Jump to content
Dogomania

Masz swojego konia?  

186 members have voted

1. 1. Masz swojego konia?

• Mam :)
    • Niestety nie mam
    • Na razie nie mam, ale sądze, że już niedługo czterokopytny zagości w moim domu :)
    • Mam, ale chyba niedlugo będziemy musieli się rozstać...
    • Nie mam i mieć nie będe

Recommended Posts

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ß@$!@ napisał(a):
a co masz na myśli mówiąc "zwykłe ubranie"? :cool1: będą mi się obierać uda w sensie, że będę miała je od sierści konia? :grin: mi to nie przeszkadza :p

Dobrze...jakoś wszyscy jesteście dzisiaj dla mnie niemili to ci wytłumaczę Basiu...zwykłe ubranie to:jeansy, podkoszulek, bluza, buty sportowe...tyle :) (no i bielizna oczywiście :eviltong:)

Posted

justys95 napisał(a):
Dobrze...jakoś wszyscy jesteście dzisiaj dla mnie niemili to ci wytłumaczę Basiu...zwykłe ubranie to:jeansy, podkoszulek, bluza, buty sportowe...tyle :) (no i bielizna oczywiście :eviltong:)

Hmm...ja jestem niemiła? jak tak to odebrałaś to sorry, ale ja nie miałam takiego zamiaru :roll::cool3:

Posted

ß@$!@ napisał(a):
Hmm...ja jestem niemiła? jak tak to odebrałaś to sorry, ale ja nie miałam takiego zamiaru :roll::cool3:

Nie zupełnie od Ciebie, ale od paru innych osób, które nie dają mi sie nawet odezwać...i w ogóle spokoju nie mam, bo sie o wszystko czepiają...:D i jeszcze taka jedna Paulina...ehh...

idę na spacer z Niką, odpocznę może i nie będę robić offa :)

Posted

Basia, to może ja napiszę o co z tym obcieraniem chodziło. Bynajmniej nie o włos konia. Zwykłe spodnie (chociażby dzinsy) mają po wew. stronie ud szew, prawda? No właśnie, i to on obciera w czasie jazdy. Wiem z autopsji, nie polecam. A bryczesy tych szwów w tym miejscu nie mają :p

Posted

Dzis Noemi byla podkuwana po wczoraj zgubila jedna podkowe, a druga wisiala na 3 gwozdziach:roll:. Ale teraz ma sliczne i zadbane kopytka.
Zostala umyta i od razu przeprowadzona na wybieg na tarzanko i lonzowanie :). A o 16 poszlam na jazde;). Kurcze wlasnie probuje tez cos zmienic w zamuwieniu z oksera. Bo oni czekaja na dostawe zoltego czapraka Et. a ja chce to wszystko wycofac procz szczotek i futerka. A dodac pelno innych rzeczy... dla nich to w pewnym sensie lelpiej bo wyjdze o ok. 100 zl drozej:cool3:

Posted

A ja dzisiaj nakarmiłam, napoiłam koniki...Tyle roboty.. W ogole żarły się maluchy z rudzielecem głupim ...
2 godzinki posiedziałam i sobie poszłam ... Kurcze musze pojechac sobie pojeździć.. W ogóle Bryza ma ranę na zadzie.. A do tego nienawidzi piochtaniny trzeba sie niezle za nia uganiac zeby ta rane jej spryskac.

Krucjatka mało brakowało i wyszła by sobie z boksu bo ktoś zapomniał domknać jej.... A jutro trzeba bedzie poczyścić brudasy ...

Posted

Miałam jechać 21.08 do stadniny, ale było burza i padało, i pan powiedział, że "dziś nie pojeżdżę" :( naczekałam się tydzień i jutro pojadę :D

Posted

Czy ktoś z Warszawy może mi polecić dobrą stajnię ? Najchętniej okolice Ursynowa.
Jeśli gdzieś dalej to z dogodnym dojazdem. ;)

• 2 weeks later...
Posted

Ja zamierzam odwiedzić stajenkę w sobotę. Trochę się stęskniłam za końmi... 2 mies. ich nie widziałam, mam nadzieję że jakoś mi się uda szybko załatwić konie. A na razie czekam z niecierpliwością :)

Posted

a do nas do stajnii przybiegly konie z innej stajnii... o 20:)

tak w ogole to planuje zrezygnowac z dzierzawy Noemi

i wydzierzawic konia na innych zasadach. By miec go na wylacznosc. Na 2 lata, moze wiecej.

Posted

No super :mad: umawiałaliśmy się z panem kierownikiem na ten tydzień, ale jest tyle deszu, że chyba jednak nie pojedziemy...:roll: mam nadzieję, że za tydzień się uda...:D

Posted

Kiedyś miałam jechać w teren to taka nawałnica była że nam prawie stajnie zalewało :/ A jedej klaczy przeciekał boks (taki daremny był :/) na szczęście zmienili stajnię.

• 2 weeks later...
Posted

hopaj, co tam koniarze?:diabloti:

ja sie napalilam na nowy czapraczek i fiu fiu ciekawe co z tego bedzie:cool1:175zł

i na ochraniacze, ktore jeszcze ceny nie maja (nowosc lamicella) pewnie tez ponad 200 :) musze musze :D

pomine jeszcze 2 derki ktore u mnie kiedys zawitaja :oops: (bezowa i zlota)

i karmelowy czapraczek:oops: