Pegaza Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 [quote name='soboz4']raczej wątpię, żeby psiak przedstawił się sam w schronisku i zaszczekał, że ma na imię Kajtek, trzeba szukać na kwarantannie po wyglądzie... Soboz wiem ze pies nie zaszczeka i nie powie jak sie nazywa ale moze zareagowac na to imie jesli bedzie to ten pies.. Quote
maciaszek Posted October 2, 2012 Author Posted October 2, 2012 Aktualizacja konta: Wpłaty: 7,50 zł - Ewa D. 122 zł - z bazarku ogłoszeniowego saphiry Razem: 129,50 zł Wypłaty: 100 zł - dt Fanty (wpłata na konto ania91sc) Na koncie mamy: [FONT=Verdana]1949,98 zł[/FONT]. Quote
saphira18 Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 [quote name='maciaszek']Aktualizacja konta: Wpłaty: 7,50 zł - Ewa D. 122 zł - z bazarku ogłoszeniowego saphiry Razem: 129,50 zł Wypłaty: 100 zł - dt Fanty (wpłata na konto ania91sc) Na koncie mamy: [FONT=Verdana]1949,98 zł[/FONT]. Jakbyś mogła potwierdzić jeszcze tutaj KLIK, byłoby super;) Quote
Romina_74 Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 [quote name='aeriel']Przesyłam wiadomość od osoby o nicku Pegaza: "Witam mam pytanie czy do schroniska przywiózł ktoś czekoladowego kundelka z dłuższym włosem? wiek 11 lat wys do kolan.. zgubił się w piątek w Kochłowicach ale mógł przemieścic się w inne miejsce...wabi się Kajtek.." My mamy jakiegoś Kajtka, ale pojęcia nie mam jak wygląda :([/QUOTE] Mamy zupełnie innego Kajtka ... czarnego z białymi elementami, szorstkowłosego młodziaka Quote
Pegaza Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 [quote name='Romina_74']Mamy zupełnie innego Kajtka ... czarnego z białymi elementami, szorstkowłosego młodziaka[/QUOTE] Dzieki za info.. Quote
Istar19 Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 Pegaza najlepiej jakbyś zadzwoniła do schroniska i spytała o psiaka - powiedziała skąd ewentualnie mógłby zostać złapany i mniej wiecej w jakim dniu. Wolontariusze nie mają wstępu na kwarantanne a możliwe że Wasz Kajtek jest w schronisku. Można też podjechać osobiście do schronu , pokazać zdjęcie, jak będzie podobny psiak to wpuszczą na kwarantanne by go obejrzeć i zobaczyć czy to Kajtek. :) a nawet jeśli go tam nie ma, to przynajmniej schron będzie wiedzieć że taki pies jest szukany i jak się zostawi kontakt to zadzwonią, gdyby do nich trafił. Quote
Pegaza Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 Dzięki, przekaże chrześnicy..gdyż pies nie jest mój.. Quote
hugulaśny Posted October 3, 2012 Posted October 3, 2012 Mamy zupełnie innego Kajtka ... czarnego z białymi elementami, szorstkowłosego młodziaka I to jest nieszczęśnik, którego zawiozłam. :help1: Quote
vega17 Posted October 3, 2012 Posted October 3, 2012 hej pilnie potrzebuje kogoś do wizyty w Wodzisławiu śląskim czy możecie mi pomóc? dom dla szczeniaka owczarka niemieckiego. Quote
aeriel Posted October 4, 2012 Posted October 4, 2012 Wszystkich wolontariuszy, którzy wybierają się na Dzień Otwarty (najbliższa sobota) zapraszam na wątek dotyczący poczęstunku. http://forum.przystanekschronisko.org/viewtopic.php?f=4&t=151 Poczęstunek jest także dla nas, wolontariuszy, a wciąż brakuje wielu rzeczy. Pomóżcie :) Quote
Hmmm Posted October 4, 2012 Posted October 4, 2012 Zapraszam do Samborka: http://www.dogomania.pl/forum/threads/233169-Sambor-lekko-astkowaty-pieszczoch-szuka-domu%21?p=19765396#post19765396 Quote
maciaszek Posted October 5, 2012 Author Posted October 5, 2012 Wklejam rachunek za jedzenie Fanty, który przesłała mi ania91sc: Quote
