Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='soboz4']raczej wątpię, żeby psiak przedstawił się sam w schronisku i zaszczekał, że ma na imię Kajtek, trzeba szukać na kwarantannie po wyglądzie...
Soboz wiem ze pies nie zaszczeka i nie powie jak sie nazywa ale moze zareagowac na to imie jesli bedzie to ten pies..

Posted

Aktualizacja konta:

Wpłaty:
7,50 zł - Ewa D.
122 zł - z bazarku ogłoszeniowego saphiry
Razem: 129,50 zł

Wypłaty:
100 zł - dt Fanty (wpłata na konto ania91sc)

Na koncie mamy: [FONT=Verdana]1949,98 zł[/FONT].

Posted

[quote name='maciaszek']Aktualizacja konta:

Wpłaty:
7,50 zł - Ewa D.
122 zł - z bazarku ogłoszeniowego saphiry
Razem: 129,50 zł

Wypłaty:
100 zł - dt Fanty (wpłata na konto ania91sc)

Na koncie mamy: [FONT=Verdana]1949,98 zł[/FONT].

Jakbyś mogła potwierdzić jeszcze tutaj KLIK, byłoby super;)

Posted

[quote name='aeriel']Przesyłam wiadomość od osoby o nicku Pegaza:

"Witam mam pytanie czy do schroniska przywiózł ktoś czekoladowego kundelka z dłuższym włosem? wiek 11 lat wys do kolan..
zgubił się w piątek w Kochłowicach ale mógł przemieścic się w inne miejsce...wabi się Kajtek.."

My mamy jakiegoś Kajtka, ale pojęcia nie mam jak wygląda :([/QUOTE]

Mamy zupełnie innego Kajtka ... czarnego z białymi elementami, szorstkowłosego młodziaka

Posted

Pegaza najlepiej jakbyś zadzwoniła do schroniska i spytała o psiaka - powiedziała skąd ewentualnie mógłby zostać złapany i mniej wiecej w jakim dniu. Wolontariusze nie mają wstępu na kwarantanne a możliwe że Wasz Kajtek jest w schronisku. Można też podjechać osobiście do schronu , pokazać zdjęcie, jak będzie podobny psiak to wpuszczą na kwarantanne by go obejrzeć i zobaczyć czy to Kajtek. :)
a nawet jeśli go tam nie ma, to przynajmniej schron będzie wiedzieć że taki pies jest szukany i jak się zostawi kontakt to zadzwonią, gdyby do nich trafił.

Posted

UWAGA! Jest prośba, ze strony schroniska, o znalezienie domu tymczasowego psiakowi numer 863/12.
Psiak ma pokrzywioną przednią łapkę. Na zdjęciu na stronie schroniska troszkę widać jak się na niej podpiera. To stare, źle zrośnięte złamanie. Psu w niczym nie przeszkadza, świetnie sobie radzi, ciężko nawet zauważyć gdy idzie, że coś jest nie tak. Więc dlaczego szukamy dt? Bo psina podpiera się na "kolanie" i notorycznie ociera sobie skórę w tym miejscu, a jak wiadomo w schronisku porusza się głównie po betonowej posadzce boksu, co będzie powodowało powiększanie się rany i ból, a to z kolei doprowadzi pewnie do konieczności amputacji łapki :(. Poza tym wiadomo, że to psiak słabo adopcyjny, na tle innych - pięknych i zdrowych...
Macie jakieś pomysły?

Może dt Fanty mógłby go przyjąć?!

Posted

Myślę, że na 80% Pani mogłaby go przyjąć, gdyż z tego co wiem ma jedno wolne miejsce (maksymalnie mogą być u niej cztery psy na DT), jutro zadzwonię i zapytam, dam znać co i jak po powrocie ze schroniska... Warunek tylko byłby jeden - psiak musi być łagodny do ludzi i w miarę musi tolerować inne psy.
Jutro porozmawiam dokładnie z soboz co i jak żeby tej Pani przekazać.

Posted

[quote name='maciaszek']UWAGA! Jest prośba, ze strony schroniska, o znalezienie domu tymczasowego psiakowi numer 863/12.
Psiak ma pokrzywioną przednią łapkę. Na zdjęciu na stronie schroniska troszkę widać jak się na niej podpiera. To stare, źle zrośnięte złamanie. Psu w niczym nie przeszkadza, świetnie sobie radzi, ciężko nawet zauważyć gdy idzie, że coś jest nie tak. Więc dlaczego szukamy dt? Bo psina podpiera się na "kolanie" i notorycznie ociera sobie skórę w tym miejscu, a jak wiadomo w schronisku porusza się głównie po betonowej posadzce boksu, co będzie powodowało powiększanie się rany i ból, a to z kolei doprowadzi pewnie do konieczności amputacji łapki :(. Poza tym wiadomo, że to psiak słabo adopcyjny, na tle innych - pięknych i zdrowych...
Macie jakieś pomysły?

