Ada-jeje Posted July 21, 2007 Posted July 21, 2007 Jeszcze nie zrobilismy badan ale zadzwonilam do wlascielki suni i w nadchodzacym tygodniu zaniesie mocz do badania. Quote
Ada-jeje Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 Dzwonila do mnie teraz wlascielka suni. Zaniosla mocz do badania ale bylo tego za malo. W laboratorium jednak otrzymala reprymede bo powiedziano jejze ten mocz powinien byc pobrany przez wetke cewnikiem.Ale na szczescie obejdzie sie na razie bez dalszego badania bo jak mnie poinformowala pani Terenia sunia przestala kropelkowac i juz od kilku dni jest spokoj. Nawet spi juz z panicia w lozku bez podkladania czegokolwiek pod pupe. Quote
Toska Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 coś w tym laboratorium cyganią :mad: -ludziom też cewniki zakładają do zwykłego badania ???:crazyeye: dobrze , że sunia już nie kropelkuje , ale ja szczerze mówiąc mimo tego zbadałabym ten mocz ...... Quote
Ada-jeje Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 Napewno to zrobimy, tylko ze teraz juz nie ma takiego pospiechu a my nie wiemy w co wlozyc rece. Po za tym sama widzisz co kraj to obyczaj w tym momencie (miasto). Quote
Ulaa Posted July 27, 2007 Author Posted July 27, 2007 Jak badali mocz Soni, nie było problemów! Jaki cewnik :crazyeye: Po co?? Oszaleli :shake: Quote
Ada-jeje Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 Ulka to juz pytanie nie do mnie, a ja nie wiem czy badali mocz o powiedzeli pani Tereni ze moczu jest za malo. Takie mamy laboratorium z takimi wymogami ja nie jestem w stanie tego zmienic. Quote
taks Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 to następnym razem trzeba mówić, że to mocz dziecka - zapewniam, że przyjmą każdą ilość nawet śladową. Przy małej ilości moczu może byc problem z oznaczeniem cw ( oczywiście jeśli mają "ręczny" sprzęt) resztę oznaczeń można zrobić z odrobiny nawet. Pomysł z cewnikowaniem - oczywiście wszystko byle im dostarczyć duuużo moczu :mad: tylko ,że wcale to nie jest taki prosty zabieg ( zwłaszcza u psa mogą być problemy) i bardzo dla zwierzaka nieprzyjemny a na dodatek trochę niebezpieczny ( możliwość uszkodzenia mechanicznego, infekcji) i ma sens tylko przy pobieraniu moczu na posiew bakteriologiczny gdy zależy nam szczególnie na zachowaniu "oryginalnej" zawartości mikrobiologicznej pęcherza Quote
Recommended Posts