maciaszek Posted October 5, 2012 Author Posted October 5, 2012 UWAGA! Jest prośba, ze strony schroniska, o znalezienie domu tymczasowego psiakowi numer 863/12. Psiak ma pokrzywioną przednią łapkę. Na zdjęciu na stronie schroniska troszkę widać jak się na niej podpiera. To stare, źle zrośnięte złamanie. Psu w niczym nie przeszkadza, świetnie sobie radzi, ciężko nawet zauważyć gdy idzie, że coś jest nie tak. Więc dlaczego szukamy dt? Bo psina podpiera się na "kolanie" i notorycznie ociera sobie skórę w tym miejscu, a jak wiadomo w schronisku porusza się głównie po betonowej posadzce boksu, co będzie powodowało powiększanie się rany i ból, a to z kolei doprowadzi pewnie do konieczności amputacji łapki :(. Poza tym wiadomo, że to psiak słabo adopcyjny, na tle innych - pięknych i zdrowych... Macie jakieś pomysły? Może dt Fanty mógłby go przyjąć?! Quote
ania91sc Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 Myślę, że na 80% Pani mogłaby go przyjąć, gdyż z tego co wiem ma jedno wolne miejsce (maksymalnie mogą być u niej cztery psy na DT), jutro zadzwonię i zapytam, dam znać co i jak po powrocie ze schroniska... Warunek tylko byłby jeden - psiak musi być łagodny do ludzi i w miarę musi tolerować inne psy. Jutro porozmawiam dokładnie z soboz co i jak żeby tej Pani przekazać. Quote
pralinka94 Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 [quote name='maciaszek']UWAGA! Jest prośba, ze strony schroniska, o znalezienie domu tymczasowego psiakowi numer 863/12. Psiak ma pokrzywioną przednią łapkę. Na zdjęciu na stronie schroniska troszkę widać jak się na niej podpiera. To stare, źle zrośnięte złamanie. Psu w niczym nie przeszkadza, świetnie sobie radzi, ciężko nawet zauważyć gdy idzie, że coś jest nie tak. Więc dlaczego szukamy dt? Bo psina podpiera się na "kolanie" i notorycznie ociera sobie skórę w tym miejscu, a jak wiadomo w schronisku porusza się głównie po betonowej posadzce boksu, co będzie powodowało powiększanie się rany i ból, a to z kolei doprowadzi pewnie do konieczności amputacji łapki :(. Poza tym wiadomo, że to psiak słabo adopcyjny, na tle innych - pięknych i zdrowych... Macie jakieś pomysły? Może dt Fanty mógłby go przyjąć?! Dzisiaj widziałam psiaka, wyszedł z Patrycją, łapka nie wygląda źle, bo wytworzyła się pewnego rodzaju podeszwa, psiak na nią staje i jak na razie nie ma żadnej rany. Ma to pewnie od dłuższego czasu, u mnie obok w bloku jedna sunia ma identyczne zniekształcenie, bo kiedyś potrącił ją samochód i właściciele nie mieli pieniędzy na amputacje i tak została i również podpiera się na niej bez problemu od kilku dobrych lat. Ale faktem jest, że ma małe szanse na adopcje, więc opcja DT jak najbardziej wskazana, psiak przywitał się z Delmą, więc nie powinno być źle z innymi psami :) Quote
aeriel Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 Powiedzcie dziewczyny jak się udał Dzień Otwarty? Nie mogłam być dzisiaj z Wami, ale mocno trzymałam kciuki! Quote
gosia2313 Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 Dzisiaj (06/10/2012r) ze schroniska w Sosnowcu, przy ul. Baczyńskiego 11a uciekł nasz podopieczny BOS !!! Pies jest średniej wielkości, nie za duży, czarny podpalany z białym krawatem. Nie był agresywny w stosunku do ludzi i bez problemu powinien pozwolić do siebie podejść, złapać na smycz itp. Dzisiaj podczas wolontariatu uciekł ze swojego boksu, przebiegł przez teren schroniska i pognał w kierunku lasu ! Bos jest wykastrowany. Jeśli czipowanie dotarło już do jego boksu, powinien też mieć czipa. Bardzo prosimy osoby z okolicy Milowic, Centrum i ogólnie Sosnowca (pies może być WSZĘDZIE !) o rozglądanie się za BOSEM ! Tel. 721-035-215 lub schronisko 669-096-872 Jeśli ktoś by go znalazł prosimy zawiadomić nas pod powyższymi numerami lub odwieźć Bosa do schroniska : Sosnowiec ul. Baczyńskiego 11 a dzielnica Milowice Quote
