Aga_Mazury Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 niestety nigdzie w okolicy nie ma już tak dobrego sprzętu .... z braku innych możliwości...zrobimy RTG w "zwykłej lecznicy"....o wynikach napiszę ktoś pisał, żeby stosowac sudocrem na tą odleżynę? moi chłopcy dostali próbki ze szpitala jeszcze....a dopska mają zahartowane więc im niepotrzebne ;))) i co? to tak na ta ranę bezpośrednio smarować? czy w aptece dostanę coś bez recepty na odlezyny? jakies okłady? cokolwiek? dziekuję za wpłatę 50 zł na Milordzika :Rose: sisia dziękuję Ci za odwiedziny i czas poświęcony Milordzikowi....:calus: jesteś Kochana Quote
kasia334 Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 Trzymaj sie Milordziku! Biedna psinka... Tyle juz wycierpiales... ...:placz: Do góry Skarbie! Quote
jusstyna85 Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 Pokaż wszystkim jakim silnym jesteś pieskiem... Quote
ulvhedinn Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 Aga_Mazury napisał(a):niestety nigdzie w okolicy nie ma już tak dobrego sprzętu .... z braku innych możliwości...zrobimy RTG w "zwykłej lecznicy"....o wynikach napiszę ktoś pisał, żeby stosowac sudocrem na tą odleżynę? moi chłopcy dostali próbki ze szpitala jeszcze....a dopska mają zahartowane więc im niepotrzebne ;))) i co? to tak na ta ranę bezpośrednio smarować? czy w aptece dostanę coś bez recepty na odlezyny? jakies okłady? cokolwiek? dziekuję za wpłatę 50 zł na Milordzika :Rose: sisia dziękuję Ci za odwiedziny i czas poświęcony Milordzikowi....:calus: jesteś Kochana A duża ta odleżyna? Bo jak duża to spróbuj z opatrunkiem hydrożelowym (bez recepty). Jak mała to sudokrem niezły;) Amarujesz bezpośrednio, tylko niech nie je, bo jak nie przyzwyczajony to będzie sr...a:eviltong: Aha- fajnie działają przymoczki z rivanolu... Quote
neverend Posted July 18, 2007 Author Posted July 18, 2007 Dokładnie ciotko ulv... rivanol jest dobry na szybkie gojenie się ran i odleżyny... ale dobra jest też zasypka dla niemowląt... Quote
Maupa4 Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 ponieważ padła propozycja Rivanolu i "przymoczek" to ja "zaproponuję" Rivel żel (czyli rivanol w żelu do smarowania - pod warunkiem że można smarować) - do kupienia w aptece bez recepty ... lek polecony przez mojego weta dla moich psów Quote
Monia70 Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 boniusia1 napisał(a):moniu czy możesz mi podać swój nr.telefonu bardzo proszę pilne Dopiero usiadłam do kompa. Byłam dzis u weta ze swoimi, bo Tośka zze straszną alergią( ale z tym bez problemu), ale najgorzej z Dżekim(sparalizowanym). Dopiero niedawno wróciłam Quote
sisia0 Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 Nie ma sprawy...... Wszystko dla Milorda. Jutro rano też będzie recenzja. Mateusz będzie rowerem. Spotkamy się na miejscu :) Quote
sisia0 Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 sisia0 napisał(a):Nie ma sprawy...... Wszystko dla Milorda. Jutro rano też będzie recenzja. Mateusz będzie rowerem. Spotkamy się na miejscu :) Postaram się zaraz wrzucic zdjecia tylko z ty moim komprem .... ;/ jak nie to bede jutro Quote
gamoń Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 Aga -napisz co wykazał rtg ,moze skonsultujemy ze swoimi wetami .Czym wiecej opinii ,tym lepiej . Quote
sisia0 Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 Z góry przepraszam za jakość ale to moja komórka ma takie parametry. Tu milordzik na trawce ^ tu troszkę nie wyraźne bo za blisko wzięłam komórkę. Ta czerwona to ta rana o której pisałam. Teraz będą zdjęcia jego ran... ^ tu jego lewa łapka ^ a tu prawa ^ za chwilke kolejna porcja . robie to na raty bo mi sie jeszcze cos zawiesi . Quote
gamoń Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 Przednie łapki to Milordzik wygryza sobie sam :shake: .Pewno z wielkiego stresu:shake: :shake: :shake: Quote
sisia0 Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 Tutaj Milordzik wygląda, bo pieski szczekały :D ^ (wkleję jeszcze kilka, bo w sumie to wszystkie są podobne) Tu milordzik w oddaleniu ^ Patrzy gdzie jestem i czemu go teraz nie głaszcze ....:p A tu przesłanie do dogomaniaków ^ "WIERZĘ ŻE MI POMOŻECIE DZIĘKUJĘ WAM ZA WSPARCIE" (no ja tak przynajmniej uważam popatrzcie na jego minkę ) to już ostatnie. Milordzik u siebie w pomieszczeniu. Przepraszam za te rozmazane na dole i moje kolano. Widocznie jak robiłam to zdjęcie to wstawałam już. To wszystko Quote
