Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Z całego serca mu tego życzymy,choć najcudowniej by było gdyby wziął go ktoś ze Szczecina,bo wtedy mogłybyśmy mieć na niego oko:razz: i nawet odwiedzić;)

• Replies 71
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dowiedziałam Się, że On Wcale Nie Był Na Ostrawickiej ! Nie Pogryzł Nikogo Jak To Było Mówione Przy Mojej Pierwszej Wizycie !

ozakało Się, że Spaniel Nie Chciał Schodzić Z łóżka I Jak Spychano Go Warczał - To Był Powod Oddania Psa Do Schroniska.

podobno Ma Dominujący Charakter I Tyle !

szkoda, że Dopiero Teraz Powiedziano Mi To Bo Ja Dzowniacym Osobom Mowilam, Ze Ugryzl Kogos :(

Posted

doris_day napisał(a):
dowiedziałam Się, że On Wcale Nie Był Na Ostrawickiej ! Nie Pogryzł Nikogo Jak To Było Mówione Przy Mojej Pierwszej Wizycie !

ozakało Się, że Spaniel Nie Chciał Schodzić Z łóżka I Jak Spychano Go Warczał - To Był Powod Oddania Psa Do Schroniska.

podobno Ma Dominujący Charakter I Tyle !

szkoda, że Dopiero Teraz Powiedziano Mi To Bo Ja Dzowniacym Osobom Mowilam, Ze Ugryzl Kogos :(

Do jasnej cho...ry!!Mam tego dość!!Ile to już razy nasze schronisko popsuło w ten sposób opinie pieskom,ile to już było tych pomyłek,przekłamań,mówienia że pies to suka i na odwrót, no i to że co trzeci pies u nas to agresywny,co potem okazuje się bzdurą!!
A pieski bezpowrotnie tracą szansę na dom!!I potem nic dziwnego,że nikt ich ich nie chce....
To że spanielek warczy,jak go spychali z łóżka,to przecież normalne,broni terytorium ,które uznał za swoje,A które dziecko,jak mu sie da loda i zabierze nie ryczy??I to jeszcze nie oznacza,że jest rozchisteryzowane i złe!!W ten sposób,to wszystkie powinno się oddać do domu dziecka....

Biedny psiaczek,najpierw cię pieszczono,przytulano w wyrku,a teraz do schronu,na betony wygnano:-(:-(Kto wie jaki był prawdziwy powód Twego oddania,może po prostu znudziłeś się,a nawet to warczenie to bzdura....

Posted

Teraz to juz sama nie wiem co mam mówić osobom chętnym do adopcji. Rozmawiałam z kobietą, która była w schronisku po psa - zainteresowała się spanielem to nawet nie poszli jej pokazac malucha bo "agresor to po co Pani taki"

Posted

Kurcze ale wygadałam w złą godzinę,to jest właśnie Doris ten pies co Ci mówiłam,że 2 razy był już w schronie,a tu znowu:-(:shake:
Dziwię się strasznie ludziom że nie dadzą mu szansy,że nie popracują nad nim,nie kupią mądrych książek,nie spytają behawiorysty,tylko najprościej oddać jak wybrakowany towar do sklepu:shake::-(.Co niektórzy zapominają że to jest ŻYWY PIES(NIE MASKOTKA),a nikt nie mówi,że wszystkie psy są łatwe,trzeba się z tym liczyć i brać odpowiedzialnie.

Posted

amelka0 napisał(a):
Kurcze ale wygadałam w złą godzinę,to jest właśnie Doris ten pies co Ci mówiłam,że 2 razy był już w schronie,a tu znowu:-(:shake:
.

Wiesz cos na jego temat? Coś więcej?

Posted

Nie Doris,tylko tyle wiem,że był dwa razy,jak ja byłam przy kratach,to zachowywał się grzecznie,wiesz ja myślę,że on po prostu ma pecha.A on też będąc ciągle w nowym domu i wracając do schronu,jest pewnie znerwicowany,skołowany,niepewny swego jutra co go czeka,tak jak dziecko z domu dziecka,które wciąż zabierają na wakacje a potem oddają z powrotem:-(:shake:

Posted

amelka0 napisał(a):
Nie Doris,tylko tyle wiem,że był dwa razy,jak ja byłam przy kratach,to zachowywał się grzecznie,wiesz ja myślę,że on po prostu ma pecha.A on też będąc ciągle w nowym domu i wracając do schronu,jest pewnie znerwicowany,skołowany,niepewny swego jutra co go czeka,tak jak dziecko z domu dziecka,które wciąż zabierają na wakacje a potem oddają z powrotem:-(:shake:

To prawda, ludzie mysla ze pies ze schronu to pewnie przeszedl szkole "zycia" szkolenie powiedzmy resocjalizacje z psami w bokisie... beda wdziecznymi psami w sensie nie beda gryzc, sikac wyc szczekac...nic zludnego go psy ci niektore zwichrowane przez schronisko...

Posted

RUDZIELEC MOJ MALUTKI ZNALAZŁ DOM:):):)
Ogłoszenie na allegro zdało egzamin :):):)

Pan ma juz 2 letniego spanielka - mam nadzieje,ze ponownie nie trafi do schroniska

Posted

Super,mówiłam Ci Dorotka,że spanielki szybko schodzą,zobaczysz nowy też szybko znajdzie dom:multi:!!
A to że poszedł do drugiego psa to się wcale nie dziwię,Ci którzy nie mają psa,to nie chcą, A Ci co kochają zwierzaki to zawsze się ulitują nad następnym.Dlatego prawie wszystkie moje psy ze schronu też poszły do domu gdzie jest już pies lub kot;)!!

Posted

amelka0 napisał(a):

A to że poszedł do drugiego psa to się wcale nie dziwię,Ci którzy nie mają psa,to nie chcą, A Ci co kochają zwierzaki to zawsze się ulitują nad następnym.Dlatego prawie wszystkie moje psy ze schronu też poszły do domu gdzie jest już pies lub kot;)!!

tak racje zgadzam sie z Toba amelko...
wspaniala nowina!!:multi::multi:

Posted

Rozmawiałam z Panem, który zaadoptował spanielka - mówi, że zaczyna pokazywać chęć do dominacji, planuje zająć jego fotel i czasmi majac gorszy nastroj usiluje wyćwiczyć go na swoje potrzeby :) ale dobrze,ze trafił akurat na tego Pana - ma doświadczenie i radzi sobie świetnie...

W schronisku sa nadal dwa spanielki :

Shot at 2007-08-03

i drugi

Shot at 2007-08-03

Oba maja juz allegro i kilku obserwujacych.
Macie pomysly gdzie jeszcze mozna oglosic rude pieknosci?