Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 872
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='gwen'](przepraszam za offa ale co o tym sądzicie? http://www.allegro.pl/item226313200_bruno_szuka_pomocy_szuka_szczescia_ma_byc_uspiony.html bo mi to troszkę dziwnie wygląda...)

napisalam do tej osoby maila z prosba o wiecej szczegolow.

[quote name='Izunia86']Ciekawe skad to schronisko :-( Troche dziwne ,ja juz sama nie wiem ,takie rzeczy dzieja sie na swiecie :roll:

oj dzieja sie, dzieja - zajrzyj Izuniu na watek o schronisku w Ol****

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=30665

Posted

Wczoraj byla interwencja .W temacie schronisko dla zwierzat.Niestety zapomnialam jakie to miasto , chyba na "S" :roll: Podobno usypia sie 50 , a zcasem 70 % psow. Lapane sa chwytakami i tymi chwytakami podnoszone do gory i wrzucane do aut. W schronisku sa zastraszane , bite :-( A jak wolontariusze zaczeli mowic o tym glosno i chcieli cos z tym zrobic to przestali korzystac z "uslug" wolontariatu :angryy: Suki z psami sa w boksach , ie ma sterylizacji. Bardzo wzruszyla mnie wypowiedz jednej z wolontariuszek , takiej blondynki z dluzszymi wlosami (jesli ktos ogladal) ,ze dla nich to jest poprostu banda psow , dla niej kazdy jest jeden i jedyny (zaczela wymieniac po imieniu te psiaczki )

To jest najgorsze ,ze zwierzeta po ciezkiej tulaczce na ulicy powinny trafic do miejsca w ktorym maja spokoj, cieply kat ,pelna miske.Taka jest rola schroniska a trafiaja bardzo czesto do piekla . I gdyby nie wolontariusze to chyba nie byloby swiatelka w tunelu :roll:

Edit, tak to chyba bylo w Suwalkach ,o ktorych piszesz.

Posted

[quote name='Izunia86']Wczoraj byla interwencja .W temacie schronisko dla zwierzat.Niestety zapomnialam jakie to miasto , chyba na "S" :roll: Podobno usypia sie 50 , a zcasem 70 % psow. Lapane sa chwytakami i tymi chwytakami podnoszone do gory i wrzucane do aut. W schronisku sa zastraszane , bite :-( A jak wolontariusze zaczeli mowic o tym glosno i chcieli cos z tym zrobic to przestali korzystac z "uslug" wolontariatu :angryy: Suki z psami sa w boksach , ie ma sterylizacji. Bardzo wzruszyla mnie wypowiedz jednej z wolontariuszek , takiej blondynki z dluzszymi wlosami (jesli ktos ogladal) ,ze dla nich to jest poprostu banda psow , dla niej kazdy jest jeden i jedyny (zaczela wymieniac po imieniu te psiaczki )

quote]

Schronisko w Suwałkach, jeśli ktoś nie widział to tutaj znajduje się link:
http://interwencja.interia.pl/news?inf=963608

A wolontariuszka, o której Izunia86 wspomina to jedna z dogomaniaczek :cool3:

Posted

sisia0 napisał(a):
a o milordziku zero wiesci ...co jest ?? halo !!

zaczynam sie martwic :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: jak mu sie cos stalo??????????:crazyeye: :placz: :placz: :placz:

Posted

U Milorda na pewno wszystko dobrze,ale czekamy na wiesci :cool3:

gwen napisał(a):

A wolontariuszka, o której Izunia86 wspomina to jedna z dogomaniaczek :cool3:

Ktora ,ktora :multi: ? Swoja droga bardzo ladna i sympatyczna dziewczyna :fadein:

Posted

A juz wiem , dziekuje :lol:Dziewczyna wydawala mi sie znajoma z twarzy troszke a ja widzialam juz wczesniej ten avatarek ,ale to taki off. :cool3:

Moze Pajunia nam cos napisze , moze jest zalatana .Milordziku cioteczki i wujkowie przesylaja ci cieple fluidy i pozdrowionka :loveu:

