Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 341
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Bajon']

Ja też pragnę się pochwalić,

że mój Lucasik - Greenland Hydrargium :loveu:-

od wczoraj ,jest nowym

[SIZE=5]:loveu:CHAMPIONEM BUŁGARII:loveu:

Gratulacje. :multi:

Posted

GS się nie chwalą, ale doszły mnie słuchy, że mamy
nowego Interchampiona.

Został nim
CEDAR de Ciukci
który w ostatni weekend otrzymał ostatniego potrzebnego CACIBA.
Intera ukończył w rok i 3 dni :-)

GRATULACJE
:multi::multi::multi:

Posted

[quote name='Cyraneczka']

nowego Interchampiona.

Został nim
CEDAR de Ciukci

Ogromne gratulacje dla Cedrika i całego kennelu !

Posted

[quote name='Cyraneczka']

nowego Interchampiona.

Został nim
CEDAR de Ciukci
który w ostatni weekend otrzymał ostatniego potrzebnego CACIBA.
Intera ukończył w rok i 3 dni :-)

GRATULACJE
:multi::multi::multi:

GRATULACJE!!!

Chciałam tylko na marginesie przypomnieć że nie ma już w FCI tytułu Interchampiona tylko CIB ;) I chociaż wszyscy wiemy o co chodzi nomenklatura jest nomenklaturą :evil_lol:
Moim zdaniem FCI schodzi na psy (w ZŁYM tego słowa znaczeniu) biorąc pod uwagę ostatnie postanowienia:diabloti:
Związek Kynologiczny w Polsce

Posted

Pies, który ma dyplom Międzynarodowego Championa Piękności (C.I.B.) w dalszym ciągu jest "interchampionem" ;)

Tak na prawdę wprowadzone zmiany przez FCI pozwolą na rozgraniczenie tytułów w rasach użytkowych. Teraz będzie jasne, który pies zdobył tytuł poprzez użytek, a który na normalnych zasadach ;)

Przynajmniej ja to tak rozumiem :p

Posted

Jak dla mnie to wielkie gmatwanie :-)
Przecież aby otrzymać tytuł Międzynarodowy Champion Piękności czy też Międzynarodowy Champion Wystawy pies musi spełnić takie same warunki .

Więc jak dla mnie i dla wielu innych osób wystarczyłyby tylko dwa tytuły :C.I.B oraz C.I.T

Posted

Cytat ze strony ZKwP "Komunikaty FCI"

1. Tytuł Międzynarodowego Championa Piękności (C.I.B.) może być przyznany po uzyskaniu 2 lub 4 wniosków CACiB, w zależności od decyzji organizacji krajowej.
2. Tytuł Międzynarodowego Championa Wystawowego może być przyznany jedynie po uzyskaniu 4 wniosków CACiB

dla mnie to takie masło maślane .

Posted

[quote name='piotrjan']Cytat ze strony ZKwP "Komunikaty FCI"

1. Tytuł Międzynarodowego Championa Piękności (C.I.B.) może być przyznany po uzyskaniu 2 lub 4 wniosków CACiB, w zależności od decyzji organizacji krajowej.
2. Tytuł Międzynarodowego Championa Wystawowego może być przyznany jedynie po uzyskaniu 4 wniosków CACiB

dla mnie to takie masło maślane .

dla mnie to wygląda jakby byly 2 różne tytuły.. Interchampion i C.I.B ale CIB to tylko przynawany w danym kraju:roll:... haha sama sie zakręciłam:) nic nie czaje;)

Posted

[FONT=Comic Sans MS]WINTERFROST'S EXCLUSIVE od wczoraj jest Championem Polski ! :oops: :oops: :oops:[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]13.07.2008 -Warszawa - [SIZE=2]klasa pośrednia - CWC[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]09.08.2008 - Sopot - [SIZE=2]klasa pośrednia - CWC[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]31.08.2008 - Białystok - [SIZE=2]klasa pośrednia - CWC + CACIB[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]08.11.2008 - Poznań - [SIZE=2]klasa pośrednia - CWC + CACIB[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]07.02.2009 - Rzeszów - [SIZE=2]klasa pośrednia - CWC - res CACIB [/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]Rzeszów to piąty występ Zorki w kraju w dorosłych klasach . [/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]To również prezent z okazji skończenia dzisiaj 22 miesięcy . [/FONT]

Fotka : Beata Jasińska .