ania91sc Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 Pani może wziąźć tego psiaka (863/12) do siebie na DT ale jak pójdzie inny psiak do domu tj. 20 października. Quote
maciaszek Posted October 7, 2012 Author Posted October 7, 2012 No to fajnie :). Dzięki za info. Quote
maciaszek Posted October 7, 2012 Author Posted October 7, 2012 Napiszę też tutaj, bo tu więcej wolontariuszy zagląda: nie sugerujcie się wiekiem psów podanym na stronie schroniska ;-), bo to wiek oceniany przez pracowników na oko, kiedy psy przyprowadzane są z kwarantanny na zdjęcia. Potem, gdy przechodzą na boksy ogólne ogląda je i ocenia wet. Najlepiej pytajcie więc p.Anię o wiek psa, gdy dostajecie go na wolontariat :smile:. Quote
Jaaga Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 Witam, piszę tu z prośba o pomoc w transporcie psów jutro do Sosnowca na sterylizacje. Przedwczoraj późnym wieczorem ktoś u nas na drodze przywiązał dwie suczki. Były ze sobą związane starym paskiem do spodni, a jedna ma na szyi zaspawany krowi łańcuch ( są małe). Na dodatek jest w bardzo zaawansowanej ciąży. Wyglądają na psy przywiezione gdzieś ze wsi. Może któryś pracownik z budowy koło schroniska je tu przywiózł, a schronisko nie przyjęło. Nie chciałabym ich oddawać do schroniska, bo są małe, bardzo bojaźliwe i ze sobą związane. No i ta ciąża. Zaprzyjaźniona fundacja zgodziła się pokryć koszt aborcji i sterylizacji drugiej suczki, a zaprzyjaźniona p. doktor zrobi zabiegi po niższej cenie, ale nie mam jak ich na zabieg dowieźć i odebrać, bo zepsuł mi sie samochód i niestety nadaje się na złom. Bardzo potrzebuję więc dla nich transportu jutro do południa na ul. Ostrogórską do Sosnowca i wieczorem z powrotem. Jesli nie uda mi się zrobić sterylizacji aborcyjnej, to musiałabym je jednak oddać do schroniska, bo nie mam mozliwości odchowywać całego miotu, a psychicznie nie byłabym w stanie szczeniąt uśpić. Suczki zgodziła się tymczasować moja mama, a ja jej będę pomagać. Bardzo więc prosze o pomoc w transporcie. Quote
diana79 Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 czy ktoś mógłby zrobić wizytę PA w Katowicach dla tej biednej amstafki? cytuję z fb Szukamy kogos do wizyty pa w Katowicach Ta amstaffka nie przezyje zimy w schronisku ... jest juz starsza Pania która kiepsko znosi pobyt za kratkami i porzucenie przez właściciela . W Punkcie w Świeciu przebywa od miesiąca. Suczka ma narośla i zmiany skóry które strasznie ja swędza, niestety traci apetyt i chec do zycia :( Pilnie szukamy dla niej ratunku ! Kontakt z opiekunami : 79 805 77 78 Kkasiiiar@wp.pl Quote
gosia2313 Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 A ja mam pytanie co do waszych wizytówek na boksy. Jak one są zrobione? Laminowane, czy jakaś inna metoda? No i najważniejsze macie je od środka pawilonów, czy od dworu? Bo my się już przymierzamy, przymierzamy, ale ostatnio Magda zrobiła jedną laminowaną na próbę no i niestety nie przetrwa to u nas :< Quote
ania91sc Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 Nasze są drukowane i potem laminowane, powieszone od środka :) Quote
Recommended Posts