Beata_Dorobczyńska Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 [quote name='Rinuś']Beatko kontroluj swoje wypowiedzi dobrze? Wpadasz ,skrytykujesz i sobie idziesz? Bardzo dorosłe podejście .Zamiast krytykować mogłabyś napisać np co jest źle, żeby Goldenka na przyszłość o tym wiedziała ,a nie piszesz jakieś głupkowate zdania.[/quote]Rinusiu , kontroluję i nie widzę w moje wypowiedzi niczego obraźliwego. Ide sobie bo czasem mam inne zajęcia niz pisanie na dogomanii tyle tylko, ze wracam. Nie jestem w stanie napisac o błedach bo po pierwsze nikt mnie o to nie prosi po drugie patrząc na zdjecia konieczny jest instruktor bo bez niego nic z tego nie bedzie a poza tym tych błedów jest tyle , ze nie da sie krótko ich opisac.Z komentarzy - kon na hackamore przy niestabilnej rece to wielka kara dla konia , zucie wedzidla jest dobra oznaka a nie zla , nie wiem jak mozna jezdzic galopem jezeli nie jest sie w stanie osiagnać harmonii w stępie i kłusie. I nie pisze głupkowatych zdan - taka jazda to zadna przyjemnosc dla jezdzca a kara dla konia. Reasumujac : uwazam , ze Goldenka potrzebuje instruktora aby w pelni rozwinać swoj kunszt jeździecki . To tyle , pozdrawiam i trzymam kciuki za Goldenkę. Quote
Dorkaa Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 To ja też coś walne na setną :P Z sesji pastwiskowej - stara stajnia. Wybrałam się tam w sobotę na rowerach. Koń NN :P Dizi Kaśka :) Magowe Chrapy :P Majuchna :loveu: Mag Quote
Dorkaa Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 Greta. Jest nowa, nie znam jej. Mag, Maxa, Greta, Franek (Za krzaczorami chyba Dizi, ale głowy nie dam) Franio :loveu: Mag Franio, Mag Quote
Mi. Posted June 23, 2008 Author Posted June 23, 2008 haha z okazji 100 stronki nagle wszyscy zdjęcia zaczęli wklejać:lol: i dobrze :P Quote
goldenka245 Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 To ja też wstawie, ale tylko 2 :P Kucyk- Tuptuś ;) :loveu: Quote
tusia. Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 ja od 12 lipca bodajze zaczynam nauke jazdy konnej ;D edit: aha, i bd juzdzic tu http://www.kjarat.republika.pl/ ;p Quote
goldenka245 Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 [quote name='Squ']Jak ładnie tam macie :loveu: Goldenka więcej :) Jedno dam, bo zostały mi chyba tylko 3 z takich pastwiskowych:evil_lol: [quote name='ewka i haker']swietna masc On na zimę jest całkiem rudy, a w lecie robi się tak troche pod izabelowatego, ale na tych zdjęciach tego nie widać. Quote
tusia. Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 Goldenka, cudo :loveu::razz: Ja mam takie pytanie, jestem bardzo ciemna, i: na czym polega młynek?:oops: [ ponoć jakieś ćwiczenie :diabloti: ..] Quote
Rinuś Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 [quote name='MealyAngel']ja od 12 lipca bodajze zaczynam nauke jazdy konnej ;D edit: aha, i bd juzdzic tu http://www.kjarat.republika.pl/ ;p Ładne konie tam mają :p Quote
goldenka245 Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 MealyAngel napisał(a):Goldenka, cudo :loveu::razz: Ja mam takie pytanie, jestem bardzo ciemna, i: na czym polega młynek?:oops: [ ponoć jakieś ćwiczenie :diabloti: ..] Kojarzy i się z takim 'okręcianiem się' na siodle. tak w kółko, ale nie wiem :P Quote
AgaCzips Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 goldenka245 napisał(a):Kojarzy i się z takim 'okręcianiem się' na siodle. tak w kółko, ale nie wiem :P dobrze Ci sie kojarzy ;) Młynek polega na obróceniu się o 360st. w siodle;) Quote
tusia. Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 [...]obróceniu się o 360st. w siodle;) aha.... :diabloti: a jakie są jeszcze ćwiczenia poza młynkiem? :oops:;) Quote
goldenka245 Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 MealyAngel napisał(a):aha.... :diabloti: a jakie są jeszcze ćwiczenia poza młynkiem? :oops:;) Np. dotykanie prawego ucha konia lewą ręką i na odwrót, kładzenie się do tyłu na zad, dostawanie ręką do strzemion, więcej nie znam, albo nie pamiętam i nie wiem czy o takie chodziło ;) Quote
Rinuś Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 [quote name='goldenka245']Np. dotykanie prawego ucha konia lewą ręką i na odwrót, kładzenie się do tyłu na zad, dostawanie ręką do strzemion, więcej nie znam, albo nie pamiętam i nie wiem czy o takie chodziło ;) To hipoterapia... masz takie coś ? :cool3: Quote
basia bonnie Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 Mnie tam uczono,że to co wymieniła goldenka i jeszcze tego typu rzeczy właśnie jeszcze np. stawanie w strzemionach, "kładzenie" się na szyi konia itd. to są ćwiczenia żeby lepiej czuć się na koniu i utrzymać lepszą równowage :p Quote
goldenka245 Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 [quote name='Rinuś']To hipoterapia... masz takie coś ? :cool3: Nie mam, ale wykonywałam takowe:diabloti: Quote
Mi. Posted June 27, 2008 Author Posted June 27, 2008 [quote name='MealyAngel']aha.... :diabloti: a jakie są jeszcze ćwiczenia poza młynkiem? :oops:;) nożyce stanie na koniu flaga jaskółka martwy indianin rybki sztandar ^^ te ćwiczenia to do woltyżerki należą Quote
Recommended Posts