AgaG Posted July 15, 2007 Posted July 15, 2007 Mój brat i bratowa wybrali się z dziećmi oraz psem i kotem na wakacje. Piękne Kaszuby okazały się straszne, jeśli chodzi o stosunek do psów. Suczkę, którą brat dokarmiał, a która przyplątała się na wsi, ktoś zabił siekierą i brat znalazł w lesie zwłoki. W pobliżu ich kempingu zauważyli psa na łańcuchu potowrnie chudego, stojącego w kałuży... i tak już od paru lat było - jak się dowiedział. Pies niegdyś mieszkał w mieście, w domu, jest przyzwaczjony do jazdy samochodem. Gdy jego pan zmarł stał się niczyj i trafił na wieś. Brat trzymał go podczas wczasów na kempingu. Na zdjęciach jest już Pongo wykąpany. To miły, łagodny pies. Ma rany na nogach i jest nadal jeszcze chudy co kryje gęste długie futro. Od jutra będzie w hoteliku pod Wieliczką. Zdjęcia wysłałam do Paulusa, by wstawił. Na jednym widnieje buda, w której mieszkał Pongo. Quote
AniaB Posted July 15, 2007 Posted July 15, 2007 witaj agnieszko - ciesze sie ze wracasz znów :multi: - bo bardzo tu potrzebujemy pomocy.. we wtorek bede w hotelu z kamykiem (jeszcze z ligoty) i bede rooić zdjaęcia naszym kociakom - jak chcesz moge zrobić jakieś zdjecia pongo.. chyba ze te z kaszub wystarczą.. Quote
AgaG Posted July 16, 2007 Author Posted July 16, 2007 AniaB napisał(a):witaj agnieszko - ciesze sie ze wracasz znów :multi: - bo bardzo tu potrzebujemy pomocy.. we wtorek bede w hotelu z kamykiem (jeszcze z ligoty) i bede rooić zdjaęcia naszym kociakom - jak chcesz moge zrobić jakieś zdjecia pongo.. chyba ze te z kaszub wystarczą.. Aniu nie wiem, czy się wyrwę bo mam na tymczasie Buziaka, ale powinnam jecHac z Tobą poznać Kamyka ...jejku jejku czego on potRzebuje teraZ : PLAKATóW, ALLEGRO? Quote
AgaG Posted July 16, 2007 Author Posted July 16, 2007 AniaB napisał(a):witaj agnieszko - ciesze sie ze wracasz znów :multi: - bo bardzo tu potrzebujemy pomocy.. we wtorek bede w hotelu z kamykiem (jeszcze z ligoty) i bede rooić zdjaęcia naszym kociakom - jak chcesz moge zrobić jakieś zdjecia pongo.. chyba ze te z kaszub wystarczą.. Aniu nie wiem, czy się wyrwę bo mam na tymczasie Buziaka, ale powinnam jecac z Tobą poznać Kamyka ...jejku jejku czego on potrzebuje teraz : PLAKATóW, ALLEGRO? Quote
weszka Posted July 16, 2007 Posted July 16, 2007 Piękny pies, nawet teraz jak jeszcze jest zaniedbany i chudy. W strasznych warunkach był biedak :( Quote
AniaB Posted July 16, 2007 Posted July 16, 2007 tragedia po prostu..nie chce nawet myslec ile takich psów jeszcze tam jest..PS agnieszko - kamyk ma swój wątek na dogo tutaj:http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=60111&page=26Patia zgłosiła go do dziennika i czeka tam na swoją kolej..czy ma allegro - nie wiem.. Quote
weszka Posted July 16, 2007 Posted July 16, 2007 Kamyk ma allegro http://www.allegro.pl/item215194415_krakow_niewielki_czarny_piesek_szuka_domu_.html Quote
AgaG Posted July 16, 2007 Author Posted July 16, 2007 Podobno ma brzydkie foty... wiesz co moze jednak jakoś się wyrwę i natrzaskamy mu fot, by Pani Hania miała z czego wybrać... Pongo przyjeżdża dziś brat musi dwa razy obrócić z Kaszub, bo z dwoma psami wielkimi i kotem nie maja jak wrócić... Pongo był zagłodzony.. dobrze , że bratowa biorąc go na spacer odkryła że po długim futrem są same kości..:-( . Quote
AniaB Posted July 16, 2007 Posted July 16, 2007 aga - tylko pan tomek chciałby zebyśmy przyjechały dopiero o 18.00ale zdjecia zawsze mozna zrobic nawet na halickiej (na bulwarach wislanych)..weszko - chciałabyś jechać z nami - czy w tej sytuacji wolałabyś mieć wolne..? Ty mieszkasz gdzies w okolicach agi, wiec moge Was zgarnąć obie..:)aga - bo jeszcze kotom zdjecia trzeba porobic.. kurcze cos mi sie z dogo dzieje, bo mi w ogóle edytor przerw miedzy zdaniami nie robi... Quote
