tusia. Posted August 19, 2007 Posted August 19, 2007 Kiedyś jeżdziłam jakieś 25 do ciotki rowerkiem. Przez tydzień na rower nie mogłam patrzeć Quote
Bewarka Posted August 19, 2007 Posted August 19, 2007 ß@$!@ napisał(a):a co masz na myśli mówiąc "zwykłe ubranie"? :cool1: będą mi się obierać uda w sensie, że będę miała je od sierści konia? :grin: mi to nie przeszkadza :p Dobrze...jakoś wszyscy jesteście dzisiaj dla mnie niemili to ci wytłumaczę Basiu...zwykłe ubranie to:jeansy, podkoszulek, bluza, buty sportowe...tyle :) (no i bielizna oczywiście :eviltong:) Quote
basia bonnie Posted August 19, 2007 Posted August 19, 2007 justys95 napisał(a):Dobrze...jakoś wszyscy jesteście dzisiaj dla mnie niemili to ci wytłumaczę Basiu...zwykłe ubranie to:jeansy, podkoszulek, bluza, buty sportowe...tyle :) (no i bielizna oczywiście :eviltong:) Hmm...ja jestem niemiła? jak tak to odebrałaś to sorry, ale ja nie miałam takiego zamiaru :roll::cool3: Quote
Bewarka Posted August 19, 2007 Posted August 19, 2007 ß@$!@ napisał(a):Hmm...ja jestem niemiła? jak tak to odebrałaś to sorry, ale ja nie miałam takiego zamiaru :roll::cool3: Nie zupełnie od Ciebie, ale od paru innych osób, które nie dają mi sie nawet odezwać...i w ogóle spokoju nie mam, bo sie o wszystko czepiają...:D i jeszcze taka jedna Paulina...ehh... idę na spacer z Niką, odpocznę może i nie będę robić offa :) Quote
Bzikowa Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 Basia, to może ja napiszę o co z tym obcieraniem chodziło. Bynajmniej nie o włos konia. Zwykłe spodnie (chociażby dzinsy) mają po wew. stronie ud szew, prawda? No właśnie, i to on obciera w czasie jazdy. Wiem z autopsji, nie polecam. A bryczesy tych szwów w tym miejscu nie mają :p Quote
Mi. Posted August 22, 2007 Author Posted August 22, 2007 Dzis Noemi byla podkuwana po wczoraj zgubila jedna podkowe, a druga wisiala na 3 gwozdziach:roll:. Ale teraz ma sliczne i zadbane kopytka. Zostala umyta i od razu przeprowadzona na wybieg na tarzanko i lonzowanie :). A o 16 poszlam na jazde;). Kurcze wlasnie probuje tez cos zmienic w zamuwieniu z oksera. Bo oni czekaja na dostawe zoltego czapraka Et. a ja chce to wszystko wycofac procz szczotek i futerka. A dodac pelno innych rzeczy... dla nich to w pewnym sensie lelpiej bo wyjdze o ok. 100 zl drozej:cool3: Quote
basia bonnie Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 Co nowego upatrzyłaś? :cool3: ja miałam dziś iść do jeździeckiego, ale nie zdążyłam :roll: Quote
Likaa Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 A ja dzisiaj nakarmiłam, napoiłam koniki...Tyle roboty.. W ogole żarły się maluchy z rudzielecem głupim ... 2 godzinki posiedziałam i sobie poszłam ... Kurcze musze pojechac sobie pojeździć.. W ogóle Bryza ma ranę na zadzie.. A do tego nienawidzi piochtaniny trzeba sie niezle za nia uganiac zeby ta rane jej spryskac. Krucjatka mało brakowało i wyszła by sobie z boksu bo ktoś zapomniał domknać jej.... A jutro trzeba bedzie poczyścić brudasy ... Quote
Bewarka Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 Miałam jechać 21.08 do stadniny, ale było burza i padało, i pan powiedział, że "dziś nie pojeżdżę" :( naczekałam się tydzień i jutro pojadę :D Quote
goldenka245 Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 A ja dziś byłam na koniach i już wiem po co są rękawiczki:diabloti: Troche mi sie palec obtarł:eviltong: Kupie sobie rękawiczki,... ide szukać:p Quote
Squ Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 Czy ktoś z Warszawy może mi polecić dobrą stajnię ? Najchętniej okolice Ursynowa. Jeśli gdzieś dalej to z dogodnym dojazdem. ;) Quote
Bewarka Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 Może stąd coś znajdziesz ciekawego: http://www.stadniny.pl/?woj=10&se_word=&od=3&id=oferty Quote
Dorkaa Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 Ja zamierzam odwiedzić stajenkę w sobotę. Trochę się stęskniłam za końmi... 2 mies. ich nie widziałam, mam nadzieję że jakoś mi się uda szybko załatwić konie. A na razie czekam z niecierpliwością :) Quote
Mi. Posted September 6, 2007 Author Posted September 6, 2007 a do nas do stajnii przybiegly konie z innej stajnii... o 20:) tak w ogole to planuje zrezygnowac z dzierzawy Noemi i wydzierzawic konia na innych zasadach. By miec go na wylacznosc. Na 2 lata, moze wiecej. Quote
Dorkaa Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 Nie wolałabyś kupić konia zamiast bawić się w dzierżawy? Quote
Mi. Posted September 6, 2007 Author Posted September 6, 2007 oczywiscie ze, wole kupic konia. Ale najpierw jednak podzierzawie sobie, az znajde konia ktory bedzie mi odpowiadal. Quote
Dorkaa Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 W słowie ,,odpowiadał" masz na mysli konia który będzie bardziej pod sport czy bardziej pod towarzystwo? Quote
Bewarka Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 No super :mad: umawiałaliśmy się z panem kierownikiem na ten tydzień, ale jest tyle deszu, że chyba jednak nie pojedziemy...:roll: mam nadzieję, że za tydzień się uda...:D Quote
Mi. Posted September 7, 2007 Author Posted September 7, 2007 ja tam lubie jezdzic w deszczu pod sport. Quote
Squ Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 Ja też lubię jeździć w deszczu. Na krytej ujeżdżalni rzecz jasna ;) Bo moknąć to średnio lubię :eviltong: Quote
basia bonnie Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 Mi przepadła jazda przez deszcz :placz: ehh.. oby w tym tyg. był choć 1 dzień ładny.. Quote
Dorkaa Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 Kiedyś miałam jechać w teren to taka nawałnica była że nam prawie stajnie zalewało :/ A jedej klaczy przeciekał boks (taki daremny był :/) na szczęście zmienili stajnię. Quote
Mi. Posted September 20, 2007 Author Posted September 20, 2007 hopaj, co tam koniarze?:diabloti: ja sie napalilam na nowy czapraczek i fiu fiu ciekawe co z tego bedzie:cool1:175zł i na ochraniacze, ktore jeszcze ceny nie maja (nowosc lamicella) pewnie tez ponad 200 :) musze musze :D pomine jeszcze 2 derki ktore u mnie kiedys zawitaja :oops: (bezowa i zlota) i karmelowy czapraczek:oops: Quote
basia bonnie Posted September 20, 2007 Posted September 20, 2007 Czapraczek jest świetny (ten pierwszy) :) i ochraniacze też ;) Ja zamówiłam bryczesy :grins: Quote
goldenka245 Posted September 20, 2007 Posted September 20, 2007 No,no Ola :D Czpraczek limonkowy jest zaj3b!sty:loveu: Quote
Recommended Posts