Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

właśnie weszłam na dogo. To znaczy że Moli pojechała już do domu stałego? Bo nie wiem co napisać tej Pani co była nią zainteresowana?

Posted

[quote name='zakar']właśnie weszłam na dogo. To znaczy że Moli pojechała już do domu stałego? Bo nie wiem co napisać tej Pani co była nią zainteresowana?[/QUOTE]

Zależy od jej transportu, najpóźniej miała przyjechać jutro po Moli, albo dziś po 16:00

Posted

Dziewczyny - prośba o pomoc... Mojita znalazła takie cudo:

na osiedlu Paderewskiego. Panna ma około roku, jest nieco większa od dobermanki Mojity. Mojita poprosiła Nazgulę o udzielenie tymczasu (tam gdzie był ten biały Misiek, którego Mojta wcześniej znalazła).
Schronisko, odwołane - Agnieszka w drodze. Pies Mojity tak rozstawia tą sunię po kątach, że szkoda gadać.

Prośba główna na razie o napisanie ogłoszeń o znalezieniu psa.

Posted

Nasza maluteńka Krówka pilnie potrzebuje domu tymczasowego, od miesiąca nie potrafi sobie poradzić z kaszlem kenelowym!!!
to cudna psinka!!!

Bożena Sobieszek
soboz4@gmail.com
503-364-290,

Krówka to malutka suczka o niezwykle oryginalnym kolorze sierści. Jest bardzo przyjaźnie nastawiona do każdego człowieka, sama prosi się o głaskanie. Bardzo zapatrzona w człowieka. Można bez problemu nosić ją na rękach. Dogaduje się z innymi psami. Ładnie chodzi na smyczy. Nie będzie wymagała dużej aktywności. Jej sierść jest krótkiej długości i nie będzie wymagała dużych zabiegów pielęgnacyjnych poza wyczesaniem raz na jakiś czas.

https://picasaweb.google.com/118380588009733343934/Krowka180134Lata6Kg28Cm12022013R?noredirect=1#

Posted

Po Krówkę przyjeżdża dziewczyna i zabierze ją na dt, będzie po pracy,

niestety Molli nie poszła do domu! Mąż kobiety wylądował w szpitalu, jest na Intensywnej terapii i walczy o życie.

Molli jest do zabrania na już!

Posted

Krówka już w domu tymczasowym! Na razie cały czas śpi! Mocno kaszle, ma luźny stolec, za chwilę wybiera się do weta. Kontakt na stronie Kasiu daj do mnie!

Posted

[quote name='soboz4']Po Krówkę przyjeżdża dziewczyna i zabierze ją na dt, będzie po pracy,

niestety Molli nie poszła do domu! Mąż kobiety wylądował w szpitalu, jest na Intensywnej terapii i walczy o życie.

Molli jest do zabrania na już![/QUOTE]
Kurcze! Molli jest prześliczna! Szybko znajdzie domek.
Ja mogę tylko zaproponować znajomy hoteli na ta chwilę. Nie mogę teraz brać kolejnej choćbym nie wiem jak chciała.

Bardzo dobrze że Krówka poszła do DT. Nieleczony kk prowadzi do poważnych powikłań. Najczęstszym jest niewydolność oddechowa. Mam nawet potencjalny domek dla Nany u dziewczyny agilitowej, ale zastanawia sie właśnie z powodu powikłań nad nią. A Nana nadaje się do agillity cudownie. Kontaktowa, chętna, niesamowicie sprytna i skoczna. Tylko z powodu ruchliwosci cieżko sie skupia, ale to jest do wypracowania. No i jest to jeszcze młode fiu bździu ;)

Posted

Dzwoniła dzisiaj do mnie ta Pani co była zainteresowana Moli. Domek jest nadal aktualny. Ma przyjechać do schroniska w piątek lub w sobotę rano.

