Wilczocha Posted November 16, 2014 Posted November 16, 2014 Kolejny temat o wymiotach biednej Szanti. Kiedy była szczeniakiem w wieku 7 tygodni nic jej nie było. Była przyzwyczajana jazdą samochodem. Wymioty zaczęły się w 4 miesiącu. Po przejeździe około 8 km zaczyna wymiotować. Ona też bardzo boi się wchodzić do samochodu. Nie wiem czy ona wymiotuje ze stresu czy ma chorobę lokomocyjną. Kto czytał poprzedni temat wymiotów z głodu ten wie, że na czczo jechać nie może bo jest jeszcze gorzej. Także posiłki 4 czy 5 godzin przed jazdą samochodem tez nic nie dają. Także wymiotuje. Quote
gryf80 Posted November 16, 2014 Posted November 16, 2014 kup cerenie w tabletkach u weta.pomoże na wymioty.jeśli ma lęk przed wejsciem do auta mozna spróbować z feromonami,albo łagodnym "uspokajaczem "w tabl.np.zylkene Quote
justika Posted November 16, 2014 Posted November 16, 2014 Mojej też pomogła Cerenia. Jak dostawała tabletkę i przestała wymiotować, to przestała się też stresować. Quote
Ryss Posted November 16, 2014 Posted November 16, 2014 Wilczocha - popraw temat, bo tu nie gimbaza. Quote
Wilczocha Posted November 16, 2014 Author Posted November 16, 2014 Wilczocha - popraw temat, bo tu nie gimbaza. Ahhh sorki już poprawione. Dzisiaj w jedną stronę jechałam z nią na tylnym siedzeniu i nie wymiotowała, ale za to miała ślinotok. Potem jechała ze mną na kolanach w przodzie i tez miała ślinotok, ale nie wymiotowała. A jak jedzie sama na tylnym siedzeniu to wymiotuje. Wiec pewnie jest to stres ? Spróbuje następnym razem z tymi feromonami. Quote
adiiszek Posted November 16, 2014 Posted November 16, 2014 U nas to samo i z autem i wymiotami. Przy nast wizycie u weta będę poruszał ten temat i co z tym dalej robić Quote
ginger14 Posted May 24, 2015 Posted May 24, 2015 mój pies za to strasznie się ślini podczas jazdy samochodem, chlapie śliną na prawo i lewo . Da się coś z tym zrobić ? Quote
Wilczocha Posted May 25, 2015 Author Posted May 25, 2015 Szanti przestała wymiotować, teraz już chętnie wskakuje do auta i jedzie w bagażniku. Nie wymiotuje. U nas wymioty okazały się stresem, pomogło wożenie na kolanach razem ze smaczkami które dostawała w aucie Ale ślinotok miała długo, zastanawiam się czy jeszcze się ślini. Co do samego ślinotoku to nie wiem czy da się coś z tym zrobić bo tak psy chyba pokazują stres. Może feromony by pomogły. Quote
ginger14 Posted May 25, 2015 Posted May 25, 2015 dzięki :) Ogólnie Rufus sam chętnei wskakuje do samochodu, grzecznie czeka na zapięcie pasów i raczej wydaje mi się że jest podekscytowany a nie zestresowany ale w sumie nie jestem pewna. Quote
ginger14 Posted May 25, 2015 Posted May 25, 2015 http://nywolf.org/wolf-cam/red-wolves-ex2/den !!!! Link do wideo na żywo nory wilczycy i jej maluchów <3 Quote
Merrick Posted May 26, 2015 Posted May 26, 2015 Tamlin zawszę strasznie znosił podróż. Pewnego razu znajoma (za radą swojej weterynarki) poradziła mi lek Cinnarizinum, który u ludzi stosuje się np. przy zaburzeniach błędnika. Od tego czasu Tamlin nie ma żadnych problemów w podróży. Nawet ja próbowałam ale na mnie nie działa :D Opakowanie zawiera sporo tabletek i jest tanie ale tylko na receptę. Quote
Akirka86 Posted May 26, 2015 Posted May 26, 2015 U nas cerenia nie działa. Metodą prób i błędów doszliśmy do hydroksyzyny. Quote
Ares_biz_pl Posted May 29, 2015 Posted May 29, 2015 U nas z kolei podziałała niemal od razu tabletka cereni i problem zniknął,a sunia od zawsze miała problemy z chorobą lokomocyjną,także gorąco polecam. Quote
Recommended Posts