Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 872
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest Elżbieta481
Posted

Nie jestem tak całkowicie pewna,ale wydaje mi się że na odleżyny podobno pomaga Balsam Szostakowskiego-wydaje mi się że tak coś słyszałam..
Ela

Guest Elżbieta481
Posted

Poszukałam w internecie-tak pomaga na odleżyny,tyle tylko,że mogą być kłopoty z dostaniem w aptekach.Chyba,że są w tych domowych..
Ela

Posted

waldi481 napisał(a):
Nie jestem tak całkowicie pewna,ale wydaje mi się że na odleżyny podobno pomaga Balsam Szostakowskiego-wydaje mi się że tak coś słyszałam..
Ela

Na odleżyny polecam lampę Bioptron lub Bionic (starsza wersja) Zepter'a, ew. inną, działającą na zasadzie emisji światła spolaryzowanego.
Oprócz tego plastry na bazie srebra. Nie są tanie, ale skuteczne. Mogę odświeżyć temat, ponieważ w przeszłości miałem z tym do czynienia.

Posted

gallegro napisał(a):
Na odleżyny polecam lampę Bioptron lub Bionic (starsza wersja) Zepter'a, ew. inną, działającą na zasadzie emisji światła spolaryzowanego.
Oprócz tego plastry na bazie srebra. Nie są tanie, ale skuteczne. Mogę odświeżyć temat, ponieważ w przeszłości miałem z tym do czynienia.

Wszystko sobie przypominamy co się da....

Największym jednak problemem jak narazie będzie to, że w schronisku nie będzie miał kto się nim zająć......w takim stanie

Posted

słuchajcie ja mam pracę dopiero po południu i jakby było pozwolenie to mogłabym do niego często zaglądać. na zmianę z kimś. Oczywiście widzę się z Milordzikiem juz w środe. Dostałam jeszcze jedną porcje podkladów.

Posted

gamoń napisał(a):
Aga moze trzeba go zdiagnozowac u speca na SGGW;)...

Pewnie by nie zaszkodziło... Czy wiadomo kto postawił diagnozę i na podstawie jakich badań? (ktoś wspominał chyba o RTG?).
Ważne pytanie zadała Ulv, a dotyczyło fizjologii Milorda. Czy trzeba go wyciskać, czy leci ciurkiem w niekontrolowany sposób?

Posted

Matusz, jak u Ciebie z pojechaniem do schroniska..? Ja mam w środę wyjazd pilny do Olsztyna....proszę daj mi znać...

A co do stanu Milorda...ma odleżyny i raczej siusia pod siebie...podkłady załatwia sisia, ale co nas ostatnio ucieszyło, to, że jak ciotka Aga położyła mu dalej kiełbaskę, to próbował się przeczołgać - kochana psina...

Co do RTG...Pisałam w pierwszym poście,że było robione. W sobotę kierowniczka pojechała do weta właśnie po to, lecz nie widziałam zdjęcia... Poza tym ja uważam, że i tak lepiej zrobić zdjęcie w innej klinice całego kręgosłupa i kończyn - raczej są lepsze...

Aga - myślisz o Olsztyńskim kortowie?

Posted

jusstyna85 napisał(a):
biedactwo...:( dziewczyny wystawcie na allegro cegiełki, jeśli potrzebujecie pieniążków...

będzie allegro, czekam tylko na tekst do tego allegro...

Posted

Gallegro , nie przesadzajmy z tymi specami z SGGW . W Olsztynie jest bardzo dobra klinika - tam też jest wydzial weterynarii .

A z tanich rzeczy na odleżyny to Linomag zarówno maść jak i puder , który mozna przykleic do maści i robi sie paskudnie wygladajaca skorupka ale działa tylko psiak nie powinien wtedy miec kontaktu z piaskiem, ziemia itp.

Posted

Beata_Dorobczyńska napisał(a):
Gallegro , nie przesadzajmy z tymi specami z SGGW . W Olsztynie jest bardzo dobra klinika - tam też jest wydzial weterynarii .

A z tanich rzeczy na odleżyny to Linomag zarówno maść jak i puder , który mozna przykleic do maści i robi sie paskudnie wygladajaca skorupka ale działa tylko psiak nie powinien wtedy miec kontaktu z piaskiem, ziemia itp.

Co do specjalistów z SGGW to najlepsi albo pozakładali swoje kliniki albo wyjechali z kraju.
Jest paru dobrych ale trzeba przebrnąć przez "autorytety" i "doradców" a i tych co spoczęli na laurach nie brakuje.
To taki mój wtręt w wątek.
Trzymamy kciuki za Milorda.