Posted

[quote name='zakar']Dzwoniła dzisiaj do mnie ta Pani co była zainteresowana Moli. Domek jest nadal aktualny. Ma przyjechać do schroniska w piątek lub w sobotę rano.[/QUOTE]
To ja bardzo mocno trzymam kciuki aby to był TEN dom ! Bo Molli bardzo leży mi na sercu... W końcu to po nią jechałam do schroniska. I została tam bidna przez zrządzenie losu :(

Posted (edited)

Kasiu i dziewczęta bardzo potrzebuję ogłoszeń dla naszej Zuzi, zwanej Krówką!
180/13

Czy istnieje pies idealny?

Pewnie nie! Ale Nasza Zuzia jest bardzo blisko!

To maleńka kruszynka o smakowitym kolorze „ciągutki”, inaczej zwaną „krówką”. Suncia to przymilny pieszczoch wpatrzony w człowieka olbrzymimi ślepkami. Jest bardzo cichutka, na razie jeszcze mocno kaszle – pozostałość po kaszlu kenelowym, ale to jedyne dźwięki jakie wydaje. Pozostając w domu jest cichutka i grzeczna, nic nie niszczy, kładzie się i śpi czekając na opiekuna.

Nasza Zuzia ma około 4 lat, waży 6 kg, ma w kłębie 28 cm, więc sami widzicie jaki z niej okruszek! Okruszek, który uwielbia kolana, na których idealnie się mieści, podstawia głowę do głaskania i potrafi tak zasnąć, przytulona i bezpieczna.

Pomimo, że człowiek ją porzucił i to w największy mróz i śnieżycę nie straciła ufności do ludzi, kontakt z opiekunem jest dla niej najważniejszy. W stosunku do innych zwierząt też jest łagodna, nie reaguje agresją na inne psy, Na razie nie ma ochoty na żadne figle i zabawy, ale prawdopodobnie jest to wynikiem stresu i Zuzia musi odreagować pobyt w schronisku.

Zuzia przebywa w domu tymczasowy, gdzie czeka na domek, który nigdy ją nie wyrzuci i pokocha na zawsze!

Przy adopcji Zuzia otrzyma kupon na bezpłatną sterylizację, która jest warunkiem adopcji!

Kontakt w sprawie adopcji: soboz4@gmail.com, 503-364-290

zdjęcia

https://picasaweb.google.com/118380588009733343934/Krowka180134Lata6Kg28Cm12022013R?noredirect=1

Edited by soboz4
Posted

[quote name='ania91sc']Już ma zrobione na kilku portalach, tyle, że robiłam ze starym tekstem, bo to parę dni temu, dziś wieczorem zrobię pozostałe ogłoszenia dla Zuzi/Krówki :)[/QUOTE]

Bardzo Ci Aniu dziękuję! :loveu:

Posted

zapomniałam dziś aparatu fotograficznego a z pracy bezpośrednio jadę do schronsika, a trzeba zrobić zdjęcie 291/13, chłopaczek musi szybko znaleźć dt albo ds, czy ktoś mi może dziś pomóc i zrobić mu sesję zdjęciową???

Posted

Zrobiłam Krówce-Zuzi kartę na stronie schroniska. Zaraz dodam ją na pierwszą stronę wątku.
Ale nie mogę jej wrzucić na fundacyjną, bo nie działa... Wyskakuje komunikat "błąd kodowania zawartości".