Może dt Fanty mógłby go przyjąć?!

Dzisiaj widziałam psiaka, wyszedł z Patrycją, łapka nie wygląda źle, bo wytworzyła się pewnego rodzaju podeszwa, psiak na nią staje i jak na razie nie ma żadnej rany. Ma to pewnie od dłuższego czasu, u mnie obok w bloku jedna sunia ma identyczne zniekształcenie, bo kiedyś potrącił ją samochód i właściciele nie mieli pieniędzy na amputacje i tak została i również podpiera się na niej bez problemu od kilku dobrych lat. Ale faktem jest, że ma małe szanse na adopcje, więc opcja DT jak najbardziej wskazana, psiak przywitał się z Delmą, więc nie powinno być źle z innymi psami :)

Posted

Dzisiaj (06/10/2012r) ze schroniska w Sosnowcu, przy ul. Baczyńskiego 11a uciekł nasz podopieczny BOS !!!

Pies jest średniej wielkości, nie za duży, czarny podpalany z białym krawatem. Nie był agresywny w stosunku do ludzi i bez problemu powinien pozwolić do siebie podejść, złapać na smycz itp.

Dzisiaj podczas wolontariatu uciekł ze swojego boksu, przebiegł przez teren schroniska i pognał w kierunku lasu !

Bos jest wykastrowany. Jeśli czipowanie dotarło już do jego boksu, powinien też mieć czipa.

Bardzo prosimy osoby z okolicy Milowic, Centrum i ogólnie Sosnowca (pies może być WSZĘDZIE !) o rozglądanie się za BOSEM !

Tel. 721-035-215
lub schronisko 669-096-872

Jeśli ktoś by go znalazł prosimy zawiadomić nas pod powyższymi numerami lub odwieźć Bosa do schroniska :

Sosnowiec
ul. Baczyńskiego 11 a
dzielnica Milowice

Posted

Napiszę też tutaj, bo tu więcej wolontariuszy zagląda: nie sugerujcie się wiekiem psów podanym na stronie schroniska ;-), bo to wiek oceniany przez pracowników na oko, kiedy psy przyprowadzane są z kwarantanny na zdjęcia. Potem, gdy przechodzą na boksy ogólne ogląda je i ocenia wet. Najlepiej pytajcie więc p.Anię o wiek psa, gdy dostajecie go na wolontariat :smile:.

Posted

Witam, piszę tu z prośba o pomoc w transporcie psów jutro do Sosnowca na sterylizacje.
Przedwczoraj późnym wieczorem ktoś u nas na drodze przywiązał dwie suczki. Były ze sobą związane starym paskiem do spodni, a jedna ma na szyi zaspawany krowi łańcuch ( są małe). Na dodatek jest w bardzo zaawansowanej ciąży. Wyglądają na psy przywiezione gdzieś ze wsi. Może któryś pracownik z budowy koło schroniska je tu przywiózł, a schronisko nie przyjęło.
Nie chciałabym ich oddawać do schroniska, bo są małe, bardzo bojaźliwe i ze sobą związane. No i ta ciąża.

Zaprzyjaźniona fundacja zgodziła się pokryć koszt aborcji i sterylizacji drugiej suczki, a zaprzyjaźniona p. doktor zrobi zabiegi po niższej cenie, ale nie mam jak ich na zabieg dowieźć i odebrać, bo zepsuł mi sie samochód i niestety nadaje się na złom.

Bardzo potrzebuję więc dla nich transportu jutro do południa na ul. Ostrogórską do Sosnowca i wieczorem z powrotem. Jesli nie uda mi się zrobić sterylizacji aborcyjnej, to musiałabym je jednak oddać do schroniska, bo nie mam mozliwości odchowywać całego miotu, a psychicznie nie byłabym w stanie szczeniąt uśpić. Suczki zgodziła się tymczasować moja mama, a ja jej będę pomagać.
Bardzo więc prosze o pomoc w transporcie.

Posted

czy ktoś mógłby zrobić wizytę PA w Katowicach dla tej biednej amstafki?

cytuję z fb
Szukamy kogos do wizyty pa w Katowicach

Ta amstaffka nie przezyje zimy w schronisku ... jest juz starsza Pania która kiepsko znosi pobyt za kratkami i porzucenie przez właściciela . W Punkcie w Świeciu przebywa od miesiąca. Suczka ma narośla i zmiany skóry które strasznie ja swędza, niestety traci apetyt i chec do zycia :( Pilnie szukamy dla niej ratunku !

Kontakt z opiekunami :
79 805 77 78
Kkasiiiar@wp.pl

Posted

A ja mam pytanie co do waszych wizytówek na boksy. Jak one są zrobione? Laminowane, czy jakaś inna metoda?
No i najważniejsze macie je od środka pawilonów, czy od dworu?
Bo my się już przymierzamy, przymierzamy, ale ostatnio Magda zrobiła jedną laminowaną na próbę no i niestety nie przetrwa to u nas :<