Jump to content
Dogomania

Masz swojego konia?  

186 members have voted

1. 1. Masz swojego konia?

• Mam :)
    • Niestety nie mam
    • Na razie nie mam, ale sądze, że już niedługo czterokopytny zagości w moim domu :)
    • Mam, ale chyba niedlugo będziemy musieli się rozstać...
    • Nie mam i mieć nie będe

Recommended Posts

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja również życzę wszystkim Wesołych, rodzinnych świąt :p:p
Aha, i chciałam wszystkich uczulić, nie wierzcie w św Mikołaja i jego renifery! Oto dowód skąd je bierze :evil_lol:

Posted

Mi. napisał(a):
Ajlon - siwek na pierwszym zdjęciu:loveu: - boski!!!

jak zwykle dawno mnie nie było, i jak zwykle przychodze z porcją zdjęć :wink:

sprzed kilku dni :D
http://i34.tinypic.com/v6tbup.jpg

http://i35.tinypic.com/5bzc41.jpg

http://i34.tinypic.com/250romw.jpg

pozdrawiam:multi:

o te :eviltong: To są sp? Ja jezdzilam na sp chociaż jedna była mieszanka arabki z sp :loveu:No dziewczyny wy tam ubolewacie nad miesiacem niejeżdżenia a ja juz 3 nie jeżdżę :placz: przez glupia zime! ja chce wiosnę!
Mi. jeszcze jedno pytanie - ile te koniki (jakiejstam rasy) maja w klebie?
Wydaja mi sie niskie a ja ppoootrzebuje niskiego konika bo mam 146 cm a tak czy tak nie siegam strzemiona :roll:

Posted

Ja kontakt z końmi mam od 5 lat. Już wcześniej miewałam sporadyczne kontakty z końmi, ale 5 lat temu zaczęłam naukę jazdy.
Obecnie nie jeżdżę już od roku...:placz:. Bardzo mi brakuje koni i jak tylko mogę pomagam znajomych przy ich koniach np. luzakując czy robiąc zdjęcia. Chciałabym do koni wrócić, ale raz finanse, dwa matura a po trzecie brakuje mojego ukochanego konia.

I kilka zdjęć:

Księciunio (ogier, którym przez 9 miesięcy się opiekowałam, od roku ma nowy dom :-( . On jest poza wszelką konkurencją)

koniki "Bozie" (czyli ogiery- ideały pod względem wyglądu i charakteru. Oczywiście oby trzy są przekochane i ciężko by mi było wybrac jednego)

Mam nadzieję, że się Wam koniki spodobały. Dla mnie to najcudowniejsza piątka, choć jeszcze kilka koników cudownych by się znalazło, bo znam ich sporo.

• 3 weeks later...
Posted

lusia722 - piękne konie :loveu:. braku kontaktu z końmi współczuję.. :shake:

ye! w sobotę pojadę na konie po 7 tygodniach przerwy! :loveu::loveu::loveu:
nie mogę się doczekać. tak cholernie mi tego brakowało.:-(
ale mam nadzieję że już nie będzie przerw.
tak w ogóle to dalej nie przyszły mi czapsy (zamawiałam 25 grudnia).
kobieta się tłumaczy że nie doszedł jej e`mail. yhy.
mam go w wysłanych, no ale cóż.
już sobie wyobrażam jakie bd meic zakwasy . ;DD:loveu:

Posted

tusia. napisał(a):
lusia722 - piękne konie :loveu:. braku kontaktu z końmi współczuję.. :shake:

ye! w sobotę pojadę na konie po 7 tygodniach przerwy! :loveu::loveu::loveu:
nie mogę się doczekać. tak cholernie mi tego brakowało.:-(
ale mam nadzieję że już nie będzie przerw.
tak w ogóle to dalej nie przyszły mi czapsy (zamawiałam 25 grudnia).
kobieta się tłumaczy że nie doszedł jej e`mail. yhy.
mam go w wysłanych, no ale cóż.
już sobie wyobrażam jakie bd meic zakwasy . ;DD:loveu:

Ja jeżdżę co tydziń , ale w tą niedzielę nie pojadę....
I właśnie przyszły mi bryczesy i czapsy ;) Fajniutkie :P

Posted

właśnie wróciłam.:razz:
jezdzilam dzisiaj poltora godz.:lol:
takiej znienawidzonej przeze mnie typie kon przed przeszkoda zaczal barany strzelac, i z zadu walic. ten kon to oaza spokoju:evil_lol:.(dotychczas)
ja jezdzilam na kucu felinskim. Lawince kochanej<3:*.
i galopowalysmy w trojke w tym samym czasie :loveu:. to bylo piekne.:evil_lol:

