modliszka84 Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 z mojego bazarku będzie 50 zł dla Milorda :loveu: Quote
ulvhedinn Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 Aga_Mazury napisał(a):dzisiaj obkupiłam trochę nasze maleństwo.... kupiłam pakę podkładów seni rivanol już rozcieńczony (gotowy do użycia) Bivacyn (antybiotyk o którym pisała Monia70), oparunek hydrokolagenowy i jakiś bardzo polecony przez Panią w aptece płyn za ponad 40 zł PC30V wydałam prawie 140 zł Co do RTG... nic nie wykazało, kręgosłup cały, więc prawdopodobnie uszkodzenia rdzenia (opinia wetów), zdjęcie w rękach będe miała dopiero w sobotę...prawdopodobnie wg nich miał jakieś zwyrodnienie kręgosłupa i po uderzeniu nastąpiło to co nastąpiło do zapłacenia kolejna faktura za wizytę i zdjęcie lekarze powiedzieli, że gdyby oni mieli zdecydowac to.... Wiesz co- skoro kręgosłup cały, to jeszcze wszystko możliwe, a weci niech się sami .... Jakby się dało zzebrać fundusze to może warto by pomyśleć nad dokładniejszą diagnostyką- rezonans magnetyczny/tomograf? To koszt ok. 500 zł. To mogłoby dać szansę na dokładniejszą diagnozę. Na ile ja sie znam:oops: to warto zastosować Nivalin, wit. B (sporo) i ćwiczyć. I pytam raz jeszcze- chcecie kocyk- wełnę zdrowotną?:mad: Quote
Aga_Mazury Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 ulvhedinn napisał(a):Wiesz co- skoro kręgosłup cały, to jeszcze wszystko możliwe, a weci niech się sami .... Jakby się dało zzebrać fundusze to może warto by pomyśleć nad dokładniejszą diagnostyką- rezonans magnetyczny/tomograf? To koszt ok. 500 zł. To mogłoby dać szansę na dokładniejszą diagnozę. Na ile ja sie znam:oops: to warto zastosować Nivalin, wit. B (sporo) i ćwiczyć. I pytam raz jeszcze- chcecie kocyk- wełnę zdrowotną?:mad: Nawet mam Nivalin (nie pamięta kto mi sprezentował kiedyś...:hmmm: ale wiem, że dostaje coś w tej chwili jeszcze Milordzik... teraz mam ważne pytanie.... mam Rivanol PC30 coś tam i antybiotyk w piance jak to stosować...w jakich odstępach...czy na przemian...co ile...?... Monika tego na H...prepartau co pisałas ...nie ma w całej Ostródzie :(... Quote
Aga_Mazury Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 ...i znowu bym nie odpisała, ale ta machająca pałka mi przypomniała:evil_lol: chcemy kocyk skoro jest odpowiedni....pytanie za ile? dodatkowo....moi Kochani ostródzianie ....macie jakieś ręczniki, prześcieradła stare....warto może by przynieść dla Milordzika na wymianę... i kto się podejmie jutro kupić taśmę dwustronną...(podpatrzone z wątku Oskara ;))....żeby te podkłady podkleić do podłogi...(kasę oddam)....i jeszcze ręczniki papierowe.... Quote
Evelin Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 Aga_Mazury napisał(a): lekarze powiedzieli, że gdyby oni mieli zdecydowac to.... Tak byłby najłatwiej...Problem z głowy....Ale lekarze nie zawsze mają rację...na szczęście...:diabloti: Gdybyście tam w Ostródzie posłuchali wetów, Kamysia by już nie było...A jest... Moim zdaniem warto przynajmniej spróbować...Milord ma tylko jedno życie. Quote
Aga_Mazury Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 Evelin napisał(a):Tak byłby najłatwiej...Problem z głowy....Ale lekarze nie zawsze mają rację...na szczęście...:diabloti: Gdybyście tam w Ostródzie posłuchali wetów, Kamysia by już nie było...A jest... Moim zdaniem warto przynajmniej spróbować...Milord ma tylko jedno życie. o Kamysiu tak powiedzieli specjaliści z Olsztyna z Kliniki Uniwersyteckiej.... Pewnie, że będziemy walczyć o Milordzika....jak o każdego psiaka :) Quote
