Toska Posted July 16, 2007 Posted July 16, 2007 Dziś (16 lipiec) na ul.Masarskiej-okolice Galerii Kazimierz -znalazłam maleńką(może 2-3 kg) sunię w typie ratlerka . Sunia jest gładkowłosa,ciemna , ma długie szczupłe łapki , zawinięty długi ogonek . Siedziała w krzakach przylepiona do ogrodzenia , bardzo wystraszona -wywąchał ją mój Tofcio i zaczął szczekać-tylko dlatego ją zauważyłam ! Jest słodka , młodziutka , odrazu po wzięciu na ręce mnie wycałowała :lol: Narazie jest bezpieczna , ale pilnie szukamy właściciela , bo jest zadbana i pewnie się komuś zgubiła. kontakt do mnie tel 501-03-02-94 dziś postaram się wydrukować ogłoszenia ale mam prośbę do krakowskich dogomaniaczek -czy ktoś mógłby ją ogłosić jeszcze gdzieś ?np.na krakowskich zwierzakach ? Quote
AgaG Posted July 16, 2007 Posted July 16, 2007 Patia na pewno to zrobi, bo umie... :loveu::loveu: dobrze, że wiem o suni.. bo tez mam malca na tymczasie, wiec jak będzie więcej chętnych, to podam kontakt do Ciebie. Quote
Toska Posted July 16, 2007 Author Posted July 16, 2007 dzięki Aga ! narazie domku jej nie szukaj , bo prawdopodobnie jeśli nie odnajdzie się właściciel , to będzie miała gdzie zostać ! Quote
AgaG Posted July 16, 2007 Posted July 16, 2007 Toska napisał(a):dzięki Aga ! narazie domku jej nie szukaj , bo prawdopodobnie jeśli nie odnajdzie się właściciel , to będzie miała gdzie zostać ! OOOOO! u CIOCI?:loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Toska Posted July 16, 2007 Author Posted July 16, 2007 niestety nie :shake: ja już mam dwa , moja Tosia -ta w awatarku -by ja zjadła :lol: u fajnej babeczki w bloku obok ! więc byłaby pod kontrolą ;) Quote
Toska Posted July 16, 2007 Author Posted July 16, 2007 krakusy ! nikt nie słyszał , że komuś zaginął malutki piesio ? byłoby dobrze , gdyby maleńka mogła wrócić do domu ! Quote
fizia Posted July 16, 2007 Posted July 16, 2007 Dodałam malutką na gumtree.pl http://krakow.gumtree.pl/krakow/55/11575255.html Quote
jotpeg Posted July 16, 2007 Posted July 16, 2007 czy sa szanse na foty? w razie braku fotoaparatu moge pomoc. Quote
Toska Posted July 16, 2007 Author Posted July 16, 2007 dowiem się wieczorem o fotki , bo maleńka jest w sąsiednim bloku i idę "w odwiedziny" Quote
Anetka83 Posted July 16, 2007 Posted July 16, 2007 a w schronisku nikt nie zgłosił zaginięcia????? Quote
Toska Posted July 16, 2007 Author Posted July 16, 2007 dzwoniłam do schroniska , ale nikt takiej malizny nie szuka :shake: zostawiłam swoje namiary , gdyby ktoś się zgłosił . Quote
weszka Posted July 16, 2007 Posted July 16, 2007 Bidusia :( Trzeba będzie chyba zrobić plakaty. Może ktoś jej szuka i tęskni. I kolejny dowód na to, że pies MUSI mieć adresówkę przy obroży. PS. Daję info o niej na zwierzakiwkrakowie. Quote
Toska Posted July 16, 2007 Author Posted July 16, 2007 adresówkę przy obroży ? hmmm, najpierw to obróżkę trzeba mieć , albo szeleczki , a tu dziewczynka goła całkiem była :razz: właśnie widziałam z balkonu , jak wraca ze spacerku-ogonek w górze , zadowolona -pani tymczasowa :loveu:o nią dba :lol: Quote
weszka Posted July 16, 2007 Posted July 16, 2007 To jest właśnie ludzka nieodpowiedzialność. Bez obroży, bez adresówki. Dobrze choć że ją znalazłaś i, że malizna już bezpieczna. No i zdjecia by się przydały... Quote
Toska Posted July 17, 2007 Author Posted July 17, 2007 maleńka zagubiona dziewczynka chciałaby wrócić do domku !!! Quote
weszka Posted July 17, 2007 Posted July 17, 2007 Toska a zrobiłaś zdjęcia i ogłoszenia do rozwieszenia po okolicy? Bo bez tego to chyba będzie ciężko... zakładając oczywiście, że się zgubiła... a nie że ktoś ją wyrzucił... Quote
Toska Posted July 18, 2007 Author Posted July 18, 2007 :lol: mała znajdka :loveu: ma już nowy domek ! oczywiście , jeśli znajdzie się właściciel to niunia wróci do domu ! Quote
weszka Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 No to fajnie :loveu::loveu::loveu: A czy tak na wszelki wypadek ten "stary" właściciel ma się jak znaleźć (są gdzieś powieszone ogłoszenia poza wiadomością w schronisku)? Quote
Toska Posted July 18, 2007 Author Posted July 18, 2007 niestety nie ma ogłoszeń , bo nie miałam czasu :oops: i nie bardzo mam gdzie wydrukować :shake: ogłosiłam w necie , zgłosiłam w schronisku i dziś zadzwonię do KTOZu , bo oni bezpłatnie drukują w gazecie takie ogłoszenia . Quote
weszka Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 Do netu nie każdy ma dostęp niestety. Ze schroniskiem to też różnie bywa. Kilka ogłoszeń w pobliżu miejsca znalezienia bardzo by się przydało. Wyobraź sobie, że może ktoś za tą suczką tęskni i martwi się gdzie jest... Quote
Toska Posted July 18, 2007 Author Posted July 18, 2007 wiem , jak to jest , bo kilka lat temu sama szukałam dwa tygodnie mojej Tosi.... ale to ja wtedy rozwieszałam ogłoszenia , a nie czekałam aż ją ktoś znajdzie i ogłosi..... może mi się uda dziś coś wydrukować , ale proszę Was , jeśli gdzieś Wam się rzuci w oczy ogłoszenie o zaginięciu -dajcie znać ! Quote
Toska Posted July 18, 2007 Author Posted July 18, 2007 ogłoszenia już mam wydrukowane -teraz tylko porozwieszać :lol: Quote
Recommended Posts