Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja to nie powinnam ruszać się z domu. Zamknąć mnie trzeba, bo to się wszystko źle skończy.

Pojechałam grzecznie do hoteliku odwiedzić nasze psiaki i pokazać pewnym ludziom collaka. I wszystko byłoby super, gdyby nie powrót..w nieodpowiednim czasie..w nieodpowiednim miejscu...i wlazło takie to długie, szorstkie na ulice, samochody zatrzymywały się, a ten środkiem spanikowany...oczywiście moja reakcja była natychmiastowa (ku niezadowoleniu Tzta;) ) wyleciałam na ulicę, przez skrzyrzowania i razem z nim po tej ulicy ganiam jak opętana. Za psem...przerażonym psem, psem który stracił wszystko...dom i ludzi których kochał ponad wszystko...

Cap "gada" za futro...a on na mnie tym jamniczym wzrokiem..zabierz mnie..zabierz mnie jak najdalej...no i wzięłam to to pod pachę, do samochodu...i jest.
Na nasze szczęście ludzie którzy wracali z nami z hoteliku, nie przerazili się moim wyskokiem i pogonią środkiem ruchliwej ulicy za psem, wręcz odwrotnie, reakcja była cudowna, wiedzieli że nie mam gdzie go umieścić, więc dali małemu tymczas:) Najpierw jeszcze podjechalismy i sprawdziliśmy już u nich szorstkiego na koty (Państwo mają 3 sztuki)..test zdany celująco:) Teraz bezpieczny czeka na nowy, super dom. Oczywiście właściciel ma 14 dni na odnalezienie swojego pupila i wówczas wytłumaczenie mi jak owe psie znalazło się na środku drogi ganiając w panice między pędzącymi samochodami.:mad::mad::mad:

Posted

Taaa, przyganiał kocioł garnkowi,dopiero ja słyszałam,że nie powinnam wychodzić z domu bo znajduję wyrzucone a Ty Kaja co? Zamknij się w domku do końca sierpnia i na krok z niego nie wychodź, proszę!
A tak przy okazji, wczoraj usłyszałam,że od kilku dni na Sienkiewicza błąka się rotweiler w kagańcu, wchodzi na podwórka w poszukiwaniu jedzenia ale biedak nie może nic zjeść bo kaganiec mu przeszkadza, kagańca nikt mu oczywiście nie zdjął, i biedak tak snuje się z podwórka na podwórko. Natalia miała się dowiedzieć na jakiej wysokości Sienkiewicza to miało miejsce, ale co dalej? Nawet jak go znajdziemy to co z nim zrobimy?

Posted

Joluś...z nim trzeba zrobić cokolwiek:(
Jak Natalka go znajdzie niech dzwoni..będziemy myśleć.
Może mu wątek załóżmy??? Może ktoś ma wolny tymczas?:roll:

Posted

Kaja, jak go znajdzie to nie będzie czasu na myślenie,kto weźmie na tymczas rotka, jeszcze teraz w wakacje, Naty teraz nie ma bo pojechała z Niunia bokserką do buni , nie wiem, czy dowiedziała się, o dokładny adres ale nawet jeśli, to założenie wątku nie wystarczy, trzeba tam jechać z konkretnym pomysłem na pomoc, ja jade dzisiaj do Łęczycy z Katyą i Magdą, zobaczę, co powie Nata, jak wróci

Posted

Jola ja to wszystko wiem, ale jemu choć ten kaganiec trzeba zdjąć.
Nie mam tymczasu, w hotelu miejsce wiesz jak jest...
Schronisko??? Nie wiem..nie mam pojęcia...
Z jamnikiem tez nie miałam pojęcia co zrobię...dobrze że byli ze mną ci ludzie..tak miałabym 4 psa...a wtedy Jarek razem z tą czwórką odwiózł by mnie do schroniska...

Posted

Kaja, przecież wiesz, że do schroniska nie przyjmują od właścicieli, więc lepiej szukaj dla siebie i sfory innego noclegu.
A z rotkiem, zobaczymy, co Natalia zrobi po powrocie, ale też wolałabym, żeby sama tam nie jechała zdejmować mu kaganiec...

Posted

jola od jadzi napisał(a):
A szczotek jest piękny, jeśli nie właściciel to kto inny da mu szybko dom

No ja myśle;) Ale przed adopcją cięcie jajek;)

Posted

Miałam o jamnisia dwa telefony i jednego fajnego maila...ale Pani jak to napisała w drugiom mailu "skonsultowała zdęcie jamnisia z myśliwym i to nie jest PRAWDZIWY jamnik szorstkowłosy" więc dziękuje:mad::mad::mad:

• 3 months later...