Aga_Mazury Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 [quote name='modliszka84']z mojego bazarku będzie 50 zł dla Milorda :loveu: dziękujemy przepięknie :Rose: Quote
gallegro Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 Dla mnie Ulv jest wyrocznią w tych sprawach. Gdybym miał podobny problem z psiakiem, najpierw zasięgnął bym jej opinii ;). Weci idą po najmniejszej linii oporu, a metoda ta nazywa się "następny proszę". W tym miejscu przepraszam prawdziwych wetów, którzy mają jeszcze ochotę (i potrafią) poczytać, niekoniecznie w ojczystym języku, o nowinkach ze świata medycyny. Większość konowałów (ups!) powinna uczyć się podstaw od takich ludzi jak Ulv... Teraz do sedna... Jeśli kręgosłup jest cały, bez pęknięć i odszczepów, to nie jest jeszcze przesądzone (oby), że proces jest nieodwracalny. Może rzeczywiście należałoby zastosować Nivalin... ale najpierw diagnostyka u dobrego specjalisty, na równie dobrym sprzęcie. Jeśli większość uzna to za dobry pomysł, jestem gotów partycypować w kosztach. Quote
pajunia Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 Nawet niech nikomu do glowy takie parszywe mysli nie przychodza:mad: Milordzik bedzie zyl, musi i stara ciotka pajunia juz plany przemysla. Quote
ulvhedinn Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 Phi! A KrAksę doradzali uśpić prawie wszyscy weci:mad: niech się wypchają!!!! Pomyślcie o dodatkowych badaniach, co? Quote
marola Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 Jej następne takie biedactwo. Znalazłam go przez wątek Oskarka.Oskarkowe cioteczki zgodziły się bym wystawiła dla niego aukcję z rzeczami, którę chcę na ten cel przekazać.Może podzielę te rzeczy i jeśli Cioteczki Milordzika się zgodzą, to wystawię część dla niego? Quote
Monia70 Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 Dżekiego też chcieli :mad: :shake: prawie wszyscy.Przeciez to najłatwiej.Cyk, myk ...i już po kłopocie dla weta:angryy: :angryy: :angryy: Hexoderm kupowałam u weta.Jest z firmy Eurowet. Ja z bardzo dobrym skutkiem robilam na poczatku ze 3 razy dziennie. I tak jak pisałam : Rivanol/lub woda utleniona/do wyschnięcia - czyli kilka /kilkanaście minut zależy ile ma się czasu/nie trzeba trzymać się sztywno zegarka. Potem Bivacyn/niech też weschnie w rany i zacznie działać(antybiotyk) i dopiero później sudocrem.Gdyby np.po całej procedurze polazł gzdies się poczołgać lub troche zabrudził ranki to znów np.rivanol do przemycia i sudocrem albo tylko juz zasmarowac sudocremem. Jak ktos bedzie przy nim , to nich te rany po całej dezynfekcji+bivacyn jak najwiecej sie wietrzą.Sudocrem na końcu.On tez działa wysuszająco. Co do PC30 to ja go w pracy stosuje (w szpitalu) na miejsca narazone na odleżyny lub miejsca zaczerwienione.Nie chcę się wypowiadać jak dziala na rany juz powstałę.Ja dla swojego psa go nie używałam.On jest tłusty(ładnie pachnie).Można go zastosować przd dezynfekcją np.do masażu łapek. A NIVALIN jak najbardziej !!!!!!! Ja podawałam tez Cocarboxylazę no i oczywiście vit.Bcomplex.Caly czas ją daję. No i Bioptron by sie przydał:roll: Na rany i na kręgosłup. Jeśli rzdeń jest nieuszkodzony to jest szansa , ze stanie na swoich łapkach!!! Milordziku, walczymy o Ciebie. Quote
