Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Śledzę wątek z radością ,że choć trochę psów znajdzie domki dzięki Wam.

Teksty są wspaniałe, wzruszające, treściwe.Gratuluję "pisarzowi" pięknego języka.

Będę nadal zaglądać. Może kiedyś  mi się uda zabrać stamtąd jakąś malusią sunię do DT.

Kaktus dojechał z Radys do Murki pod Janów Lubelski, więc wszystko jest możliwe :)

Posted

Ja też bardzo się cieszę,że co raz więcej cioteczek tu zagląda.

Aż radość serce rozpiera jak czytam o nowych adopcjach.

Wiem,że na miejsce tych które znalazły szczęście w postaci swojego ,własnego,utęsknionego domku , następne przybywają.

Nie mniej każda adopcja bardzo cieszy.

Chylę czoła przed dziewczynami,które to wszystko rozpoczęły.

Serdecznie Wam dziękuję.

Posted

Wygląda na to, że Aramisa ktoś z fb pokochał (wymieniłyśmy @@). Chcę w związku z tym zapytać, czy są sensowne telefony z zapytaniem o 

- Ligola (zawsze marzyłam o dropiatku ;) ),

- o Cyprysa - bo biedny szczeniorek - jak Aramis, tylko mniejszy.

Oboje z TZ -em myślimy na poważnie o tymczasowaniu któregoś z Radysaków, ale z szansą na przyszłą adopcję i rozważamy te dwie kandydatury - kogo wybrać?

Czekam na info :)

Posted

konfirm ja już rozważałam hotelowanie Cyprysika - to szczenior tak samo jak Aramis. Swoją drogą super, że ktoś go pokochał równie mocno jak Ty :)
Ale w takim razie Cyprysika zostawiam Tobie, a ja będę chciała wyrwać stamtąd jednooką Piankę, o której wszyscy zapomnieli :(

Posted

Dużych suk, to ja tymczasować nie mogę, bo sama mam dużą sukę ;). Bliss dobrze zgadzała się z Randą, ale to była chodząca łagodność. Z Bafi tak słodko nie było :(. A dużych, dorosłych psów - też nie mogę, bo często goszczę Maxa. O Ligolu piszą, ze brat -łata, no i jeszcze młody i niezbyt duży przy dużym ONku. No a Cypek - szczeniorek.

Czekam, co napisze mi PsyzRadys i w środę(jak nie bedzie kataklizmu opadowego) - jedziemy.

Mnie się też  bardzo podoba Szejk, ale - nie przy Maxie :(.

konfirm ja już rozważałam hotelowanie Cyprysika - to szczenior tak samo jak Aramis. Swoją drogą super, że ktoś go pokochał równie mocno jak Ty :)
Ale w takim razie Cyprysika zostawiam Tobie, a ja będę chciała wyrwać stamtąd jednooką Piankę, o której wszyscy zapomnieli :(

Masz rację - biedulka :).

Posted

Dziewczyny

potrzebujemy troszkę więcej informacji od cudnym Krabiku

ciutke więcej

może uda się cudn z hotelikiem

ale choć ciut więcej proszę

zajrzyjcie do niego

jeśli możecie

pozdrawiam

watus Krabika wstawiam

będę wdzieczna za każdy wpis o psinuniu

http://www.dogomania.com/forum/topic/144831-krab-krabik-z-radys-bez-nadziei-milosci-domu-szukam-dt-szukam-ratunku-prosze-o-pomoc-w-znalezienieu-dt-kochani/page-4

Posted

Wygląda na to, że Aramisa ktoś z fb pokochał (wymieniłyśmy @@). Chcę w związku z tym zapytać, czy są sensowne telefony z zapytaniem o 
- Ligola (zawsze marzyłam o dropiatku ;) ),
- o Cyprysa - bo biedny szczeniorek - jak Aramis, tylko mniejszy.
Oboje z TZ -em myślimy na poważnie o tymczasowaniu któregoś z Radysaków, ale z szansą na przyszłą adopcję i rozważamy te dwie kandydatury - kogo wybrać?

Czekam na info :)

O Aramisa były dwa zapytania na maila i z tego co widz na fb, ktoś poważnie jest nim zainteresowany. Najprawdopodobniej pojedzie najbliższym transportem o ile osoba chętna sama wcześniej się nie wybierze. O żadnego innego psa nie było zapytań.