Monia70 Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 Ja z Dżekim robiłam tak : 1-najpierw przemycie gazikiem z wodą utlenioną/wysycha 2-przemycie gazikiem z rivanolem/wysycha 3-spryskanie ran antybiotykiem Bivacyn 4- jak sie udało to spore wietrzenie 5- po wietrzeniu lub po wyschnięciu rivanolu smarowanie Sudocremem/grubo 6/ zasmarowywanie sudocremem 7- W miedzy czasie jak się wybabrał : kooo lub piaskiem czy trawa jak sie czołgał -umycie brzucha,tyłeczka,łap Hexodermem(odkażający na bakterie gram- i gram +oraz grzybobójczo) tutaj zastosowanie przy normalnym brudzeniu jak i przy siadaniu much na jego rany. 8- między nogi wkładałam wałki ( z recznika np.) 9 - leży na podkladach a pod samego siusiaka ma podkladany mały dziecięcy pampers przeciety na pół(tyle tylko żeby grubsza warstwa pieluchy leżała pod samym siurakiem) On jest piekny ale widac , że chyba nie pogodzony jeszcze ze swoją niedyspozycją:shake: Quote
Edi100 Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 Milordku, cieszę sie że masz taką cuuuuudna opiekę. Wierzę że się uda i będziesz cieszył się życiem:loveu: Quote
sisia0 Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 W sumie to coś odkażającego można by zakupic.... tylko jeszcze nasze bazarki nie dobiegł końca. Chba żeby p.Agniszko może się by odezwać do p.Bożeny. Bo p. Bożena dzowniła dziś do mnie i przedstawiła dobrą nowinę :P Quote
Aga_Mazury Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 Monia70 napisał(a):Ja z Dżekim robiłam tak : 1-najpierw przemycie gazikiem z wodą utlenioną/wysycha 2-przemycie gazikiem z rivanolem/wysycha 3-spryskanie ran antybiotykiem Bivacyn 4- jak sie udało to spore wietrzenie 5- po wietrzeniu lub po wyschnięciu rivanolu smarowanie Sudocremem/grubo 6/ zasmarowywanie sudocremem 7- W miedzy czasie jak się wybabrał : kooo lub piaskiem czy trawa jak sie czołgał -umycie brzucha,tyłeczka,łap Hexodermem(odkażający na bakterie gram- i gram +oraz grzybobójczo) tutaj zastosowanie przy normalnym brudzeniu jak i przy siadaniu much na jego rany. 8- między nogi wkładałam wałki ( z recznika np.) 9 - leży na podkladach a pod samego siusiaka ma podkladany mały dziecięcy pampers przeciety na pół(tyle tylko żeby grubsza warstwa pieluchy leżała pod samym siurakiem) On jest piekny ale widac , że chyba nie pogodzony jeszcze ze swoją niedyspozycją:shake: z tego co czytam wszystkiego nie dostanę bez recepty...jutro w przerwie w pracy wybiorę się na zakupy do apteki... Milord bardzo prosi o wsparcie.... Narazie na Milorda wpłynęło 50 zł ...za co bardzo dziękujemy :Rose: Quote
Matusz Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 Milordziku, mam nadzieję, że jutro będzie słonko to sobie posiedzimy i pojesz sobie kiełbachy ;) Quote
Aga_Mazury Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 postaram się na sobotę coś wygrzebać na bazarki jeszcze dla niego i dla Kamisa....bo jemu tez pilnie potrzebna operacja Quote
Matusz Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 Aga_Mazury napisał(a):postaram się na sobotę coś wygrzebać na bazarki jeszcze dla niego i dla Kamisa....bo jemu tez pilnie potrzebna operacja tak, a ja czekam z allegro nie mam żadnego tekstu... prosiłem już halbine i supergoge i cisza jak na razie... Quote
supergoga Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 Sorry, byłam w rozjazdach, teraz biegam i szykuje młodą na wyjazd. Ale postaram sie jutro, jesli nikt mnie nie wyprzedzi. Proszę, nie bijcie :shake: :mad: - mam urwanie głowy. Quote
Matusz Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 supergoga napisał(a):Sorry, byłam w rozjazdach, teraz biegam i szykuje młodą na wyjazd. Ale postaram sie jutro, jesli nikt mnie nie wyprzedzi. Proszę, nie bijcie :shake: :mad: - mam urwanie głowy. nie bijemy :) rozumiemy i czekamy ;) Quote
Kanzaj Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 Aga_Mazury napisał(a):postaram się na sobotę coś wygrzebać na bazarki jeszcze dla niego i dla Kamisa....bo jemu tez pilnie potrzebna operacja Aga, Mateusz - jeśli można - to te wszystkie duperele w pudle - niech będą na bazarki dla Milorda, albo kogoś najbardziej potrzebującego. Quote
Matusz Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 Kanzaj napisał(a):Aga, Mateusz - jeśli można - to te wszystkie duperele w pudle - niech będą na bazarki dla Milorda, albo kogoś najbardziej potrzebującego. tak i dla Fionki <*> trzeba spłacić dług... Quote
Recommended Posts