Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Co raz piekniejszy nasz kawaler :loveu: :loveu: :loveu: a i skórka co raz ładniejsza :multi: .
Czy chodzi o Bivacyn??????
Jutro mam nocke , więc .....;) ;) ;)
Śpij słodko przystojniaczku

• Replies 872
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Monia70 napisał(a):
Co raz piekniejszy nasz kawaler :loveu: :loveu: :loveu: a i skórka co raz ładniejsza :multi: .
Czy chodzi o Bivacyn??????
Jutro mam nocke , więc .....;) ;) ;)
Śpij słodko przystojniaczku

takie w sprayu różowo biały na opakowaniu ;)

Posted

Monia, tak Bivacyn....

bardzo dziękujemy za pamięć.... :)

Co do ruszania łapakami....weci twierdzą, że póki co są to odruchy odrdzeniowe a nie odmózgowe....czyli Milordzik nie wie, że jest dotykany, nie jest to świadome...w pewnym momencie rdzeń nie przekazuje informacji do mózgu...

mam nadzieję, że się to zmieni...

Milordzik mi wybaczy, ale mały offik

w podpisie mam linka do głosowania na LULU. To 5 miesięczna ONka, która jest cięzko chora, w dobrym układzie zostało jej 0,5 roku życia. Można na nią zagłosować na stronie 4łap aby wygrać parę groszy na jej leczenie i pobyt w szpitalu. Trzeba się zalogować i zagłosować.

Posted

Aga_Mazury napisał(a):
Monia, tak Bivacyn....

bardzo dziękujemy za pamięć.... :)

Co do ruszania łapakami....weci twierdzą, że póki co są to odruchy odrdzeniowe a nie odmózgowe....czyli Milordzik nie wie, że jest dotykany, nie jest to świadome...w pewnym momencie rdzeń nie przekazuje informacji do mózgu...

mam nadzieję, że się to zmieni...
:)

oj myślę, że on jednak wie, że jest dotykany

wczoraj np p. Dorota ćwiczy mu te łapki, żeby trochę je rozruszać, i Milord to czuje, odwraca głowę, a nawet mu to się w chwilach nie podoba, bo probuje ciapnąć:evil_lol:

wykazuje nawet chęci do zabawy z panią Dorotą
a tak w ogóle to wielkie podziękowania należą się właśnie p. Dorocie, pracowniczce schroniska, która cały czas się nim zajmuje!! podaje leki na rany, zmienia podkłady itd... :Rose:

Posted

no własnie.... bo tak kto by się nim ciągle zajmował ... :) Dziękujemy.... p.Dorota jest za to dosłownie noszona na rękach ...no nie Mateusz? :P

Posted

I wujkowie (oczywiscie nie mowie za siebie :evil_lol: ) :p

To wspaniale , rzeczywiscie grosz do grosza i zbiera sie odpowiednia suma, wiec Twoja pomoc jest na pewno bardzo przydatna :cool3:

Milordzik trzymaj sie dziecinko slodka , zobacz ilu ludzi Cie kocha :loveu:

Posted

Każdy grosz się liczy...a najbardziej się liczą Wasze dobre serca :iloveyou: i Wasze bycie z nami, wspieranie....

dziękujemy...zawsze to łatwiej....nam i Milordzikowi

trzymajcie kciuki jutro wizyta u weta kontrlona po pierwszej serii lekarstw...

Posted

Aga_Mazury napisał(a):
...trzymajcie kciuki jutro wizyta u weta kontrlona po pierwszej serii lekarstw...

Cały czas kibicuję Milordzikowi i mocno trzymam kciuk i!!

Posted

dzisiaj dośc sporą część dnia spędanego zwykle w schronisku na spacerowaniu i miziankach....spędziłam z Milordzikiem w lecznicy...

(Kamyczku nie gniewaj się, że dziś się nie przytulaliśmy i poszedłeś na spacer beze mnie)...

...ale do rzeczy

Odruchy rdzeniowe u Milorda są zdecydowanie większe, natomiast odmózgowych na tylne łapy brak....
w związku z tym, że jest jako taka poprawa więc Nivalin i reszta środków będzie stosowana dalej....
jądra wyglądają tak jak wyglądają ponieważ on cały czas je liże...bo sięgał w poprzednim kołnierzu....w poprzednim bo właśnie dorobił się w związku z tym kolejnego :evil_lol:

wet stwierdził, że nie bardzo jest przekonany, że on będzie chodził, ale....mówi, że widział psy, które po pół roku stawały na nogi....w związku z tym nic nie jest niemożliwe....

napewno po zakończeniu leczenia lub w trakcie bardzo wskazane byłyby zabiegi pielęgnacyjne jak masaże, pływanie...itd.......

skończył się Bivacyn...w związku z tym wykupiłam dziś dwa kolejne...(każdy po 32 zł)...nie starczają na długo....podkłady też starczą jeszcze na kilka dni

do leczenia został też dziś włączony anybiotyk podawany w zastrzykach o szerokim spektrum....

rachunek u weta rośnie....

Milordzik prosi o grosik.... :modla:

Posted

matusz5 napisał(a):
jeśli ktoś chce wspomóc Milorda podaję nr konta:

z dopiskiem "Milord Ostróda"

Numer konta:
78213000042001038801430001
VWBank

ALARMOWY FUNDUSZ NADZIEI NA ŻYCIE
UL.JAGIEŁŁY 5 M 19
14-100 OSTRÓDA

NIP 7412025929
KRS 0000264523

nr konta dla przelewów z zagranicy
INGBPLPW78213000042001038801430001

z góry dziękuję ślicznie, za choćby symboliczne wpłaty...

never dopisz w pierwszym poście nr konta

cytuję post matusza....

never dodaj w pierwszym poście o tym, że koniecznie dopisek przy wpłatach "dla Miorda"

dziękuję :)

ja jeszcze dodam

konto do przelewów zagranicznych gdyż jest inne

nr konta dla przelewów z zagranicy
INGBPLPW78213000042001038801430001

Posted

kasa z bazarku mojego jak wplynie to niech idzie na leki i na dlug.... nie wiem skad my wezmiemy na wozeczek:shake: a co z fundatorami.... kilka osob chcialo wozeczek i cisza... :( Milord wyjdziesz z tego ;)

Posted

Bivacyn prześlę w poniedziałek.Nie są to całkiem pełne opakowania, ale zawsze na taroche będzie.
Mówiłam, że pan z Wrocławia jest przychylny dogomanii(przez wzgląd na Akse ulv;) ).Mi zrobił wózeczek taniej.Trzeba było podac tylko odpowiednie wymary nie jest to trudne),korekta była przez telefon i wózek od wczoraj pasuje na moim staruszku jak ulał (druga rzecz, że mój nie chce w nim chodzić:cool1: ).

Milo, kochany, spij dobrze.