JD2137 Posted November 23, 2014 Posted November 23, 2014 Dzien dobry. Mam 13 lat. Od 5 lat mam sunie w typie goldena (podobno rodzice rodowodowi ale nie wystawiani, oszuści jebani) Jak bylem maly bylem bardzo trudnym dzieciakiem. Denerwowałem psa a w rezultacie dzisiaj warczy na mnie przy każdej możliwej okazji, mimo że staram się dla niej być jak najlepszym właścicielem. Pytanie- da się jeszcze coś zrobić czy tak juz bedzie do konca? Sprawa nr 2- ta sama suka kładzie sie na łóżko dwuosobowe i tylko rodzice mogą ją przepędzić. Jak nawet tylko coś do niej powiem to są warki, szczekanie. co da sie zrobic? Quote
gojka Posted November 23, 2014 Posted November 23, 2014 Th nadal jesteś mały;) Przynsjmniej mentalnie. Dlatego nie rozumiesz zachowań swego psa.To rodzice głównie zsjmowali się psem:karmili, wyprowadzali, uczyli zasad. Mam 9letnią córkę, której nasza sucz nie pozwoli na tyle co mi.Kiedy brała ją na fotel sucz warczała gdy córka próbowała ją z fotela zdjąć.Ja każe zejść bez dotykania jej i się słucha. U nas dużo pomogło to gdy mówiłam córce by nie cofała ręki gdy widzi, że sucz warczy.Skoro wydaje komendę pies musi wiedzieć, źe będziesz egzekwować jej wykonanie choćby pies warczał. Z doświadczenia wiemm, że w tskich sytuacjach pies nie gryzie do krwi-chce jedynie pokazać, że nie ma ochoty wykonać polecenia. Karm psa, wyprowadzaj by stworzyć z nim relscję i nie bój się egzekwować poleceń. Nie bardzo zrozumiałam kogo nazywasz j... oszustami. Quote
JD2137 Posted November 23, 2014 Author Posted November 23, 2014 Pseudo hodowców, którzy co prawda sprzedali kochanego i wdzięcznego psa, ale oszukali nas. Dalismy ponad 800zl zeby miec kundelka.. Quote
isabelle301 Posted November 24, 2014 Posted November 24, 2014 Th nadal jesteś mały;) Przynsjmniej mentalnie. Dlatego nie rozumiesz zachowań swego psa.To rodzice głównie zsjmowali się psem:karmili, wyprowadzali, uczyli zasad. Mam 9letnią córkę, której nasza sucz nie pozwoli na tyle co mi.Kiedy brała ją na fotel sucz warczała gdy córka próbowała ją z fotela zdjąć.Ja każe zejść bez dotykania jej i się słucha. U nas dużo pomogło to gdy mówiłam córce by nie cofała ręki gdy widzi, że sucz warczy.Skoro wydaje komendę pies musi wiedzieć, źe będziesz egzekwować jej wykonanie choćby pies warczał. Z doświadczenia wiemm, że w tskich sytuacjach pies nie gryzie do krwi-chce jedynie pokazać, że nie ma ochoty wykonać polecenia. Karm psa, wyprowadzaj by stworzyć z nim relscję i nie bój się egzekwować poleceń. Nie bardzo zrozumiałam kogo nazywasz j... oszustami. gojka... czisas!!!! skąd ty takie rady durne bierzesz???? Nie wolno nrażać na konfrontacje dziecka z psem - dziecko zawsze przegra!!!! Ty masz szczurowatego jamnika, dzieciak pisze tutaj o 30-40 kg psie!!! raber - zacznij budowac więź... wszystko lub prawie wszystko rób Ty. Wychodzisz na spacery, stawiasz michę, wymieniasz wodę, bawisz się z psem i uczysz prostych sztuczek... siad, daj łapę itd. Nagradzasz przy tym obficie i obficie pieścisz. Nie wolno Ci przy tym wydawać żadnych agresywnych dźwięków, żadnych krzyków, podnosić ręki, straszyć... robić czegokolwiek, na co pies mógłby zareagować z przestrachem czy agresją. Goldeny to psy bardzo inteligentne, wrażliwe i ... pamiętliwe. Quote
gojka Posted November 24, 2014 Posted November 24, 2014 Tak to niestety bywa, że człowiek niezorientowany da się nabrać a znającego się na rzeczy trudniej oszukać. Pretensje do oszusta, że oszukał są trochę śmieszne. Jak idzie praca? Quote
KapustaPusta Posted November 24, 2014 Posted November 24, 2014 Czego się spodziewałeś za 800zł? Rodzice sprawdzili hodowlę? Dostali papiery? Nikt ich nie oszukał. A ty musisz ciężko pracować. Nie oszukujmy się, "należy ci się" więc łatwo nie będzie. Quote
gojka Posted November 24, 2014 Posted November 24, 2014 Kapusto chłopak miał lat osiem gdy do domu zawitał pies.Trudno by dziecko w tym wieku wiedziało czym jest pseudohodowla, ile kosztuje rodowodowy pies i jakie powinien mieć papiery. Jeśli chłopak nieodpowiednio obchodził się z psem to wina rodziców, którzy ośmiolatka powinni w tej kwestii pouczyć. Że radzi się i pyta to dobrze wróży. Quote
KapustaPusta Posted November 24, 2014 Posted November 24, 2014 Fakt, rodzice wmówili mu że sprzedający psa to "oszust". Rodzice nie wychowywali go odpowiednio, pozwolili pastwić się nad zwierzakiem. Dodatkowo jeszcze, nie powiedzieli, że słowo "jebani" pisane na publicznym forum jest złe. Na szczęście chłopak ma już 13 lat i czas uruchomić własny mózg. Może zacząć od edycji swojej wypowiedzi. Quote
Recommended Posts