Nesuniaaa Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 Chodzi Ci o te zwykłe comiesięczne aukcje? Quote
Dorkaa Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 Też bym chciała pojechać. Nie orientuje się ktoś czy Janów i Michałów jest płatny? Jesli tak to ile? Chodzi mi głównie o pokazy, nie aukcje ;-) Quote
basia bonnie Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 Mi też o pokazy raczej. A aukcje są tam co miesiąc? :O Quote
Nesuniaaa Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 Aukcje są co miesiąc i w Michałowie i w Janowie, ale nie wiem czy są tam wpuszczane osoby postronne. Przez najblizszy czas chyba nie bedzie zadnego pokazu. Quote
basia bonnie Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 aha,rozumiem, dzięki wielkie za info! Quote
Nesuniaaa Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 Jeśli ktoś ogląda transmisje live z pokazu to o 14.30 bedzie grupa klaczy 3 letnich, która ma bardzo mocno polską reprezentacje w tym tegoroczną Czempionkę Klaczy Młodszych Ejrene. Quote
Nesuniaaa Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 Śpieszę donieść, że janowska Etnologia wygrała właśnie klasę klaczy 4-6 letnich zdobywając najwyzszą notę dnia :D Mam nadzieję, że ten wynik zamieni się jutro w Czempionkę Pucharu Narodów Klaczy Starszych :) Quote
Dorkaa Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 Janów potrafi :) I kto ma najlepsze araby na świecie :)? Quote
Nesuniaaa Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 Czempionaty są dopiero jutro i jutro też zostanie też rozegrana reszta klas. Zostały klasy klaczy i ogierów starszych, gdzie jak mi sie wydaje mamy najwięcej szans :) Quote
Eventing Star Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 Dorkaa napisał(a):No to witamy serdecznie :) Koń cudowny :) Dziekuję pięknie za powitanie:Cool!:, a co do konia, to mu jutro przekażę twoją opinię :Rose: Quote
Squ Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 Nesuniaaa Ty jesteś teraz w Janowie? :cool3: Mam pytanie: Czy jeździł ktoś z Was w stajni SGGW ? Quote
Nesuniaaa Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 Nie :) Pokaz odbywa sie w Aachen (jest to jeden z najważniejszych pokazów koni arabskich na świecie) Oglądam relacje na żywo która jest dostępna za darmo w internecie :) http://araberzuchtverband.de/anc2007/indexHQ.html Teraz wlasnie trwa parada, w której biorą udział polskie czempiony z poprzednich lat:) Na stronie Janowa Podlaskiego też cały czas trwa relacja z tej imprezy. A arabami intersuje się od wielu lat stąd moja znajomość tematu :) Quote
goldenka245 Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 hahaha... cwaniara;p ja też teraz oglądam ;) Quote
Squ Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 Nesuniaaa napisał(a):Nie :) Pokaz odbywa sie w Aachen (jest to jeden z najważniejszych pokazów koni arabskich na świecie) Oglądam relacje na żywo która jest dostępna za darmo w internecie :) http://araberzuchtverband.de/anc2007/indexHQ.html Teraz wlasnie trwa parada, w której biorą udział polskie czempiony z poprzednich lat:) Na stronie Janowa Podlaskiego też cały czas trwa relacja z tej imprezy. A arabami intersuje się od wielu lat stąd moja znajomość tematu :) O dzięki za link :loveu: Myślałam, że jesteś na pokazie i uraczysz nas fotkami :eviltong: Quote
Nesuniaaa Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 Jak ktoś chociaż troche sie interesuje arabami to polecam ogladac jutro. Mamy na prawde mocną reprezentacje i mam cichą nadzieje że jakiś czempionat nam sie dostanie. Quote
goldenka245 Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 Nesuniaaa napisał(a):Jak ktoś chociaż troche sie interesuje arabami to polecam ogladac jutro. Mamy na prawde mocną reprezentacje i mam cichą nadzieje że jakiś czempionat nam sie dostanie. Ja jutro nie dam rady :( Quote
basia bonnie Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 a jakieś koniki z Michałowa są teraz na tym pokazie? Quote
Nesuniaaa Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 Oczywiście! Polska ma bardzo dużą reprezentacje, a Michałów to w końcu najwieksza stadnina koni arabskich w Polsce. Michałów bardzo silną grupę wystawia w klasie klaczy starszych i z tymi właśnie końmi wiąże nadzieje na czempionat :) Quote
basia bonnie Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 o to super ! :) to ja lece na stronkę janowa poczytam tam co i jak ;) Quote
Nesuniaaa Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 Niestety już na dzisiaj kończy się transmisja :) Jutro od 9 rozgrywane są poszczególne klasy a potem czempionaty. Zachecam do oglądania :) A może jeszcze coś tam leci, ale ja w każdym razie ide spac :P Quote
basia bonnie Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 o to super! a jutro też będzie do wieczora? :) Quote
Nesuniaaa Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 Przeklejam ze strony Janowa: 09:00 - klasa 8 - klacze 7-10-letnie 09:50 - klasa 9 - klacze 11-letnie i starsze 10:30 - klasa 10 - ogiery 4-6-letnie 11:15 - klasa 11 - ogiery 7-10-letnie 11:50 - klasa 12 - ogiery 11-letnie i starsze 12:25 - przerwa 14:00 - finały: prezentacja czempionów Niemiec czempionat i Top Five klaczy młodszych czempionat i Top Five ogierów młodszych Handlers Cup dekoracja zwycięzców klas ,,pod siodłem'' nagroda specjalna dla najlepszego konia egipskiego aktualny ranking Pucharu Narodów dekoracja niemieckiego laureata Trofeum WAHO czempionat i Top Five klaczy starszych czempionat i Top Five ogierów starszych wręczenie nagrody ,,The Lady Harmsworth Blunt Memorial Trophy'' wręczenie nagrody ,,Major T.W.I. Hedley Memorial Trophy''Myśle że tak do 18 bedzie wszystko trwało Quote
basia bonnie Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 Super, bardzo, bardzo, bardzooo Ci dziękuje za info! :) :loveu: Quote
Nesuniaaa Posted September 30, 2007 Posted September 30, 2007 Dzisiejszy dzień zaczał się wspaniale! Sędziowie hojnie sypią 20! Narazie w klasie klaczy 7-10 letnich prowadzi michałowska Estoria z punktacją 93.3! Za nią białecka Emika z notą 92.9 ex equo z klaczką z Ariela Arabians i na trzecim miejscu michałowska Espadrilla! Quote
basia bonnie Posted September 30, 2007 Posted September 30, 2007 Ja właśnie oglądam od 9 :) W Estorii się normalnie zakochałam :loveu: super, że tyle punktów zdobyła! no, w końcu jest z Michałowa z rodu tych wszystkich koników na E :) Quote
Recommended Posts