Posted

Pajunia dopiero co przed godzina wrocila z Polski, skad przywiozla Milorda . Milord juz jest u Gemmy. Wczorajsza noc spedzil ze mna w Leverkusen, gdyz mielismy za soba 22 godziny jazdy i padlismy. A tak, to spal razem w sypialni na ranchu z Przemusiem z Olsztyna. Poniewat na ranchu nie ma tej chwili jeszcze netu, gdyz Sebastian odchodzac, umowe wypowiedzial, to nie bylo mozliwosci dac znac, co i jak.
Milord, to szelma niesamowita. jedna z bedacych u nas sun, dostala cieczki i Milord , hm - dostal zapedow seksualnych. Czyli bedziemy chlopaka, gdy dojdzie do siebie, kastrowac. Jutro napisze wiecej, gdyz dowiem sie o pierwszym dniu Milorda, spedzonym w nowym miejscu.

Posted

pajunia napisał(a):
Pajunia dopiero co przed godzina wrocila z Polski, skad przywiozla Milorda . Milord juz jest u Gemmy. Wczorajsza noc spedzil ze mna w Leverkusen, gdyz mielismy za soba 22 godziny jazdy i padlismy. A tak, to spal razem w sypialni na ranchu z Przemusiem z Olsztyna. Poniewat na ranchu nie ma tej chwili jeszcze netu, gdyz Sebastian odchodzac, umowe wypowiedzial, to nie bylo mozliwosci dac znac, co i jak.
Milord, to szelma niesamowita. jedna z bedacych u nas sun, dostala cieczki i Milord , hm - dostal zapedow seksualnych. Czyli bedziemy chlopaka, gdy dojdzie do siebie, kastrowac. Jutro napisze wiecej, gdyz dowiem sie o pierwszym dniu Milorda, spedzonym w nowym miejscu.

Wspaniałe wieści :cool3: a już na prawdę zaczynałam się bardzo martwić.
A to jest dom tymczasowY?

Posted

To jest dom tymczasowy, moze stac sie ostatecznym, wtedy, gdy Milord nie bedzie na wlasnych nozkach smigal, ale z chwila, gdy Milord bedzie na wlasnych nozkach smigal, bedzie mu sie domu szukalo. U Gemmy na stale zostaja tylko psiaki, ktore sa naprawde sparalizowane, slepe, kalekie. Dla zdrowych szuka sie domu.
Milord przeszedl dzis kompletne badania.
Jedyne, co ma, to powyzej ogona, tak, jakby 2 zrosniete kregi. Nie ma zadnych zlaman kregoslupa. Sa bardzo dobre rokowania. Wet powiedzial, ze wyglada mu na to, ze za dwa, trzy miesiace, zacznie chodzic. Jedyne, z czym zawsze bedzie mial problemy, to pecherz moczowy. Tzreba bedzie go wyciskac. Od jutra zaczyna wodna terapie, specjalne masaze itd. Ma czesciowy zanik miesni w tych konczynach i te trzeba doprowadzic do porzadku. Wet. powiedzial, ze ma piekne kosci, i ze rzadko widzial psiaka z tak dobrze rozwinietymi koscmi. Szczegolnie biodrowymi. Gemma jest Milordem zachwycona. Mowi, ze to prawdziwy szelma i przemawia do niej oczami, ktore mowia " Poczekaj, gdy zaczne biegac, ja juz Ci tu chalupe przemebluje". :evil_lol: Milord ma juz swoj Klub Fanow.
To jest rzeczywiscie galgan, w jednym z pokoi, Gemma ma taka klatke, w ktorej zawsze jedna z jej sun spala. Milord ja dla siebie zagarnal. Sam sobie kocyk tam wciagnal, urzadzil legowisko i gdy jest spiacy, to tam idzie i spi. Niestety, dzentelmenem nie jest. Za Gemma chodzi krok w krok. I w ogole jest kochany.
Wet stwierdzil, ze doskonale, iz dotawala nowalin i te inne lekarstwa. To bardzo duzo pomoglo.
Czyli mysle, ze nastepnym razem sie zamelduje za pare miesiecy, gdy Milord bedzie sam na czterech lapach - biegal.:eviltong: :evil_lol:

Posted

pajunia napisał(a):
To jest dom tymczasowy, moze stac sie ostatecznym, wtedy, gdy Milord nie bedzie na wlasnych nozkach smigal, ale z chwila, gdy Milord bedzie na wlasnych nozkach smigal, bedzie mu sie domu szukalo. U Gemmy na stale zostaja tylko psiaki, ktore sa naprawde sparalizowane, slepe, kalekie. Dla zdrowych szuka sie domu.
Milord przeszedl dzis kompletne badania.
Jedyne, co ma, to powyzej ogona, tak, jakby 2 zrosniete kregi. Nie ma zadnych zlaman kregoslupa. Sa bardzo dobre rokowania. Wet powiedzial, ze wyglada mu na to, ze za dwa, trzy miesiace, zacznie chodzic. Jedyne, z czym zawsze bedzie mial problemy, to pecherz moczowy. Tzreba bedzie go wyciskac. Od jutra zaczyna wodna terapie, specjalne masaze itd. Ma czesciowy zanik miesni w tych konczynach i te trzeba doprowadzic do porzadku. Wet. powiedzial, ze ma piekne kosci, i ze rzadko widzial psiaka z tak dobrze rozwinietymi koscmi. Szczegolnie biodrowymi. Gemma jest Milordem zachwycona. Mowi, ze to prawdziwy szelma i przemawia do niej oczami, ktore mowia " Poczekaj, gdy zaczne biegac, ja juz Ci tu chalupe przemebluje". :evil_lol: Milord ma juz swoj Klub Fanow.
To jest rzeczywiscie galgan, w jednym z pokoi, Gemma ma taka klatke, w ktorej zawsze jedna z jej sun spala. Milord ja dla siebie zagarnal. Sam sobie kocyk tam wciagnal, urzadzil legowisko i gdy jest spiacy, to tam idzie i spi. Niestety, dzentelmenem nie jest. Za Gemma chodzi krok w krok. I w ogole jest kochany.
Wet stwierdzil, ze doskonale, iz dotawala nowalin i te inne lekarstwa. To bardzo duzo pomoglo.
Czyli mysle, ze nastepnym razem sie zamelduje za pare miesiecy, gdy Milord bedzie sam na czterech lapach - biegal.:eviltong: :evil_lol:

czyli są jeszcze większe szanse niżbyły że zacznie chodzić :multi: superrr ;)

Posted

Po prostu takie wieści o Milordku to serce po prostu pęka z radości.:Cool!::Cool!::Cool!::Cool!::Cool!::Cool!::Cool!::Cool!::Cool!::Cool!::Cool!::Cool!::Cool!::Cool!::Cool!::Cool!::Cool!:
On się pewnie nie spodziewał, że los mu się tak odmieni. Był pogodzony i skazany na cierpienia, nie uskarżał się. Po prostu cierpiał, a dziś jest pełen radości. Wieści o nim,że tak biega, że ma własne zdanie i ma do tego prawo to najlepsze co można przeczytac.:cunao:

Posted

A stad Milord "wygryzl" inna sunie, ten czerwony kocyk, to sam do boksu zatargal i chodzi tam spac ( nie musi, ma ladny koszyk, ale koszyk mu sie nie podoba, boksik , jak najbardziej)

Aha, tak, abyscie wiedzieli, Milord bedzie niedlugo kastrowany. Zbyt mu sie na milosc zbiera, a swoja ochote,( gdy czuje w poblizu sunie z cieczka) wyciem i szczekaniem objawia, a najchetniej o 24 w nocy.:evil_lol:

Posted

[quote name='pajunia']

A stad Milord "wygryzl" inna sunie, ten czerwony kocyk, to sam do boksu zatargal i chodzi tam spac ( nie musi, ma ladny koszyk, ale koszyk mu sie nie podoba, boksik , jak najbardziej)

Aha, tak, abyscie wiedzieli, Milord bedzie niedlugo kastrowany. Zbyt mu sie na milosc zbiera, a swoja ochote,( gdy czuje w poblizu sunie z cieczka) wyciem i szczekaniem objawia, a najchetniej o 24 w nocy.:evil_lol:

Milord jest wspaniałym psem :multi: