Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Madzia222:loveu:, przyczyną odorku są beztlenowe bakterie, które zasiedlają kamień nazębny.
Bakterie te bardzo łatwo wytłuc Metranidazolem.
Przede wszystkim jednak lekarz musi obejrzeć klawiaturę i oczyścić ją z kamienia. Wówczas odorek zniknie.
Jeśli po kilku tygodniach znów zacznie się pojawiać z narastającym kamieniem, to można podawać Misiowi Metronidazol - dawkowanie w zależności od wagi pacjenta ustali lekarz. Zresztą ten antybiotyk jest tylko na receptę. Na szczęście jest taniutki. Obecnie chyba ponad dwa PLN.

• Replies 742
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziękuję za rady :) Niedługo każda z nas będzie mogła udzielać porad weterynaryjnych ;) Do weterynarza na pewno wybierzemy się w przyszłym tygodniu.O ile ktoś jutro nie zakocha się w Miśku na akcji w City Point'cie :)

Posted

magda222 napisał(a):
Wzięłam dziś Miśka do siebie na tymczas.Myślałam o tym i planowałam to od tygodnia ale nie chciałam nic pisać bo nie chciałam zapeszyć.Bałam się,że coś się nie uda,nie wyjdzie.Tak więc Misiaty jest w tej chwili u mnie-bezpieczny,wyczesany,nakarmiony,po dłuuuugim spacerku :) Jeszcze czeka go kąpiel no i musimy coś zrobić z tym odorkiem paszczękowym :lol: Może ktoś poradzi mi jak najlepiej to zlikwidować? :)

Ja chyba padnę! :crazyeye::Rose::Rose::Rose: Jesteś CUDOWNA.

Ja ma świetną metodę na likwidację odoru z pysia. Trzeba nabyć karmę Royal Canin Dental (dla dużych psow) (dostępna na www.krakvet.pl)

Ja daję moim 7 pieskom wieczorem po 2 granulki i to wystarcza. Działa cuda! Jestem pod wrażeniem tej karmy i efektów jej działania. Podobno opiera się to o wyłapywanie ze śliny związków siarki.

Posted

Nasz Mały / Pikuś / Misiek prezentował się dziś po raz pierwszy na akcji w CITY POINT !
Taki kochany pluszak z niego !! :loveu: Jak można go nie pokochać ? :shake:

Mam nadzieję, że Pani Madzia - osóbka, która uratowała Maluszka, nie pogniewa się, gdy pierwsza wstawię fotki wyczesanego, czyściutkiego i eleganckiego Miśka ? :evil_lol: (Naprawdę nie mogłam się powstrzymać :loveu:):

Na początek Pani Madzia - kobieta ANIOŁ !:

No i nasz Misiowo-Maluszkowo-Pikusiowy szczęściarz:

PODZIWIAJCIE TO CUDO I BIERZCIE GO DO SIEBIE, BO NAPRAWDĘ WARTO !! :loveu:

Posted

Pani Magdo, jest Pani wspaniała, że uratowała Misiaka!
Nie wiem co napisać... Teraz szanse tego Malucha na pewno wzrosną i nic, tylko za raz będziemy się cieszyć, że znalazł docelowy domek!
Dziękujemy wszyscy zaangażowani w Małe, Pikusiowe, Misiowe sprawy!!!
:multi::multi::multi:

Co sama mogę powiedzieć o Misiu po wczorajszym z Nim spotkaniu - cudowny pies! :loveu: W żadnym wypadku nie zachowuje się jak psiak z dziesięcioletnim stażem. Cudo po prostu!

Już zmieniam tytuł!

Posted

Dziewczyny nie zawstydzajcie mnie :oops: Anioł ze mnie ale rogaty :evil_lol:
Miałam nic nie pisać żeby nie zapeszyć ale już nie mogę wytrzymać żeby się tą informacją podzielić.Moja siostra rozwiesiła dziś na mieście ok.30 ogłoszeń w sprawie adopcji Miśka/Pikusia/Małego :) I...miałam dziś telefon od pani która chce adoptować go i okazało się mieszka bardzo blisko mnie i jutro o 11:00 jesteśmy umówione i ... Trzymajcie wszyscy kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

Uroczyście oświadczam,że Misiek ma dom :multi: :multi: :multi:

Pani która dziś przyszła jest na 100% zdecydowana ale weźmie go 1 października bo w tej chwili wyjeżdża.Mam nadzieję,że nic się nie zmieni.
Nie mogę w to uwierzyć.Nie spodziewałam się,że to tak szybko nastąpi.
Misiek to prawdziwy szczęściarz :loveu: A wszystko dzięki mojej siostrze :loveu:

Dziękuję Ci Danielko :loveu:

Posted

magda222 jesteś WIELKA :multi: :loveu:

gdyby nie Ty on nadal by w schronisku siedział o ile nie zostałby uśpiony :-(

jak miło czytać takie szczęśliwe zakończenia :loveu: :Cool!::Cool!::Cool!:

Posted

[quote name='magda222']Uroczyście oświadczam,że Misiek ma dom :multi: :multi: :multi:

Pani która dziś przyszła jest na 100% zdecydowana ale weźmie go 1 października bo w tej chwili wyjeżdża.Mam nadzieję,że nic się nie zmieni.
Nie mogę w to uwierzyć.Nie spodziewałam się,że to tak szybko nastąpi.
Misiek to prawdziwy szczęściarz :loveu: A wszystko dzięki mojej siostrze :loveu:

Dziękuję Ci Danielko :loveu:
No to padłam :modla::modla::modla:na kolana przez Panią Magda i Danielą

Posted

:-o

Cudownie!!!
Wiedziałam, że jeśli tylko da się Mu szansę, to szybko podbije czyjeś serce!
:multi:
Misiaku, masz takie szczęście!

Pani Magdo, to wszystko dzięki Pani!!!
:Rose:

Posted

Ja też bardzo,bardzo się cieszę :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi:
Byłam dziś z Miśkiem u weterynarza.Został zważony i zbadany.Zakupiliśmy tabletkę na odrobaczenie i tabletki obniżające ciśnienie.Ma szmer w sercu.Pani doktor mówi że może z tym żyć jeszcze parę ładnych lat i nie ma większych powodów do niepokoju.

Posted

Na razie Misiek jest jeszcze u mnie.Nowa właścicielka ma go zabrać 1 października.Miała już zaplanowany wyjazd i poprosiła czy mógłby zostać u mnie na ten czas.Mam nadzieję,że się nie rozmyśliła.
A Misiek to super pies :) Grzeczny,kochany...Trochę chorowity tylko :(
Ma problemy z sercem a na dodatek przyplątała się angina :( Ale już jest na końcówce leczenia.Dziś idziemy na ostatni zastrzyk.

Posted

Biedaczek, ale całe szczęście, że już końcówka leczenia. Podobno kaszlał strasznie, mam nadzieję, że teraz już zdrowy jak ryba i radosny jak zwykle :)