Mi. Posted July 30, 2007 Author Posted July 30, 2007 jefta napisał(a)::crazyeye: 1000-2000 tys? dzierżawa w Szwadronie St. Miłosna kosztowała niedawno 750 zł z pensjonatem. Znajoma miała ogiera z Łącka za 600 zł rocznie+ pensjonat. ale 600 zl rocznie to pewnie nie dzierzawa. Albo po znajomosciach. Regulamin jest taki, ze ty sie tym koniem zajmujesz- czyscisz go itp. itd. Nie daja tego konia nikomu innemu do jazd. Nie sprzedaja go - nawet jesli jest jakis chetny dopoki nie skonczy sie dzierzawa. A jazdy sa za darmo (max. 4 dziennie). Quote
jefta Posted July 30, 2007 Posted July 30, 2007 dzierżawa. jak planowałam wsiąść ogra z Sierakowa to była też tego typu cena. Chodzi o to, że taki ogier jest "na stanie" dotacje są, cele stada wypełniane a konia w stajni nie ma, nie je, nie generuje kosztów. Quote
Bewarka Posted July 30, 2007 Posted July 30, 2007 Kitka20 napisał(a):Mam pytanko czy komorów to czasem nie coś koło Krakowa itp? a jeżeli tak to ile kosztuje taka dzierżawa konia??. U nas w najbliższej okolicy nie ma możliwości dzierżawy konia dlatego pytam Koło Miechowa jest Komorów :p bardzo bliziutko :D Quote
AnetaW Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 Z dzierżawą to różnie bywa. Jak ktoś chce zarobić i ma chętnego to i za 2000,- wydzierżawi :cool1: , ale zazwyczaj pełna dzierżawa to koszty pensjonatu i zależnie od umowy koszty kowala, dodatkowe witaminy, pasza, szczepienia, wet albo ponosi właściciel albo dzierzawca. Wszystko zależy od umowy. Chyba, że pół-dzierżawa wtedy pensjonat i koszty na pół z właścicielem konia i jazdy też. Z prywatnymi włascicielami różnie się można dogadać. A ze szkółkowymi końmi to nie wiem jak jest, ale nawet 1000 za dzierżawę tuptusia to baaaardzo dużo. Rany. Jak to max 4 jazdy dziennie w trakcie dzierżawy? Ile te konie godzin chodzą w szkółce? Znam takie przypadki, ze pomimo dzierżawy koń i tak brany był na jazdy szkółkowe. Quote
goldenka245 Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 justys95 napisał(a):Koło Miechowa jest Komorów :p bardzo bliziutko :D Jest kilka miejscowości o nazwie Komorów w polsce:eviltong: Quote
Mi. Posted July 31, 2007 Author Posted July 31, 2007 AnetaW napisał(a): Rany. Jak to max 4 jazdy dziennie w trakcie dzierżawy? Ile te konie godzin chodzą w szkółce? Znam takie przypadki, ze pomimo dzierżawy koń i tak brany był na jazdy szkółkowe. 2-3. 4 to jest maxymalne max :P Poniedzialki maja wolne. Tak tez bylo kiedys w patataju ale teraz z tego co widze juz tak nie robia Quote
jefta Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 Świetne koniska :loveu:. jak się ta rudzina nazywa-wygląda jakoś znajomo. P.S. zmniejsz te pierwsze fotki, bo rozciągnęły stronę i daj po 5 w poście Quote
Marta Baranowska Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 AnetaW. piękne fotki:)) Gdzie takie kociuchy śmigają?;> Chętnie bym pofociła...:)) Ja mam kilka spaczeń umysłowych:) tzw Hobby:)) 1) Konie, konie, konie.... :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: 2)Fotografia (dzięki konikom) 3) tu juz wrzuce wszystko do jednego worka;)) a więc piesy, wystawy itp:cool3: z tym sie wiąże łowiectwo( to chyba od taty sie zaraziłam ) no i to chyba na tyle;) A wracajac do tematu:) to konie w moim zyciu własciwie sa od dawna, na szczescie odetchnełam z ulga gdy dostałam swojego konia:multi: cudowna kochana Qunica;)) chociaz jak na jeden rok kiedy ja mam tyle co narozrabiała to uffff:) ale kochana jest:) dzis byłam z niej dumna kiedy pięknie juz chodzi mi kwadrat i L-ke, jezdze bowiem w stylu western, co nie znaczy ze nie lubie klasyki:] tez lubie bardzo:) a jutro( AAAAAA to juz jutro!!!) przyjezdza mój drugi konik Esteban, odczuwam straszny lęk, nie wiem czemu, ale jak Klara miała przyjechac tez sie strasznie stersowałam, jak to bedzie? i teraz jest to samo, boje sie po prostu....:placz: ale jednoczesnie jestem szczesliwa:] Pozdrawiam koniarzy:) Quote
Marta Baranowska Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 A jezeli ktos sobie zyczy fotki to zapraszam na www.martabaranowska.grono.net ;) Quote
jefta Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 znalazłam jeszcze jedną fotkę Jackpota :cool3:. Ta baba obok to ja. Quote
Kitka20 Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 AnetaW łał powiem tak że to zdjęcie " http://img503.imageshack.us/img503/9295/pict0138pk7.jpg " jest super ale ja byłam przekonana że to jest prawdziwy wilk:O Czy ten pies to jakaś rasa?? bo do złudzenia mi wilka przypomniał Quote
