Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zwykle wybieram psy,które czekają naprawdę długo - psie staruszki. ale nie mogłam nie wziąć dziś na tymczas Buziaka - maleńkiego pieska, bo po prostu za chwilę by nie żył. Wraz z innymi małymi kolegami trafił niedawno z kwarantanty do boksu, gdzie są dwa duże agresory, jeden z nich odgryzł dziś ogon małemu pieskowi Smerfowi, który też bardzo niedawno trafił do schroniska (jest w tej chwili w szpitalu), gdyby nie to że jedna z wolonatruszek usłyszała skowyt i przybiegła, pies by został zagryziony . Gdy Smerf poszedł do szpitala, aresor wybrał sobie kolejną ofiarę- Buziaka. piesek bał się poruszyć i telepał ze strachu. gdy się dowiedziałam, że agresor nie zostanie odseparowany postanowiłam wziąć Buziaka do mieszkania mojej mamy. Jest przerażony na razie, panicznie boi się wody, gdy widzi mieskę z woda ucieka. je z ręki, rzuca się na jedzenie. Widać, ze koledzy raczej niechętnie go do miski dopuszczali. jest bardzo przyjacielski. Dałam mu takie imię bo by mnie zacałował na śmierć:loveu::loveu::loveu: Zdjęcia wysłałam Paulusowi. proszde o pomoc w szukaniu mu domu, bo wkrótce rafi do mnie o operacji Kajtuś z Zywca niewidomy dziaduś, a przecież w swoim mieszkaniu mam swoje 4 psy.

Posted

Zgłaszałyśmy z wolonatriuszkami i w gabinecie to i pracownikom... wszyscy mówili, że nie ma gdzie... ale te małe, przerażone można było dać do szczeniaków, suczek, biura, szatni, nawet kociej klatki bo to 4 kilowy pies który był sparalizowany ze strachu ... .Latrerkowaty, który został zagryziony w innym boksie też powinien być odseparowany i nie wracac na boksy z psami..
W wielu schroniskach tak się robi.
Boję się o jednego który został w tym boksie też malec ... prawie szczeniak...czy on przeżyje. Buziak śpi właśnie w łóżku.

Posted

Na drugim zdjeciu jest kolega Buziaka - który też dopiero co z kwarantanny trafił fo tego boksu!! Boję się o niego!!!
Zdjęcia Buziaka

Posted

Paulus dzieki wielkie za wstawienie...jeszcze Ci foty rózne wyślę - Pegaza, Talara i Buziaka

Posted

Buziak grzeczny, przymilny, maleńki choć dorosły szuka domku

Posted

Hmmm nikt go nie odwiedza... a to taki słodki pies. dziśspał ze mną pod kołderką i troszkę płakał vdy wychodziłam od mamy...

Posted

AgaG napisał(a):
Zgłaszałyśmy z wolonatriuszkami i w gabinecie to i pracownikom... wszyscy mówili, że nie ma gdzie... ale te małe, przerażone można było dać do szczeniaków, suczek, biura, szatni, nawet kociej klatki bo to 4 kilowy pies który był sparalizowany ze strachu ... .Latrerkowaty, który został zagryziony w innym boksie też powinien być odseparowany i nie wracac na boksy z psami..
W wielu schroniskach tak się robi.
Boję się o jednego który został w tym boksie też malec ... prawie szczeniak...czy on przeżyje. Buziak śpi właśnie w łóżku.

Co z tym drugim psiakiem? On nie może zostać w tym boksie.

Posted

Buziaczek bardzo lubi rozdawać buziaki i dostawać całusy też :p

Posted

Pani, która miała brać Buziaka w czwrtek zadzwoniła, że przygarnia sunię z kieleckiego schronu, że już ją jej przywieźli... no tak, a ja już Talara
mam w hotelu...który miał przyjść za Buziaka do mieszkania mamy.. Jeju jak się nie ukazałoby ogłoszenie Buziaka, to będę mieć dwa psy u mamy? bo Pan Tomek nie ma miejsca w hotelu dla Talara i ja obiecałam, ze w czwartek go wezmę..:placz:

Posted

Jejku jak się ogłoszenie by nie okazało... to ja się :flaming: :flaming: bo jeszcze ma przyjechać z Żywca Kajtuś....Foksia mówi, ze w tym tygodniu ma być głuchy piesek...

Posted

Zaraz Ci Patia wyślę fotki. On ma na razie takie jak do dziennika trzeba, a by się przydało tskie na łonie natury..

Posted

Buziaczek ma koleżankę w mieszkaniu mojej Mamy - sunię latrerkowatą wyrzuconą na stacji beznzynowej. przyjął ją bardzo miło. jest kochany, delikatny, wciąż troszkę lękliwy. To wielka przylepa. Śpi trzymajac głowę na mojej szyji, ewentualnie za moimi plecami :p
Niestety zgryzł nowe szelki czarne i zyskał na tym, bo dostał niebieskie takie jak Mrówka i bardzo mu ładnie w tym kolorze.