Jump to content
Dogomania

Masz swojego konia?  

186 members have voted

1. 1. Masz swojego konia?

• Mam :)
    • Niestety nie mam
    • Na razie nie mam, ale sądze, że już niedługo czterokopytny zagości w moim domu :)
    • Mam, ale chyba niedlugo będziemy musieli się rozstać...
    • Nie mam i mieć nie będe

Recommended Posts

Posted

jefta napisał(a):
:crazyeye: 1000-2000 tys?
dzierżawa w Szwadronie St. Miłosna kosztowała niedawno 750 zł z pensjonatem. Znajoma miała ogiera z Łącka za 600 zł rocznie+ pensjonat.

ale 600 zl rocznie to pewnie nie dzierzawa. Albo po znajomosciach.

Regulamin jest taki, ze ty sie tym koniem zajmujesz- czyscisz go itp. itd. Nie daja tego konia nikomu innemu do jazd. Nie sprzedaja go - nawet jesli jest jakis chetny dopoki nie skonczy sie dzierzawa. A jazdy sa za darmo (max. 4 dziennie).

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dzierżawa. jak planowałam wsiąść ogra z Sierakowa to była też tego typu cena. Chodzi o to, że taki ogier jest "na stanie" dotacje są, cele stada wypełniane a konia w stajni nie ma, nie je, nie generuje kosztów.

Posted

Kitka20 napisał(a):
Mam pytanko czy komorów to czasem nie coś koło Krakowa itp? a jeżeli tak to ile kosztuje taka dzierżawa konia??.
U nas w najbliższej okolicy nie ma możliwości dzierżawy konia dlatego pytam

Koło Miechowa jest Komorów :p bardzo bliziutko :D

Posted

Z dzierżawą to różnie bywa.
Jak ktoś chce zarobić i ma chętnego to i za 2000,- wydzierżawi :cool1: , ale zazwyczaj pełna dzierżawa to koszty pensjonatu i zależnie od umowy koszty kowala, dodatkowe witaminy, pasza, szczepienia, wet albo ponosi właściciel albo dzierzawca. Wszystko zależy od umowy.
Chyba, że pół-dzierżawa wtedy pensjonat i koszty na pół z właścicielem konia i jazdy też.
Z prywatnymi włascicielami różnie się można dogadać.

A ze szkółkowymi końmi to nie wiem jak jest, ale nawet 1000 za dzierżawę tuptusia to baaaardzo dużo.
Rany. Jak to max 4 jazdy dziennie w trakcie dzierżawy? Ile te konie godzin chodzą w szkółce?

Znam takie przypadki, ze pomimo dzierżawy koń i tak brany był na jazdy szkółkowe.

Posted

AnetaW napisał(a):

Rany. Jak to max 4 jazdy dziennie w trakcie dzierżawy? Ile te konie godzin chodzą w szkółce?

Znam takie przypadki, ze pomimo dzierżawy koń i tak brany był na jazdy szkółkowe.
2-3. 4 to jest maxymalne max :P Poniedzialki maja wolne.

Tak tez bylo kiedys w patataju ale teraz z tego co widze juz tak nie robia

Posted

Świetne koniska :loveu:. jak się ta rudzina nazywa-wygląda jakoś znajomo.

P.S. zmniejsz te pierwsze fotki, bo rozciągnęły stronę i daj po 5 w poście

Posted

AnetaW. piękne fotki:))

Gdzie takie kociuchy śmigają?;> Chętnie bym pofociła...:))

Ja mam kilka spaczeń umysłowych:) tzw Hobby:))
1) Konie, konie, konie.... :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:
2)Fotografia (dzięki konikom)
3) tu juz wrzuce wszystko do jednego worka;)) a więc piesy, wystawy itp:cool3: z tym sie wiąże łowiectwo( to chyba od taty sie zaraziłam ) no i to chyba na tyle;)