Posted

W srode jezdzilam na mojej kochanej klaczce... jezdzilismy na hali, kobyłka sie chyba czegos przestraszyla, w kazdym badz razie zrobila swrot o 120stopni wyprula do przodu, strzelila baranka i wybila z czterech nog... ja polecialam na szyje a kiedy sie wyprostowalam stwierdzilam ze nie siedze juz w siodle tylko na szyji klaczki przed siodlem :p kun sie zatrzymal a ja wskoczylam na siodlo... ale bylo fajnie:evil_lol:

Posted

juz wiem co sie stalo z moimi czapsami.
kobieta przez przypadek wyslala na inny adres.. :razz:
ale wczoraj wyslala juz do mnie, i dorzucila gratis rekawiczki do jazdy. :evil_lol:

Posted

tusia. napisał(a):
juz wiem co sie stalo z moimi czapsami.
kobieta przez przypadek wyslala na inny adres.. :razz:
ale wczoraj wyslala juz do mnie, i dorzucila gratis rekawiczki do jazdy. :evil_lol:

ja zamaiwma z amigo.. Szybko dochodzi...
Czapsy i bryczesy zamówiłam w poniedziałek chyba , a w środę doszyły... Szybciutko nie ?

Posted

heh ja dziś byłam xD od 8 do 16 to sie nazywa życie hehe :) Merry moja.<3 coś się buntowała nie zawsze wychodziło jak miało, ale to dlatego, ze jezdzilam sama, a konie stały obok bo kolezanki foty sobie robiły no i rwało ją do nich :) ale ogolnie to było bardzo fajnie ;)gimp

• 3 weeks later...
Posted

A ja się nie pochwaliłam.
W niedzielę byłam na koniach i... na kolejną jazdę ciasto xD
Tak...
pierwsza hopka jeszcze z kłusa
pierwszy galop na lonzy
i pierwszy upadek;p

Posted

Ajlon1989 napisał(a):
W srode jezdzilam na mojej kochanej klaczce... jezdzilismy na hali, kobyłka sie chyba czegos przestraszyla, w kazdym badz razie zrobila swrot o 120stopni wyprula do przodu, strzelila baranka i wybila z czterech nog... ja polecialam na szyje a kiedy sie wyprostowalam stwierdzilam ze nie siedze juz w siodle tylko na szyji klaczki przed siodlem :p kun sie zatrzymal a ja wskoczylam na siodlo... ale bylo fajnie:evil_lol:

skąd ja to znam? hehe :lol:
ostatnio przydarzylo mi sie to samo
Domka_Czika nie pierwszy i nie ostatni:cool3:
u nas sie na szczescie tylko czekolade przynosi, bo talentu kucharskiego we mnie brak:roll:

Posted

anmi0 napisał(a):
skąd ja to znam? hehe :lol:
ostatnio przydarzylo mi sie to samo
Domka_Czika nie pierwszy i nie ostatni:cool3:
u nas sie na szczescie tylko czekolade przynosi, bo talentu kucharskiego we mnie brak:roll:

Hehehe:evil_lol:
U mnie też, ale całe szczęście nie jestem jeszcze dorosła i mama mi pomoże xD Chodź czasem chce mi się tej dorosłości!

Posted

anmi0 napisał(a):
no fakt;p
co zamierzasz upichcić?:loveu:

jak ja bym już miała, to zrobiłabym ciastko czekoladowe w 5 minut z mikrofalówki:lol::lol::lol:

KarpatkęxD

Posted

o mniam! ubóstwiam karpatkę:loveu:

hah zasypało nas xD od przedwczoraj sypie i na nia chwile nie przestało, śnieg po uda ;/ .
Idę sobie z Merrulą na maneż, wpadłam po pas do śniegu do jakiejś dziury, a ta ptrzy na mnie jak na debila:mad::lol:

cała mokra byłam xD Ujeżdżalnia nie odśnieżona, więc wsiadłam tylko na chwilę i na stęp. :) Mimo to fajnie było i mam nadzieję, że stopnieje troszeczke tego śniegu.

p.s.
a gdzie wszyscy koniarze się podziali?:p

Posted

anmi0 napisał(a):
o mniam! ubóstwiam karpatkę:loveu:

hah zasypało nas xD od przedwczoraj sypie i na nia chwile nie przestało, śnieg po uda ;/ .
Idę sobie z Merrulą na maneż, wpadłam po pas do śniegu do jakiejś dziury, a ta ptrzy na mnie jak na debila:mad::lol:

cała mokra byłam xD Ujeżdżalnia nie odśnieżona, więc wsiadłam tylko na chwilę i na stęp. :) Mimo to fajnie było i mam nadzieję, że stopnieje troszeczke tego śniegu.

p.s.
a gdzie wszyscy koniarze się podziali?:p

Wyślę ci paczką kwałek:evil_lol:
U nas całe szczęście postawili nową , dużą , krytą ujezdżalnie :D