Jump to content
Dogomania

Masz swojego konia?  

186 members have voted

1. 1. Masz swojego konia?

• Mam :)
    • Niestety nie mam
    • Na razie nie mam, ale sądze, że już niedługo czterokopytny zagości w moim domu :)
    • Mam, ale chyba niedlugo będziemy musieli się rozstać...
    • Nie mam i mieć nie będe

Recommended Posts

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jeśli ktoś ogląda transmisje live z pokazu to o 14.30 bedzie grupa klaczy 3 letnich, która ma bardzo mocno polską reprezentacje w tym tegoroczną Czempionkę Klaczy Młodszych Ejrene.

Posted

Śpieszę donieść, że janowska Etnologia wygrała właśnie klasę klaczy 4-6 letnich zdobywając najwyzszą notę dnia :D Mam nadzieję, że ten wynik zamieni się jutro w Czempionkę Pucharu Narodów Klaczy Starszych :)

Posted

Nie :) Pokaz odbywa sie w Aachen (jest to jeden z najważniejszych pokazów koni arabskich na świecie) Oglądam relacje na żywo która jest dostępna za darmo w internecie :) http://araberzuchtverband.de/anc2007/indexHQ.html Teraz wlasnie trwa parada, w której biorą udział polskie czempiony z poprzednich lat:) Na stronie Janowa Podlaskiego też cały czas trwa relacja z tej imprezy. A arabami intersuje się od wielu lat stąd moja znajomość tematu :)

Posted

Nesuniaaa napisał(a):
Nie :) Pokaz odbywa sie w Aachen (jest to jeden z najważniejszych pokazów koni arabskich na świecie) Oglądam relacje na żywo która jest dostępna za darmo w internecie :) http://araberzuchtverband.de/anc2007/indexHQ.html Teraz wlasnie trwa parada, w której biorą udział polskie czempiony z poprzednich lat:) Na stronie Janowa Podlaskiego też cały czas trwa relacja z tej imprezy. A arabami intersuje się od wielu lat stąd moja znajomość tematu :)

O dzięki za link :loveu:

Myślałam, że jesteś na pokazie i uraczysz nas fotkami :eviltong:

Posted

Nesuniaaa napisał(a):
Jak ktoś chociaż troche sie interesuje arabami to polecam ogladac jutro. Mamy na prawde mocną reprezentacje i mam cichą nadzieje że jakiś czempionat nam sie dostanie.

Ja jutro nie dam rady :(

Posted

Oczywiście! Polska ma bardzo dużą reprezentacje, a Michałów to w końcu najwieksza stadnina koni arabskich w Polsce. Michałów bardzo silną grupę wystawia w klasie klaczy starszych i z tymi właśnie końmi wiąże nadzieje na czempionat :)

Posted

Niestety już na dzisiaj kończy się transmisja :) Jutro od 9 rozgrywane są poszczególne klasy a potem czempionaty. Zachecam do oglądania :)

A może jeszcze coś tam leci, ale ja w każdym razie ide spac :P

Posted

Przeklejam ze strony Janowa:

• 09:00 - klasa 8 - klacze 7-10-letnie
  • 09:50 - klasa 9 - klacze 11-letnie i starsze
  • 10:30 - klasa 10 - ogiery 4-6-letnie
  • 11:15 - klasa 11 - ogiery 7-10-letnie
  • 11:50 - klasa 12 - ogiery 11-letnie i starsze
  • 12:25 - przerwa
  • 14:00 - finały:
    prezentacja czempionów Niemiec
    czempionat i Top Five klaczy młodszych
    czempionat i Top Five ogierów młodszych
    Handlers Cup
    dekoracja zwycięzców klas ,,pod siodłem''
    nagroda specjalna dla najlepszego konia egipskiego
    aktualny ranking Pucharu Narodów
    dekoracja niemieckiego laureata Trofeum WAHO
    czempionat i Top Five klaczy starszych
    czempionat i Top Five ogierów starszych
    wręczenie nagrody ,,The Lady Harmsworth Blunt Memorial Trophy''
    wręczenie nagrody ,,Major T.W.I. Hedley Memorial Trophy''
Myśle że tak do 18 bedzie wszystko trwało

Posted

Dzisiejszy dzień zaczał się wspaniale! Sędziowie hojnie sypią 20! Narazie w klasie klaczy 7-10 letnich prowadzi michałowska Estoria z punktacją 93.3! Za nią białecka Emika z notą 92.9 ex equo z klaczką z Ariela Arabians i na trzecim miejscu michałowska Espadrilla!