anorektyczna.nerka Posted October 24, 2014 Posted October 24, 2014 Halo! Jako, ze swoje psy byłam zmuszona zostawić w domu rodzinnym, niemal 300km dalej od obecnego miejsca zamieszkania, zdecydowałam się założyć fotogalerię psów, z którymi mam przyjemność współpracować ucząc się fotografii. Zwykle to będą zwierzaki do adopcji. Na początek jednak trochę o moich psach: Bucu, Beniek - Przyszedł na świat w listopadzie 2005 roku i jest to mój pierwszy całkowicie własny pies, mimo, że obecnie mieszka z rodzicami. Mimo wieku dalej pelen energii, wybredny, nie toleruje samców, bardzo dominujący. Mimo, że jest w typie rasy, nie zamieniłabym go na żaden rodowodowy egzemplarz. Sara - sunia w typie DONka, taki odpad pseudohodowlany, który rodzice przygarnęli późną jesienią ubiegłego roku. Wiecznie głodna, niesamowicie wpatrzona w człowieka. W pełni odwoływalna, nie ma absolutnie żzadnych ciągot do zwiedzania okolicy na własną łapę. Szczególnie przywiązana jest do mojego Taty, który najwięcej czasu włożył w ułożenie jej. Dokładne przeciwieństwo mojego idealnego psa. Quote
Collakowa Posted October 24, 2014 Posted October 24, 2014 Piękne psiaki. Będę wpadała częściej:) Quote
anorektyczna.nerka Posted October 24, 2014 Author Posted October 24, 2014 No to na pierwszy ogien idzie Tiger, znajdujacy sie pod opieka fundacji AST. Mimo ze jest przekochanym psem, spedzil w schronisku az siedem lat, gdzie nawet pracownicy niespecjalnie do niego wchodzili z powodu latki agresora. Quote
adiiszek Posted October 24, 2014 Posted October 24, 2014 Sara jest cudowna :D wygląda z tym śniegiem na taką ciapę :P Tiger..hmm...szkoda, że wszyscy przyszywają staffom, dobermanom i innym groźnie wyglądającym rasom łatki morderców. Jak z moją małą Shilą byliśmy niedawno na spacerze koło Mysłowickiego Shella widzieliśmy 2 psy - Amstaffa który wieszał się na konarze drzewa i zwisał Sobie, co sprawiało mu chyba ogromną frajdę oraz Dobermana - który przywitał się z moją małą, dał się pogłaskać i nie spuszczał z oczu Swojej *Pani* (6/7 letniej wnuczki właściciela psa) która tarmosiła go za uszy, wygłupiała się z nim, wyrywała mu piłkę, a pies mimo gabarytów - przynosił jej piłkę, tulił się i był w nią wpatrzony tak, choćby się w niej zakochał. :) Fajna galeria, czekamy na więcej :D Quote
Collakowa Posted October 25, 2014 Posted October 25, 2014 Też tego nie rozumiem. Ostatnio spotkałam koleżankę, która ma asta, który nigdy mnie nie widział, a radośnie do mnie podbiegł i się przywitał. I do siostry pytam: " Czy tak wygląda morderca?" Quote
Guest TyŚka Posted November 1, 2014 Posted November 1, 2014 O Boże... nie wierzę, że Buc jest tutaj :D Stęskniłam się za nim - to on przekonał mnie do rudzielców i czekolad :loveu: Jak będziesz w odwiedzinach u niego to wspomnij mój sentyment do niego i porób mu fotki :siara: Quote
anorektyczna.nerka Posted November 1, 2014 Author Posted November 1, 2014 Ciąg dalszy Tigera, ze względu na nawyki schroniskowe uwielbia przeżuwać, co niekoniecznie jest zdrowe dla jego ząbków. I z koleżanką Negrą, też pies morderca, w rzeczywistości jest rasistką i bawi się tylko z TTB. Collakowa ja się napatrzyłam na agresywne psy w TTB, ale dawanie im takiej łatki ze względu na kilka spraw nagłośnionych w mediach, to szaleństwo. Wydelikatniony właściciel ostatnio na wybiegu, po tym jak pitka koleżanki lekko obśliniła mu psa w zabawie wziął futrzaka na ręce powiedział niby do psa "Pusia, idziemy Cię zdezynfekować" i ostentacyjnie opuścił wybieg zostawiając otwarte (!) drzwi, 100 metrów od wybiegu jest droga szybkiego ruchu. Naprawdę, bywam bardziej agresywna wobec takich chamów i prostaków niż jakikolwiek bullek jakiego poznałam. Adiszek, bo to jest ciapa :D Ty$ka, a no jest, byłam tydzień temu w domu, Bucek to stateczny, kochany pan i wysyłałam zdjęcia na snapchacie :D Następnym razem wezmę ap[arat i obiecuje coś wstawić oraz wygłaskać od Ciebie. Quote
Guest TyŚka Posted November 1, 2014 Posted November 1, 2014 wszędzie ten snap, ja się tak nie bawię :p OK, trzymam za słowo, hyhy, uwielbiam Buca. Jakie psy fotografujesz? Nie mów, że z lubelskiego schroniska? :O Quote
Collakowa Posted November 2, 2014 Posted November 2, 2014 Piekne TTB! Ostatnio zakochałam sie w staffikach, a to dzięki psu, ktory mieszkał blisko mnie. Tez byłam dla niego obca,ale zawsze podchodziła z radością do mnie :) Wabiła sie Rencol, ale juz jej nie ma, wyprowadzili sie :c Kilka psów które znam tez sa rasistami :D Quote
anorektyczna.nerka Posted November 17, 2014 Author Posted November 17, 2014 Bucek wygrłaskany, czas na fotki: Takie mamy rejony spacerowe, zaczęłam doceniać czyste powietrze. No i mix malamutki z husky (?) z Krakowa już, spacerowałam sobie z nią, innym psem i właścicielką, przepiękna była, typowy pracuś. Quote
Collakowa Posted November 17, 2014 Posted November 17, 2014 Piękna! *.* https://lh3.googleusercontent.com/-Of2mM8htQ94/VGo1KtHU6RI/AAAAAAAACI4/orfQOCKSdRw/w613-h919-no/demon.png Mina typu: "Jeszcze jedno zdj a cię zjem! " Quote
Guest TyŚka Posted November 18, 2014 Posted November 18, 2014 Buuuucek :wub: A malmanka boska - taka w moim typie, takiego AM mogę mieć. ;p Quote
anorektyczna.nerka Posted February 3, 2015 Author Posted February 3, 2015 Prawda ;< Sesja mi pochłonęła niemal cały czas ;< No i z serwera mi wywaliło większosć fot niestety :< Mam na pocieszenie uroczego blabladorka :) Quote
Riven Posted February 4, 2015 Posted February 4, 2015 Ale piękne oczeta <3 Uwielbiam takie oczeta! Będziemy wpadać :3 i zapraszam do moich Terrierków :3 Quote
Riven Posted February 5, 2015 Posted February 5, 2015 Blabladorki nie mogą być urocze :P Tylko całuśne < 3 Quote
Recommended Posts