jefta Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 wilczak czechosłowacki :loveu:. W skrócie potomek wilka i owczarka niemieckiego. Niektóre mają wilka w 4 pokoleniu :-o. Należy do 1 grupy. Poczytaj sobie, bo ciekawa rasa. I nasi kochani Admini mają najlepszą hodowlę wilczaków w Polsce ( niektórzy mówią, że nawet na świecie :cool3:) Quote
Kitka20 Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 Ech szkoda że mało znam tą rasę i z tego co słyszałam nie łatwa. Poczytam poczytam napewno bo ja zawsze chciałam mieć wilka:loveu: dlatego też między innymi ONki mi się podobają. A co do koników co sądzicie o rasie Saddlebred? to jest koń moich marzeń ale nie słyszałam by były w polsce a przeszukałam internet cały Quote
AnetaW Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 To psica mojego brata - Gapcia, tzn. April, fotki mojego wilczaka Alego możecie tu zobaczyć: http://www.wolfdog.org/drupal/pl/gallery/subcat/1/8120/ Świetne psiaki, co prawda nie łatwe w wychowaniu, ale doskonałe jako towarzystwo do konnych wycieczek. A konie to Dakarek trak i Hrabia sp. I bardziej pieskowo Który koński udziec będzie smaczniejszy?? Na szczęście końskie szynki ocalone -koń popędził psu kota Nawet nieudanego polowania należy pogratulować... Gdzie takie kociuchy śmigają?;> Chętnie bym pofociła...:smile:) Zapraszam z aparatem... :-) Quote
Mi. Posted July 31, 2007 Author Posted July 31, 2007 Marta Baranowska napisał(a):A jezeli ktos sobie zyczy fotki to zapraszam na www.martabaranowska.grono.net ;) jaki masz pokoj:crazyeye: Quote
AnetaW Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 Kitka20 napisał(a):A co do koników co sądzicie o rasie Saddlebred? to jest koń moich marzeń ale nie słyszałam by były w polsce a przeszukałam internet cały Poczytaj o tym jak sa przygotowywane do pokazów i jakie metody stosują, żeby ruszały się pięknie i nosiły ogony jak trzeba. np. tu - http://www.wild-west-riders.com/forum.php?disp=forum&dzial=1&tid=1078 ale konie piękne... Quote
Ashai Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 Ja od e... od zawsze sie interesuje końmi a od niedawna jezdze... ;] cudne stworzenia ;] Quote
Kitka20 Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 AnetaW napisał(a):Poczytaj o tym jak sa przygotowywane do pokazów i jakie metody stosują, żeby ruszały się pięknie i nosiły ogony jak trzeba. np. tu - http://www.wild-west-riders.com/forum.php?disp=forum&dzial=1&tid=1078 ale konie piękne... Boże przeczytałam:shake: ja o tym nie wiedziałam u mnie w książce napisane że ta rasa tak ma od urodzenia tzn tak stawia nogi itp postura. Okropieństwo jak ludzie dla własnego zapotrzebowania krzywdzą te koniki:angryy: I tak bym chciała tego konia ale takiego normalnego nie zmodyfikowanego:shake: Quote
Marta Baranowska Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 [quote name='*luthien*']jaki masz pokoj:crazyeye: hihihi:))) konioza;) Quote
Marta Baranowska Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 [quote name='AnetaW']Poczytaj o tym jak sa przygotowywane do pokazów i jakie metody stosują, żeby ruszały się pięknie i nosiły ogony jak trzeba. np. tu - http://www.wild-west-riders.com/forum.php?disp=forum&dzial=1&tid=1078 ale konie piękne... Aneta jestes na forum WWR?;> Quote
Mi. Posted August 1, 2007 Author Posted August 1, 2007 A do mnie dotarl rozowy komplecik z oksera:razz:zaraz wstawie jakies fotki;) Quote
Bewarka Posted August 1, 2007 Posted August 1, 2007 [quote name='goldenka245']Jest kilka miejscowości o nazwie Komorów w polsce:eviltong:Wiem, ale ten Komorów obok mnie jest najbliżej :eviltong: i ma świetne miejsca na spacerki, bo często tam idę z Nikusią :D a tu adres mojego ulubionego forum o koniach :diabloti: Quote
basia bonnie Posted August 4, 2007 Posted August 4, 2007 Ja dziś znalazłam stajnie :multi::multi::multi: i dzis sie umowie na jazde :multi::multi: P.S. Piękny masz ten pokój :crazyeye::loveu: Quote
Akadna Posted August 4, 2007 Posted August 4, 2007 ja lubie konie od.... yyy.... odkad pamiętam;) najpierw namiętnie je rysowałam gdzy bylam mala a teraz zapisze się na jazdę:) podobno w sosnowcu jest jakaś stadnina :cool3: PS> i proszę mnie nie pytać jaka rasa mi się podoba bo nie znam ras koni:P mozecie podac jakas stronke ze zdjeciami ras koni?? bylabym wdzieczna:)) Quote
Recommended Posts