Aga_Mazury Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 Bardzo dziekujemy :) :Rose: Oscar to cudowny kochany kłapcioUszek i będzie nam niezmiernie miło z Milordem jak łapa w łapę razem będą "wystawiać" rzeczy bazarkowe :calus: Evelin :Rose: Milordzik dziekuje za wpłatę :iloveyou: Monia właśnie lekarze spekulują, że rdzeń jest prawdopodobnie uszkodzony.... mogę cos pomylić, ale dostaje narazie Botmax?! czy coś takiego.... ok...zajmiemy się Milordzikiem tyle ile trzeba.....posiedzi sobie na trawce a my przy nim na zmianę....między spacerami z psiakami.... przeszkolimy się z używania specyfików....i dojdziemy do wprawy.. a co z tymi ranami na łapach....ta sama kuracja? Quote
Monia70 Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 Na łapach dokładanie tak samo . Może dostaje Betamox ???? To antybioty(amoxycyclina). Kurczę , naprawdę warto wejść z nivalinem ! Quote
Evelin Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 Wiecie już? Sparalizowany Oskarek znalazł dom!!!! To dobra wróżba dla Milorda... Quote
Matusz Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 Evelin napisał(a):Wiecie już? Sparalizowany Oskarek znalazł dom!!!! To dobra wróżba dla Milorda... too suuper !! :multi::multi::multi: a gdzie ?? nie śledzę jego wątku... Quote
Evelin Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 A tu.... http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=17416&page=184 Quote
Izunia86 Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 Boze ale cudnie :multi: Milordzik tez znajdzie kochajacy domek :fadein: Quote
Aga_Mazury Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 Pewnie, że znajdzie......czeka na niego gdzieś dom najcudowniejszy na Świecie :) MIlordziku zobacz jak wiele ludzi Ciebie poznało, pokochało.....i troszczy się o Ciebie Quote
sisia0 Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 Milordzik mój kochany...czy jutro ktoś do niego idzie ?? Ja bede w sobotę...to ja z nim posiedze w sobotkę :) MILORDZIK ty tez znajdziesz dobry i kochajacy dom Quote
sisia0 Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 p. Agnieszko u mnie na bazarku póki co jest juz 128zl. nie wiem jak to pani rozlozy...czy na oplacenie dlugu czy na wozeczek. mm nadzieje ze jeszcze duzo osob bedzie bralo udzial w licytacji. w sumie jest jeszcze troszke czasu bo traw do 26 lipca Quote
Monia70 Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 Beczę z Oskarkowgo szczęścia :loveu: :placz: :loveu: :placz: Milordziku, jesteś mi tak bliski. Zobaczysz , tez będziesz miał się do kogo przytulać!!!!! Quote
Aga_Mazury Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 Jeszcze raz zapytam Czy ktoś z Ostródy byłby w stanie jutro zakupic taśmę dwustronną aby podklejac do podłoża podkłady, żeby się nie przesuwały Milordzikowi ...i ręczniki papierowe....? Pieniądze oddam w sobotę w schronisku .... bo wiem, że uczniowie i studenci biedni ;)... Quote
sisia0 Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 dodatkowo....moi Kochani ostródzianie ....macie jakieś ręczniki, prześcieradła stare....warto może by przynieść dla Milordzika na wymianę... i kto się podejmie jutro kupić taśmę dwustronną...(podpatrzone z wątku Oskara ;))....żeby te podkłady podkleić do podłogi...(kasę oddam)....i jeszcze ręczniki papierowe ^^ pani agnieszko ja się podejmę ręczników papierowych.. 12 rolek wystarczy ? bo jak coś to mogę kupic 16. Zaraz pani dostanie wiadomość PW Quote
Matusz Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 Aga_Mazury napisał(a):Jeszcze raz zapytam Czy ktoś z Ostródy byłby w stanie jutro zakupic taśmę dwustronną aby podklejac do podłoża podkłady, żeby się nie przesuwały Milordzikowi ...i ręczniki papierowe....? Pieniądze oddam w sobotę w schronisku .... bo wiem, że uczniowie i studenci biedni ;)... Aguś ja kupię taśmę dwustronna ;) Quote
Recommended Posts