weszka Posted July 16, 2007 Posted July 16, 2007 Aniu jeśli Aga będzie się z Toba wybierać i mogłabyś mnie zabrać to chętnie się wybiorę. Quote
Ania-Sonia Posted July 16, 2007 Posted July 16, 2007 Jakie szczęście miał ten pies, że trafił na ludzi z sercem! Quote
AniaB Posted July 16, 2007 Posted July 16, 2007 weszka napisał(a):Aniu jeśli Aga będzie się z Toba wybierać i mogłabyś mnie zabrać to chętnie się wybiorę. no pewnie:)nie pisz juz u kamyka ;)Twój telefon weszko mam.Aga czy Twoj telefon to nadal ten z poczatkiem 501...? Jeśli nie to ja nie mam innego - wyslij mi prosze na pw.. Quote
AgaG Posted July 17, 2007 Author Posted July 17, 2007 mój brat znalazł dla Ponga dom u swoich znajomych na Bielanach w Krakowie, którym niedawno zmarł pies. Poprszę go by tam kiedys podszedł zrobic foty, ale musi upłynąc trochę czasu, bo Ponguś zaczął się przyzwczajać do brata, więc niech nie bęzie rozdarty widzac go znów. Ludzie sprawdzeni, ich bernerdyn spał na kanapie, no i blisko, wiec brat będzie miał kontrolę:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: Ponguś nawet nie był jednego dnia w hotelu!! Quote
weszka Posted July 17, 2007 Posted July 17, 2007 Aga wspaniale :multi: :multi: :multi: Ależ się błyskawicznie udało! Quote
AniaB Posted July 17, 2007 Posted July 17, 2007 cudownie, po tym co ten pies przeszedł to najwspnialsze rozwiazanie.. Quote
Ania-Sonia Posted July 17, 2007 Posted July 17, 2007 Bajkowe zakończenie historii bardzo biednego psa. :multi: Oby więcej takich!..........:modla: AgaG, masz wspaniałego brata! :happy1: Quote
AgaG Posted July 21, 2007 Author Posted July 21, 2007 Niestety pies nie został zaalceptowany w nowym domu. Niczego nie zbroił, ale pani domu się go boi. Nie dano mu czasu na aklimatyzację. Moja bratowa może go go chwilę przetrzymać, ale ma swoją dużą suką i nie ma możliwości zostawić jeszze Pongusia. W hotelu u Pana Tomka brak miejsc... :placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz:bARDZO PROSZę O POMOC W ALLEGRO, OGłOSZENIACH ITD... Quote
black sheep Posted July 21, 2007 Posted July 21, 2007 Aga, allegro ja zrobię, przecież pisałam, tylko tekst jakiś by się przydał. Taki zawierający najwazniejsze informacje Quote
AgaG Posted July 21, 2007 Author Posted July 21, 2007 Dziś w nocy jak już psy powyprowadzam itd. napisze tekst obiecuję, może nawet wieczorem. Quote
AgaG Posted July 23, 2007 Author Posted July 23, 2007 Tekst na allegro (plus moje namiary: (012 - 412 02 31) I 501 801 553 ammgro@wp.pl) Black-sheep bardzo proszę o allegro :loveu: :loveu: :loveu: zaraz wkleję foty, które moim zdaniem trzeba by dodać PONGO BEZDOMNY PIĘKNY PIES ODRATOWANY NA KASZUBACH CZEKA NA DOM W KRAKOWIE Pongo to duży i piękny czteroleteni pies. Kiedyś był bardzo szczęśliwy. Miał Kochanego Pana. Mieszkał z nim w domu. Ale Pan odszedł tam, skąd się nie wraca. Pongo został wywieiony na kaszubską wieś, gdzie stał się niczyj. Nędzna buda, łańcuch..tak wegetował przez wiele miesięcy: brudny, zaniedbany, ledwo żywy z ciągłego niedożywienia. Na szczęście wczasowicze z Krakowa postanowili go uratować. Teraz pilnie szukają mu domu, bo sami mając nie jedno zwierzątko w domu, nie mogą go zatrzymać. Pies jest zdrowy, odrobaczony, wykąpany. To chodząca łagodność, również wobec dzieci. Kocha ludzi, ale potrafi też czujnie stróżować. Quote
Recommended Posts