Mufka 1 duża dropiatka też zapomniana - a tez do pilnej adopcji.
Nawet nie wiem czy jest na fb, bo ja nie jestem...

wszystkie psy w pierwszej kolejności są dodawane na fb, bo to podstawowa strona, a dopiero potem przenoszone są tutaj

Dziewczyny
 potrzebujemy troszkę więcej informacji od cudnym Krabiku
 ciutke więcej
  może uda się cudn z hotelikiem
 ale choć ciut więcej proszę
[/url]

Postaram się ściągnąć na wątek osobę, która robiła zdjęcia Krabikowi.

Swego czasu miałyśmy propozycję DT dla najbardziej potrzebującego psa (najlepiej jakiegoś trójłapka). W Rasysach jest kilkanaście takich psów. Niestety w większości są to psy, których nie udało się wyciągnąć z kojców (chowały się w budach). Oprócz Łapy, która właśnie pojechała do tego DT, najbardziej socjalnym psem był Krab. Najważniejsze, że nie jest agresywny - boi się, ale spokojna osoba, małymi kroczkami powinna sobie z nim poradzić. Tyle wiem z rozmów z osobą robiącą zdjęcia.
Posted

Dziękuję za wiadomości :) . Szkoda, że jest tak niewielki odzew na ogłoszenia :(. Z domu dla Aramisa - bardzo się cieszę. Pani mi wygląda na rozsądną i sympatyczną osobę.

To teraz musimy podjąć decyzję - który? Cyprys? Ligol? Nie będzie to łatwe :(. Strasznie żałuję, że może/musi to być tylko jeden psiak..........

Po psa, pojedziemy we środę, o ile nie będzie jakiegoś kataklizmu pogodowego, żeby do ferii, kiedy przyjedzie wnuk, piesio był już trochę "udomowiony" ;)

Posted

Moja sunia (*) bez problemu na szczęście zgadzała się ze wszystkimi psami, niezależnie od płci i wielkości.

Teraźniejsze tymczasy i mój Spajky tez się dogadują. Dlatego mogę przyjąć jakiegoś psiaka ale na razie do budy.

Jak Gwiazda pójdzie do fundacji to pomyślę, którą biedę wziąść.

Posted

Ja też jestem entuzjastką dużych psów - im większy, tym ładniejszy, ale mając dużą sukę i dużego psiego gościa, muszę być realistką w tymczasowaniu ;)

Ja Cię doskonale rozumiem.

Serce płacze,warunki mam/domek,ogród,las w pobliżu/ ale niestety mam rezydentkę 10 letnią CTR.

Kocham ją niesamowicie,ale nie zgadza się z innymi psami.

T.z.n. na spacerach jest wszystko o.k.,ale dom jest tylko jej.

Dziwne,bo wychowała się od maleńka z niufeczką,która 2 lata temu odeszła w wieku 12 lat..

Posted

Ja Cię doskonale rozumiem.

Serce płacze,warunki mam/domek,ogród,las w pobliżu/ ale niestety mam rezydentkę 10 letnią CTR.

Kocham ją niesamowicie,ale nie zgadza się z innymi psami.

T.z.n. na spacerach jest wszystko o.k.,ale dom jest tylko jej.

Dziwne,bo wychowała się od maleńka z niufeczką,która 2 lata temu odeszła w wieku 12 lat..

No popatrz :) . A u mnie - odwrotnie. W domu (dwa pokoje w bloku), wszystko było OK, za to na spacerze, odpięte ze smyczy, skakały sobie natychmiast z Bafi do gardła :(.

Posted

O Aramisa były dwa zapytania na maila i z tego co widz na fb, ktoś poważnie jest nim zainteresowany. Najprawdopodobniej pojedzie najbliższym transportem o ile osoba chętna sama wcześniej się nie wybierze. O żadnego innego psa nie było zapytań.

Ja korespondowałam z Panią z fb. Niestety, sprawa się rypła :(. Czy możesz sprawdzić, czy @@ w odpowiedzi na ogłoszenie, były od tej samej osoby, która intereresowała się Aramisem na fb? I na ile te zapytania(o ile są od innych osób ), są dobrze rokujące? Bo nie wiem, o którego psa mam pytać w Radysach?