kojcu. Do człowieka garnie się, ale zarazem boi się nagłych ruchów, potencjalnych zagrożeń - stąd ugięte łapy i brak odwagi, aby na nich porządnie, jak normalny pies. Nie udało nam się namówić Yogiego to tego stanięcia, ciągle rozpłaszczał się, jakby kości nie miał w środku. Dlatego jest psiakiem ogromnie potrzebującym domu - normalnych warunków, niezbędnych do psiego rozwoju. Zeby nie stracił zupełnie psiego dzieciństwa - bo już wielka jego część mu bezpowrotnie uciekła. Yogi ma ok. 8-9 miesięcy. Quote
Florentyna Posted January 12, 2015 Posted January 12, 2015 To spojrzenie Yogiego - zabierz mnie stąd!!!!! Proszę..... Quote
Nutusia Posted January 12, 2015 Posted January 12, 2015 O kurteczka, mam nadzieję, że uda się przekonać schroniskowych urzędników... A ten niedzielny transport do Marek nie będzie czasem jechał przez Olsztyn? ;) Co do Yogiego, to coś mi mówi, że po opuszczeniu schronu, okaże się całkiem innym psem! :) Quote
malagos Posted January 12, 2015 Posted January 12, 2015 Nie zazdroszczę, Konfirm, wyboru - z jednej strony, a z drugiej owszem, mam aż gęsią skórkę, jak tak ogladam te psiaki i mogłabym wybrać... :wub: :unsure: Quote
Ayam1980 Posted January 12, 2015 Author Posted January 12, 2015 przed chwilą na stronie fb Psiaki z Radys pojawiła sie informacja, że Cyprys i Bob zostali adoptowani :) Quote
ostatniaszansa Posted January 12, 2015 Posted January 12, 2015 A ja się cieszę z adopcji Wadery - takie duże psy na dodatek kilkuletnie mają gorzej. Hmm jakby tu powiedzieć... przesympatyczna Wadera, oaza spokoju, łagodności, zrównoważenia bo badaniu przez lekarza weterynarii okazała się.... Waderem i to wykastrowanym :) To super pies . Teraz ma na imię Piter :) Quote
Grażyna49 Posted January 12, 2015 Posted January 12, 2015 Ja nie rozumiem stanowiska dyrekcji schroniska. Zazwyczaj niedziele w innych schroniskach są tzw dniami otwartymi. Właśnie wtedy ludzie mają czas na przyjechanie,oglądanie i adopcję. Przykre to wszystko. Na szczęście chyba coś się wyjaśniło skoro Cyprysek jest adoptowany. Mam nadzieję,że przez tą panią co się o niego starała. Ciekawa jestem kogo adoptuje Krysia........... Quote
PSYzRADYS Posted January 12, 2015 Posted January 12, 2015 aktualizacja BYRON - opuścił schronisko Quote
Poker Posted January 12, 2015 Posted January 12, 2015 Biedny Koral, jakie straszne filce mu wiszą z tyłu. Quote
konfirm31 Posted January 12, 2015 Posted January 12, 2015 Cyprys już w swoim domu. Wykąpany, błyszczący.Piękny :) Zjadł, napił się, zwiedził dom. Zasługuje na miejsce w albumie trzecie życie psa. PsyzRadys, może namów Panią Cyprysa na udostępnienie zdjęć? Jest na kogo popatrzeć:) Quote
Ayam1980 Posted January 13, 2015 Author Posted January 13, 2015 Kochani Moi, proszę pomóżcie ogłaszać tą suczkę - Popcorn. Ona bardzo pilnie potrzebuje domku, hoteliku - OPCORN vel PRAŻONA KUKURYDZA - otrzymała arystokratycznie długie imię, gdyż miała być chłopakiem (po pierwszych oględzinach), a po kolejnych okazało się, że jednak jest - suczką. Ale poza tą wpadką - cała reszta nie wygląda tak zabawnie. Popcorn jest piękną suką z dwukolorowymi oczami (nieco drobniejszą od haszczaków), ale ogromnie wystraszoną i w tym strachu wręcz bezwolną. Podczas zdjęć stała cały czas sztywna, z ogonem płasko podkulonym pod brzuchem i z oczami "w słup". Potrzebuje pilnie domu, aby w normalnych warunkach mogła "odtajać" i cierpliwych ludzi, którzy oswoją jej lęki i strachy. Jest młoda - w tym wieku powinna być radośnie przekonana, że cały świat do niej należy - a zobaczcie, jak wygląda. Popcorn ma ok. 2-3 lat.KOJEC: XVI - 32NR: 4309 Zrobiłam jej wątek na mazowieckim. Quote
Nadziejka Posted January 13, 2015 Posted January 13, 2015 HOTEL zuziaM : 695 555 221 ...OD PAZDZIERNIKA - WEWNETRZNE OGRZEWANE BOKSY DLA PSIAKOW Dziewczyny piszcie dzwoncie do ZuziaM ma hotelik pisalal na watku Krabcia ze ma jedno miesce teraz mi Florentynka pisze aby pytac o miejsce Quote
Ayam1980 Posted January 13, 2015 Author Posted January 13, 2015 Myślę, że Florentynka pisze w sprawie też Popcorn :) Quote
Florentyna Posted January 13, 2015 Posted January 13, 2015 Tak, w sprawie Popcorn. Tylko skąd wziąć kasę??? :( Mi ledwo na Piankę starczy :( Quote
Florentyna Posted January 13, 2015 Posted January 13, 2015 No i hotelik jest w dolnośląskim. Nawet gdyby udało się jakimś cudem zebrać kasę, to kto pojedzie na wycieczkę 18.01? A hotelik wygląda super. Popcorn byłaby szczęśliwa... Quote
Ayam1980 Posted January 13, 2015 Author Posted January 13, 2015 pojechałabym, ale mam imprezę 18 stycznia rodzinną wieczorem i nie wykluczone, że behawiorystę u Wery :/ Florentynka, już piszę na wydarzeniu o tym! Quote
Ayam1980 Posted January 13, 2015 Author Posted January 13, 2015 No i hotelik jest w dolnośląskim. Nawet gdyby udało się jakimś cudem zebrać kasę, to kto pojedzie na wycieczkę 18.01? A hotelik wygląda super. Popcorn byłaby szczęśliwa... Można też zorganizować bazarek dla dziewczyn, jak już pojadą do hotelików :) ja mam parę gadżetów do wystawienia np. :) Quote
Nutusia Posted January 13, 2015 Posted January 13, 2015 Moim zdaniem samymi bazarkami się psa w hotelu nie utrzyma, chyba że się będzie tyrać dniami i nocami. Ja mam masę ciuszków na bazarki, ale nie podejmuję się wystawiania tego typu bazarków (pranie, prasowanie, mierzenie, zdjęcia...). Bazarki to naprawdę bardzo ciężki sposób zarobku na psiaki - nawet te nie ciuszkowe (wiem, bo robiłam). Bez deklaracji skończy się długiem i groźbą powrotu psa do schronu :( Quote
Ayam1980 Posted January 13, 2015 Author Posted January 13, 2015 czy któraś z Was ma konto na przelewy paypal? mam zadeklarowaną wpłatę na pierwszy miesiąc,ale w tym systemie. Ktoś coś? Quote
konfirm31 Posted January 13, 2015 Posted January 13, 2015 Nutusia ma rację. Bez pieniędzy - ani rusz. Muszą być stałe deklaracje. Niestety :(. Bazarki, są na dodatkowe potrzeby - leczenie(tfu, tfu), transport. Na wikt i opierunek - konieczne deklaracje :(. Quote
Recommended Posts