Gajunia Posted March 7, 2004 Posted March 7, 2004 Mam pewien problem... mój piech, a dokladnie sunia umie kilka sztuczek, ale chce ja nauczyć jakis nowych! :lol: Ale ona jest leniwa i łakoma wiec ze smakołykami nie ma co próbowac :evil: A na siłe tez nie moge, bo ona jest jak kamien i jak sie zaprze to jej dźwig nie ruszy :evil: :evil: A jak wy szkolic swoje pociechy na czterech nogach??? :D Quote
Wind Posted March 7, 2004 Posted March 7, 2004 Ale ona jest leniwa i łakoma wiec ze smakołykami nie ma co próbowac Jakos nie bardzo rozumiem. Skoro jest lakoma to smakolyki powinny jak najbardziej dzialac! Co do lenistwa to moze jest to raczej brak checi wspolpracy z Toba, a nie lenistwo :-? A moze zle dobrana metoda i Twoj pies szybko sie nudzi i nuzy, zbyt dlugo i zbyt monotonie powtarzanymi cwiczeniami. Opisz jak dotad szkolilas psa. No i co go motywowalo do tego, ze nauczyl sie tych kilku sztuczek. pozdrawiam, Quote
Gajunia Posted March 8, 2004 Author Posted March 8, 2004 Jak ucze ja ze smakołykami to ona tylko to widzi. Ćwiczenie wykona ale potem nic ie pamieta... umie duzo,ale chce wystartowac z nia w Agilitach Quote
Flaire Posted March 8, 2004 Posted March 8, 2004 Gajunia, łakome psy najłatwiej szkolić właśnie na smakołyki. Żeby nauczyć się, jak to robić, powinnaś zapisać się na szkolenie, szczególnie jeżeli interesuje Cię agility, bo tam żadnych "sztuczek" raczej nie ma i większość z tego, co pies musi umieć jest trudne do nauczenia w warunkach domowych. Poszukaj w swojej okolicy jakiegoś klubu czy szkoły agility i na trening! Quote
Recommended Posts