A wracajac do tematu:) to konie w moim zyciu własciwie sa od dawna, na szczescie odetchnełam z ulga gdy dostałam swojego konia:multi: cudowna kochana Qunica;)) chociaz jak na jeden rok kiedy ja mam tyle co narozrabiała to uffff:) ale kochana jest:) dzis byłam z niej dumna kiedy pięknie juz chodzi mi kwadrat i L-ke, jezdze bowiem w stylu western, co nie znaczy ze nie lubie klasyki:] tez lubie bardzo:) a jutro( AAAAAA to juz jutro!!!) przyjezdza mój drugi konik Esteban, odczuwam straszny lęk, nie wiem czemu, ale jak Klara miała przyjechac tez sie strasznie stersowałam, jak to bedzie? i teraz jest to samo, boje sie po prostu....:placz: ale jednoczesnie jestem szczesliwa:]

Pozdrawiam koniarzy:)

Posted

wilczak czechosłowacki :loveu:. W skrócie potomek wilka i owczarka niemieckiego. Niektóre mają wilka w 4 pokoleniu :-o. Należy do 1 grupy. Poczytaj sobie, bo ciekawa rasa.
I nasi kochani Admini mają najlepszą hodowlę wilczaków w Polsce ( niektórzy mówią, że nawet na świecie :cool3:)

Posted

Ech szkoda że mało znam tą rasę i z tego co słyszałam nie łatwa.
Poczytam poczytam napewno bo ja zawsze chciałam mieć wilka:loveu: dlatego też między innymi ONki mi się podobają.
A co do koników co sądzicie o rasie Saddlebred? to jest koń moich marzeń ale nie słyszałam by były w polsce a przeszukałam internet cały

Posted

To psica mojego brata - Gapcia, tzn. April, fotki mojego wilczaka Alego możecie tu zobaczyć: http://www.wolfdog.org/drupal/pl/gallery/subcat/1/8120/
Świetne psiaki, co prawda nie łatwe w wychowaniu, ale doskonałe jako towarzystwo do konnych wycieczek.
A konie to Dakarek trak i Hrabia sp.

I bardziej pieskowo
Który koński udziec będzie smaczniejszy??

Na szczęście końskie szynki ocalone -koń popędził psu kota

Nawet nieudanego polowania należy pogratulować...

Gdzie takie kociuchy śmigają?;> Chętnie bym pofociła...:smile:)

Zapraszam z aparatem... :-)

Posted

AnetaW napisał(a):
Poczytaj o tym jak sa przygotowywane do pokazów i jakie metody stosują, żeby ruszały się pięknie i nosiły ogony jak trzeba.
np. tu -
http://www.wild-west-riders.com/forum.php?disp=forum&dzial=1&tid=1078

ale konie piękne...

Boże przeczytałam:shake: ja o tym nie wiedziałam u mnie w książce napisane że ta rasa tak ma od urodzenia tzn tak stawia nogi itp postura.
Okropieństwo jak ludzie dla własnego zapotrzebowania krzywdzą te koniki:angryy:
I tak bym chciała tego konia ale takiego normalnego nie zmodyfikowanego:shake:

Posted

[quote name='goldenka245']Jest kilka miejscowości o nazwie Komorów w polsce:eviltong:Wiem, ale ten Komorów obok mnie jest najbliżej :eviltong: i ma świetne miejsca na spacerki, bo często tam idę z Nikusią :D

a tu adres mojego ulubionego forum o koniach :diabloti:

Posted

ja lubie konie od.... yyy.... odkad pamiętam;) najpierw namiętnie je rysowałam gdzy bylam mala a teraz zapisze się na jazdę:) podobno w sosnowcu jest jakaś stadnina :cool3:

PS> i proszę mnie nie pytać jaka rasa mi się podoba bo nie znam ras koni:P mozecie podac jakas stronke ze zdjeciami ras koni?? bylabym wdzieczna:))