Posted

przypomnę się bo bardzo nam zależy a nie umiem nikogo znaleźć :(
[quote name='Klementynkaa']czy znacie kogoś zaufanego z okolic Rybnika (konkretnie Czerwionka Leszczyny) do wizyty PA dla dobermaniej bidy?[/QUOTE]

Posted (edited)

zapraszam na watek

http://www.dogomania.pl/forum/threads/242221-Magnes-o-trzech-łapkach-pilnie-szuka-domu-tymczasowego-albo-stałego?p=20723205#post20723205

Magnes (291/13) ~ 7 lat, ~ 12 kg, 37 cm, przyszedł do nas do schroniska 19-03-2013 r.
Jego imię mówi o wszystkim, psiak ma magnetyczne spojrzenie i przyciąga uwagę. Jest niewielki, taki do połowy łydki, jeszcze nie jest zważony ale oceniamy go tak między 10 a 13 kg. Ma bardzo ładne, wyjątkowo grube futerko, w którym znajdzie się każdą barwę włosa, jest i rudy, brązowy, czarny, biały, stanowi to melanż w wyjątkowym odcieniu.

Wczoraj próbowałam go wyczesać i trochę uporządkowałam mu kudełki, i muszę go pochwalić bo kawaler stał bardzo spokojnie i nawet pociągnięcie dreda nie powodowało ucieczkę od szczotki. Najwyraźniej w poprzednim życiu był czesany i zadbany. Nie znamy jego historii, ale psiak jest ufny, pięknie chodzi na smyczy i lubi kontakt z ludźmi. Zabrany na ręce nie odczuwał większego dyskomfortu, widać było, że jest przyzwyczajony.
Na spacerze Magnes jest idealny, pięknie chodzi na smyczy, nie zaczepia żadnego psa, zaatakowany przez innego psiura odsunął się i pokazał ciałem wszystkie możliwe sygnały by uniknąć konfliktu. Z racji wieku i tuszy zbyt szybka nie jestem i Magnes dostosowywał swoje tempo do mojego, choć widać było, że ma ochotę pobiegać. Amputowana łapka nie przeszkadza mu w bieganiu i pełnej sprawności, gdy wypuściłam go na wybieg biegał bardzo szybko, na tyle ile pozwalają mu jego krótki łapetki, bo Magnes jest raczej malutkim choć nieco przy kości pieskiem. Bawić się nie chciał, nie wiem czy stres, czy nie zna aportowania, za to pięknie przeskoczył hopek do skakania!

Magnes jest fanem parówek, za dziewczynami, które miały w saszetkach parówki patrzył jak zauroczony, pięknie siadał przed nimi i hipnotyzował wzrokiem o przysmak. Suchą karmą, którą mu dałam niestety pogardził, wie co dobre…

Puszczony wolno na wybiegu (pomimo, że na razie nie zna swojego nowego imienia) przybiegał na wołanie na gest i cmokanie. Ani razu nie zaszczekał, zarówno na zewnątrz, jak i w boksie. Patrzy tylko jak ludzie przychodzą wybierać psy z nadzieją, że i na niego przyjdzie kolej. Niestety brak łapki i wiek powoduje, że jego szanse są więcej niż marne…

Magnes nadaje się dla osób mniej aktywnych, nadaje się dla osób, które nie mają doświadczenia z psami, bo jest spokojny i grzeczny.

Kontakt w sprawie adopcji lub domu tymczasowego:
Bożena Sobieszek 503-364-290, soboz4@gmail.com

https://picasaweb.google.com/118380588009733343934/Magnes291137Lat12Kg37Cm19032013R?noredirect=1

wydarzenie na FB

http://www.facebook.com/events/183967795086079/?notif_t=plan_user_joined

Edited by soboz4
Posted

wczoraj kupiłam 20 adresówek z danymi fundacji dla naszych tymczasowiczów, czy ktoś może pomóc mi je rozprowadzić??? 1 dla Basi - Taris (Jaworzno), 1 dla Kingi - Hejli (Opolska) , 1 dla Misi - Iwona - Tychy, jedna dla Zuzi - K-ce Gwiazdy, Nana - Sarnów mam nadzieję, że Magnes tez pójdzie, chciałabym, żeby taka adresówka poszła w świat z tymczasowiczem, żeby zawsze miał ją przy sobie i juz nigdy się nie zgubił
... Na razie nas nie stać na chipy więc niech mają wygrawerowane kosteczki przy obróżce