madzia.uje93 Posted March 12, 2015 Author Posted March 12, 2015 Przybywam dziś ze świetną wiadomością :) Torro w końcu adoptowany! Pewna młoda para skontaktowała się ze mną w poniedziałek, umówiliśmy się razem na spacer w środę, jednak Państwo chcieli obejrzeć oprócz Torro, także Zeusa, Czestera i pewnego huskiego, więc w środę wyjechali ze schroniska z mętlikiem w głowie i niezdecydowaniem. Proponowałam im poważnie się zastanowić, przemyśleć wszystkie za i przeciw i wrócić dziś w czasie wolontariatu. Dzisiaj popołudniu dostałam informację, że Państwo już są w schronisku i adoptowali Torro, jak przyjechałam to jeszcze troszkę pochodziliśmy no i Torro pojechał do nowego domku na Tysiącleciu :) Także proszę mocno trzymać kciuki za Torro, jest to pies, który nigdy w domu nie mieszkał, więc kciuki za szybką aklimatyzację oraz żeby Torro bez problemu potrafił zostawać sam w domu! 1 Quote
madzia.uje93 Posted March 13, 2015 Author Posted March 13, 2015 Rozmawiałam już z nowymi opiekunami Torro i jak na razie bez problemów :) Raz podobno Torro się wysikał w łazience, ale teraz już ładnie na dworze się załatwia. Ogólnie to jest bardzo grzeczny w domu, nie boi się ani telewizora, ani niczego innego, leży albo na swoim posłaniu, albo koło łóżka. Państwo stwierdzili, że musiał kiedyś mieszkać w mieszkaniu bo na klatce schodowej się odnajdywał. Nie próbowali go jeszcze zostawiać samego, ale za parę dni będą robić próbę. W przyszłym tygodniu zadzwonię wypytać dokładnie co i jak u niego słychać, no i może jakieś zdjęcia zdobędę :) 1 Quote
pela112 Posted March 13, 2015 Posted March 13, 2015 Świetna wiadomość :D Oby grzecznie zostawał sam w domu :) Quote
madzia.uje93 Posted March 21, 2015 Author Posted March 21, 2015 U Torro jest wszystko super ekstra!!! :) Psiak jest bardzo grzeczny w domu, załatwił się tylko raz, pierwszego dnia :) Bez problemów także zostaje sam w domu na 8 godzin, grzecznie śpi, a jak właściciele wracają to jest fala radości :) W pierwszych dniach spał na swoim posłaniu, ale teraz to kładzie się gdzie popadnie, ale na łózko Państwa nie wchodzi, nawet jak zostaje sam w domu :) Chodzi na długie spacerki, bawi się z innymi psiakami, może się wyszaleć i do domu zwykle wraca padnięty. Jego Pani chce się podszkolić z tresury i będzie uczyła Torro przychodzenia na zawołanie na spacerze oraz będzie kontynuowała naukę chodzenia przy nodze! Także super :) Dostałam też dwa małe zdjątka :) 1 Quote
Recommended Posts