Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mysia w nowym domu...wykapana, pokochana...i załatwiająca się w pokoju^^' ale mama brała to pod uwagę :) pół dnia spędziła na ogródku z cała naszą czwórką psów (2 psy, dwie suczki) i wyglądała na szczęśliwa...nawet żebrała ...jak jedliśmy smażona kiełbasę...ale dostała tylko psią karmę. uwielbia siedzieć na kolanach i kiedy się ją głaszcze. a z kotami...za kotami chodzi jak cień, chyba mieszkała kiedyś z mruczkami...bo jak nasza kotka wskoczyła na okno to sunia wskoczyła za nią :crazyeye:musieliśmy ja łapać by nie wyskoczyła na podwórko.....dobrze że to parter, ale i tak mogła by się połamać...brr... zamknęłyśmy więc okno (kot został po drugiej stronie) to piszczała za nim ^^Jak kot wrócił zaczęła zachęcać go do zabawy :D

a Sunia nazwana została Zuzią...nie komentujcie imienia...sprawa mojej mamy:P

sunia na podwórku z moją Masią :)

na rękach swojej pani :)

i ufo w kąpieli^^

a jakby ktoś chciał obejrzeć więcej zdjęć zapraszam :) https://picasaweb.google.com/istar016/2011_07_09#

to tak w ramach kilku szczęśliwych informacji wśród wszystkich tych złych :]

Posted

to sunia mojej mamy:) ja mam dwie sunie, kuzynka ma dwa psy no i mama ma ...Zuzie...ale mieszkamy blisko siebie i często wszystkie zwierzaki się widują:)

Posted

Agucha napisał(a):
W kwietniu w Rudzie Śląskiej zaginął niewielki pies - Ciapek.
Poszukiwania do tej pory nie dały rezultatu.
Stąd wydarzenie na FB... może trafi do większego grona osób i szansa na odnalezienie wędrowniczka się znacząco zwiększy!

OPISUJE WŁAŚCICIELKA:

Ciapek jest małym psem, ma brązowy łepek, kilka brązowych łat i mnóstwo brązowych centek na całej sierści, w dniu zaginięcia miał czarną obrożę.

Jest ufny, będzie szukał kontaktu z ludźmi.
Może bać się dzieci i jest troszkę narwany, ma trzy lata.

PROSZĘ, POMÓŻCIE GO ZNALEŹĆ!

SPRAWDŹCIE U SIEBIE W SCHRONIE... może aż tam zawędrował?

http://www.facebook.com/event.php?eid=164414086957346

gdyby nie to, że to suczka to wyglądają prawie identycznie...

Jest coś takiego!
Może tam by dodać te wszystkie zguby i znajdy???

http://zgubilempsa.pl/index.php/dodaj-znalezionego-psa.html

Posted

Cioteczki, bardzo przepraszam za offa, ale pilnie szukam osoby na wizytę przedadopcyjną do Mikołowa dla jednej z suń ON z Tychów, których właściciel chce się pozbyć.
Wzmianka o suniach była ostatnio na wątku Owczarków do adopcji na dogo. Sunie mają kilka dni na znalezienie nowego domu.
Czy któraś z Was może pomóc?
Adres i namiary podam na priv.
Z góry wielkie dzięki!

Posted

Istar19 napisał(a):
to sunia mojej mamy:) ja mam dwie sunie, kuzynka ma dwa psy no i mama ma ...Zuzie...ale mieszkamy blisko siebie i często wszystkie zwierzaki się widują:)

Marzenko, to kolejny w Waszej rodzince schroniskowy "nabytek" (no nie?) :D

Posted

Klementynkaa napisał(a):
czy ktos mieszkający w Dąbrówce Małej i okolicy bliższej niż ja mógłby pomóc w kwestii dobermana do oddania? 12 letniego :( bardzo proszę...

ponawiam prośbę... bo ja ostatnio mam kryzys i boję się że jak sama tam pójdę to tą panią zjem... :(

Posted

25 stycznia 2011r. w Strzelnie, Leszek Woźniak powiesił około roczną suczkę Psotkę na drzewie i bił ją konarem tak
długo i bezlitośnie, aż ta straciła przytomność. Człowiek ten, myśląc, że suczka nie żyje wrzucił ją do rowu. A wszystko
to działo się za namową właścicielki Psotki, Violetty L. Chciała się ona pozbyć psa, ponieważ nie miała co z nim zrobić.
Nie przyszło właścicielce do głowy, by zanieść psa do schroniska dla zwierząt. Wybrała za to najbardziej okrutne rozwiązanie.
Suczka przeżyła. Po 36 godzinach spędzonych w rowie, na mrozie, odnalazła ją policja, Psotka była już w stanie
agonalnym. W wyniku uderzeń konarem zadanych jej przez Leszka Woźniaka, suczka straciła wzrok i doznała innych obrażeń.
Jesteśmy oburzeni taką postawą człowieka. Niniejszą petycją wyrażamy swój sprzeciw wobec tak skandalicznego traktowania
żywych istot.

http://www.petycje.pl/petycja/6663/petycja_w_sprawie_orzeczenia_bezwzglednej_kary_pozbawienia_wolnozci_.html

dostałam prośbę o rozesłanie i podpisanie petycji, roześlijcie ją wśród znajomych, bardzo proszę, takie gangreny nie powinny chodzić na wolności

Posted

Ciocie chciałąm zapytać moze ktoś z Was wie-szukam onka , a w zasadzie bardziej suni do lat 5 dla moich znajomych. Jednak musi to być psina sprawdzona - w sensie - nie agresywna do ludzi, dzieci, spokojna, nie demolująca mieszkania, posłuszna i tolerująca koty. Sunia miszkałąby w dzień na ogrodzie , a w nocy w domu.
Czy ktoś z Was coś wie? Jakieś forum onkowe???

Posted

Gabi-nie chcą -choć dla mnie jest boska, pies marzenie. Połączenie mojej pierwszej suni z drugą:) . A druga jak przeczytałam chyba ma trochę dominujący charakter?

Posted

Zofija napisał(a):
Gabi-nie chcą -choć dla mnie jest boska, pies marzenie. Połączenie mojej pierwszej suni z drugą:) . A druga jak przeczytałam chyba ma trochę dominujący charakter?

:o Gabi jest cudna!

Posted

Lara raczej nie jest dominujaca, ale lubi pilnować wszystkiego co uważa za swoje. Nie jest agresywna, na zachowanie w boksie wpływał również stan jej bioder. Na spacerze jest kochana i można się do niej przytulać do woli.

Posted

Widziałam, że pojawiło się pytanie o wizytę przedadopcyjną w Mikołowie i nikt nie odpowiedział więc może ja bym się mogła na coś przydać w końcu :) Mieszkam w Mikołowie lecz nigdy nie byłam jeszcze na takiej wizycie. Jeśli nie miałybyście nikogo do przeprowadzenia takowej to piszcie a postaram się pomóc uzyskawszy odpowiednie wskazówki. Może chociaż w taki sposób pomogłabym jakiemuś zwierzakowi...